Keskustelu

Ylläpidon sihteeriMitä tulikaan luvattua?7.3.2014 15.00
Tästä linkistä pääsee katsomaan Ylen vaalikonetta, että mitä tulikaan luvattua.
http://yle.fi/uutiset/jaahas_mita_tulikaan_luvattua/6352038

Siinä kaikkiRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 16.03
Niin. Pitkälti sanan helinää.

Entinen aktiiviRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 16.37
Useammat lupaavat tehdä parhaansa ja varmaankin osa on todella yrittänyt.
On aina helpompaa olla arvostelijana kuin päättäjänä. Itse aikanaan nuorena olin mukan ja ajat olivat silloin vielä hyvät. Uusia virkoja tupsahteli ihan pyytämättä ja kai osa niistämyös täytettiin.
Nyt jaetaan pelkkää niukkuutta ja se vaatikin päättäjiltä enemmän. Päättäjän paikalla tarvitaan lähes kokopäiväistä ajankäyttöä. Muuten on mahdottomuus olla perillä kaikista asioista.
Työelämä vaatii siellä olevilta aina enemmän ja enemmän. Olenkin huolissani mistä saamme jatkossa päättäjät jotka ehtivät ja jaksavat paneutua yhteisten asioiden hoitoon.
Päättäjiä kun pitäisi olla kakista yhteiskuntaluokista ja ikäjakaumaakin olisi hyvä olla nuotista eläkeläisiin.

Vaatii tosi paneutumistaRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 18.13
Entinen aktiivi kirjoittaa jurrin niin kuin se on. Päättäjien tulee paneutua lähes täysipäiväisesti asioiden tutkimiseen ja taustojen selvittelyyn. Ei taida olla nyt kovinkaan monta päättäjää joka tähän pystyy. Ei ole nääs taskussa pelimerkkejä kun pitää leivän perässä juosta. Jos meinaa olla oikeassa ja pystyy sanomaan asioista niin kuin ne todella on. Jos meinaa olla oikeassa, niin tarvitaan perehtymistä. Nyt ei pikapäätöksillä tule kuin tupelointeja. Tämän on pikapäätöksen meille juankoskelaisille veronmaksajille nyt näyttäneet. Maksua riittää ihan tosissaan ennen kuin nuo pikapäätöksin annetut kuntatakausmiljoonien menetykset on maksettu. Puhumatakan noista pikapäätöksistä johtuneista menetyksistä joita on edes vaikea mitata. Pelkällä pajuvitsanheiluttelulla ja kokouspalkkioiden kuittauksella ei enää johdeta minkäänlaista kuntaa.

ABRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 18.57
Ei valtuutetuilla todellakaan voi oman työn ohessa olla aikaa tutustua kaikkeen. On kuitenkin toinenkin tie eli se, että valtuutettu on jo ennestään niin tietäväinen ja koulutettu, että ymmärtää asiat jo pienestä vinkistä tai pystyy ottamaan ne selville lyhyessä ajassa. Seuraavaa vertailua ei Pekka V aikoinaan hyväksynyt, vaan nosti hirveän metelin. Teenpä sen kuitenkin vielä hiukan tarkemmin.

Oletetaan että äänioikeutetuista on yksi tuhannesta halukas ja riittävän kyvykäs hoitamaan valtuutetun tehtäviä. Tällöin Juankoskelta löytyisi kokonaista viisi kyvykästä valtuutettua, joilla ei paljon saada aikaan, kun valtuusto ja kaupunginjohtaja ovat noin kolmekymmentä yksilöä.

Kuopiossa on lähiaikoina 120 000 asukasta ja valtuuston koko kaupunginjohtajineen noin 60. Jos siellä on myös yksi tuhannesta valioyksilöitä, niin siellä on siis tarjolla jokaiseen valtuustopaikkaan kaksi valioyksilöä. Kuopiosssa on tietysti koulutustaso korkeampi kuin Juankoskella, jossa se lienee Koillis-Savon matalin. Siis hyvä Pekka V, ratkaisu kaupungin kunnolliseen johtamiseen on liittyminen Kuopioon.

PVRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 19.37
Moro,
ja AB:lle: en usko siihen, että näin yksinkertaisella ajattelumallilla päästään maasta puuhun. AB on monessa mielessä nopeasti tietoja hankkiva henkilö, mutta yleistykset ovat perin naiveja.
On selvää, että pienessä kunnassa voi olla hyvät päättäjät, mutta myös silloin koulutus ja kouluttajat ovat erittäin hyvin hoitaneet työnsä, Isoissa kaupungeissa voi olla tosi mänttejä päättäjiä paljonkin, ja tulos on sen mukaista.
Mutta luottamustehtävien hoitamiseen tarvitaan asiaan omaehtoista perehtymistä ja koulutusta jatkuvasti. Myös toisaalta on hyvä asia, että toiset suostuvat ilman minkäänlaista perehtymistä päättämään asioista, jos valtuustoryhmän vetäjä on asiaan perehtinyt.

Itse, Masa Pohjolainen ja Pena Tolvanen, olemme varmasti eniten töitä tehneet luottamushenkilöt, mutta kun tietoa on tarjolla, ei se mene minnekään jakeluun, vaan haukutaan suunsoittajiksi ja räksyttäjiksi ja valittajiksi. Mutta sama asia minulle: on katsottava mitä yritimme kaikin keinoin, mtta nyt on tulokset nähtävissä.
Ja hassuinta on se, että tietyt luottamushenkilöt varmasti toteavat huonot päätökset, mutta silti jatkavat samaa rataa-- pikapäätöksiä ja aina perseeseen.

ABRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 19.49
Kyllä se on niin, että mäntit äänestävät mänttejä ja kun Juankoskella on paljon mänttejä niin on myös valtuustossa. Olkaa onnellisia kaikki vähän äänejä saaneet. Ei ainakaan mäntit ole teitä äänestäneet.

Ylermi K.Re: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 20.11
joku voisi väittää AB:ta tosi mäntiksi. Eikös joku kuuluisa päättäjä sanonut: kyllä kansa tietää.
Toinen on ns. sukupuolikiintiö. Esimerkkinä oli Juankoskella puolue, jossa oli yhtä monta naisehdokasta kuin miesehdokasta. Kansa valitsi 5 miestä valtuustoon ja kun valtuustoryhmän piti asettaa ehdokkaita hallitukseen, lautakuntiin ja toimikuntiin, niin miten saat aikaan kansan tahdon. Ja miten kunnioitetaan kansan tahtoa, kun valtuutettuja on 27, joista naisia on 7 ja silti pitää saada toimielimiin sukupuolikiintiöt. Siellä on henkilöitä, joilla ei ole suorastaan minkänlaista tietoa, kokemusta tai taitoa ja silti hallitukseen, lautakuntiin ja muihin toimielimiin valitaan. Tätäkäö on kansan tahto ja kansan tieto.

eskimoRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 20.52
ei kenenkään tarvitse olla nero,jos valtuusto saa ajoissa kaikista päätettavistä asioista jonkinlaisen tiedon.voi kysyä vaikka äidiltä neuvoa,jos ei ole nettiä.jos ei ole äitiä,niin onhan pekka, martti ja pena,jotka kyllä kertoo mitä mieltä kannattaa olla.joskus auttaa myös ihan maalaisjärkikin ja keskustelu eri vaihtoehdoista,joista kyllä yleensä joutuu kompromissin tekemään jos ei ihan monologina keskustelua käy

ABRe: Mitä tulikaan luvattua?7.3.2014 21.37
Juankosken kouluttajat ovat hoitaneet tosi huonosti työnsä, ainakin lukiossa. Oppimistulos STT:n joulukuun vertailussa on melkein maamme huonoin, Juankosken lukio sijalla 382, kun Rautavaara on maan huonoin sijalla 386. Tämä vertailu ottaa huomioon lukioon tulotason ja lähtötason erotuksen eli todella oppimistuloksen. Silti Rautavaarasta lähtee oppineempaa porukkaa, koska tulotaso on korkeampi.

Juankoskella on systeemivastuussa seuraava henkilö, joka sitten mainostaa Juankoskea:

Sivistystoimen osastopäällikkö/Juantehtaan koulun rehtori:

Jari Karttunen

"Juankoskella on alueen monipuolisin koulutustarjonta joka sisältää peruskoulun lisäksi tarjonnaltaan erinomaisen lukion. Paikkakunta onkin alueen koulutuksen keskus, jossa on myös vireä ja tasokas musiikkiopisto."

Ei taida pelkkä tarjonta riittää koulumenestykseen vai olisiko aines huonompaa. Lukiolaisia oli kuitenkin 28 eli tilastollisesti merkitsevämpi tulos kuin Vieremässä, jossa oli vain neljä.

ABRe: Mitä tulikaan luvattua?8.3.2014 22.40
Katsopas Pekka V tosiaankin peiliin, miksi toimintasi ei saavuta vastakaikua. Metsänomistajana tiedät, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Tämän opin Koreassa kauan sitten, kun olin aamukävelyllä ja ihmettelin, kun jotkut ihmiset huusivat joen töyräältä niin lujaa kuin jaksoivat: Yahoo. Tämä ennen kuin koko Yahoo oli edes olemassakaan. Pidin sitä naiivina, mutta tein sitten saman ja totesin, että se on fyysisesti kehittävää ja henkisesti vapauttavaa.

Kuvittelit loukkaavasi minua mainitsemalla kirjoitustani perin naiviksi. Ensiksikin huomauttaisin, että sana on naiivi ja sen taipuminen selviää seuraavasta lauseesta: On naiiveja ihmisiä ja toiset saattavat olla vielä naiivimpia ja missä lie naiivimmat yksilöt. Et kai kuitenkaan tarkoittanut tuota lausetta seuraavasti: On naiveja ihmisiä ja toiset saattavat olla vielä naivempia ja missä lie naivimmat yksilöt.

Juuri tällaisiin mielipiteisiin olet hyvin taipuvainen eli henkilökohtaisuuksiin ja silloin käy niin, että mahdolliset yhteystyökumppanit muistavat nuo loukkaukset ikuisesti, nonchaleeraavat sinut kunnallispolitiikassa ja jopa ihmisenä.

Minä kun en yhtään tunne Juankosken paikallisia olosuhteita, niin voin vain esittää yleisluontoisia käsityksiä ja teorioita tai miten muualla on tehty.

Naiiviutta pidetään syntinä, mutta se voi olla myös pelastus. Aidosti naiivi on sata kertaa parempi kuin feikisti fiksu. Minä rakastan naivismia. Sanoisin että naiiveina voidaan pitää esimerkiksi Veikko Vennamoa tai Timo Soinia. Mitä politiikka olisikaan ollut ilman heitä?

Erityisesti pidän naivismista taiteissa. En jaksa kuunnella oopperoita tai sinfonioita, vaan mieluummin kuuntelen iskelmämusiikkia tai melodista laulua ja soitantaa. Naivismi maalaustaiteessa on uudenaikainen taidesuunta, joka hakee esikuvansa luonnonkansojen tai lasten taideilmauksista ja tahallisesti naiivilla esitystavalla pyrkii mahdollisimman suureen välittömyyteen. Naivismin oppi-isä on ranskalainen maalari Henri
Rousseau (k. 1910). Tässä olisi Apinallekin hyvä taulu seinälle:

http://www.henrirousseau.org/Two-Monkeys-in-the-Jungle.html

Martti Huu-Haa Innanen on tänä päivänä todella arvostettu taiteilija ja naivismin edustaja. Seuraavassa otteita hänen tuotannostaan, vaikkakin huonoja kopioita. Todellisuudessa ovat tosi hyviä.

http://rakkaudentalossa2.blogspot.fi/2011/05/huuhaa.html

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Mitä tulikaan luvattua?8.3.2014 23.22
HUU HAAn Rakkauden talossa näytti olevan myös hyvä krakan malli, jota voisi ehkä harkita Juankosken Neron kullitetulle fanikrakalle. On sopivan leveä ainakin, että käätöpuolelle mahtuu pitempikin nekrologi Juankosken kaupungin epäonnistuneesta pahvitehtailusta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: