Keskustelu

VidgrenKunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 11.44
Pena T kirjoitti ennen viime vaaleja :"




Pena T. Re: Koulut katkolla - kenen lupaukset pitävät? 26.10.2012 22:22
Kepun, demarien, vasemmiston ja kokoomuslaisen lupaukset ja mielipide on koeteltu ja surkeiksi havaittu.
Ketä jää jäljelle sellaisia, jotka eivät syö sanaansa vaalihuoneistojen sulkeuduttua? Ketkä tekivät työtä jo viime vaalien alla koulujen säilyttämiseksi? Ketkä ovat yrittäneet potkia valtaryhmiä kunnolliseen taloudenpitoon, jotta koulut voidaan pitään laskematta sitä viimeistä euroa? On väärin, jos pienet koululaiset saavat maksaa 6-vuotiaasta alkaen valtaryhmien aikuisten huonoista päätöksistä. Sitä maksettavaa riittää aika pitkään. Siinä saa syödä monta annosta laihaa laitosruokaa, jos ei sitäkin päästä korjaamaan pian. "

VidgrenRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 11.47
Vertailussa valtuuston puheenjohtajaksi valitun Heimo Konttisen vaalikirjoitus:"




Konttinen Re: Koulut katkolla - kenen lupaukset pitävät? 25.10.2012 14:17
Lupasin tuossa muutama päivä sitten, että tulen ampumaan alas jokaisen valheen tai vedätyksen, mikä viimeisessä "Pravdassa" ennen vaaleja tullaan esittämään siinä toivossa, ettei niihin voi enää vastata.

Ja pidän myös sen mitä sanon.

Äskeisessä talousseminaarissa, kuten mm. Maarit Riekkinen hyvin tietää maalailtiin yhtä mustaa tulevaisuutta Säyneisen koululle kuin vaalimainokseni tausta on.

Lehdessä kerrottiin oppilaskohtaisen kulun Säyneisen oslta olevan
17.000 euroa kun Juankoskella mennään 8.200 eurolla.

Niin, pitää tietää että osaa päättää.

Mutta pitää tietää, että on mahdollisuus jatkaa koulua 2 opettajaisena jolloin kulu putoaakin jo 12.000 euroon. Eli samalla tasolle kuin lukion oppilaskohtainen meno on.

Ja pitää tietää myös se, että tuohon 17.000 euoroon sisältyy tähtititeteellinen hinta keskuskeittion valmistamasta kouluateriasta ja sen kuljettamisesta ja kuljettamisesta takaisin, osa oppilaistahan syö jo omia eväitään kun kouluruoka on mautonta.

Pitää tietää myös sekin, että tuohon 17.000 euroon sisältyy myös siivouspalvelut, jotka nekin nousivat satoja prosentteja siitä, mitä se koulun omana työnä maksoi.

No Maarit Riekkinen myös tietää mikä on pyhää, mihin ei saa koskea:
Keskuskeittiö tuo keskustan keittiö, ei-lakisääteisten johtavien virkamiesten palkat ja virat lukuunottamatta kunnanjohtajaa. Hän on nimittäin ainoa lakisääteinen siinä porukassa.

Pitää tietää, todellakin.

Kaikella ystävyydellä!


Heimo Konttinen
Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas nro 5 "

Mikä on syönyt kielen, koska on kuulemma lakkauttamassa Säyneisen koulua.

kepu pettää ainaRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 12.00
jos hän nyt oikeesti tietää!

eskimoRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 15.09
heimohan vaan kyrsiintyi potkuistaan ja kirjoitteli pois pahaa mieltään.liittyi jopa persuihin,mutta tuli järkiinsä heti vit...ksen laannuttua ja rupesi jälleen seurustelemaan omiensa kanssa

PVRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 15.28
Moro,
on selvää, että vaalilupaukset ovat yleensä pelkkää paskanjauhantaa. Kyllä ennen kuntavaaleja lähes jokainen lupasi lähidemokratiaa, lähipalveluja ja lähikoulujen , kouluverkon, säilyvän. Uskon, että lupaukset pidetään, vaikka kuinka keksittäisiin selityksiä siitä, että oppilasmäärät ovat vähissä ja lasten vanhemmat haluavat lapsilleen kunnon opetusta.
Kunnon opetusta vaadin minäkin, ja jos se on siitä kiinni, niin Säyneisen koulussa on kolme opettajaa ja kiertävä erityisopettaja. Silloin kuitenkin on ns. raja-alueilta hyväksyttävä oppilaiden tuleminen Säyneisen koulun opetukseen.
Olen tuonut esille laskelmien tärkeys ja ne onkin nyt saatava eriteltyinä kaupunginhallitukselle ja selvityksin. Ennemmin leikataan pois ylimääräisiä kuluja sidospalveluista, kuin itse opetuksesta. Löytyy säästöjä hallinnosta, ruokahuollosta ja kiinteistöhuollosta. Ja tarkoitan tällä sitä, että on säästettävä lämmityksessä, vuokrattava tiloja erityiskäyttöön ja katsottava opettajien asuntolan vuokrat ja käyttö, sillä siellä on erittäin hyviä vuokraasuntoja .
Säyneisen koulun oppilaskohtainen maksu on suhteellisen korkea johtuen suuresti palvelujen hinnoittelusta ja ja kiinteistökustannuksista.
Nyt olisi myös saatava lasten vanhemmilta selkeä päätös siitä, haluavatko he jatkaa Säyneisen koulussa lastensa opetusta.

kaleviRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 22.49
eskimo menee igluunsa, ja syö hyljettä.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus9.3.2014 23.45
Kysymättäkin on selvää, että kaikki huoltajat haluavat kouluttaa lapsensa lähikoulussa, jos opetus on laadultaan ajan tasalla.

On kuitenkin hyvä selvittää koulutoimeen liittyvät kaikki kustannukset läpinäkyvästi. Vain siten voidaan tehdä järkeviä päätöksiä ja ohjata koulutoimen kehittämistä, joka tuloksista päätellen näyttää olevan ainakin valtakunnallisessa lukiovertailussa rapakunnossa.

Koulutoimen tehtävänä on kouluttaa oppilaita ei subventoida epäonnistunutta Keskustan Keittiötä tai muita kalliita kunnan palveluja, joissa kunnollinen johto voi saada välittömästi useiden miljoonieneurojen vuotuiset säästöt.

Kyllä hyvään kouluun aina oppilaita löytyy. Valitettavasti Säyneisten koulu on jätetty opetuksellisesti heitteille. Se on helppo kuitenkin korjata, kun koulua ei ole vielä ehditty poltettamaan tai purkamaan.

MrRe: Kunnollinen ja pidetty vaalikirjoitus10.3.2014 8.32
No miksipä on jätetty????? Korjata kyllä voi mutta olisi voinut korjata jo parin viime vuodenkin sisällä jos olisi joku tahtonut!!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: