Keskustelu

PVViikon kirjoitus: hallintoon puhdasta happea27.2.2014 21.26
Moro,
tässä direktoraatin valitsema viikon kirjoitus:





kyrsiintynyt veronmaksaja Re: Nyt meitä on alle 5000 26.2.2014 0:26
AB vannoo suuruuden ekonomian ihanuuteen ja on monessa kohtaa myös oikeassa, mutta putkiajattelu ei sovellu Suomen valtiosääntöön eikä perustuslakipykäliin.

Mitä tulee tuohon AB:n mainitsemaan koulutukseen, niin voidaan todeta, että aikoinaan meillä Suomessa taisi olla yliopistoja vain Helsingissä ja Turussa. Sittemmin havaittiin, että olisi niitä hyvä olla muuallakin. Nyt ollaan taas menossa kovaa vauhtia toiseen suuntaan mm. Aalto Yliopiston kohdalla, josta on kuultu jo aika lailla kritiikkiäkin.

Täytyy ottaa huomioon sekin, että akateemisten ammattien arvostus on muuttunut ja palkkarintamallakin hyvä ammattimies tienaa enemmän kuin koulutettu maisteri tai insinööri, joten pelkästään yliopistoilla ja opintolainoilla ei voida hyvinvointia luoda tähän maahan.

Sitä paitsi nuo yliopistoihin pyrkivät onnettomat nuoret pilaavat kaupungeissa suuren osan elämästään, kun joutuvat vuodesta toiseen pyrkimään haluamilleen aloille, kun koulutuspaikkoja esim. terveydenhoitoalalla on hyvin rajoitetusti. Nuorisotyöttömyys on myös korkea ja monet opiskelemaan pyrkivät nuoret joutuu kaupungeissa elämään täysin sosiaalihuollon ja asumistukien varassa.

Mielestäni täysin päätön tiukka karsinta eri oppilaitoksiin olisikin syytä aikansa eläneenä kokonaan lopettaa. Joustava työssä oppiminen pitäisikin nostaa arvoon arvaamattomaan. Työssä oppimisen lisäksi eri aloilla voisi sitten saada myös täydentävää ammatillista ja teoreettista koulutusta eri asteisissa oppilaitoksissa. Tällä tavoin oppilaitostenkin kapasiteetti kasvaisi moninkertaiseksi nykyisestään.

Tässäkään suhteessa kellään ei ole vielä edes aavistusta siitä, mitä kaikkea nettiopiskelu oikein hoidettuna meille tulee tarjoamaan. Johtaako kehitys siihen, että ennen pitkää kalliit koulurakennuksetkin käyvät tarpeettomiksi?

AB on siinä oikeassa, että pienen kaupungin on huono saada sanaansa kuuluville esim. eduskunnan käytäviilä, mutta minua ihmetyttääkin se, että miksi sinne eduskunnan käytäville ylipäätään pitää mennä hattu kourassa kerjuulle. Kerjääminenhän on Suomessa kielletty.

Ei kukaan kansanedustaja lotkauta korvaansa Juankosken ongelmille, jotka kaupungin tyhmät päättäjät ovat ihan itse aiheuttaneet. Jos Juankosken valtuustossa olisi ns. "munaa", niin asiat järjestyisi ihan omin avuin. Se ei kuitenkaan onnistu sillä, että pyöritetään peukaloita ja surkutellaan kaupungin heikkoa taloudellista tilaa.

Vaikka "kamreerin alku" tuossa yllä arvotelikin "kyrsiintyneen" romantisointia, niin hänen kommentissaan oli kyllä mainittuna asian ydinkin eli Juankosken kaupungin virkamiesten 100 hengen ylimiehitys. Ylimiehityksen syy on pitkään jatkunut kaupungin kyvytön johtaminen Juankosken Neron toimesta.

Muutos tulee sillä, että kaiken kehityksen tulppana oleva Juankosken Nero laitetaan hyllylle ja avataan ns. free information flow from top to bottom and from bottom to top. Rautavaara, Kaavi ja Tuusniemi ja myös Juuka ovat Juankosken naapurikuntia. Niissä kunnissa ei vastaavaa vaikerrusta ole kuin Juankoskella.

Naapurikunnat eivät ole isoja, mutta kuitenkin Tuusniemelläkin asukasluku vain kasvaa kovaa vauhtia, kuten "yläkoulun tytöt" yllä raportoi. Kun vierailee Tuusniemenkin kunnan kotisivuilla, niin en ihmettele. Heti sivulta löytyy esim. kaikkien Tuusniemen yrittäjien tiedot ja kontaktiosoitteet. Näin toimii tehokas pieni kunta, joka haluaa säilyä maailman kartalla.

Juankosken kaupungin nettisiviulta ei löydy vastaavia tietoja, koska kunnassa tuntuu olevan vain konkurssissa oleva Tratta PBF ja kaupungin osittain omistama seisova biovoimala sekä hautaustoimisto.

Muistaakseni ainoa yrityksiä koskeva tieto oli pari vuotta sitten, kun koululaisia varotettiin oikein kaupungin tiedotteessa Premium Board Finland Oy:n käynnistyneestä rekkarallista yhtiön pihalla. Tällainen kunta ei ole vetovoimainen kunta, vaikka se olisi Kuopion kyljessä.

AB:n mainitsemat turistivirrat kiertävät tällaisen kaupungin tai kunnan kaukaa. Olisi hyvä ottaa mallia myös Rautalammen kunnasta, joka muistaakseni uuden johdon astuttua remmiin on kuntana asettanut heti tavoitteeksi kunnan asukasluvun nostamisen kuusinkertaistaiseksi nykyisestään eli 20 000 asukkaaseen vuoteen 2020 mennessä.

Näin eletään kunnissa, joissa on hyvä johto. Rautalammilla ei kerjätä mitään, vaan siellä tehdään tarvittava muutos ja vielä naisen johdolla.




voimia uurastukselle! Re: Nyt meitä on alle 5000 27.2.2014 20:31
tämä on kapuloita rattaisiin"miehen" onnen päivä myötäeläkäämme!!!!!!!!!!!!!!1

kusipäät kuriinRe: Viikon kirjoitus: hallintoon puhdasta happea27.2.2014 22.06
VALITUKSESI EIVÄT MENNEET LÄPI MUTTA TUOTTIVAT TULOSTA, JOKU SAATTOI USKOA JUTTUIS JA EI MUUTTANUT JUANKOSKELLE.
KIITOS TÄSTÄ

Ikkunapöydän raatiRe: Viikon kirjoitus: hallintoon puhdasta happea28.2.2014 10.59
Mikähän on ylläolevan neropatin kirjoituksen tarkoitus? Kepumafia on hukannut n. 25 milj. euroa ja pilannut kunnan henkisen ilmapiirin valehtelulla ja salailulla. Opettajamafian johdolla pyritään ehdoitta Kuopion kuolemansyleilyyn. Uskollisuutta todistellaan yrittämällä tappaa Säyneinen.
Muuttoa harkitseva saattaa kiinnittää huomiota myös lakien noudattamiseen.
Tehkää jotain, Heimo ja Veijo.
Poliittisella kompetenssilla (äänimäärällä) ei pitkälle potkita... Mitä tekivät Rane ja Joke?
Missä on suunnitelmat talouden korjaamisesta ja väestökehityksen muuttamisesta positiiviseksi? Onko tällaisten kysymysten esittäminenkin jo kielletty Juankosken tarkastuslautakunnan toimesta?

PVRe: Viikon kirjoitus: hallintoon puhdasta happea28.2.2014 12.06
Moro,
nimimerkille--kusipäät kuriin--- kirjoituksesi paljasti jo sinut ja henkiset resurssisi.
Kun kunnan johto on tuhonnut kunnan talouden tarkoituksella, että päästäisiin luovuttamaan päätöksentekomahdollisuus ja oman kunnan hallinnoiminen toiselle kunnalle, on se mielestäni todella surkeaa ja osoittaa tahdon, taidon ja kyvyn puutteen.
Myös kyseinen kirjoittaja kuuluu samaan klaaniin ja nyt syyttää niitä, jotka ovat yrittäneet kehittää ja säilyttää perustuslaissa säädetty itsehallinto.
Samainen kirjoittaja on jo vuosikausia kirjoittanut samaa potaskaa ja ei se uppoa vieläkään, vaikka paikallislehdistö oli apuna.
Nyt talouden tuhouduttua on kylien vuoro, ja koska palvelut on jo hävitetty Juankosken keskustasta, on siis vauraiden kylien vuoro.
Sinänsä kuntaliitoksessa kyseinen paskakasa joutuu pois kusetussorvin äärestä, sillä Kuopio tulee kehittämään juuri kyliä, sillä jokainen älykäs henkilö tietää, että kylien vetovoima tuo vaurautta ja vauraus tuo palveluja, vaikka kolua ei saisi pelastettua näiltä lähidemokratian pauhaajilta, jotka samalla pauhaamisen ajalla lakkauttavat tai yrittävät niitä.
Säilytämme nimimerkki--kusipäät kuriin-- vain sen takia, että jokainen pystyy näkemään kirjoittajan todelliset pyrkimykset ja paskakasan tonkimisinnon. Mutta ei helmiä sioille.

puolin ja toisinRe: Viikon kirjoitus: hallintoon puhdasta happea28.2.2014 12.10
Mielenkiintoista kansalaiskeskustelua puolin ja toisin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: