Keskustelu

pieni kulkiaKukahan tänne haluaa jäädä!25.2.2014 14.45
Olisin halukas miellenkiinnolla kysymään et näillä kirjoituksilla mitä lukee ni luodaan kuva epätoivoisesta Juankoskesta ja se miten se vaikuttaa kasvaviin nuoriin. Olis joskus kiva kuulla joittenkin positiivisiä ajatuksia meistä eikä aina vedota johonkin negatiiviseen! Kun seurataan kaupunkeja jotka myös tehny ja yrittäny saavuttaa jotain järkevää ni ei ole onnistinu. Olis varmaan hyvä tuo vanha Neuvostoliitto. Siellä hallittiin maata oikea oppisesti rautaisella kädellä.

Kouraan ajattelijaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!25.2.2014 15.26
Tulevaisuushan on Juankosken osalta nykyistä valoisampi. Kuopioon liittymisen jälkeen tänne muuttaa uusia asukkaita, kun elämisen kustannusten aiheuttama kynnys tipahtaa 2000 euroa/ vuosi/ työssä käyvä asukas.

Itse aion katsoa tuon 2017 jälkeisen ajan, jos vain elämän vuosia annetaan. Juankoskella on ystävät, luonto ja peruspalvelut. Ei täältä ole minnekään aihetta lähteä. Nilsiästä löytyy se mikä täältä puuttuu ja Kuopiosta loput.

Suorastaan odotan tuota aikaa, jolloi paikalliset pikkunilkit menettävät ravattinsa ja asemansa.

Pekka VRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!25.2.2014 15.52
Moro,
uskottavuus on Juankosken kaupungilta puuttunut jo vuosia. Jos uskottavuutta halutaan kasvattaa, on kylien "tappaminen" lopetettava. Myös omien päätösten tekeminen on erittäin tärkeää, sillä nyt muokkaamme Juankosken periferian sellaiseksi, kun sen Kuopio ottaa ja ja joutuu ottamaan vastaan. Sen jälkeen se on päätöksenteosta noin sadan kilometrin päässä ja vain keskuskaupunkia kehitetään todellisuudessa. Juankoskesta muodostuu pakollakin seutukunta, jjolle sijoitetaan kaupungin ns. eihaluttu toiminta . Samaan aikaan valtio joutuu maksamaan velkojaan ja se taas tarkoittaa periferian lamauttamista, sillä kuka haluaa sijoittaa palvelutuotantoaan paikkaan, josta puuttuu ostovoima.
Juankoski ei ole sijoittanut matkailuun ja kesälomailutoimintaan lähes euroakaan, siitä todistuksena vesireitistön alasajo, koskien heitteliepano ja kesäpaikkojen kaavoittamattomuus.
Ainoa, mihin kaikki tärkeä investointi ja rahoitus pistettiin, on kaatunut vääriin käsiin ja siitä johtuu, että muuhun ei ole riittänyt panoksia.
Nyt sitten yritetään olla niin per..... positiivisia. No minä olen aina ollut positiivinen ja siksi muutan muualle ja kuntaan, jossa on vielä potkua ja lähidemokratiaa. Kunta on sellainen, joka pystyy ja haluaa vielä tehdä omat paikalliset päätökset.
Kuopio joutuu nostamaan veroäyriään lähes Juankosken malliin, että kaikki kuntatakaukset ja lainat pystytään maksamaan. Kiinteistöverot nostetaan tappiin ja palvelut määritetään erittäin huonoihin kriteereihin.
Olkaa kaikki positiivisia, ja pistäkää vaateripustin suuhun, että hymy näkyisi naapureille asti. Kyllä hapanta naamaakin saa näyttää ja varsinkin päätösten jälkitarkasteluun on aihetta.

piinaviikkoRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!25.2.2014 17.11
Kyllä nuorten on lähdettävä Juankoskelta pois. Ei ole muuta koulutusta kuin lukio, eikä työpaikkojakaan ole.
Tänne jäädään, vain me eläkeläiset, me yhteiskunalle hyödyttömiksi muuttuneet entiset veronmaksajat.
Mutta jäädään kuitenkin, koti ja ympäristö on tuttuja. Naapurien kutkeet ja vitsaukset on oppinut tuntemaan.
Ei asiat ole hyvin Juankoskella, pakolliset palvelut on vielä saatavilla. Maine ja kunnia on mennyt vuosia sitten.

Positiivisiin ajatuksiin kuitenkin päätetään tämä viesti, nuori on hakenut yhteishaussa opiskelemaan ja saanut kesäksi töitä.

yksi meistäRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!25.2.2014 18.53
Kun eläkeläisenä ja osa-aikatyöntekijänä ansaitsen yli 50.000,-/v, uskoisin, että samanlaisia ja parempituloisiakin voi houkutella Juankoskelle. Siinä olisi yksi kehittämisen arvoinen idea.
Juankosken maine on saatava paranemaan. Se pitää aloittaa vaihtamalla johto dynaamiseksi ja kunnan perustehtäviin keskittyväksi. Ei pidä tuijotella Kuopioon, kun työmaa on Juankoskella.
Nykyinen poukkoilu ja rahojemme jakaminen ulkomaita myöten ei ole viisasta. Miten luottamusmiesjohto suhtautuu tähän?
Tarvitsemme tekijöitä toteuttamaan ideoitamme, emme konsultteja tai muita lööperivillejä. TEKEMINEN ON TAIKASANA.

eskimoRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!25.2.2014 22.43
kunnia on voinut mennä,mutta maine eikun kasvaa

Hyvää on paljonRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 7.53
Juankoski on hyvä paikkakunta asumiseen.
On kouluja ja kauppoja ihan tarpeeksi.

Ainut kauppa mikä puuttuu on tämä Musti ja Mirri, riittäisi kun olisi tämä Mirri-kauppa.

Kakskymppinen Terhi on parempi kuin Mercyry, ainakin kiihtyvyydessä ja kyyti on erittäin hyvää.

On hyvääRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 8.11
Minäkin muistan kuinka kakskymppinen Terhi täristi ja väristi niin paljon, että lähti hampaista paikat ja varpaista kynnet.

naapuri Re: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 8.56
Ja onhan ne kaavinkin palvelut lähellä esim. Alko.

KelttiRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 14.05
Nimimerkki hyvää on paljon....
Juankoskella on yksi kauppa "kaupungin keskustassa". Joillekin se riittää kaljan ostamiseen. Muuta sieltä ei saa, mutta Kaavilta ja Kuopiosta kylläkin. Niin ja monipuolisemmat kaupat löytyy Muuruvedeltä ja Säyneisestä ja siksi varmasti paikkakuntien koulut pitää lakkauttaa, että tulisi lisää ostajia kauupungin ainoaan kauppaan.

Koirank.Re: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 14.29
Vielä 70-luvulla meitä oli Juantehtaan koulussa 300 oppilasta. Tänä päivänä kaikki kunnan ala-asteen oppilaat mahtuisivat tuohon rakennukseen ja vielä puolet tiloista jäisi tyhjilleen.
Kylmä tosiasia on se, että syntyvä ikäluokka on pienentynyt 150 lapsesta 30 lapseen. Säyneisen alueella syntyy 5-10 lasta. Koulun loppuminen on nähty jo vuosia sitten.
Lukion loppuminen on yhtä varma asia. Kun lukioikään tuleva ikäluokka on tuo 30 ja Juankosken lukioon tulee alle puolet, loppuu koulu lähivuosina varmasti. Ammattikoulu loppui samasta syystä.
Elinvoima on syntyvässä ikäluokassa. Kun synnytysiässä olevat muuttavat pois, loppuu myös kunta.
Kaavin kanssa yhdessä pystymme jatkamaan koulujen elinikää, mutta yksin käy köpelösti.
Tosiasioita ei voi muuttaa välikysymykselläkään.

Hyvää on paljonRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 14.57
Nimimerkille: Keitti

Kirjoita asiallisesti ja hanki silmälasit jos et löydä kaupasta muuta kuin kaljaa.

Paikallisesta kaupasta löytyy kaikki päivittäistavaratuotteet, joita voi tietenkin täydentää Muuruveden myymälästä ja muualtakin.

Erikoistavarakaupat on ollut jo PITKÄÄN Kuopiossa.

Alkoa ei tarvita, koska jokainen voi itse keittää omat juomansa ja näin tulee todella halvaksi ja ei mene rahat kaavilaisille.

Martti PohjolainenRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 16.17
On surkeaa , että asioita liioitellaan tai vähätellään. Meidän kaikkien pitäisi olla iloisia, että meillä on tämäkin palvelutaso mikä meillä sitten Juankoskella tai sen ympäristössä on enää jäljellä. On tosiaankin silmälasit hukassa jos Juankosken S- Marketista ei muuta löydä kuin kaljaa. Minä itse ainakin olen löytänyt kaikkea mitä olen tarvinnut päivittäiseen elämääni ns. Juankosken Osulasta, mitä elintarvikekaupasta yleensä odottaakin löytävän. Jos meillä on negatiivinen asenne alueen yrityksien palvelutarjontaan, niin voi vain kuvitella , että nämä negatiivisesti suhtautuvat henkilö ei haluakaan käyttää alueen palveluja.
Ja jos tuo asenne on yleistä, kuten on usein havaittavissa kirjoituksissa, niin silloin voi vain todeta, että ei yrittäjät yrityksiään ja tarjonta pidä monipuolisena jos palveluja ei käytettä. Yleensä nämä marisijat ja narisijat hakevat palvelut kunnan ulkopuolelta ja tämä kyllä takaa sen, että palvelut alueella heikkenevät ja hiipuu kunnes kokonaan loppuu. Mutta ollaan iloisia siitä, että miellä on noinkin monipuolinen kauppa mitä Juankosken S- marketti on. Meillä on myös alueella muitakin hyviä kauppoja ja palveluja, joissa varmaan tekevät kaikkensa , että palvelu pelaa ja valikoimat ovat niin laajat kuin vain suinkin ne voivat kysyntään nähden olla. Mitä vähemmin me olemme kateellisia jäljellä oleville yrityksille ja yrittäjille sitä kauemmin he jaksavat meitä kuntalaisia palvella kuihtuvilla asiakas- ja asukasmäärillä. Joten vakka meillä on vaikeaa Juankoskella, niin ei tehdä enää asiattomilla puheilla tilanteesta vielä vaikeampaa,vaan käytetään alueen palveluja hyväksi.

palvelut onRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 16.47
Juankoskella on yksi Suomen parhaat liha kaupat ja Suomen paras luomu kauppa. On valokuvausliike jotta palvelee Juankoski, Kaavi, Rautavaara, Tuusniemi ja osa Riistavesi, on ATK liike, on Optikko, on Sähköliike, on Urheiluliike, on Apteeki, on Leipomot, on LVI kauppa, on käsityökauppa, on autohuoltamot, on ravintolat, on pienikonekorjamo. Puutu vaan vaatekauppa ja alko jotta löytty Kaavilta. Ei tarve Kuopion asti mene!

exkoski76Re: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 18.01
missä juankoskella on lihakauppa?jos tarkoitat muuruveden makkaramuseota,siellä meetwustissa on mennyt viimeinen käyttöpäivä viikko sitten.mulle kävi ainakin niin.tuoreus laatu oikea hinta,näkis vaan.

ideota on juankoski täynnä,ja kun luin aikoinaan koillis-savoa kun mika wallius suunniitteli koirille puistoa,erittäin hieno idea,aivan mahtava.semmosta tarvitaan juankoskella.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 18.02
Tänään se kuultiin ihana uutinen eduskunnan välikysymyskeskustelusta. Kokoomus on valmis luopumaan 5:n vuoden "suojatyöpaikoista" kuntaliitoksissa. Kunnan virkamiehillä täytyy olla sama muutosturva kuin muillakin aloilla. Ajatus on perustuslain hengen mukainen.

Kepuloisten suojavallit murtuu. Jokohan alkaa järki tulla käteen ja Juankosken 100 ylimääräiselle virkamiehellekin uutta mietittävää, kun Kuopioon on matka ja niin kova kiire.

"Hyvää on paljolle" toteaisin, että Helsingissa on jo PITKÄÄN ollut paremmat erikoistavarakaupat kuin Kuopiossa. Kuopiosta pääsee nykyään kätevästi Intercity-junalla Helsinkiin.

Kuopiosta kauppareissuun ei mene kuin n. 4 h 40 min suuntaansa ja hinta oli yhdeltä hengeltä noin 185 euroo. Jos Juankoskelta lähtee suunnilleen klo 15, niin kotona on jo puolilta öin. Kun nopsasti piipahtaa Stockalla, niin vajaassa vartissa pystyy panemaan paljon rahaa haisemaan. Eläkeläinen taitaa päästä puoleen hintaan junakyydissä.

Kyllä meillä tosiaan palvelut pelaa ja kaikki on hyvin, mutta sitä ei vaan kukaan enää huomaa.

Ainahan me vaan joudutaan lähtemään merta etemmäksi kalaan.

Tapio LiinanenRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 18.56
Ktuulehan Angry andi,
jos on lihakauppa Muuruvedellä, ei se ole juankosken keskustaa. Jos on valokuvausliike, on se myös maailman kallein. Jos on korjaamoja, on hyvä, että mniitä on paljon. Ja paljon tarkoittaa kilpailua, joka merkitsee hintojen tarkkailua.
Tärkein liike on ruumisarkkuliike, että voi mennä shoppailemaan.
Skotti go homee.

Lipio TaananenRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 20.17
Tarkennusta Tapio Liinaselle.

Ruumisarkkuliikkeitä on useita, joten voit valita arkkusi tosi laajasta valikoimasta ja edullisin on perinteisesti se: RAAKALAUTAA.

ruokakonsulttiRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 21.43
Terhon joulukinkkuja ym. tullaan hakemaan kauempaakin. S-kaupan valmiiksi pakattua 1-3 viikkoa vanhaa lihaa ei osta Erkkikään.
Terholle vaan tai Ruotsalaiselle. Ei Kuopioon, sillä sieltä ei parempaa lihaa saa.
Jos haluat huonoa, mene syömään vanhusten annoksia suoraan Keskustan Keittiöltä.

Hyvää on paljonRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 23.10
Ruokakonsultille vinkki:

S-kaupan lihatuotteissa on viimeinen myyntipäivä.

Jos osaat lukea, niin se helpottaa ostospäätöksiäsi huomattavasti.
Jos tuotteessa on punainen lappu jossa teksti: -30-%, niin sekään ei ole vielä mennyt vanhaksi.
Jos ostat punalapullisen, niin säästät 30-%, mutta älä SÄÄSTÄ sitä 1-3 viikkoa.

Tapio liinanenRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!26.2.2014 23.13
Ei muuten ole useita, sillä toinen meni muuttamaan pois Juankoskelta, kuten kaikki viisaat. Muuten nyt saa kokeilla tyhjää liikehuoneistoa, sillä KELA muuttaa pois ensi kuussa. Ja onhan tyhjänä entinen rautakauppakin, agrimarket, ja taitaa olla entinen torinlaitakin tyhjänä, kuten torikin. Kyllä tilaa piisaa. Niin ja onhan entiset kartonkitehtaan ja biolämpölaitoksen tilatkin vapaana, vaikkakin kiinnitettyinä ja kylminä. Ja muuten n. 90 prosenttia kunnan vuokrahuoneistoista. Joten markkinat on.

tyytyväinen tähän hetkeenRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!27.2.2014 20.20
martti puhui asiaa positiivisen ajattelun merkityksestä paljon on meistä kiinni miten palveluiden käy,,,,,,pekka veen säälittävä surkuttelu ei aja asioita eteen päin., ,jospa siinä on jotain kristillistä??? muuten en ymmärrä,kotikaupunkini mustamaalaamista. en oikkein ymmärrä minä elän tätä päivää käyn sunnuntaisin kirkossa joka näkyy minun ikkunasta kaippa pekan ajattelussa sekin viedään kuopioon???????ajattelen näin että murehittaan sitten kun se pahin tapahtuu ymmärrän senkin että pitäisi ennakoida tulevaa.mutta että mustamaalata PEKKA MIKSI/////////?

Pekka VRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!27.2.2014 21.19
Moro,
minä en mustamaalaa, en piruja seinille enkä julkisiin paikkoihin.
minä kritisoin ja haukun johtavia viranhaltijoita ja varsinkin erittäin heikkoa luottamushenkilöiden tietotaitoa ja tahtoa.
Kyllä kirkotkin on jo yhdistetty Kuopioon ja kohta myös päätöksenteko on lopullisesti annettu kokonaan Kuopiolle ja sitten yhteiselle valtuustolle, jossa tullee olemaan korkeintaan yksi juankoskelainen, siis entinen sellainen.
Kun rohkeus puuttuu ja tahtoa ei ole, niin tulos on Juankoski. Here i go.
Kuitenkin niin kauan, kun Juankoski on olemassa, tulen tekemään kaikkeni kuntani puolesta, en viranhaltijoiden, en puolueiden enkä muuiden, kuin perusjuankoskelaisten.

pyhäkoulun opettajaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!1.3.2014 1.50
Juankoskelle voi moni haluta muuttaa, jos kylässä koulutoimi ja palvelut on kunnossa.

Muistaakseni Pirkkalassa Tampereen kyljessä se on jo nähty. Lapsiperheet haluaa muuttaa Pirkkallaan, vaikka se ottaa päähän Sote-uudistajia. Pirkkalassa pitää olla palvelut ja siellä on naisporrmestari. Juankoskella on Juankosken Nero, siksi me kaikki veronmaksajat ja meidän lapset kärsivät.

Kun laskutaidottomat kehityksen tulppana olevat Juankoskenn Nero ja sivistystoimen johtaja poistuvat kuvioista, niin näköalat muutttuu.

Rukoilkaamme muutoksen puolesta.

NÄHTY ONRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!1.3.2014 17.12
tänne ei halua kukaan jäädä eikä myöskään muuttaa tänne, täällä on savon ankein paikka. Ihmiset ovat kateellisia, JA PAHANSUOPIA.

ajakaa ohi Re: Kukahan tänne haluaa jäädä!1.3.2014 17.48
Todellakin Juankoski on paikka jossain kaukana, huonot palvelut ja korruptio jyllää. Kunnon työntekijöillä ei mitään munaa, nuoleskelevat vain neroa.

Pa-luuRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!2.3.2014 12.00
Paluumuuttajana voin sanoa, että Juankoski on ihan hyvä paikka asua.

Digikameraan pitää filmit käydä ostamassa Tukholmasta, kun lähempää ei ole saatavana mustavalkeita filmejä.

työmatka lyhytRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 11.37
Juankosken vuokrataso on kohtuullinen vertaileepa minne vain. Täällä on lapsiperheen hyvä asua.

Alle tunnin työmatka on todella lyhyt ja itsekin käyn työssä Kuopiossa ja vuokrasäästöillä tehdään ainakin yksi etelänmatka vuodessa.

NNRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 12.11
Olin vuokralla Juankoskella ja vuokra oli n. 600 euroa pienestä kaupungin kämpästä.
Muutin Nilsiään ja siis Kuopioon ja sain 500 eurolla rivitalon päätyosakkeen vuokralle.
Joten ihmettelen yllläolevan kirjoitusta. Minä kyllä pääsen tahkolle, 10 kilometrin päähän laskettelemaan ja kesällä vaikka etelään juuri säästämilläni vuokrarahoilla.

työmatka lyhytRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 12.28
Vuokrasumma on sopimusasia ja joku onnistuu ja joku ei onnistu.

Sain isomman asunnon Juankoskelta 300? pienemmällä vuokrasummalla kuin minkä joutuu maksamaan Kuopiossa.

Varsin hyvä sopimus.

painan kaasuaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 12.40
Harva haluaa ajella sitä tuntia aamuin illoin saadakseen särvintä leivän päälle. Asuntojen hinnat on painuneet kohtuulliselle tasolle muillakin syrjäkylillä joten jos haluaa säästää vielä enemmän niin nyt mökin ostoon.

IirisRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 18.44
Lipio Taananen tietää asiat paremmin kuin Tapio Liinanen. Ensinnäkin, ruumisarkkuliikkeitä on vieläkin pari ja näyttävät olevan samassa talossa molemmat. Puoleen hintaan myyvät arkkunsa suurkaupunkien hintoihin verrattuna. Kaikkein halvimmat asunnot löytyvät esikaupunkialueelta Säyneisistä. Muutaman tonnin hinnalla pystyy ostamaan osakkeen omakseen. Sitten voi laittaa jo parempaakin särvintä leivän päälle.
Oppikaa näkemään hyviä puolia, älkääkä aina vain valittako!

Veikka FRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 19.57
Kuopiossa veroäyri on n. 2 prosenttia edullisempi ja kiinteistöverotus edullisempi.
Kiinteä lankaliittymä 50 megalla on puolet edullisempi Kuopiossa. Sitä paitsi lankaliittymää ei toisaalta saa puolessa Juankoskea, kuin 1 megala, vaikka maksaisi.
Ruan hinta on oleellisesti korkeampii, kuin Kuopiossa.
Vaatteita joutuu hakemaan Kuopiosta, joten matkakustannukset.
Bensa on matkan päässä yhtä edullista, kuin Kuopiossa, mutta tiestö on aivan perseestä.
Ei urheiluhalleja, ei muitakaan liikuntapaikkoja, kuin luonto, jota löytyy myös Kuopiosta.
Tätä listaa voi jatkaa vaikka hamaan mustaan aukkoon asti, joten kyllä sitä voi valittaa ja syystä-
Ja miksi muutto pois Juankoskelta on jopa suhteellisesti Suomen kovinta.
Veronmaksajat joutuvat muuttamaan pois ja vain ne, jotka eivät valita, jäävät tänne utopiaan.

tiimalasiRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!3.3.2014 21.32
pian menee 90% sote kuluihin verotuloista,kohta vain muutama ihminen töissä jotka maksaa veroja ,ja siinä piisaa ihmettelemistä ,konsultointia ja korjaamista loppuajaksi päättäville viranhaltioille , kyllä ei huuto lopu miten kalliiksi tulloo hoitaa vanahukset ,sairaat,vammaset ja muutamat koululaiset sekä päivähoitoo tarviivat pienet lapset,ei ole rahaa mihinkään investointeihin eikä velankaan tai korkojen maksuun.kuopio pelastaaaaaaa!!!!!!! eikä pelasta

Terveiset KuopiostaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!4.3.2014 8.24
Ei muuten pelasteta. Saatte maksaa omat töppäilynne ja pikapäätöksenne ihan itse.

perunakellarin pojatRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!4.3.2014 10.27
Kuuopio hylykää meijät. Pyyvetään apuva Putinilta.

Tuskin jään Re: Kukahan tänne haluaa jäädä!4.3.2014 16.31
Heimo ja Veijo eivät ole huomanneet mitään korjattavaa Juankoskella. Lisää voidaan tuhlata, ettei vain talous paranisi.
Missä on kansalaiskeskustelu ja avoin tiedottaminen? Tietääkö Heimo tai Veijo, mistä on kyse?

Pois,pois pensaastaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!4.3.2014 16.42
Heimo ja Veijo nyt pää pensaasta pois ja lopettakaa sieltä pyllistely. Kertokaa meille tehtaan duunareille milloin tehdas alkaa pyöriä. Ei ole kuulunut mitään.
Ohi ajoin ja höyryä nousu hieman tehtaan suunasta eikö ne ala olla sulina paikat. Pitäisi päästä duuniin.

eskimoRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!4.3.2014 18.59
savon voima tarjoaa töitä karjalankosken voimalaitoksella.vettä pitää lapota ylävirtaan ja palkkaa saa kuutiotaksan mukaan.on ainakin yhtä hyvät mahdollisuudet ansaita palkkansa kuin vallen kanssa kartonkia rullatessa

Hymyä huuleenRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!4.3.2014 19.14
Yllä olevaa kirjoitusta ehdotan viikon parhaaksi kirjoitukseksi. Siinä on sitä positiivista ajattelua. Tuskin kukaan toinen tämän viikon aikana ajattelee yhtä positiivisesti.

minävainRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!9.4.2014 21.05
Aivan, kukakohan tänne haluaisi jäädä? Lukio on pieni, jonka yo tulokset ovat suomen huonoimpia ja minne opiskelijoita tulee vain alhaisen ka-tason takia.
Entä asumisen taso? Kyllä vain yksinkertaisesti opiskelijalle vuokra-asunnot ovat kalliita täällä pikku kylässä, jos samalla hintaa saisi helsingistä asunnon.
Palvelut? Älkää naurattako! Palvelut vain vähenevät ja yritykset joutuvat kilpailemaan niin, että hinnat ovat älyttömiä. Esimerkiksi Juankosken optiikka; tämä ei varsinaisesti kilpaile, vaan yksinkertaisesti ei saa tarpeeksi asiakkaita, jotta saisi hinnatkin kohtuulliseksi. Lasit peruslinsseillä ilman erikoisuuksia maksavat 400 ?, kun samalla hinnalla saat kuopiosta parhaimmillaan tuolla hintaa noin 9 silmälasia heijastamattomilla pinnoilla, yms. (Esim; 1 lasit 2 hinnalla = noin 180 ?). Täällä on palvelut vain elämiseen, mutta tämä taso ei houkuta uusia asukkaita, jo kuopiosta löytyy paljon monipuolisesti. Lapsiperhe voi siis ostaa s-marketista perustarpeet, mutta entäpä, kun pitäisi vapaa-ajalla lapsien/nuorten harrastaa? Tai käydä urheilemassa? Entä muut extrat, mitkä kuopio tarjoaa? Vaatteet, huvitukset, ravintolat, harrastukset, kylpylät...jne. ja älkää vain sanoko tähän: "nilsiä", sillä nyt kyse on juankoskesta.

Ehkä JunttiRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!9.4.2014 22.16
minävain kirjoittaa tekstiä joka nostattaa "karvat pystyyn". Olen tavallisen perheen äiti, en ns.eliittiä. Lapseni kävivät 90 luvulla koulua Juankoskella, toinen ylioppilaaksi ja toinen jatkoi ammatilliseen koulutukseen. Missään vaiheessa ei ole jatko-opinnoissa ollut este juankoskella opiskelu ja hyvin ovat menestyneet.
Harrastusmahdollisuuksiakin on ollut liiaksi asti, urheilua, musiikin opintoja todella laadukkaita, käden taitoja ym ym. Paljon oli itsestä kiinni mitä haki ja halusi ottaa.
Silmälasit olemme perheeseemme aina hankkineet omalta kylältä. Laadukkaat ja monitehoiset lasit ovat hinnaltaan vertailukelpoiset. huoltokin pelaa maksutta hamaan lasien loppuun saakka.
Täällä onpaljon puhdasta luontoa liikkua ja kaunis vesistö vaikka soudella ja laittaa nuotio saaren rantaan.Kaikki emme halua kaupungin ravintoloihin ja ahdistaviin isoihin kauppoihin. Ihanaa elää MAALAISKAUPUNGISSA!

positiivisuutta lisääRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!10.4.2014 8.08
Kyllä täällä harrastusmahdollisuuksia riittää niille, jotka harrastaa todella haluavat. Sama pätee lukio-opiskeluunkin. Jos rahkeita ja motivaatiota riittää, tarjoaa Juankosken lukio kyllä mainiot eväät yliopisto- ja amk-opintoihin. Palvelut ovat toki vähentyneet, mutta peruspalvelut sentään vielä löytyvät. Rautakaupan menettäminen oli paha juttu, mutta onneksi Nilsiä on kohtuumatkan päässä, ja ei tuonne Kuopioon mitenkään kohtuuton matka ole.

mitä löytyyRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!10.4.2014 9.27
rautakaupan lähtö harmittaa monia varmasti,mutta käykäähän kyselemässä ja katselemassa mitä oman kylän kaupoista löytyy esim. koillis-savon sähköltä löytyy kodinkoneita ja muutakin mitä ei äkkisiltään uskoisi esim maksukortinlukioita ,vesijohtoliike vartiaiselta löytyy myös kodinkoneita,nauloja ja muutakin pienrautatavaraa eli käykää kysymässä mitä oman kylän kaupoista löytyy se ei maksa mitään,ennen kuin lähteä ajamaan muualle jonkin pienen asian takia

ullaRe: Kukahan tänne haluaa jäädä!10.4.2014 10.48
Juuri näin,alueemme on todellakin hyvä paikka asua ja sitä tulee kehittää vielä paremmaksi paikaksi; Siihen kehitystyöhön Säyneisessä on ottauduttu kaikin voimin. Ja voimaa ja tahtoahan meiltä löytyy! Ei tunnin työmatka-ajaminen ole nykypäivänä kynnyskysymys,kun elämänarvot ja kodin ympäristö ovat kunnossa. Harrastusmahdollisuuksia löytyy ja sitäkin tarjontaa aiomme lisätä. Säyneisessä on aivan loistavia tontteja,joille edullisesti voi pesänsä rakentaa. Ja plussana innokas ja aktiivinen kyläyhteisö,joka tuottaa positiivisia tapahtumia ja toimintoja. Kysymys on vaan ajattelutavasta! Positiivisuus tuottaa tulosta ja iloa elämään,negatiivisuus vain pahaa oloa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: