Keskustelu

Pessisivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa19.2.2014 20.58
Puolueet haluavat lakkauttaa Säyneisen koulun ja rapauttaa lähidemokratiaa.
Savon Sanomen uutinen:
"
Säyneisen koulun lakkautus etenee Juankoskella


Heikki Toivanen

19:50



Juankosken sivistyslautakunta päätyi keskiviikkona vaihtoehtoon, jossa Säyneisen koulun toiminta lakkautetaan jo ensi syksynä ja oppilaat siirretään Juantehtaan kouluun. Asia etenee kaupunginhallituksen kautta valtuustoon, joka päättää koulun lopullisesta kohtalosta.

Lautakunta käsitteli Säyneisen koulun oppilaiden huoltajille tehtyä kyselyä, jossa selvitettiin halukkuutta siirtyä Juantehtaan kouluun, kun Säyneisen koulu on muuttumassa kaksiopettajaiseksi. Koulussa on tällä hetkellä 31 oppilasta. Mikäli koulunvaihtohakemukset hyväksytään, Säyneisen kouluun oppilasmäärä laskisi alle 20:een ensi syksynä.

Jos koulu jatkaisi, oppilaskohtaiset kustannukset nousisivat sivistystoimen osastopäällikön Jari Karttusen mukaan merkittävästi.

Koulun lakkautuksesta syntyvät säästöt on tarkoitus laskea uudelleen. Edellinen laskelma on vuoden 2011 talouden tasapainotusohjelmasta."

Nyt sitten katsotaan, kuka on pitämässä vaalilupauksiaan. Kepu kehui sillä, että Säyneisen koulu tulee säilymään vaalikauden; Persut samoin, kuten KD Ja Vasemmistoliitto. Vain SDP on alusta lähtien lakkauttamassa koulua.

opettajan koiraRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa19.2.2014 21.32
Puhutaan edelleen kahden opettajan vaihtoehdosta, mutta toimiva ratkaisu on kolme opettajaa: 1-2, 3-4 ja 5-6 luokille.
Miksi ei kysytä, haluavatko vanhemmat lasten käyvän koulua, jossa ei ole lämmitystä? Silloin olisi pienet lämmityskustannukset.
Sivistyslautakunta ei elä tässä todellisuudessa. Kysymysten asettelulla manipuloitiin vanhempia. Kas, kun ei keksitty, että Säyneisen koulussa on hometta ja muurahaisia... Nylundin insinööri olisi voinut 30.000,-:lla kirjoittaa konsulttiraportin. Nyt on kuitenkin niin, että sitä temppua kepumafia ei enää uskalla käyttää.
Toisin sanoen: koulun kokonaismerkityksestä ei keskusteltu Säyneisen menestyksen ja kasvun kannalta.
Odottelen Savon Sanomien ensi talvena kertovan, montako alaluokkakaista sudet ovat syöneet pysäkeiltä ja moniko on paleltunut kovassa pakkasessa odotellessaan 40 minuuttia myöhässä olevaa bussia.
Julkistetaan Säyneisen tappajat tällä palstalla.

JonttuRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 0.06
Sivistystoimenjohtaja Karttunen on epäonnistunut saamaan kaavilaiset Juankoskelle maksamaan ja nyt yritetään löytää jotain epätoivoista lakkauttamalla Säyneisen kunnossa oleva koulu.
Otetaan nyt kolli pöydälle: paljonko maksaa juankoskelaisille heikko menestys yhteistyössä kaavilaisten kanssa. Kun kaavilaiset jkäyvät koulunsa Tuusniemellä ja Kaavilla, on maksuosuus oppilasta kohti oleellisesti korkeampi, kuin Säyneisen koulussa, vaikka siellä olisi 4 opettajaa.Ja Juankoskelle ei jää lukiota.
Paras säästö olisi Karttusen siirtyminen muualle. Sivistystoimen johtajuus voitaisiin jakaa Kaavin kanssa.

Kunnasta ei ole pahvitehtailijaksiRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 8.55
Kyllä siinä nyt sitten kävi niin, että Säyneinen menettää nyt koulunsa.
Tämä on yksi esimerkki siitä mihin johti Juankosken kaupungin viidenmiljoonan euron kuntatakaus.
Rahat menivät ulkomaalaisen yrittäjän vierailuun Juankoskella . Jäljelle jäi vain noin 200.000 euron vuosittaiset korkomenot kunta takauksesta ja kankkulan kaivoon heitetyt rahat alaskirjauksena kunnan kassassa.
Tilannetta voisi kuvailla varsin hirveäksi. Mutta jostakin Juankosken on kerättävä nuo takaukseen menevät korkorahat ja lyhennykset. Ja helpointa oli aloittaa Säyneisen koulun lakkauttamisesityksestä.
Mutta ei auta valittaa koska takauksen takana ja koulun lakkautusesityksen takana on olleet päättäjät, joita Säyneiseläiset ovat äänestäneet, yhtä päättäjää lukuun ottamatta.
Muut ovat olleet kuntatakauksen kannattajia ja näin lakkautuspäätöksen takana. Joten nyt vaan maksamaan mukisematta ja sulkemaan Säyneisen kyläkoulu. Lisää maksua kyllä riittää säyneiiläisille vielä vuosikymmeneksi tuosta kuntatakauksesta ja päättäjien hyvästä päätöksestä.
Vain liittymällä osana Juankoskea Rautavaaraan voisi kylän ehkä koulu säilyä. Kannattaa ainakin kokeilla.
Jos mitään ei säyneisläiset tee niin siitä alkaa kylä hiipua kun kaikki muuttavat ken vaan vähänkin voi.
Tästä seuraa todellinen kylän himmeneminen.
Loppuu vielä tuon myötä muutkin palvelut ja sitten on pakko niidenkin lähteä vaikka ei olisi halujakaan. Joten lopputuloksena koulun lopettaminen ei todellakaan tuo mitään todellista helpotusta viidenmiljoona kuntatakauksen maksuun ja siitä aiheutuvien korkojen maksuun.
Se toisi helpotusta jos nuo kuntatakauksen maksuun menetetyt miljoonat eurot perittäisiin niiltä jotka ovat takauksen antanet ilman mitään todellista laillista päätöstä.

kaputRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 11.32
Säyneiseläisten pitää tehdä pts eli pitkän tähtäimen suunnitelma, niin koulu säilyy vireässä kyläkeskuksessa.
Koululaisen ikä kun taitaa olla 7-v kun aloittaa opintien, niin laittakaa nahkanuijat töihin niin 7-v kuluttua oppilaita riittää.
Jos joka toinen säyneiseläinen lisääntyy, niin 7-v kuluttua on tasaisen matkan taulukosta katsoen ainakin 500 oppilasta ja sen mukaa koulua on laajennettava 250-%, jotta kaikki mahtuu sisälle.
Sen jälkeen kyläkeskus elää varsin onnellista ja virikästä elämää

opettajan koiraRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 12.06
Säyneisen tappaminen tappaa koko Juankosken, mutta järki on niin niukka resurssi, ettei sitä kuitenkaan Juankoskelle ole annettu. Kaaville meni enimmät.
Mikä on muuttunut parin vuoden takaisesta päätöksestä?
Kepumafia haluaa kostaa. Maksoi, mitä maksoi.
Missä ovat koulun puolustajat, kun lautakunnassa ei niitä näkynyt? Mitä lie kahvinjuojia, joita Kangasperko ja Karttunen pyörittävät haluamiinsa suuntiin.
Kyllä vielä metakka nousee...

piinaviikkoRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 12.28
Kapeasalmesta poikki ja liitytään Rautavaaraan. Ei ne olot ainakaan huonone siellä. Rautavaara tarjoaa mm lukiolaiselle oppikirjat ilmaiseksi, siinä säästyy huoltajien rahat.
Juankoski voi sitten lopettaa lukion säästösyistä. Sen taso laskee entisestään, kun syksyllä 2014 siellä aloittaa opinnot kaikki halukkaat, keskiarvorajaa ei ole. Se vaikuttaa opetuksen tasoon, sitä totuutta ei muuksi muuteta millään selityksellä.
Kaavilaiset menee Tuusniemelle, niin Juankoski selviää keskustan kouluilla.

kouluneuvosRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 13.00
Juankosken sivistyslautakunnan jäsenet ovat ilmeisesti käyneet Juankoskella koulua. Ei ole kehumista opetuksen tasossa. Perusasiatkin ovat jääneet arvoitusten tasolle.

Esa KettunenMietittäväksi20.2.2014 13.19
Jos Juankosken valtuutetut päättävät Säyneisen koulun lakkauttamisesta, niin olisi suotavaa, että heillä olisi vastaus seuraaviin kysymyksiin.
1.Onko koulukyselylomake toimitettu kaikille esikoulunsa ja koulunsa aloittaville Säyneisen alueella? Me emme ole sitä ainakaan saaneet esi-
koululaisemme puolesta.
2.Onko tämä kyselylomake laadittu ns. puolueettomasti, eli onko kyselyssä
jo annettu ymmärtää, että Säyneisen koulu lakkautetaan ja minne haluaisitte
sitten lapsenne menevän?
3.Mikä on ajantasalla oleva oppilasennuste Säyneisen koululla?
4.Onko Juankosken kaupunki ollenkaan selvittänyt sitä, tulisiko Rautavaaran ja Nilsiän suunnalta oppilaita Säyneiseen, jos esim. Kuopion
kaupunki lopettaa Säyneisen koulua pienemmän Palonurmen koulun? Tiedän, että Karin kylältä (7 km:n päästä) olisi tulossa oppilaita Säyneiseen ja Salmenpelto Nilsiän puolella on 8 km:n päässä Säyneisestä, jossa on ala-asteikäisiä.
5.Matkakustannuksethan naapurikunnan puolelle menevistä koululaisista
maksaa pääasiassa vastaanottava kunta, mutta eikös se ole neuvottelukysymys? Ratkesihan se Kaavin yläastelaistenkin matkakus-
tannuskysymys, niin miksi ei tämäkin?
6.Onko Juankosken sivistystoimen johtajalla esittää kerrankin paikkansa
pitävä laskelma siitä, kuinka paljon oikeasti Säyneisen koulun lakkauttaminen toisi säästöä kaupungile? Edellisellä kerralla ko. henkilöllä
oli väärin perustein lasketut tiedot. Siinä Säyneisen koulun menoja rasittivat kaupungin vuokratalon(ent. opettajien asuntola) lämmityskulut,
koulun talonmiehen palkka oli laskettu kokonaan rasittamaan koulun
menoja, vaikka ko.henkilö hoitaa muitakin tehtäviä.Tuoko oppilaiden kuskaaminen Säyneisestä Juankoskelle säästöjä?
7.On väärin verrata suoraan oppilaskohtaisia menoja maalaiskylän koulu
vastaan taajaman koulu. Taajaman koulun oppilaskuljetukset ovat suh-
teessa paljon alhaisemmat, koska oppilaat pääasiassa kävelevät omin jaloin kouluun.
8.Kuinka järjestetään Säyneisen alueen vanhusten ruokailu, jotka saavat
nyt sen Juankosken keskuskeittiöltä ja se tuodaan Säyneisen koululle ja edelleen vanhuksille?
9.Jos koulu lakkautetaan, missä Säyneisen alueen sisäliikuntaa harrastavat ihmiset käyvät sen jälkeen ja käytetäänhän koulun tiloja monissa muissakin harrasteissa ja tapahtumissa?
10.Säyneisen koulun poistamaton arvo on yllättävän suuri. Sen alas-
kirjaaminen toisi suuren miinuksen tuloslaskelmaan
11.Mitä kaupunki tekisi koululle sen lakkauttamisen jälkeen? Myisikö se
sen? Ostaisiko kukaan tai ottaisi edes ilmaiseksi vastaan koulutarkoituk-
seen tehtyä kiinteistöä? Kenellä olisi rohkeutta jättää koulu kylmilleen?
Mitä sen lämpimänä pitäminen maksaisi? Se summa on varmasti viisi-
numeroinen.
12.Onko Muuruveden koulu saman lakkautusuhan alla? Ei ole tullut ainakaan julkisuuteen tietoon. Vaikuttaako siihen se, että sivistystoimen
johtajan vaimo on Muuruveden koulun rehtori?
13.Korvaako Säyneisen koulun lakkauttamisesta saatu mahdollinen,
suhteessa pieni rahallinen säästö sitä, että Juankosken kaupungin
vireä maalaiskylä Säyneinen ei olisi koulun loppumisen jälkeen niin
elinvoimainen ja lapsiperheitä houkutteleva kylä? Saimme säilytettyä
kaupankin, niin haluamme myös koulun säilyvän.
14.Ja lopuksi. Tässä materialistisessa yhteiskunnassa halutaan kaikkea
arvoa mitata rahassa. 6-vuotiaan esikoululaisen koulumatka saa venyä
päivässä kaksituntiseksi, jotta Juankosken (kohta Kuopion kaupungin)
talousarviossa koulutoimen kohdalla saataisiin muutaman kymmenen
tuhannen säästöt.
15.Ja loppujen lopuksi.Nykyisen valtuuston enemmistön tahtotila oli
pari vuotta sitten samassa asiassa se, että Säyneisen koulua ei lakkauteta
tämän valtuustokauden aikana. Tässä asiassa meillä on hyvä muisti.

Hyvät Juankosken kaupungin valtuutetut ja hallituksen jäsenet. Kun olette
miettineet vastaukset em:n kysymyksiin, niin tulkaa esittämään ne meille
Säyneisen ja mahdollisesti myös Rautavaaran ja Nilsiän lähikylien asukkaille Teille sopivana ajankohtana joko kaupunkikeskuksessa, mutta
ehkä mieluummin täällä Säyneisessä, vaikka koululla ennen Juankosken
kaupunginhallituksen kokousta, missä esitettäisiin Säyneisen koulun
lakkauttamisesta. Uskon, että Säyneisen Nuorisiseuran pj. Ulla Niskanen
on yhteistyöhön halukas tapahtuman järjestämiseksi Siellähän kaupunki
voisi tarjota kahvit, ja sen maksu menisi Säyneisen koulun retkirahastoon.

Yhteistyöterveisin talosta, jossa Säyneisen koulu aloitti toimintansa
v.1892.

Ulla Re: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 13.34
Esa puhuu asiaa taas kerran, laitapa nämä asiat sähköposteina valtuutetuille,hallituksen jäsenille ja virkamiehille. Korjaan en ole nuorisoseuran pj vaan sihteeri :)

faktojen ystäväRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 13.48
On käynnistetävä Plan B Säyneisten koulun turvaamiseksi. On tutkittava kaikki vaihtoehdot:
- kansalaisadressi
- joukkovalitus
- joukkokantelu
- säyneisläisten yrittäjien kotipaikan vaihto yritysystävällisempiin naapurikuntiin
- Säyneisten erottamishanke Juankoskesta on nähtävä osana neuvoteltavaa pakkoliitosta Kuopioon
- piinaviikon mainitsema eroaminen Juankoskesta ja liittyminen Rautavaaraan on nähtävä luonnollisena kehityksenä, jossa Säyneisten peruspalvelutaso voidaaan turvata. Ministeriössä luonnolliset ja vapaaehtoiset liittymiset voivat olla suositumpia kuin pakkoliitokset

Koulutoimen johtajan suusta on päässyt alla oleva megaluokan sammakko, joka ei perustu mihinkään faktaan. Tyypillisen ryhmäkäyttäytymisen mukaan tästä tuli sivistyslautakunnan "toivottu päätös", jonka läpimeno oli turvattau vuodattamalla ennen kokousta vielä täysin käsittämättömästi tehdyn "kyselytutkimuksen" tulokset ennen tarkempaa selvitystä jopa lehdistöön. Suomlainen pitää lehteen kirjoitettua tekstiä aina faktana.

Tällaisen lausuntojen antaja on epäpätevänä ja valheellista tietoa levittävänä virkamiehenä syytä hyllyttää välittömästi tehtävistään. Hyllytettävien listalle on otettava myös laskutaidoton Juankosken Nero, joka on kaikkien Juankosken taloudellisten vaikeuksien "ÄITI".

"Jos koulu jatkaisi, oppilaskohtaiset kustannukset nousisivat sivistystoimen osastopäällikön Jari Karttusen mukaan merkittävästi."

Laskutaidottomat Juankosken Nero ja sivistystoimen osastopäällikkö jauhavat julkisesti oppilaskohtaisista kuluista, joilla ei ole mitään tekemistä silloin, kun puhutaan noin 1000 asukkaan kyläyhteisön peruspalveluiden järjestämisestä. Laskutaidottoman osastopäällikön on syytä ottaa laskelmissaan huomioon myös pääomakustannukset ja kyläyhteisön kuntaan tuomat hyvinvointitulot.

Säyneisten lapsiluku saadaan helposti nousemaan ainakin 100:an ellei kahteen sataan kun maahanmuuttoviranomaisille kerrotaan, että Säyneinen ottaa mielellään vastaan 1000 työperäistä maahanmuuttajaa, joita nykyään riittää Suomeenkin tuhansittain Euroopasta, Syyriasta, Ukrainasta ja Pohjois-Afrikasta. Työperäisillä maahanmuuttajilla on usein runsaasti lapsia ja sivsitystasokin on usein korkeampi kuin suomalaisilla keskimäärin. Toivotan heidät kaikki tervetulleiksi virkistämään Suomen ummehtunuttta "impivaaralaista päätöksentekoa".

Tilaa Suomessa on ja tyhjiä kiinteistöjä riittää. Säyneisläisille rakennusalan yrittäjille maahanmuuttajien asuntorakentaminen olisi kuin lottovoitto. Tuhannelle perheelle uusi asunto, ei ole mikään pikkuprojekti, mutta todellinen terveellä pohjalla oleva nykypäivän hanke.

Pekka VRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 13.53
Moro,
ja lukekaa Esa Kettusen teesikysymykset tarkkaan ja antakaa vastaukset yhteisessä kokouksessa.

Esa KettunenRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 13.55
Korjaus edelliseen viestiini. Ulla Niskanen on siis kylätoimikunnan puheenjohtaja ja nuorisoseuran sihteeri, kuten Ulla itse jo korjasikin. Pahoittelut virheestäni!

salme harjunenRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 14.58
hei,Esa.

sinulla kun tuo kynä pysyy kädessä ,niin laadi kansalaisadressi ja toimita se alkuun vaikka kylätuvalle, kouluun kirjastolle ja lukutupaan ,kaupalle ja nuorisoseurantalolle

jokainen osallistuu omalla nimellä ja vain kerran kirjoittaa nimensä adressiin.
mielipidettä kysytään vain lyhyesti: haluan että Koulu säilyy Säyneisessä

vielä sitten ilmoitus lehtiin ,että adressia kerätään,jos joku haluaa voi lähteä syrjäkylille adressin kanssa nimen keruuseen.

minne sitten adressit toimitetaan?
ainakin opetusministerille ja kaikille Juankosken ja Kuopion päättäville virkamiehille ja luottamushenkilöille.

voihan kyselyn asiasta laittaa myös nettiin osoitteessa. www.otakantaa.fi

myös: www.kuntalaisaloite.fi

Mutta Säyneisissä saadaan parempi tulos ,jos tehdään asiat perinteisesti paperilla.

ilman poliittista kantaa ,ja poliitinenkin kantani on:olen koulun säilyttämisen puolesta.

esityksistäRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 16.34
Esitys, jonka mukaan 0-4-luokkalaiset, eli 6-10-vuotiaat olisivat jääneet kaksiopettajaiseen Säyneisen kouluun oli hyvä. Valitettavaa siinä vain oli se, että tilat olisivat olleet liian suuret pariakymmentä oppilasta ajatellen. Eikö kylältä todella löydy pienempiä tiloja noin pienelle oppilasjoukolle?

Esitys Säyneisen liittämisestä Rautavaaraan on myös kannatettava. En usko, että sitä juuri vastustettaisiin Juankoskella tai Kuopiossakaan. Rautavaaran kannalta se tosin merkitsisi velkamäärän kasvua, koska osa veloista siirtyisi väkimäärän ja pinta-alan perusteella Rautavaaraan. Kyseessä olisi siis win-win-tilanne kaikille osapuolille. Kaikki siis hyötyisivät siitä edes jollain tapaa.

Mikäli koulu päätetään lakkauttaa, tulisi päättäjien varata samantien määräraha myös koulun purkamiselle. Kaupaksi sitä ei todennäköisesti saada, joten kunnan on päästävä siitä muilla tavoin eroon, eli käytännössä se joudutaan purkamaan. Näin ainakin saadaan varmistettua se, että tyhjästä tai vajaakäytetystä rakennuksesta ei tule minkäänlaisia kuluja kuntalaisille.

PVRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 17.23
Moro,
Säyneisen koulussa on myös Törmän koulun oppilaat, ainakin 4-6 ja opettajat.

Kyse on muuten siitä, että Juankosken koulujen oppilasmäärä laskee oleellisesti, kun ja jos kaavilaisten kanssa ei päästä sopimukseen ja se vaikuttaa todennäköiseltä, ettei päästä, kun kunnon esitystä ei ole annettu.
Kun Kaavi ei tuo oppilaitaan Juankoskelle nousee oppilasmääräinen maksuosuus selkeästi ohi Säyneisen koulun kustannusten ohi.
Olisi kaikkien osalta parasta, että tehdään kaavilaisille kunnon esitys yhteistyöstä ja säilytetään vielä kyläkoulut. Yhdistyminen pitäisi tehdä Juankoskella, sillä siellä on ollut kaksikin koulua liikaa--- lukionmäen koulu ja alaaste.
Opetusryhmät pitää sopeuttaa Säyneiseen oikeudenmukaisesti ja samalla erityisopetus on saatava Säyneiseen.
Säyneisen koulun alasajo on lähtenyt keskuskeittiöhankkeesta, jolloin kuljetuskustannukset yritettiin välttää lakkauttamalla Säyneisen koulu. Myös samalla liitettiin Säyneisen koulun oppilasmääräisiin kustannuksiin ylimääräisiä kuluja, kuten siivoushuollon maksuosuus , joka on ylihinnoiteltu, kuten myös kiinteistöhuollon lisämaksuosuudet (kiinteistöyhtiön maksut ) ja opettajien rivitalon maksut.
Kyun kustannukset lasketaan "normaalilla" tavalla, saadaan varsin kelpoiset kustannukset. Ja kuten Esa kertoi, on aina huomioitava pienten koulun kustannukset eri tavoilla, kuin keskustan koulun kustannukset. Paljonko maksaa koululaisten kuljetukset Juankoskelle. Ja sitten Säyneisen koulun kunto verrattuna sen mahdolliseen kustannuksiin lakkauttamisen jälkeen.

imettelijäRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 17.25
juuri tuossa äsken katsoin esityslistoja ja pöytäkirjoja ,eikä ollut sivistyslautakunnan pöytäkirjaa näkyvillä..miten lehdistö ym.t tahot voivat tehdä asiasta julkisen ,ennen virallista pöytäkirjan tarkastamista..
vai eikö jostain syystä ole haluttu pöytäkirjaa vielä julkisuuteen .

vai oliko lehdistö kutsuttu kokoukseen?

halooRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 17.36
En kyllä ymmärrä "esityksistä" kirjoittajan logiikkaa. Koulussa on jo vähän oppilaita, sitten pitäisi 2 luokkaa siirtää näistä suoraan koskelle. Säyneisessä yritetään saada koulun lapsimäärä kasvamaan.

Koululaisille pitää olla koulu opiskelua varten, eikä mikään rivitalonpätkä jossain. Pitää ottaa huomioon esim. liikunta-, ja käsityötunnit.

Ja sitä koulua ei pureta, pistäkää se totena mekkoonne! Tai sitten kunnan on päästävä paperitehtaasta muilla tavoin eroon, eli käytännössä se tulisi purkaa. Näin saadaan varmistettua, ettei tehtaasta tule enää minkäänlaisia kuluja kuntalaisille.

malttia neuvoteluihinRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 17.47
Juankosken ei tarvitse tehdä minkäänlaista sopimusta Kaavin kanssa. Valtio-osuudet tulevat joka tapauksessa vuoteen 2017 saakka ilman sopimustakin, koska ne maksetaan aina kahden vuoden viiveellä. Tälläkin hetkellä osa kaavilaisoppilaista opiskelee Tuusniemellä, eikä siihen ole tarvittu mitään sopimusta. Eiköhän siinä niin käy, että valtaosa, ellei jopa kaikki jo ennestään Juankosken koulua käyneet kaavilaisnuoret jatkavat yläkoulunsa loppuun vielä Juankoskella ainakin lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017. Näistä Juankoski ja myöhemmin Kuopio saavat valtionosuudet vähintäänkin vuoteen 2019 saakka. Mikään ei estä myöskään kaavilaisnuoria aloittamasta yläastetta Juankoskella, vaikka Kaavi olisikin tehnyt jonkinlaisen sopimuksen Tuusniemen kanssa. Näistäkin Juankoski ja myöhemmin Kuopio saavat toki valtionosuudet, eli vajaan kymppitonnin vuodessa per oppilas. Myönnettävä on toki se, että sopimus saattaisi taata jonkinasteisen rauhan, mutta missään nimessä päättäjien ei kannata lähteä mininkään huutokauppaan Tuusniemen kanssa, mikä hyvinkin saattaa liittyä Kuopioon samoihin aikoihin kuin Juankoski.

Tapio LiinanenRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 19.23
Höpö höpö sanon edelliselle tietämättömälle.
Valtionosuudet jaetaan opiskelijoille reaalipaikan mukaan. Ne annetaan Juankoskelle, joka tilittää ne täysikokoisina Kaaville vuoden 2015 jälkeen ja nyt jo Juankoski ja kaavi riitelevät valtionosuuksista oikeudessa. Kyse on siis sopimusajasta ja maksusta /oppilas.
Jos Kaavi aikoo lähettää oppilaansa Tuusniemeen, tulee valtionosuudet sopimuksen mukaan vastaanottavalle kunnalle. Nyt on Tuusniemessä oppilaita n. 40 ja niistä Kaavi, siis Tuusniemi saa ne. Jos Kaavi rakentaa oman yläkoulun ja sopii tuusniemen kanssa vuodesta 2015 sopimuksen tulee valtionosuudet sopimuksen mukaan kouluttavalle kunnalle.
Jos Juankoski ei saa kaavin oppilaita vuodesta 2015, niin Juankosken oppilaskohtainen kulu on n. 13000 euroa/oppilas, joka on jo korkeampi, kuin nykyinen n. 10000 euroa/oppilas. Maksu on todella korkea lukiolaisille, varsinkin, jos kaavilaiset lähtevät Tuusniemen uusiutuvaan lukioon.
Pekka vartiainen on aivan oikeassa siinä, että sopimus olisi tehtävä euromääräisen oppilasmaksun mukaisesti, ja sillä tavalla, että kaavi hyväksyy sopimusehdot myös maksujen kohdalta.
Sopimus Kaavin kanssa on elintärkeää lukion kohtaloon sidottu ja myös mahdolisesti muiden Juankosken koulujen kanssa. On myös selvää, että Muuruveden ammattioppilaitos on liipasimella, sillä koulutuskuntayhtymä, sakky, on keventämässä talouttaan johtuen leikatuista valtiontuista. Juankoski on kuoleva pitäjä, ja siitä esimerkki KELA:n ratkaisu siirtää toimintonsa Nilsiään. Tämä valtion linjaus johtuu Juankosken heikosta tilanteesta ja heikosta johtamisesta ja edustamisesta.

Pikku-KalleRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa20.2.2014 19.54
On vastenmielistä näin säyneiseläisenä olla juankoskelainen. Ainakaan 20 vuoteen ei ole Säyneisessä kunnan toimesta tehty mitään myönteistä, josta voisi kiittää päättäjiä ja viranhaltioita. Hyi hel....i. Eikä apuja ole odotettavissa Kuopioltakaan, ehkä juhlapuheissa, mutta ne ei paljon auta eikä lämmitä. Säyneisessä kuitenkin vielä on lähes kaikilla ihmisillä kaikesta huolimatta hymy naamoilla ja suupielet ylöspäin. Mutta kun käy Juankoskella, niin siellä se apatia näkyy. Virastotalollakin ihmiset laahustaa ja on luopumisen meininkiä. Viekää koulut ja jätevesiputketkin, mutta iloista mieltä ette voi viedä ettekä verottaa.

koirankouluttajaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 11.03
Kuopiosta mallia asioiden tärkeysjärjestykseen: http://www.kuopio.fi/web/paatoksenteko

a) Koulujen lakkauttaminen
b) Kirjastoverkoston supistaminen
c) Yleisten hiihto- ja luistelu- sekä lasten leikkipaikkojen supistaminen
d) Yleisten liikuntapaikkojen kunnossapidon tasoa lasketaan säästötoimina sekä liikuntapaikkojen käyttömaksuja korotetaan. (SS 20./21.10.2013)
e) Moottorikelkkareittisuunnitelmien hyväksyminen, reittien rakentamisen ja ylläpidon rahoittaminen kaupungin varoilla

>>>
Kaupunginhallitus/Pöytäkirja 03.02.2014

40 Ehdotus kirjastoverkoston supistamisesta 41 Kasvun ja oppimisen palvelualueen kertaluontoisten henkilöstösäästöjen toteuttaminen 42 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen 43 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Pitkälahden koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen 44 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kettulan koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen 45 Työnkulman asemakaavan hyväksymistä koskevan päätöksen kumoaminen 46 Kuopion kaupungin Nilsiän alueen moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Juurusvesi - Suuri-Pieksä

>>>
Kasvun ja oppimisen lautakunta/Esityslista 19.02.2014

5 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen alkaen 6 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Pitkälahden koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen 7 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kettulan koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen

>>>
Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta/Esityslista 25.02.2014

7 Oikaisuvaatimus / Avustukset jääurheilun harjoitustilavuokrien korvaamiseen 12.8. - 31.12.2013 / Kuopion Skating Klubi ry
8 Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Tervon raja - Ryönänlahti
9 Lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle / Jääurheilun harjoitustilavuokrien avustusten ennakot / Kuopion Skating Klubi ry

Väkkärä, ainoa oikea.Re: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 11.52
Jos teette nettiadressin, niin laittakaa linkki tänne. Kirjoitan sen heti alle. Oma lapsi on Muuruveden koulussa ja olen sitä mieltä ettei pienten lasten pidä matkustaa tunteja päivässä koulun takia. Ei aikuinenkaan sitä jaksa niin miten pieni alakoululainen. Jo yläkoulun käyminen säyneisestä on haasteellinen isommille koululaisille.
Itseäni pistää vihaksi, että kaikki Juankosken kehitys pilattiin tehtaan takia, josta ei ollut meille mitään hyötyä. Niillä rahoilla joita tehdas on syönyt ja tulee syömään olisi tehty paljon hyvää. Säilytetty koulut ja voitu tukea pienempia yrityksiä tulemaan Juankoskelle, koska koulut ja yritykset takaavat kylän ja kaupungin vireyden ja sen ettei ihmiset karkaa muualle.

Päätös on meidän!Re: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 16.30
Säyneisen koulu saatetaan lopettaa. Päätös on poliittinen. Tähän ei kuitenkaan kylä kuole. Tärkeintä on, että ostetaan omasta kaupasta ja pidetään se hengissä! Jos tästä emme huolehdi, niin sitten voimme sanoa hyvästit Säyneisen taajamalle!

Joten käytä palvelujaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 18.53
Nimimerkki "Päätös on meidän!" toteaa hyvin. Koska on aivan selvää se, ellei kyläläiset pidä omasta kaupasta ja käytä sen palveluja ,silloin kauppa lopettaa. Eihän yrittäjä pidä yllä palvelua jos sille ei ole käyttäjiä. Varsin usein kuitenkin suurimpia valittajia ovat ne jotka eivät käytä oman kylän palveluja kun palvelu päättyy. Näin yksinkertaista se on.

Ei pessimistiRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 19.35
No elekeehän vielä olla pistämässä koulun ovelle raksilautoja,

valejournalistiRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 21.50
Koillis-Pravda voisi tehdä raportin Säyneisen koulutilanteesta ja haastatella koululaisten vanhempia, kuten Esa Kettusta.
Faktat tiskiin, eikä vain Kangasperkon-Karttusen haluja sulkea Säyneinen.
Taas on varmasti tulossa kokouksia...

kyliltä kuultuaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa21.2.2014 22.19
koillis-savo ollu tännään Säyneisessä,perästä kuuluu

Pekka VRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 11.58
Moro,
Kuopion kaupunginjohtajakin on miettinyt asioita tarkkaan ja on päättänyt esittää Kuopiossa Kettulan koululle jatkoaikaa.

Juankosken tase on saatu positiiviseksi lähes 400000 eurolla ja nyt ei ole tarvetta muutamien kymmenien tuhansien ("laskettuun") säästöihin. Nyt on aika miettiä, mitä tarkoittaa lähidemokratia ja mitä se todellisuudessa tarkoittaa, ei vain poliittisena hapatuksena.
Lähidemokratiaan kuuluu kylien elinvoiman edistäminen ja kaukana keskustasta olevien ihmisten tasa-arvoinen kohtelu. Lähikoulut kuuluvat lähidemokratian ytimeen ja siksi annetaan Kuopion ratkaista vuonna 2017 tarvitseeko se kouluja. Nyt ei ole tarvetta ajatella ja toimia viranhaltijoille sopivalla tavalla. On helpompaa ja edullisempaa, että opettajat kulkevat autoilla, kuin lasten joukkokuljetukset takseilla, autoilla ja linjureilla.

piinaviikkoRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 13.20
Näin maalaisjärjellä, en tahdo millään ymmärtää tyhjän työn tekemistä. Säyneisen koulu on korjattu, mm. katto ja ruokala tulee mieleen. Jos se nyt suljetaan, niin siinä menee rahat ja kirvesmiesten työ hukkaan. Varmaan se kirjanpidossa hoidetaan poistoina, mutta on se työ silti tehty ja rahat käytetty.
Tätä samaa mallia on käytetty Juankoskella muuallakin. Vanha Osula lienee yksi esimerkki, ensin korjataan ja siinä on toimintaa. Se suljetaan ja puretaan.
Vaan ei sitä ihminen aina kaikkea ymmärrä.

Alan BankruptRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 14.23
Tyhmä kysymys, mitä seuraava tarkoittaa:

"Juankosken tase on saatu positiiviseksi lähes 400000 eurolla"

PVRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 15.47
moro,
tilikauden käyttökate on positiivinen (arvioitu 400000 euroa). Kate näytti vuoden aikana menevän miinukselle, mutta säästöillä on saatu kate positiiviseksi.
Alijäämä on silti n. 5-6 miljoonaa euroa juuri takauksen maksun takia.

Alan BankruptRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 16.58
Tilinpäätökseen sisältyy mm. tase, tuloslaskelma ja rahoituslaskelma. Minä olen yrittänyt ymmärtää, mitä eroa niillä on. Kun puhutaan käyttökatteesta, niin puhutaan tuloslaskelmasta, ei taseesta. Näin minä sen ymmärrän.

faktojen ystäväRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 17.01
Edesvastuuttomat ja laskutaidottomat Juankosken Nero ja sivistyslautakunnan johtaja Jari Karttunen ovat masinoineet suunnitelman, jonka ensimmäisenä tavoitteena on Säyneisten lähikoulun lopetus. Vuoden 2012 tilinpäätöksessä sivistystoimen osastopäällikkö kirjoitti seuraavasti:

"Kokonaisuudessa edessä on oppilaskohtaisten kulujen nouseminen, joka on hyväksyttävä tai lähdettävä karsimaan koulurakennuksia. Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi. Joko Juantehtaan ns. alakoulun lakkautus, mikä toiminnallisesti on huono ratkaisu, koska ko. rakennuksen käyttöaste musiikkiopiston ja aamu-ja iltäpäivätoiminnan kanssa on paikkakunnan korkein. Toinen vaihtoehto on Säyneisten koulun lakkauttaminen, mikä on myös vaikea asia ja tuo joillekin oppilaille pitkät koulumatkat. Asiaan varmaan vaikuttaa pitkälti alakoulurakennusten kunto ja tulevien vuosien investointitarve, mikä olisi hyvä kartoittaa Muuruveden, Säyneisten ja Juantehtaan ns. alakoulun rakennusten osalta."

Juankosken koulutoimessa kysymys on noin 660 oppilaan koulutuksen järjestämisestä ja oppilaat asuvat ympäri laajaa kaupunkia, joka lähivuosina tullaan ilmeisesti pakkoliittämään Kuopioon. Tästä syystä nyt ei ole mitään akuuttia syytä lähteä esim. radikaaliin Säyneisten koulun lakkauttamiseen, koska jo parin kolmen vuoden päästä Kuopiosta annetaan täysin uudet koulutoimen järjestämisohjeet.

Parin vuoden aikana mahdollisesti saatavat opetushenkijöstön palkkakustannussäästöt ovat enintään 100 000 euron luokkaa, mutta kun kaikki kustannukset huomiodaan mitään säästöjä ei Säyneisten koulun lopetuksesta kaupungille lopulta tule, vaan itse asiassa kunta tulee menettämään suuren määrän ns. asukkaiden hyvinvointituloja asukaskadon vuoksi.

Vuoden 2012 tilinpäätöksessä on esitetty yhteenveto Juankosken koulutoimen kustannuksista. Kun luvut laittaa excel-taulukoon ja suorittaa tarkistuksen, niin voi heti todeta, että yhteenlaskussa on epäonnistuttu.

Annetusta luvuista ei tule Ojalan laskuopin mukaan esitettyä kulujen yhteenlaskettua summaa minkään kuluerän kohdalla. Heitot eivät onneksi ole suuria, mutta päätöksenteossa käytettävien lukujen tulee ensimmäiseksi olla oikein laskettu.

Koulutuksen järjestämisen kokonaiskulut olivat vuonna 2012 pyöreästi 6.4 milj. euroa ja kaikkia oppilaita kohden laskettuna keskimäärin 9 718 euroa. Sen verran vuodessa maksaa siis keskimäärin yhden oppilaan kouluttaminen Juankoskella. Jokaiselle vuoden päivälle jaettuna se merkitsee siis 26.62 euroa per oppilas. Minusta luku on häviävän pieni, kun vertaa sitä esim. kaupungin myöntämään laittomaan 5 milj. euron takaukseen, jossa jouduttiin maksumieheksi, kun tehtiin tyhmä päätös.

Koulukohtaisesti tarkastellen voidaan todeta seuraavat kokonaiskustannukset:
- Juantehtaan koulu yhteensä 1 915 300 euroa
- Ruukinkoulu yhteensä 3 378 820 euroa (sisältää lukion)
- Muuruveden koulu yhteensä 623 119 euroa
- Säyneisten koulu yhteensä 685 567 euroa (sisältää Törmän eritiyskoulun)

Kokonaiskulut olivat seuraavat:
- palkkakustannukset 3 919 799 euroa
- palvelujen ostot 1 649 604 euroa
- aineet ja tarvikkeet 121 315 euroa
- "piilokustannukset" 771 634 euroa
- kaikki kustannukset yhteensä 6 462 362 euroa

Tilinpäätöksessä esitetty taulukko herättää runsaasti kysymyksiä ja tulevissa selvityksissä on saatava valtuustoon vedenpitävät selvitykset eri kustannusten osalta, ennen kuin ryhdytään minkäänlaiseen järjelliseen päätöksentekoon.

Kaikkien tiedossa on, että palvelujen ostossa on varmuudella suuri osa tappiollisen Keskustan keittiön kustannuksia ja myös siivouspalvelukustannuksia. Vuonna 2012 näiden palvelujen toimintamenot olivat peräti 1 909 580 euroa, joista voisi olettaa noin 70% kohdistuvan kouluihin.

Jos tehty olettama on oikea, niin koulujen palvelujen ostoon on vyörytetty kustannuksia 1 336 706 euroa. Varmuudella tiedetään se, että kallis Chill & Cook keittiö ei tule koskaan kannattavaksi ja se olisi pikimmiten suljettava ja palattava entiseen huomattavasti edullisempaan tapaan toimia. Voidaan olettaa, että ateria- ja siivouspalveluissa säästöpetentiaali koulujen osalta on ainakin 500 000 euroa vuodessa, jonka verran Keskustan Keittiö tekee myös tappiota vuodessa.

Kuntalaki edellyttää sitä, että päätöksenteko on avointa ja kaikkien kuntalaisten on saatava riittävä tieto myös koulujen 771 634 euron "piilokustannuksista", jotka on vyörytetty koulujen niskaan. Näihin kustannuksiin saattaa liittyä mm. poistoja, joiden todenperäisyys olisi syytä selvittää kaikille kuntalaisille eikä vain kamreerille ja kaupunginjohtajalle.

Jari Karttunen on esittänyt ainoana vaihtoehtona sen, että suljetaan Säyneisten koulu, niin sillä koulutukseen liittyvät kustannuspaineet loppuu. Karttunen ei ole kuitenkaan ajatuksissaan lainkaan puuttunut koulukustannuksien sisällä ilmeisesti oleviin oppilaiden kuljetuskustannuksiinkaan. Nekin kustannuserät on huolella pidetty piilossa.

Jos tehtäisiin sellainen oletus, että Säyneisten koulu suljetaan, niin kaikesta päättäen tulevaisuudessa joudutaan kuskaamaan Säyneisten alueen oppilaat Juankosken keskustaan taksikyydillä ja kuskaamistahan on silloin molempiin suuntiin. Varmuutta ei vielä ole siitä, millä hinnalla kuskaaminen tapahtuu.

Taxiliiton hintalaskurista voi kuitenkin tarkistaa, että 3-4 henkilön yhdensuuntainen kuskaus Säyneisistä Juankosken keskustaan maksaa 45 euroa suuntaansa. Koska oppilaat täytyy myös palauttaa koteihinsä lähes koko päivän kestävältä retkeltään, maksaa yhden ryhmän kuskaus 90 euroa päivässä. Kuskattavia ryhmiä tulee helposti 12 kappaletta. Säyneisten koulun kaikkien oppilaiden kuskaus neljän hengen ryhmissä maksaa taxiliiton taksojen mukaan 189 koulupäivän kuluessa 204 120 euroa.

Koska Karttunen vertailee tyhmästi vain oppilaskohtaisia lukuja, niin Säyneisten oppilaiden kouluttaminen Juankosken keskustassa maksaa ehkä palkkakustannusten osalta noin 4 900 euroa per oppilas, joka on sama taso kuin nyt on Juaantehtaan koulun keskimääräinen palkkakustannus,

Koska Törmän erityisopetuksen osalta koulusiirto ei vaikuttane palkkakustannuksiin mitään, niin voidaan todeta, että opetuksen järjestäminen Juankosken keskustassa säästää palkkakustannuksia enintään noin 54 500 euroa vuodessa. Kun huomioidaan korkeat kuljetuskustannukset, niin Säyneisten koulun sulkeminen nostaa koulukustannuksia jo pintapuolisesti tarkastellen noin 150 000 eurolla vuodessa.

Tässä tarkastelussa ei ole oltettu huomioon sitä, että koulutuksen keskittäminen Juankoskelle johtaa varmuudella myös merkittäviin investointikustannuksiin. Tiettävästi Säyneisissä ja Muuruvedellä ei ole mitään akuutteja merkittäviä investointitarpeita.

Kustannussäästöillä ei voi Säyneisten koulun lakkauttamista mitenkään perustella. Koulujen korkeiden kustannusten taustalla on muut kuin kunnan perustehtäviin kuuluvat opetukselliset syyt.

Kansalaisten on aika herätä ja toimia!!!

voisiko ollaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 17.26
Kansalaiset ovat heränneet ja toimivat ainakin Säyneisessä kaikin voimin.
Jos tätä kirottua keitä ja jäähdytä-keittiötä ei olisi ,niin miksi esimerkiksi Säyneisessä koulun keittiön ei voisi vuokrata yksityinen yrittäjä,joka tekisi koululaisille ruoan ja hoitaisi vanhusten ruokahuollon Säyneisen osalta.Ei tulisi kuljetuskustannuksia ruoan osalta. Hän voisi myös käyttää keittiötä omaan esim. pitopalveluvalmistelutyöhön, kenties hän voisi myös hoitaa koulun siivouksen? Ja vaikka tämä keskuskeittiö onkin olemassa,eikö näin voisi toimia?
On kuulema yksi mutta, se veisi keskuskeittiön olemattomasta toiminnasta vielä lisää pois. Ja keittiötä ei voi kuulema ajaa alas ennenkuin toive,siitä että Kuopioliitos toisi ruokakuljetuksia esim Nilsiään täyttyisi. Onkohan siellä oikeasti kiinnostusta asiaan? Kuka tietää?.. Silti se tuottaa kai koko ajan tappiota eikä koskaan tule maksamaan itseään takaisin.

NestorRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa22.2.2014 20.30
Kannattaa lukea lautakunnan pöytäkirja. Siinä voi todeta, että parivaljakko Kaisa karjalainen ja Andy, angry andy, Atkinson, nuo varsinaiset öykkärit, mölyisät henkilöt, olivat hyväksymässä koulun lakkauttamista.
Kuitenkin viime vaalikaudella mölysivät vapaan juankosken ehdokkaita vastaan jopa lehtiadressilla, kun vapaa Juankoski-ryhmäläiset halusivat estää Juantehtaan koulun miljoonasaneerauksen ja sen sijaan rakentaa uuden koulun tai jatkaa amiksen koulun käyttöä.
Nyt sitten nämä "lastebn ystävät" ovat lähidemokraatteina lakkauttamassa Säyneisen koulua. Onneksi eivät ole valitut valtuustoon. Eihän noita kestä pirukaan.

alakoulun rehtoriRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa23.2.2014 1.43
Keskustan Keittiössä ei ole mitään muttaa. Laskutaidoton Juankosken Nero vaan yhtiöitettävän Keskustan Keittiön hallituksen puheejohtajaksi, niin huomaa ehkä itsekin, että ei tästä mitään tule.Toivottavasti huomaa myös, että taas meni sössimään 4-5 milj. euroa veronmaksajien rahoja kankkulan kaivoon.

Ukrainan Janukovits sai jo näköjään tarpeekseen, kun kansa rupesi vaatimaan oikeuksiaan. Juankosken kaupunki ei ole Juankosken Neron oma kaupunki. Neron pitäisi olla kuntalaisten palvelija, ei päin vastoin.

Ehkä Juankosken Nero älyää vihdoin kysyä pelin edessä itseltään, että miksi en aikoinaan opiskellut laskentoa koulussa enempää?

Ainakin yhteenlaskua olisi pitänyt opiskella enemmän.

eräskepuRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa23.2.2014 13.17
herää kysymys nuista oppilaskuljetuksista olisko vaikutusta ,kaupungin valtuustossa istuuko taksiyrittäjiä tai heidän läheisiä. onhan kiva tienesti myös taksiyrittäjille ja varma tulo kun oppilaat kuljetettais taksilla aamuin- illoin säyneisestä juankosken keskustaan sama juttu näkyy myös kaavilla kun valtuustossa istuu ky yrittäjiä

V. EpäilysRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa23.2.2014 17.23
Juankosken Nero ja sivistystoimen osastopäällikkö näyttävät unohtaneen kokonaan kunnille annetun perustehtävän eli tasapuolisen kolutuksen järjestämisen kaikille kunnan lapsille.

Epäilyttävästi päätöksenteossa pääosassa näyttää olevan kannattamattoman Keskustan keittiön ja paikallisten taksiyrittäjien tukeminen. On huomattava, että myös taksiluvat ovat säännösteltyjä kuten koko Suomen huippukallis apteekkilaitos. Viimekädessä valtioneuvosto päättää kuljetustaksat ja tästä syystä mm. kuljetuskalusto on Suomessa huippuluokkaa-vähempikin riittäisi. Monilla alueilla muutama harva kuljetusyhtiö on päässyt jo lähes monopoliyritysten asemaan.

nyt otti ohraleipäRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa23.2.2014 17.46
Kun tukisivatkin paikallisia taksiyritäjiä, kyydit menee luotettavaksi ja laadukkaaksi todetulle relinkille. Missä kuskit haisee tupakalle ja kyydit tulee millon sattuu, muttei ajallaan. Verot menee siitä yrityksestä espooseen jos ne tulee yrittäjältä yleensä maksettua.
ei kannata siis kadehtia paikallista taksiautoilijaa, net jää nuolemaan näppejään.

näin se meneeRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa26.2.2014 18.18
Juankoskella luvataan monta hyvää ja kaunista asiaa Säyneisestä tuleville lapsille. Näinköhän ne sitten toteutuu, kun ei ole sitä rahaa millä mällätä. Ei se rahattomuus lopu Säyneisen koulun sulkemiseen.

järki käteenRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa26.2.2014 21.52
Suljetaan jo se Keskustan Keittiö, ja aletaan tehdä kunnon ruokaa edullisesti entiseen malliin. Mitä sitä vetkuttelemaan enää?
Jostain on aloitettava. Positiivisesti tekemällä.
Jos Veijo ja Heimo luulevat, että ihmiset ovat unohtaneet Lailan ja Mairen hyvät kokkaukset, niin erehdytte.
Olemme maksaneet turhasta investoinnista n. 3,5 milj. euroa ja kasvaneina käyttökustannuksina n. 1,2 milj. euroa ylimääräistä.
Nyt sitten yritetään säästää 100.000,-/v teoriassa, mutta pääasia on kostaa säyneeläisille Kettusen ja Kangasperkon nöyryyttäminen. Teoreettinenkin säästö häviää, kun kaksi yrittäjää lähtee perheineen.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa27.2.2014 0.20
"Näin se menee" on ihan oikeassa ei rahattomuus lopu Säyneisten koulun sulkemiseen. Sulkemalla koulu opetustoiminta siirtyy Juankoskelle eikä siinä mitään säästojä tule, kuljetuskustannukset tietysti kasvaa koulutoimessa ilmeisesti noin 150 000 eurolla vuodessa.

Kun varsinaista kustannussyöpää eli Keskustan Keittiötä ei aiota sulkea, niin kaikkien jäljelle jäävien koulujen palvelujen ostot kasvaa samalla summalla, mitä Säyneisissä säästetään.

Seuraavaksi tämä nollasummapeli kohdistuu Muuruveden kouluun, josta oppilaat siirretään taas samoilla motiiveilla Juankosken keskustaan ja jälleen kuljetuskustannukset koulutoimessa kasvaa ainakin 200 000 eurolla, jos huomioidaan kuljetettavien oppilaiden määrä.

Kun laskutaidoton Karttunen ja Juankosken Nero ovat saaneet Säyneisten ja Muuruveden koulut suljettua, niin huomataan, että Juankosken keskustan koulutuskustannukset ovat kohta oppilasta kohden laskettuna Säyneisten nykyisten oppilaskohtaisten kustannusten tasolla.

Oppilaskohtaiset koulutuskustannukset saadaan inhimilliselle tasolle vain siten, että puututaan koulutuksen kiinteisiin kustannuksiin eli palvelujen ostoon ja oikeisiin pääomakustannuksiin. Laskutaidottomat Karttunen ja Juankosken Nero eivät vain tunnu tajuavan sitä, että syyttömien koululaisten niskavilloista ei voida repiä kepuloisten kehittämiä tarpeettomia ja kannattamatomia jätti-investointeja Keskustan Keittiöön ja kalliisiin kouluremontteihin.

Terveiset susirajaltaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa27.2.2014 16.59
Kyllä nyt varmasti moni veron maksaja täältä ns." syrjä kylältä" tuntee itsensä petetyksi. Itse henkilökohtaisesti inhoan sanoa olevani Juankosken kunnassa kirjoilla. Tykkään kuitenkin asua Säyneisessä ja pois en lähde, ellei ole ihan pakko. Täällä se yhteenhiileen puhaltaminen on toteutunut aina ja niin tapahtuu jatkossakin.

Kyllä tiettyjen ihmisten "pikku" mokailut saavat jo riittää. En jaksa enää lukea kuinka Juankoski on taas ja jälleen kerran tuhlannut isoja summia johonkin epärealistisiin ja kannattamattomiin investointeihin meidän veronmaksajien kustannuksella. Näillä kustannuksilla on unohdettu normaalit kuntalaisten palvelut, jotka kuuluvat jo ihan perusoikeuksiin Suomessa.

Mitenkäs se jääkiekossa tms... jos joukkue ei pärjää, niin ei kuin valmentajat vaihtoon. Samaa voisi tietysti kokeilla Juankoskella. Eikä se Rautavaara varmaan huono vaihtoehto Säyneiselle olisi, siellä tuntuu olevan aika pätevä kunnanjohtaja.

Eli siis pettynyt veronmaksaja toivoo saavansa rahoilleen vastinetta nyt ja jatkossakin.

p.s Kahvihetki Säyneiseläisille ei ole ollenkaan huono idea, saisi kuulla oikeasti mitä ne päättäjät on "Kaupungissa" mieltä.

Pekka VRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa27.2.2014 17.27
Moro,
kaupunginhallitus pyytää lisätietoja kustannuksista ja muista seikoista ennen , kuin se tekee mitään ratkaisua.
Minä kuitenkin ihmettelen, millä luvalla on oltu myöntämässä kuljetuspalvelua eräille perheille , vaikka lasten lähin koulu on Säyneisessä. Mitä tapahtuu, jos Muuruveden koululle tehdään sama kohtelu, leikataan opetusta ja opettajien määrää, poistetaan erityisopetus ja kysellään, haluavatko lapset ystävien luo Juankoskelle ja maksetaan kuljetus.
Tätä kuljetuslupausta ei ole hallitus myöntänyt.
Nyt on viranhaltijoiden ja luottanushenkilöiden otettava järki käteen ja muistettava, että me leikkaamme palveluja vain ja ainoastaan taloussyistä.
Tarkat ja täsmälliset laskutusperusteet, oppilaskohtaiset ttodelliset kustannukset ja sitten vertailu verokkikouluihin ympäri Suomea.
Johtavat luottamushenkilöt saapuvat Säyneisen koululle ensi kuun loppupuolella ja sitten on toivottavasti antaa todelliset oppilaskohtaiset kustannukset ja valtionosuudet.
Kunnat.net sivuilla löytyy googlettamalla menettely koulujen lakkauttamisessa ja kannattaa lukea se, myös koskien virkamiesten esteellisyyksistä.

ulkopuolinen tarkkailijaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa28.2.2014 10.54
Säästääkö kyläkoulujen lakkauttaminen?
Julkaistu 25.02.2014 kirjoittanut Markus Sjöberg & kategoriassa Blogi.
http://www.sisa-savolehti.fi/saastaako-kylakoulujen-lakkauttaminen/

Miksi?Re: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa28.2.2014 14.37
Kyllä tutkittava on tarkkaan myös asiat mitkä ovat ajaneet vanhemmat päätökseen siirtää lapsiaan lähikoulusta pois. Aika ydinasia Se mikä saa tällaiseen päätökseen,mikä ja ketkä siihen ovat vaikuttaneet. Ja millä tavalla asoita on hoidettu ! Ja miksi?

MinäpäRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa1.3.2014 20.41
Vanhemmat haluavat vaieta todellisista siirto syistä!!

miksRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa1.3.2014 23.44
No miksi haluavat vaieta? Ei koulua voi lopettaa siksi että siellä on ongelmia vaan ongelmat pitää ratkaista ja koulu jatkaa!!

miksi edelleen Re: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa1.3.2014 23.46
Ei voi olla sellaisia ratkaisemattomia ongelmia jos tahtoa löytyy ;!!!

miksi miksi Re: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa1.3.2014 23.48
Ja miksi vaietaan?miksi asoita ei selvitetä ja pistetä normijärjestykseen ?

SiksiRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa2.3.2014 14.41
Siksi että koetaan itsensä voimattomaksi useiden turhien taisteluiden vuoksi ja toivotaan että muutos parempaan tapahtuisi toisessa koulussa. Ja siksi että kaikki, koulunopettajat ennenkaikkea, sulkevat silmänsä ja selittävät asiat "parhain päin", siinä tuntee itsensä tyhmäksi valittajaksi!

ABRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa2.3.2014 15.11
Opettajat ovat virkamiehia, jotka saavat kuntaliitoksessa Kuopioon lahes elinikaisen suojatyopaikan. Pelkaavat siis potkuja ennen kuntaliitosta ja selittavat kaiken parhain pain.

Edelleen miksiRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa2.3.2014 21.51
Sitäpä suuremmalla syyllä pitääkin selvittää, miksi vanhemmat uupuneita! Ja miksi koulun puolelta toimitaan niin kuin toimitaan tai ei toimita. Miksi?

koirankouluttajaRe: sivistyslautakunta lähes yksimielinen Säyneisen koulun lakkauttamisasiassa2.3.2014 22.56
Juankoskella on jo vuosia esittelijöiden oman(ei kuntalaisten) eduntavoittelu ohjaillut tehtyjä päätöksiä/toimia sekä jatkoksi päätösten salailu-/virheiden peittelytoimien suuntaviivaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: