Keskustelu

Mustilaisen UkkoPiovoemoo3.3.2014 13.29
Savon Voima Oyj > Uutiset
Savon Voima Oyj on allekirjoittanut Nakkila Boilers Oy:n kanssa hankintasopimuksen 4,0 MW biolämpökeskuksen toimituksesta Juankoskelle. Toimitus on kokonaistoimitus Juankosken Opintie 1:n tontille, käsittäen laitteistojen lisäksi myös rakennukset sekä maanrakennus- ja perustustyöt. Biokattilan lisäksi lämpökeskukseen tulee 6,0 MW kevytöljykattila huippu- ja varakattilaksi. Biolämpökeskus tuottaa puuperäisillä polttoaineilla ja palaturpeella lämpöä Juankosken kaukolämpöverkkoon.

Lämpökeskus täyttää voimassaolevat ympäristönsuojeluvaatimukset. Savukaasut puhdistetaan sähkösuodattimella sekä lauhduttavalla savukaasupesurilla, jolla savukaasuista saadaan lisälämpöä maksimissaan 1,0 MW. Rakentaminen tontilla alkaa 7.4.2014 ja lämmöntoimitus lämpökeskuksen öljykattilalla 27.10.2014 mennessä ja biokattilalla 15.12.2014 mennessä. Lämpökeskus valmistuu kokonaisuudessaan viimeistään 31.12.2014 mennessä.

Biolämpökeskus on viides Nakkila Boilers Oy:n Savon Voimalle toimittama. Aiemmat on rakennettu Rautalammille, Karttulaan ja Nilsiän Tahkovuorelle. Rakenteilla on myös Nilsiän keskustan alueen biolämpökeskus.

Nakkila Group -konserniin kuuluvan Nakkila Boilers Oy:n tuotantoon sisältyvät biopolttoaineilla kokoluokaltaan 2-10 MW lämpökeskukset. Toimitukset ovat olleet lähinnä Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

Katso myös: Juankoskelle suunnitteilla uusi biolämpökeskus

Lisätietoa:
projektipäällikkö Hannu Lipsanen
p. 017 223 530

Siinä ois PiovoemooRe: Piovoemoo3.3.2014 14.03
Nyt kaupunki voisi harkita pikapäättäjien patsaiden sijoittamista tyhjilleen ja käyttämättömäksi jäävän biovoimalan piippujen päähän. Joutava paikka olisi siihen käyttöön. Sinne sopisi myös pajuvitamiehen patsas, olisi muuten aika hyvä pajuvitsoineen käsi ylhäällä kuin Pohjois- Korean johtaja konsanaan.

ABRe: Piovoemoo3.3.2014 14.24
Tässäpä yksi patsasmalli Kiovasta. Mullakin on kuva, jossa olen käsi pystyssä tämän patsaan juurella.

http://wikitravel.org/fi/Tiedosto:Kiev_rodina_mat_2001_07_11.jpg

Aikoinaan, kun kävi selväksi, että investorit ovat Ukrainasta ja Hollannista, niin olisi pitänyt hälytyskellojen soida, mutta ei. Kyllä se on pelkästään Neron leimaus tuo investoinnin auttaminen ja salailu. Lännempänä eli viisaammassa ympäristössä on kepuloisten kunta nimeltä Sievi, joka hamuaa selkokielellä esitettyä investointia. Näin olisi pitänyt juankoskisille esitellä myös PBF:

http://ketek.fi/useruploads/files/seminaarit/metsabiotalous_roadshow_2013/sievin_biojalostamo_24_6_13_hanke-esittely.pdf

peekooRe: Piovoemoo3.3.2014 14.54
Ei sitä oo toista niin nerokasta miestä kun tämä meijän kylän nero, sai suuren sähköyhtiön investoimaan uuteen laitokseen näin laman pohjassa. Tästä hyvästä varmasti kakkukahvit tulossa kylän väelle, kaiketi pelimannimusiikkia höysteeksi. On se vaan ihme mies, pittää asukkaitten puolta viimeseen asti jotta niillä ois hyvä ellee. Eikö voitais järjestää joku kerräys että suatas joku mitali sille tästä urotyöstä? Näitten tekemisten rinnalla kyllä kalapennoo isommannin firman johtajat, on se vuan niin kova sälli.

pihvinkääntäjäRe: Piovoemoo3.3.2014 16.20
Paikallislehden sivuilla Kangaspeikko aneli Savon voimaa tekemään sopimuksen vanhan Biolämpölaitoksen kanssa.
Voi voi, kyllä komiat on puitteet tyhjällä Biolämpölaitoksella ja kun se joudutaan alaskirjaamaan , niin taas miljoona tulee juankoskelaisten maksettavaksi.
Onneksi myös tutkinta voidaan aloittaa vanhan Biolämpölaitoksen menettelyssä, akkordeissa ja´osakkeiden luovuttamisissa.
Kohta hutkitaan.

Pena T.Re: Piovoemoo3.3.2014 19.07
Biolämmöllä on lainoja n. 5 milj. euroa. Onko sovittu Savon Voiman kanssa, että Juankoski hoitaa ne? Onko peräti meidän takaus papereissa? Kertokaapa Heimo ja Veijo? Mitä Kangasperko on sopinut Savon Voiman kanssa?
Jos takaus on, osakkeiden 11 %:n myynti eli lahjoitus oli meleko heikko pisnes.
Kertokaa Heimo ja Veijo, miten on tämän asian laita, vai saako Kangasperko hoitaa asiaa teidänkin selän takana, koska te ette ymmärrä mitään? Pääasia on, että kerrotte, ja kerrotte totuuden. Nyt ei kannata salailla enää yhtään.
Kyllä muuten persutkin ovat aika yksinkertaista ja höplästä vedettävää porukkaa...

ABRe: Piovoemoo3.3.2014 19.35
Savon Energiaholding omistaa 100% Savon Voimasta. Savon Energiaholdingin toimitusjohtaja on Juankosken Nero. Miksi hän anelee lehtien palstoilla mitään Savon Voimaa koskevaa? Onko hän menettänyt jo muiden omistajien luottamuksen? Miksi ei ole erotettu?

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Piovoemoo3.3.2014 22.13
Uutta piovoemoo pukkaa Juankoskelle. Mihinkähän Juankoski mahtaa joutua tuon piovoemansa kaa?

Kohta kylässä on lämpövoimakapasiteettia näköjään 19 MW ja varavoimoo 22 MW. Juhlallinen lähes 10-kertainen kapasiteetti, kun Savon Voima tarvitsee kylän lämmittämiseen vain 4 MW.

Uudessa Savon Voiman biovoimalassa ei nyt näy enää Juankosken Neron kätten jälkiä. Seisovassa biovoimalassa kättenjälki on sitäkin vahvempi. Juankosken Neron ideoiman voimalan tekninen konsepti oli susi jo syntyessään ja kaikki energialan asiantuntijat ihmettelivät hanketta, joka osoittautukin katastrofiksi hyvin nopeasti.

Historiassa ei ole havaintoja siitä, että kallis biovoimala pystytetään vain parin vuoden tarpeita silmällä pitäen. Juankosken hölmösläiskylässä on kuitenkin kaikki mahdollista.

Istuessaan Stromsdal OyJ:n hallituksessa ja Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajana Juankosken Nero oli kuitenkin saanut loistavan idean, jolla hän pystyi turvaamaan ikiaikaisen hallituspaikkansa huonossa hapessa olleessa Stromsdal Oy:ssä.

Neron laatimassa suunnitelmassa pantiin Juankosken kaupunki ja kuntien omistama Savon Voima OyJ maksamaan 70% lähes 9 milj. euroa maksaneesta biolämmöstä.

Vuonna 2006 käynnistynyt uusi biolämpö olikin sitten konkurssitilassa jo hyvissä ajoin ennen Stromsdal OyJ:n konkurssia syksyllä 2008. Kysymyksessä on muistomerkin arvoinen suoritus. Harvemmin on nähty sitä, että lämpövoimala menee konkurssiin jo parissa vuodessa. Tuulivoimala sen sijaan saattaa kyllä mennä konkurssiin, jos sattuu pitempi tyven jakso kesken kaiken.

Nyt selvitysmies Lassi Nyyssösellä ei taida olla muuta mahdollisuutta kuin alkaa suunnittelemaan JBOY:stä mausoleumia Tratta PBF:n puuhamiehille. Suurella varmuudella mausoleimista kehittyy melkoinen turistirysä ja maamerkki ennen pitkää.

Mausoleumin etupihalle on syytä pystyttää Juankosken Neron mahtipontinen ainkin 10 metriä korkea näköispatsas. AB onkin yllä jo löytänyt Kiovasta sopivan mallipatsaan. Siinä Juankosken Nerolla on uhmakkaasti oikeassa kädessään miekka ja vasemmassa kilpi. Varustus kuvaa hyvin Juankosken Neron urheata puolustustaistelua, kun Juankosken veronmaksajat ovat lähteneet valituksin hakemaan oikeuksiaan ja korvauksia Juankosken Neron tekemien virheiden johdosta Suomen eri oikeusasteissa ja jopa EU:n tuomioistuinta myöten..

Uskokaa tai älkääRe: Piovoemoo4.3.2014 21.40
On toisaalta kyse tavanomaista vakavammasta asiasta Juankosken mittakaavassa. Ns. päättäjämme ovat pyrkineet luottamustehtäviin. Nyt on se näytön, tekemisen ja avoimen tiedottamisen paikka.

ABRe: Piovoemoo5.3.2014 20.31
Olisipa ollut hyvä, kun Biovoimala olisi mennyt konkurssiin jo 2010, kuten Kauppalehti ansiokkaasti selosti. Kristerin ja Juankosken neronleimaus kuitenkin oli, että Ukrainasta ja Hollannista saadaan riittävästi rehellistä ja pitkäaikaista rahoitusta kartonkitehtaan investointiin. Näin eivät siamilaiset kaksoset kuolisi. Mutta kuinkas käykään nyt.

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/kartonkiyhtion+konkurssi+-+pelko+domino-efektista/2010077575

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Piovoemoo6.3.2014 2.34
AB hyvä, eihän lähes 9 milj. euroa maksanut uusi biovoimala voi mennä konkurssiin, jos sen omistaa Juankosken kaupunki 30%, Savon Voima OyJ 40% ja Stromsdal OyJ:n konkurssipesä 30%. Voimala vastasi myös Juankosken kaukolämmön huollosta.

Huomaa, että osakepääoma oli vain 60 000 euroa. Aika pikkuraha kylän kaukolämmön hoidosta, eikö vain? Juankosken Nero päätteli, että kun menetettiin 18 000 euroa, niin toivo on mennyt. Juankosken Nerolla onkin laskennossa arvosana 4. Sen pienempää numeroa ei kansakolussa tunnettu.

Juankosken Nero täytyy laittaa maksamaan veronamaksajille aiheuttamansa vahingot. Nyt Savon Voima on joutunut rakentamaan Juankoskelle jo uutta 4 MW:n biovoimalaa, kun entinen seisoo pimeänä odottaen mausolemin käyttäjiä ja Juankosken Neron näköispatsasta pihalle.

Neron aneluja Koillis-Pravdassa ei Savon Voima enää kuuntele. Onko Juankosken Nero tehnyt Janukovitsit? Juankosken Neron tähti taitaa olla laskussa.Jokohan loppuu Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajan pesti? Syytä olisi, Juankosken Neron venkoilut ovat tulleet kalliiksi myös Savon Voimalle ja tietysti myös muille Savon kunnille.

Juankoskella pyörii aika runsaasti noita vitsin sukuisia henkilöitä, kun ukrainalainen Vitsi Samoritsikin pyörähti kylään vain hetkeksi uudeksi tehtaan patruunaksi, mutta sitten ei muuttanutkaan Juankoskelle, kun perhe sanoi, että "älä mene". Ukrainassa on mukavampi tehdä pisnestä kalliilla honkahuviloilla. Niitä ei tarvitse päällystää TECTAlla.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: