Keskustelu

Ikkunapöydän raatiSavon Kuituverkon rahat loppuneet18.2.2014 11.12
Radiossa tuli uutinen, jota on jo odoteltu: Savon Kuituverkko Oy ei halua rakentaa Kaaville verkkoa, koska ei ole tilaajia. Toisaalta yhtiö ei halua maksaa Kaavin pääomasijoitusta takaisin, koska rahat ovat loppuneet.
Missä on asiaa koskeva raportti Juankosken hallituksesta? Vai onko kaupunginjohtaja "maininnut" asiasta, mikä tulkitaan viralliseksi tiedonannoksi.
Paljonko Juankoski on menettänyt? Veijo, kerro meille.
Onko kenellekään yllätys, jos teknisesti vanhentunut ja ylihinnoiteltu ratkaisu ei kelpaa edes perunakellareihin?
Mitä Vapaa Juankoski kirjoitti hankkeesta Koillis-Pravdaan kaksi kertaa? Nyt se on edessä. Martti Pohjolainen puhui hallituksessa järkeä, mutta se vain suututti kepumafian... niinpä he päättivät näyttää koko Juankoskelle, ketkä määräävät.
Nyt on pantava pakki päälle. Paljonkohan menee taas? Ehkä Säyneisen kolmannen opettajan 10 vuoden palkan verran? Kuka laskee? Kertokaa, Heimo ja Veijo. Teille on annettu leiviskä hoidettavaksi.

Siinä meni jälleen rahat piiloonRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet18.2.2014 13.09
Kaavilla taisi olla huomattavasti pienempi tuo lahjoitettu summa mitä Juankoskella oli.
Muistelen, että Juankoski pisti vajaat 400.000 euroa avustusta piuhojen piilotukseen. Harmi, että nyt on yhtiö rahaton. Toivottavasti kuitenkin tuolla rahalla muutamat kekkerit tuli pidettyä, ettei rahat nyt menneet täysin kankkulan kaivoon. Veijo ainakin sai hallituspaikan kyseisestä yhtiöstä, joten ei tuo raha tietysti aivan turhaan mennyt. Muistelen, tosiaan, että Vapaa Juankoski oli toista mieltä rahojen lahjoittamisesta. Olisi ne nyt nuo rahat ollut olla hyvä vaikka Säyneisen opettajan palkkaamiseen kymmeneksi vuodeksi. Olisi ollut tärkeämpi kohde kuin Veijolle pedattu hallituspaikka.

faktojen ystäväRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet18.2.2014 13.14
Petellä, Hempalla ja Vexillä oli näköjään koulussa laskennossa "huonekalukauppiaan" paperit. Sellaisia herroja ei pitäisi valita ja päästää päättämään kunnan talouteen vaikuttavista asioista.

Rautavaaralla ja Rääkkylässä laajakaistakin on rakennettu osuuskuntapohjalta ja kustannuksiltaan murto-osalla Juankosken Neron ajamasta Savon Kuituverkko Oy:stä. Juankosken Neron ainoa motiivi asiassa onkin ollut hallituspaikka poliittisessa projektissa. Kalliiksi on tullut juankoskisille tämäkin Neron sivutoimi. Muitakin vastaavia veronmaksajille kalliiksi tulleita sivutoimivirityksiä kaupunginjohtajalla on ja on ollut.

Rautavaara ja Rääkkylä anoi viisaasti maataloustukea hankkeelleen ja saivat molemmat hyvät summat. Kerrankin maataloustuki palveli kaikkia kunnan asukkaita.

Nyt mobiilit on jo ajaneet kaapelin ohi ja kustannukset on ihan toisella tasolla.

Savon Kuituverkko Oy muistuttaa veronmaksajille todella kalliiksi tullutta Keskustan Chill & Cook Keskustan keittiötä, jota raskaista tappioista huolimatta väkisin pyöritetään verovaroin ja samalla suljetaan syrjäkylien koulut muka korkeiden kustannusten vuoksi.

Poskettoman kalliiksi tulevalle verkollekaan ei löydy maksajia, ellei kunnat aloita hankkeen tukemista miljoonilla veroeuroilla vuodessa.

Eihän kunnat voi kilpailla varakkaiden IT-yhtiöiden kanssa, joiden tuotteilla elinkaari on parin vuoden mittainen. Kuntien toimittamilla tuotteilla, kuten esim. koulutoimen järjestäminen on, tuotteen elinkaaren pituus on helposti 30 vuotta tai jopa enemmän. Kuntien päätöksentekokyky eikä rersurssit riitä nopeatempoiseen kuluttajapalveluiden tuottamiseen. Asia on niin yksinkertainen.

Milloin on kukaan kuullut kunnan tekemästä kunnallisen palvelun erikoistarjouksesta? Ei ainakaan minun silmiini ole vielä osunut.
Tänään hampaiden plakin poisto puoleen hintaan, tevetuloa!!

yksi maksajistaRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet18.2.2014 18.41
Meillä on epäpätevä ja saamaton johto, jolla kiiluu silmissä vain 5 vuoden loma-aika. Sen eteen he ovat valmiita valehtelemaan kuntalaisten suut ja silmät täyteen, jos eivät onnistu salaamaan veivauksiaan.
Hallituksessa ja valtuustossa on liikaa korruptoituneita viranhaltijoita. Meidän maksajien ääni on vähemmistössä. Niin se kylläkin suunniteltiin.
Selkärangattomat luottamushenkilöt ovat valmiita mihin tahansa, kunhan voivat osoittaa uskollisuutta kepumafialle.
Ettekö te hulivilit usko, että kovaa pudotusta seuraa ikävähkö äkkipysäys?
Salailupolitiikka oksettaa.

juristin alkuRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet18.2.2014 23.42
Faktojen ystävä mainitsee yllä varsin olleellisen asian, nimittäin kaupunginjohtajan eli Juankosken Neron kalliiksi tulleet sivutoimiset hallitustoimet ja kirsikkana kermakakun päällä Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajuus.

Kaupunginjohtajalla ei ole liikemiestaustaa vaan pesti aiemmin Juankosken sosiaalijohtajana. Tällaisesta asemasta ei yleensä voi päästä suuren energiayhtiön toimitusjohtajaksi.

Kaupunginjohtaja on siis virkamiehenä vuosikaudet käyttänyt hyväkseen Juankosken kaupungin johtajuuttan ja haalinut itselleen merkittävän määrän virkatehtäviin kuulumattomia sivutoimia, joista korvaukset ja palkkiot ovat olleet poikkeuksellisen suuria. Näistä sivutoimisista tehtävistä Juankosken kaupungille on aiheutunut varmuudella ainakin 10 milj. euron suuruiset taloudelliset tappiot.

Vantaalla hallituksen puheenjohtaja joutui äskettäin vaikeuksiin, kun hyväksyi vantaalaisen sähköliikkeen omistajan ja tuttavansa Vantaan Energiayhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

Juankosken Neron kyseenalainen asema Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajana vaatii lähempää tarkastelua oikeusasiamiehen toimesta varsinkin, kun ottaa huomioon sen, että Nero on jo kolmeen kertaan myynyt jälleenhankinta-arvoltaan lähes 10 milj. euroa olevan yrityssaneeraukseen ajautuneen Biolämmön ehdottoman määräysvallan ukrainalaiselle huijarille lahjakaupalla.

Olisi varsin kummallista, jos Helsingin kaupungin pormestari Pajunen olisi Helsingin Energia Oy:n toimitusjohtaja. Juankoskella pidetään kuitenkin täysin normaalina sitä, että Juankosken Nero on kunnallisen Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtaja- siis lähes jokaisen savolaisen kunnan kaukolämpöyhtiön holding-yhtiön toimitusjohtaja.

Kyseinen Nero on vielä esiintynyt Kuopion Energia Oy:n ja Savon Voima OyJ:n välisissä fuusioneuvotteluissa aktiivisena osapuolena ja antanut lausuntoja edullisesta neuvotteluilmapiiristä.

On varsin ihmeellistä, että samainen Nero sitten toisessa neuvotteluhuonessa neuvottelee Kuopiossa Juankosken mahdollisesta pakkoliitoksesta ja mahdollisesti jopa juankoskisten koulujen lakkauttamisesta ja palvelujen siirtämisestä kuopiolaisten tehtäväksi.

opettajan koiraRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet19.2.2014 8.05
Irrottaudutaan siitä auringonlaskun verkkoyhtiöstä. Pisnes on kuralla ja kilpailukyky miinuksella kuten omat pääomatkin. Kohta meiltä pyydetään uutta isoa lisäpanosta Savon Kuituverkon pääomiin.
Kaavilla ja Rautavaaralla järki jyllää. Miksi meitä on rangaistu kepumafian keräilyeristä löydetyillä "päättäjillä"? He eivät pysty kuuntelemaan hyviä neuvoja, joita on tässäkin asiassa annettu ennen pikapäätösten tekoa.
Juankoskella pitäisi keskittyä tällaisten isojen virheiden korjaamiseen eikä uusien tekemiseen Säyneisessä.

Siinä nyt palaa vaan rahaaRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet19.2.2014 8.58
Kaavin valokaapelihanke meni solmuun

Kaavin kunta on jäämässä ilman Savon Kuituverkko Oy:n laajakaistaa. Yhtiön mukaan valokaapeliyhteyden rakentaminen Kaaville ei ole kannattavaa.

Mistä on kyse?

Kaavin kunta on jäämässä ilman Savon Kuituverkko Oy:n laajakaistaa
Yhtiön mukaan valokaapeliyhteyden rakentaminen Kaaville ei ole kannattavaa
Kaavin kunnanhallitus on päättänyt tarjota kaikkiaan lähes 49 000 euron arvosta osakkeitaan takaisin Savon Kuituverkko Oy:lle

Kaavin kunta on joutunut vaikeuksiin laajakaistaverkon rakentamisessa. Kunta on osakkaana Savon Kuituverkko Oy:ssa, joka ei kuitenkaan ole rakentamassa verkkoa Kaaville, koska pitää sitä kannattamattomana.

Kaavin kunnanhallitus on päättänyt tarjota kaikkiaan lähes 49 000 euron arvosta osakkeitaan takaisin Savon Kuituverkko Oy:lle. Yhtiöllä ei kuitenkaan ole riittävää omaa pääomaa osakkeiden lunastamiseksi. Kaavin kunta on myös velvoitettu muiden perustajakuntien tavoin takaamaan yhtiön talouden riittävyyttä osakeosuutensa suhteessa riippumatta siitä, onko yhtiö aktiivinen kunnan alueella vai ei.

Melko kallista touhuaRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet19.2.2014 11.32
Tässä on se valokuitu peikko

"Kaavin kunta on myös velvoitettu muiden perustajakuntien tavoin takaamaan yhtiön talouden riittävyyttä osakeosuutensa suhteessa riippumatta siitä, onko yhtiö aktiivinen kunnan alueella vai ei" Samoin on Juankoski tässä sopassa mukana.

Oli kuitenkin yksi ryhmä joka ei ollut päättämässä myönteisesti mukana olemisesta hankkeessa ja esittikin, ettei Juankoski lähtisi antamaan lähes 400.000 euron avustusta ja vieläpä takaamaan yhtiötä muiden kuntien alueelle rakennettavia hankkeita.

Mutta kuinkas ollakaan Juankoskelta löytyi pikapäättäjiä jotka lupasi ottaa valokuidun hinnalla millä hyväänsä jos vaan kunta sen maksaa. Muistelen,
että oli yksikin valtuutettu, jolla ei ole edes ollut omaa tietokonetta, mutta valmis hankkimaan kuitenkin valokuidun ilman oman koneen hankintaa.
Jospa joku vaikka sellaisen vitsoisi hänelle.

Pena T.Re: Savon Kuituverkon rahat loppuneet19.2.2014 11.55
Tästäkin varoitin ja perustelin sen hyvin. Suosittelin Rautavaaran mallia / yhteistyötä Rautavaaran kanssa. Kerroin mobiilitekniikan nopeasta kehityksestä ja edullisista hinnoista.
Perunakellarin porukka jyräsi hölmöt päätökset läpi. Kangasperko verkkoyhtiön hallitukseen ja Tirkkonen edustajistoon. Rahaa on palanut jo kaiketikin 400.000,-, ja mitään ei ole saatu.
Siis on menetetty Säyneisen kolmannen opettajan 6-7 vuoden palkka sivukuluineen.
Kiitos Pete, Rane ja Joke, te legendaariset pikapäättäjät. Veijo ja Heimo ovat jo lähes nousseet samaan luokkaan kanssanne. Kiitos myös runsaasta avoimesta ja positiivisesta keskustelusta kaikkina vuosina, kun Vapaa Juankoski on tehnyt esityksiä ja tarjonnut apua. Kaikista suurista mokista olemme varoittaneet perustellusti etukäteen.

Alan BankruptRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet19.2.2014 12.19
Kyllä on Juankosken Nerokin ohittanut jo ajat sitten huippuvuotensa. Olisi syytä tehdä itse eroamispäätös eikä odottaa erottamista:

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2014/02/18/nerot-saavuttavat-huippunsa-hieman-alle-40-vuotiaana/20142448/139?rss=13

Onko sama, kun postissa??Re: Savon Kuituverkon rahat loppuneet10.3.2014 21.14
http://kaistasavoon.fi/

pettyneet alakoululaisetRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet10.3.2014 22.20
Listasta puuttuvat Kaavi ja Juankoski, jos avaatte yllä olevan linkin. Tänne ei yritetä edes tarjota kaapelia. Olemme vain muiden kuntien maksajina, juankoskelaiset. Voitaisiinko sopia, Heimo ja Veijo, että vapautatte meidät tästä talouden kiviriipasta ja sijoitatte säästyneet satatuhatlappuset kotihoitoon ja kouluihin, erityisesti Säyneiseen?
Onko teissä miestä?
Mitä kerroitte seminaarissa, vai uskalsitteko edes puhua? Annoitteko pääjäävimme jatkaa lööperilinjaansa? Puhuiko hän yhdessäkään asiassa totta?

Pekka VRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet10.3.2014 22.48
Moro,
pitää muistaa, että sekä Erika Suominen ja sillloinen kaupunginvaltuuston Pj lupasivat, että rahat maksetaan takaisin, jos liittymiä ei rakenneta.
Nyt on selkeästi takaisinmaksun aika. Tuossahan selkeästi sanotaan, että jos liittyjiä ei ole, ei rakenneta. Myöskään Juankoskea ei edes mainita. Nyt on Petrin ja Veijon tultava kaapistaan ulos ja kerrottava Savon Kuitu hankkeesta.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet11.3.2014 0.58
"Kaistapäiset" savolaiset upottaa valokaapelia veromaksajien rahoilla routaiseen maahan. Nigeriassakin neekerit vannoo jo mobiilipalveluiden nimiin. Savossa ei uskota ja herätään vasta siinä vaiheessa, kun kaapelifirma on asiakkaiden puutteen vuoksi konkassa. Rahansa menettänyt kuitufirma voidaan nyt laittaa Kuopion käräjäoikeudessa sitten yrityssaneeraukseen ja toivoa, että veronmaksajat työntää firmaan lisää käyttöpääomaa.

Kyllä se olisi Savossakin uskottava, että sellaista kaapelifirmaa, jolla ei ole asiakkaita, ei saa millään ilveellä kannattavaksi. Kaapelifirman ainoa toivo on siinä, että ohjelmatarjonta kaapelin päässä kiinnostaa tilaajia.

Pelastuksena saattaisi nyt olla Tosi-TV Juankosken Hölmölästä. Aikoinaan Peyton Placeakin hiljennyttiin katsomaan TV:stä vuosina 1969-1974 joka kodissa keskiviikkoiltoina muistaakseni 21:30. Vieläkin muistan tuon ihanan sarjan aloitusmusiikin, joka hiljensi jokaisen katsojan tuijottamaan kuin kirkossa pikkukaupungin järkyttäviä kohtaloita ja juonittelua.

Kyllä Juankosken Hölmölästä vastaava saippuaooppera varmasti myös uppoaisi syvälle savolaisten ja muidenkin sydämiin.

Nyt vain nopeasti keksimään sarjaan roolit ja sopivat näyttlijät. Säyneisissähän taitaa jo olla teatterikin. Kuka mahtaa olla ilkeä Harrington, Rodney, Allison, tohtori Rossi tai kirjakauppias Constance MacKenzie?

Tässäkin toivottomassa kaistahankkeessa Juankosken Nero on taas hurahtanut noiden kepuloisten projekteihin, joissa ei koskaan tehdä kannattavuuslaskelmia ennen kiiin ruvetaan hanketta toteuttamaan.

Juankoskella näiden hankkeiden lista on loputon, Nivala Timber, koulut ja terveyskeskukset, Keskustan Keittiö, Premium Boardin takaus ja biolämmön lahjoitus. Näiden kaikkien kannattamattomien hankkeiden äitinä on heilunut laskutaidoton Juankosken Nero.

Koska valtuusto ja hallitus ovat koostuneet pääasiassa maataloustukien varassa elävistä maallikoista, niin Juankosken Nerolta ei ole tarvittu kovin suuria puhujanlahjoja, kun kovalla työllä tienatut Juankosken veroeurot on laitettu huoletta haisemaan. Eväät on syöty.

Pena T.Re: Savon Kuituverkon rahat loppuneet11.3.2014 13.46
Puolueettoman ja jäävittömän henkilön olisi neuvoteltava tämä asia Kaavin ja muidenkin osakaskuntien kanssa. Uskoisitteko, että kaupunginjohtaja on tarkoituksellisesti hiljaa eikä ole aktiivinen? On se sellainen "kuntalaisten luottomies"...
Savon Kuituverkon lopettaminen on useimpien kuntien intressissä, mutta taas salataan faktoja ja toimintavaihtoehtoja. Rahaa tullaan pyytämään paljon lisää, ellei valokuitupelleilyä lopeteta ja yhtiötä pureta. On aivan turha tuijotella vanhoja sopimuksia, kun yhtiö voidaan hyvinkin purkaa.
Pitäisikö jonkun asioita tuntevan, puolueettoman henkilön alkaa soitella muihin kuntiin. Purkamishalut voivat olla yllättävän yleisiä. Kuntien virastojen tarpeet voidaan hoitaa kaupallisten operaattorien verkoissa.
Tilinpäätös tietysti tarvitaan Savon Kuituverkko Oy:ltä per 31.12.2013.

Iso Paha SusiRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet13.3.2014 18.22
Aloitetaan keskustelu muiden kuntien kanssa ilman Kangasperkoa. Suomi on vapaa maa, jossa lainsäädäntö kehottaa aktivoimaan kuntalaisia omien asioiden hoitamisessa ja nimenomaan osallistumaan.

Voi olla vähän vahingon iloinen Re: Savon Kuituverkon rahat loppuneet13.3.2014 18.51
Tervehdys Kaavilta. Näyttää siltä, että meiltä kaavilaisilta meni valokuituun noin 50.000 euroa. Tämä on harmillista. Mutta voimme kuitenkin Kaavilla iloita siitä, että ei mennyt ainakaan vielä enempää ja kun ottaa huomioon juankoskelaisten sijoituksen valokuituyhtiön. Heillähän oli lahjoitus jo pelkästään noin 400.000 euroa. Näin voimme olla näin kaavilaisina vähän niin kuin iloinen siitä , että Juankoski se vasta tupelo oli ja päättäjät narrattavissa. Ja nyt ovat sitten pistämässä Säyneisen koulua kiinni kun hakevat muutaman kymppitonnin säästöä hetkellistä säästöä. Kyllä olisi tuolla avustuksella mitä tupeloivat valokuituun niin samalla rahalla olisivat monta vuotta viruttaneet Säyneisen koulua elossa. Nyt sekin loppuu kun tupeloitiin rahat taivaan tuuliin. Luulisi juankoskelaisia kyrsivän ja meitä kaavilaisia vähän huvittavan.

Ee naarataRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet13.3.2014 19.17
Tervehdys Juankoskelta. Vai naurattaa teitä kaavilaisia, meitä ei naurata. Muistan kun istun valtuustonkokousta kuuntelemassa lehteriltä. Eräs ryhmä vastusti valokuitulahjoitusta Niin siellä päättäjät sanoivat, että valokuitulahjoitus on sijoitus tulevaisuuteen eivätkä halua olla Impivaaralaisia. Rane tuumasi, että ottaa ilman muuta valokuidun viitaniemen jos kunta sellaisen hankkii ja vetää Viitaniemen. Urheiluhallimies Antikainen sanoi, että ei tule mitenkään ilman valokuitua Viitaniemessä toimen ja pitää aina aja Juankoskelle yhteyksiä ottamaan. Pajuvitsamies Rissanen sanoi myös ottavansa vaikka ei edes omista tietokonetta. Voisi ajatella, että hupi miehiä tuo pajuvitsamies.
Arvelin silloin sinne meni kuin kankkulan kaivoon ja en tainnut kovin paljon erehtyä kun paukauttivat juankoskelaisten raha avustuksen lähes 400.000 euroa valokuituun. Kuituun jota ei ole edes vedetty vielä metriäkään Juankoskelle joten tuskin yhtään piuhanpäätä vedetään Viitaniemeen. Joten ei paljon naurata.

keskus halooRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet13.3.2014 20.23
Älkäähän vaipuko vielä synkkyyteen,70 luvulla soitettiin vielä keskuksen kautta puhelut.Nyt soitetaan jo kännykällä,jotta onhan juankoskella edistytty,edes jonkun verran.

naarattaa koko ajanRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet13.3.2014 21.25
Kyllä meillä Juankoskella on edistytty. On hypätty suoraan mobiilitekniikkaan niin kuin muissakin kehitysmaissa kuten Nigeriassa ja monessa muussa takapajulassa nykyään tehdään. Mutta jostain kumman syystä Juankosken Nero kaivaa noita kepuloisten keksimiä kiinteitä linjoja veronmaksajien rahoilla maan sisään.

Sitä minä vaan ihmettelen, että mitenkä se valokaapeli sitten kytketään esim. metsässä ahkeroivaan harvesteriin tai pyörien päällä kulkeviin takseihin ja linja-autoihin? Tukkikuormaa tehdessä saattaa kiinteä valokaapeili mennä pahasti solmuun tai katketa.

Nykyään nuo harvesteritkin on melkoisia tietokeskusksia, jotka on sitten yhteydessä erilaisiin tietoverkkoihin ilmojen halki.

ABRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet14.3.2014 11.42
On tunnettua, että mobiilidata kulkee matkallaan myös kiinteissä verkoissa. Operaattorit rahoittavat tyhmillä kuluttajilla ja kunnilla nuo omaan infraansa periaatteessa kuuluvat investoinnit valokaapeleihin. Sitten myyvät langattomia, paljon kätevämpiä yhteyksiä toiseen kertaan näille samoille kuluttajille. Minä olen ajat sitten luopunut omasta kiinteästä yhteydestä. Katsokaapa kuinka hyvät mobiiliyhteydet pelkästään DNA:lla on Juankoskella:

http://www.taloussanomat.fi/dna/2014/03/11/4gssa-data-liikkuu-liukkaasti/20143437/325

ValeinsinööriRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet14.3.2014 12.11
"Yhdistämällä 3G- ja 4G-verkkoja laajakaista saadaan toimimaan vaikeissakin sisätiloissa". Ymmärsin, että se tarkoittaa myös perunakellareita.
Näin ollen ennustuksemme pelkän kiinteän laajakaistan kaupallisesta ja teknisestä vanhenemisesta piti paikkansa. On aika vetää johtopäätöksiä. Lukekaa AB:n antamasta linkistä päivän tilanne. Erityisesti Heimon ja Veijon on syytä tutustua moderniin teknologiaan.
Kiitos AB.

naarattaa koko ajanRe: Savon Kuituverkon rahat loppuneet14.3.2014 16.37
Perunakellareissa ei tarvita muuta kuin korkeintaan kärpäsverkot kesäiseen aikaan.

Muut tarpeelliset varustukset: helmitaulu, ASA radio ja Jouko Nordellin valmistama Saloran mustavalko TV.

Perunakellareiden katoille nostetaan Kuopioon suunnattu yhdistetty TV- ja radioantenni. Sähkökaapelit paksua kuparilankaa.

On todellakin johtopäätösten aika; 400 000 euroa tyhjästä on paljon rahaa. Neron "kaistapäisille" hallituspaikkakahveille on tullut hintaa.

Kyllä kepulit osaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: