Keskustelu

YLermiBiolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna5.3.2014 20.45
Kaupunginjohtaja oli Strömsdalin hallituksen jäsenenä, Savon Voiman hallituksen jäsenenä ja energiaholding-yrityksen toimitusjohtajana ja samalla Juankosken kaupunginjohtajana hakemassa, käsittelemässä ja sijoittamassa kaupungin varoja Biolämpö Oy:on. Tuleeko mieleen, onko asiassa mahdollinen tutkinnan paikka, vaikka asiasta on aikaa.
Tässä YLE:n uutinen, jonka nimimerkki AB toi esille.
-"
Kartonkiyhtiön konkurssi - pelko domino-efektistä


Keskiviikko 28.07.2010 klo 12:18 8 kommenttia





KUVA: TOMI VUOKOLA/AL
Stromsdal Juankoski
Stromsdal Juankoski

Kartonkiyhtiö Stromsdalin konkurssi Juankoskella ajaisi myös muita kaupungin yhtiöitä tukalaan rakoon, YLE kertoo. Jos kartonkitehdas kaatuu, Juankosken Biolämpö-niminen lämpökeskus tarvitsee huomattavan lisäinvestoinnin, tai muuten sekin kaatuu.

Lämpökeskusta ei voi käyttää niin alhaisella teholla kuin mitä jouduttaisiin ilman Stromsdalin tehtaan lämmitystä tekemään, Ylen uutiset verkossa kertovat.





Google-mainokset
Zalando: Uusimmat trendit
Miesten kengät ja vaatteet netistä. Ilmainen toimitus ja palautus!
www.zalando.fi
Mainostaminen Googlessa
Käytä AdWordsia myynnin nostoon Aloita nyt ja saat 75? tarjouksen
www.google.fi/adwords

Stromsdalin tehdas on ollut Biolämmön merkittävä kuormittaja. Lämpökeskuksen täytyy saada tietty minimikuormitus ja käydä siis tietyllä minimiteholla, tai muuten se joudutaan sammuttamaan. Vaihtoehtoisesti on tehtävä kallis minimitehoa alentava investointi.

Biolämpökeskus käynnistettiin vuonna 2006, se maksoi lähes kymmenen miljoonaa euroa. Sen omistavat Juankosken kaupunki, Savon Voima ja Stromsdalin konkurssipesä.

Perinteikkäälle Stromsdalin tehtaalle Koillis-Savoon on haettu jatkajaa pian puolitoista vuotta. Kaupat ovat olleet usean kerran valmiit mutta ovat kaatuneet ostajien rahoitusvaikeuksiin. Stromsdalin konkurssipesän asettama takaraja, joka oli kesäkuussa kaupoille on jo umpeutunut, joten vaikuttaa todennäköiseltä, että koneet myydään yksitellen pois.

Eeva-Stiina Pesonen
eeva.pesonen@kauppalehti.fi
+358-10 665 2382"

NKRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna6.3.2014 13.31
Juankoski sai valtion avustuksia kaukolämmön tuotantoon ja kaikki meni, 9 miljoonaa euroa, aivan muuhun, siis yhden kartonkitehtaan konkurssiin ja Juankoski joutuu pulittamaan Biolämpö Oy:n poistot tileistä, siis miljoonatappiot. Ja kuntalaiset maksavat ja kouluja lakkautetaan.

yksi petetyistäRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna6.3.2014 14.57
Kiitos kepulit ja demut, Suurkiitos!!

ABRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna6.3.2014 16.29
Valtion avustukset pitäisi ilman muuta periä takaisin. Tehkää valitus.

Eino K.Re: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna6.3.2014 18.40
Kyllähän me osuutemme olemme saaneet yhteisestä kakusta. Tuskin missään on yhteistä rahaa käytetty yhtä leväperäisesti kuin meillä. Tällaisia kuntia ei vain Suomen kartalle kuulu.

ABRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna7.3.2014 17.59
Tutustuin tässä ajankohtaisiin antiikin tarustoihin, jotka ovat relevantteja Juankoskella. Siellä sanotaan mm., että Nero myös ihaili Caligulaa tämän rahantuhlaustaitojen vuoksi.

Keisari Nero tunnetaan hallitsijana, joka poltti mahtavan Rooman saadakseen tilaa nimeään kantavalle uudelle kaupungille, Neropolikselle. Parhaiten tulipalo muistetaan kuitenkin siksi, että sen syntipukiksi joutui lahko, jonka uskonnosta tuli yksi maailman suuria uskontoja. Moni meistä lienee kuullut Nerosta ensimmäisen kerran, kun koulun uskonnon tai historian tunnilla käsiteltiin kristittyjen ensimmäisiä vainoja.

Näin kristittyjen pääsiäisen lähestyessä on myös muisteltava narsisseja. Joensuun taidemuseon Turtiaisen kokoelma sisältää mm. hienon Magnus Enckellin maalauksen Narkissos, jota kuvaillaan näin:

Antiikin taru kertoo, että Narkissos-niminen nuori mies oli kaikkein komein Hellaan pojista. Oma kauneus selvisi Narkissokselle, kun hän näki kerran kuvansa heijastuvan lähteestä. Näky lumosi nuorukaisen niin, että hän jähmettyi paikalleen itseään ihailemaan. Hän ei voinut liikahtaakaan, eikä irrottaa katsettaan täydellisestä kuvajaisestaan. Loppujen lopuksi Narkissos menehtyi jähmettyessään paikoilleen oman kauneutensa vangitsemana. Hänen paikalleen kasvoi myöhemmin keltaisia kukkia, narsisseja, jotka saivat nimensä kuolleen nuorukaisen mukaan. Narkissoksen tarusta juontuu myös käsite narsistinen - itserakas.

Onko Kuopion uusi nimi Juankosken liitoksen jälkeen Neropolis? Tätä pitänee miettiä, mutta Juankosken Nero lienee sillä kannalla..

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 0.12
Kiitos AB:lle historiatiedoista. Kyllä minustakin Juankosken Nerossa on paljon samoja piirteitä kuin tuossa Rooman Nerossa. Roomassa Nero pisti koko kaupungin palamaan, mutta Juankosken Nero päätti polttaa veronmaksajien rahat. Molemmilla tavoilla saadaan aikaan täystuho.

Miten onkin sattunut niin, että Juankoski on saanut johtoonsa näin mytologiset hahmot. Eipä taida mistään muusta Suomen kunnasta löytyä vastaavaa mytologista johtoa.

Juankosken Nerolta ei puutu enää mitään muuta kuin Biovoimalan pihaan rakennettava 10 metrin korkuinen näköispatsas.

TupamiesRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 11.04
Oliskohan nyt vielä aika päivittää,kunnanvaakunan logo ajan tasalle.Vaakunahan poistuu muutaman vuoden päästä historiaan.Vaakunassa jo sammuneet tulenlieskat korvattaisiin,jollakin muilla kuvilla.Ehdotuksia,niitä varmasti löytyy.Sillä tapaa jäisi tuleville sukupolville,muisto kotikunnasta.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 14.35
Kun pyromaaniksi heittäytynyt Juankosken Nero on nyt polttanut kylän, niin vaakunaan sopisi hiipuva nuotio savuineen.

Tai sitten kaiken kaataneeseen "savupiipputeollisuuteen" eli Tratta PBF:iin ja biolömpöön viittaava iso savupiippu, josta savua ei nouse.

Jaques de la ChefRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 14.48
Vaakunaan voisi myös laittaa Juankosken Neron kuvan päässään Master Chefin hattu ja kädessään uunituore höyryävä lampaanviulu modernista Keskustan Keittiöstä.

Kaikki suurmiehet ovat päätyneet patsaaksi, tauluun, omaan vaakunaan tai postimerkkiin.

ABRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 15.58
Kun Nero lähtee ja jättää Juankosken, on paikallaan antaa läksiäislahja. Muistakaa kuitenkin, että alla olevat tuotteet hänellä jo on. Tietenkin niiden logoihin voi tehdä osuvia muutoksia.

http://www.rotisseurs.fi/logotuotteet/tuotekuvia/

Tässä on myös Keskustan Keittiön arviointilomake, jolla asiantuntemuksensa todistanut ja käädyt saanut Juankosken Nero voi suorittaa standardin mukaisen arvioinnin:

www.rotisseurs.fi/@Bin/120955/Arviointilomake_ravintola.pdf‎

Ehdotan, että Nerolle perustetaan faniklubi ja katsotaan, paljonko tykkäyksiä tulee. Kravatti näyttää jo olevan olemassa, jonka kääntöpuolella lukee Petrifun. Muutenkin hieno toi vanhempi kraka, kun siinä on Ukrainan värit hiukan muunneltuna eli kullitettuna.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 16.48
AB:ltä ei ideat lopu. Neron faniklubi on mainio ajatus.

Ja kyllä fanikrakan pitää olla kullitettu. Krakan kääntöpuolelle voitaisiin painaa vielä valkoinen muistolaatta, johon Stromsdal Oy:n ja Juankosken Biolämpö Oy:n hallitusten jäsen kirjoittaa muistokirjoituksen kunnan pahvitehtailusta, joka päättyi jo vuonna 2012.

ABRe: Biolämpö Oy kaupunginjohtajan kauhuna8.3.2014 17.39
Causescusta sanotaan näin: "Ceaușescun itselleen keräämät arvonimet, kuten Karpaattien Nero ja Ajatusten Tonava, olivat hallinnon kaaduttua yleisen pilkan kohteena."

Taitaa se Juankosken Ajatusten Tonava olla sama henkilö kuin Nero. Nimittäin paistinkääntäjien kantapaikka on Musta Lammas, jossa on aina lammasta listalla. Sieltä lienee lähtöisin hullu idea lampaanviuluista. Nehän ovet vain herkuttelijoiden ja elostelijoiden evästä myös hinnaltaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: