Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniAutokauppaan31.1.2020 8:27
Laskin, että kuntaliitoksen seurauksena minun ja puolisoni veroetu on tähän mennessä noin 8000 euroa. Akm korjailkoon vanhaa Volvoaan, itse menen ja vaihdan uuden hybridin.
Tulonlisäyksemme ei ole yksin keskustan ansiota, vaan päätös tehtiin yksimielisesti.
Akm on huomannut Juankosken edulliset asunnot. Kyllähän täällä noita 16000 euron asuntojakin löytyy, mutta paljon halvemmallakin selviää, jos tyytyy hieman pienempään kämppään.
Suhteellinen elintason nousu on Juankoskella ollut tällä valtuustokaudella Suomen nopeinta.

Kouraan ajattelijaRe: Autokauppaan31.1.2020 8:54
Virallinen ääni on vertaillut Juankosken ja Kuopion veroprosentteja liitoshetkellä. Nyt Halsuankin kunnallisvero on jo 23,5 prosenttia. Juankosken tilanne oli kuitenkin Halsuaa paljon huonompi. Tällä hetkellä Juankosken veroprosentti itsenäisenä kuntana olisi nyt vähintään 25.

Juha.k.Re: Autokauppaan1.2.2020 9:47
Kyllähän Juankoskelta halvalla asunnon saa, mutta ostajia vaan ei näy.
Viimeinen tehdas kun sulkee ovet, käy kun pohjoisen/Kainuun kylille. Poroja ja susia pääasiassa kylänraitilla.

eskimoRe: Autokauppaan3.2.2020 15:37
valtio maksaa tyhjäntoimittajille asumistukea helsingissä vuodessa saman verran minkä rivikaksio juankoskella maksaa

eskimoRe: Autokauppaan3.2.2020 15:43
vuoden työhaluttomuuden jälkeen vois perseenraapijat lähettää vaikka itäsuomeen vapautisi asunto työntekijälle eteläsuomeen missä työpaikat on

eskimoRe: Autokauppaan3.2.2020 15:46
eikä vuokrat vääristyisi asumistuen ja toimeentulotuen takia. valtio säästäisi jos ei maksaisi laiskoille liikaa

alan kolmas miesRe: Autokauppaan4.2.2020 3:46
Minun käsittääkseni kepuloisten joku Think Tanker esitti vahän aikaa sitten A-studiossa, jotta Suomen kalliiden asuntojen ongelmiin paras ratkaisu on se, että valtio alkaa maksaa purkupalkkiota, kun esim. Juankosken tapaisessa lilliputtikylässä aletaan laittaa vanhempia ja uudempiakin asuntoja lihoiksi.

Muistelen, että virallinen ääni on myös ylistänyt tätä ideaa loistavana työllistämistyönä. Lieneeköhän tässä kysymys Terra Sipilän ideoimasta Kiky-työstä?

Muistelen myös, että jopa Unilukkarikin suositteli jossain vakavasti otettavassa puheenvuorossaan tätä vanhojen asuntojen valtakunnallista purku-urakkaa.

Tämä sama vähemmän hupaisa villitys on Suomessa viety myös autoihin. Vanhoista autoista on alettu maksaa romutuspalkkiota, jotta autokantaa saataisiin modernimmaksi.

Minä en kyllä ymmärrä tällaista romuttamisvimmaa lainkaan.

Romuttamisessahan on kysymys nimenomaan kaikkien mahdollisten luonnonvarojen tuhlaamisesta ja kerskakulutuksesta.

Tänäänkin Uutislähetyksissä alettiin jauhaa pahana asiana sitä, että Suomen autokanta on keskimäärin muistaakseni jo yli 13 vuotta vanhaa. So what???

Suomessahan myös ns. "työmarkkinolla" on vuosikymmenet jo pidetty 50-60 vuotiaita ikäloppuina ja työelämään sopimattomina.

Tällaista kansakunnan voimavarojen väärinkäyttöä ja tuhlausta on vaikea pitää täysjärkisten touhuna.

Amerikan keskuspankki FED entinen pääjohtaja Alan Greenspankin oli täydessä iskussa FED:in johdossa vielä 80 vuotiaana.

Ja on sen jälkeen toiminut vielä konsulttina esim. Brexit asioissa, vaikka ikää on jo 94 vuotta, niin miksi Suomessa esim. Suomen Pankissa, jos virkailija on tullut rahanlaskentatehtäviin vuoden 1993 jälkeen, niin normaali eläkeikä tulee vastaan jo 65:n vuoden iässä.

Tästä voidaan päätellä, että Eurojen laskeminen on Suomen Pankissa huomattavasti raskaampaa hommaa kuin Amerikassa taalakasojen laskeminen.

Suomessa yritysten johtaminenkin on huomattavasti raskaampaa kuin jenkeissä. Meillähän pörssiyhtiöissäkin huippujohtajat usein hyytyy jo ennen 60 ikävuottaan.

Jenkeissä taas esim. yksi maailman rikkaimmista liikemiehistä ja sijoittajista Warren Buffet, on takonut rahaa omistamallaan sijoitusyhtiö Berkshire Hatawayllä lähes 100 miljardia taalaa ja on yhä kovassa iskussa vaikka ikää on miehellä jo 90 vuotta.

Suomessa siis kansakunnan varallisuutta pääomia tietoisesti hukataan seuraavasti:

□ Asunnot muuttuu homekämpiksi ja puretaan viimeistään 20-30 vuoden kuluessa

□ Autot meillä halutaan romuttaa valtion tuella jo viimeistään 5 vuoden iässä

□ Kyvykkäimmat johtajat hyytyy jo siinä vaiheessa, kun normaalia työikää on käytetty vain noin 67%

□ Iso osa työntekijöistä on masennuksen vuoksi eläkkeelllä, uudelleen koulutuksessa tai työttömänä

Noissa kunnallisissa verotusasioissa keskustan virallinen äänikin on taas tehnyt täysin virheellisen analyysin, kun on lähtenyt ns. sub-optimointiin omien ja viisaan vaimonsa kunnallisverojen kanssa.

Virallinen ääni näköjään luulee, että hän nyt kuopiolaisena säästää veroissa, kun kunnanvero laskee 8000 eurolla vuodessa ja hän hankkii kalliin hybridiauton, jolla käy asioilla Kuopiossa.

Jos virallinen ääni joutuu käymään asioilla Kuopiossa esim. päivittäin, niin kilometrejä saattaa tulla jopa 120 km/pv. Vuosittainhan (esim. 300 pv) se tekee sitten 36 000 km.

Jos menee bensaa 3l/100 km, niin bensaa menee silloin 1080 litraa/vuosi.

Jos bensa maksaa 1.5 EUR/litra, niin vuotuinen bensalasku on 1 620 EUR.

Vaatimaton hybridiauto maksaa ehkä 25 000 EUR ja sillä ajaa ehkä 5 vuotta. Auton pääomakustannus on silloin noin 5 000 EUR/vuosi.

Kun otetaan vielä huomioon uuden auton huoltokustannukset, Trafi, liikennevakuutukset ja kasko, niin tästä voi tulla vuosittain 2 000 EUR:n lasku.

Kun nämä laitetaan kaikki taulukkoon, niin kustannuksiahan tästä keskustan virallisen äänen verokikkailusta tulee seuraavasti:

□ Bensat 1 620 EUR
□ Auton pääoma 5 000 EUR
□ Huollot , trafit jne. 2 000 EUR
□ Edelliset yhteensä 8 620 EUR

Sitten on vielä huomiotava se, että virallinen ääni menettää Kuopion reissuillaan arvokasta työaikaa, jolloin hän voisi esimerkiksi purkaa Juankoskelle tyhjäksi jääviä ja romutettavia taloja tai vaihtoehtoisesti voisi anoa vaikka sitä, että Kuopion kaupunki tai Revestor Oy palkkaisi virallisen äänen Römssyn Museoalueen valvojaksi.

Tässä pestissähän ei tarvita enää mitään jättiläismäisiä ruumiillisia voimia, mutta tehtävään saattaisi liittyä turistien opastustehtäviä.

Ja kuka olisi parempi kertomaan Junkosken ja Römssyn pitkästä historiasta kuin keskustan virallinen ääni?

Tietenkään viralliselta ääneltä ei voi tällaisia arvokkaita palveluja ilmaiseksi kukaan pyytää.

Minusta ehkä paikallisesti voitaisiin sopia sitenkin, että virallinen ääni suorittaa tuota tärkeätä paikallista valvonta ja opastustehtävää vaikka New Stroms Oy:n palkkalistoilla.

Tietysti NS katsoo, että Kuopion kaupunki on velvollinen avustamaan siinä, että NS suorittaa tällaisen paikallisen rekrytoinnin.

NS katsoo, että tuossa tehtävässä voidaan paikallisesti sopia niin, että vuotuinen sopiva työaika voisi olla 1400 tuntia ja palkka 25 EUR/h.

Virallinen ääni saisi sitten tästä 35 000 EUR:n vuotuisen ansion, mutta NS:lle siitä koituisi suunnilleen 52 500 EUR:n lasku.

Eihän tuolla palkalla ihan paperimiesten palkkatasoon kyllä yllä, koska heillähän tuntuu kuukausiliksat olevan jo 5 000 EUR:n luokkaa ja taitaa vielä tulla 500 EUR:n saunalisät päälle.

Mutta jos ym. autoilukustannuksiin lisätään virallisen äänen todennäköinen ansiotulon menetys Kuopion reissujen vuoksi, niin virallinen äänen ja hänen viisaan vaimonsa seikkailu hybridiautolla maksaa vuosittain kaikkiaan 43 620 EUR:a.

Kyllä asia tosiasioiden valossa niin näyttää nyt olevan, että perinteinen meno itsenäisen Juankosken kunnan asukkaana myös virallisella äänellä olisi muodostunut huomattavasti edullisemmaksi kuin hybridiautoilu Kuopioon.

Tietenkin asiassa on vielä otettava sekin huomioon, että hybridiautoilu Kuopioon suurella todennäköisyydellä vaarantaa myös virallisen äänen moukariheittoharjoittelunkin, jolloin on noloa tulevissa moukarikisoissa katsoa, kun podiumille nousee toinen toistaan heikompaa lekan heittäjää ja virallinen ääni joutuu katsomaan tuotakin surkeata näytelmää sivusta.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Autokauppaan4.2.2020 6:17
Kiitän akm:tä vaivan näöstä. Tällaisesta konsulttipalvelusta olemme tottuneet maksamaan, mutta nyt saimme sen ymmärtääkseni aivan ilmaiseksi. Tällainen muutos elämässäni vaikuttaa kuten loton päävoitto tavallisen ihmisen elämässä.

Varmasti nämä tosiasiat olisivat selvinneet ennen pitkää. Viimeistään siinä vaiheessa, kun olisin puhunut asiasta vaimoni kanssa.

Hieman minua kuitenkin huolettaa elintasokehityksen eriytyminen Suomen sisällä. Akm joutuu ajamaan vanhalla Volvolla ja todennäköisesti huonommalla kuin naapurinsa. Asuminenkin saattaa olla meidän näkökulmasta hyvinkin ahdasta ja vaatimatonta.

Meillä entinen kaupunginjohtaja pudotti myynnissä olevan reilun 100 neliön asuntonsa myyntihinnan 39500 euroon. Akm voisi tarjota Volvoaan vaihdossa kaupunginjohtajalle. Jospa voisin tällä pienellä vinkillä hyvittää saamani avun.

Igluun takasRe: Autokauppaan9.2.2020 15:48
Hei eskimo kyllä sulle etelästä asunto löytyy, mutta haluaako sinua kukaan töihin, on eri juttu. Sulla on paha asennevamma ja nähtävästi et tulisi muiden kanssa toimeen.

eskimoRe: Autokauppaan14.2.2020 19:11
pakko ruveta sitten yksinyrittäjksi, mutta asunto ilman vuokramarkkinoita ruokkivia asumistukia on hommattava ensinVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: