Keskustelu

Huhuja kuullutKuuluu kummia26.2.2014 18.02
Juankosken kaupunki on ostamassa Vanhusten Tuki ry:ltä kiinteistöjä Iivolan palvelukekuksen yhteydestä. Hankittaviin tiloihin kuuluu palveluasuntoja, päiväkeskustiloja ja mm. uima-allasosasto.
Vanhusten Tuki ry on rakennuttanut tilat 1990 -luvulla. Vanhusten tuki sai tiloihin miljoonien avustukset Ray:ltä ja Ara:lta. Lähivuosina tilat ovat tulossa peruskorjausvaiheeseen.

Ray ja Ara avustavat ainoastaan yhdistyksiä, mutta eivät kuntia. Vanhusten Tuki ry:llä olisi nyt mahdollisuus hankkia peruskorjausavustuksia ja avustusten saamiseen olisi erinomaiset mahdollisuudet, koska Juankoskelle näitä avustuksia ei ole haettu näiden 1990-luvun rakennushankkeiden jälkeen.

Pystyisikö kukaan luottamusmiesvastuussa oleva kertoa tämän investoinnin perusteluja tässä taloudellisessa tilanteessa?

Kamreerin alkuRe: Kuuluu kummia26.2.2014 19.57
Iivolan palvelukeskus on ollut keskusteluasiana esillä tänään sosiaalilautakunnassa. Varmasti puheenjohtaja Harjunen tietää asiasta.

salme harjunenRe: Kuuluu kummia26.2.2014 22.01
sosiaalilautakunnassa keskusteluasiana ,Iivolan palvelukeskus,ei ollut sanaakaan siitä ,että kaupunki ostaisi vanhustentuki ry.n tilat,vaan asiakkaiden ja työntekijöiden hyvinvointi .

ja todellakin vain keskusteluasiana tällä kertaa,eli ei päätöksiä.

riittänee vastaukseksi.

Kamreerin alkuRe: Kuuluu kummia26.2.2014 22.17
Varakkaat kunnat osaavat käyttää RAY:tä hyväkseen. Helsingin vanhustenhuoltolaitokset ovat pitkälti yhdistysten ylläpitämiä. Mekin osaamme pelata hedelmäpelejä ja meille kuuluu osamme tuotoista, kun vain osaamme pyytää.
Helsinkiläiset osaavat myös hinnoitella näiden asuntojen vuokrat korkealle. Asukkaiden asumistuet otetaan täysimääräisinä Kelalta. Kun vuokrasta tulee tuottoja, ateriat ja hoito voidaan hinnoitella halvemmaksi. Kunnalle tulevat kustannukset pystytään näin minimoimaan.
Eikö yksikään konsultti ole kertonut tätä varakkaiden kuntien käyttämää mallia.
Ihmettelen, jos Juankoski tahtoo ostaa peruskunnostusvaiheeseen tulevaa rakennusmassaa eikä ota meille kuuluvaa osuutta RAY:n avustuksista. Avustuksia varten tarvitaan Vanhusten Tukea. Kunnan virkamiehet ja poliitikot hallitsevat yhdistystä. Kannattaa miettiä miten yhteinen etu toteutuu parhaiten.

kiitos siitäRe: Kuuluu kummia27.2.2014 17.39
salme katkaisi huhulta siivet!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: