Keskustelu

Pekka VLähikouluista hyötyä 9.3.2014 16.11
Moro,
OAJ:n puheenjohtaja on Kauppalehdessä kritisoinut lähikoulujen lakkauttamisia. Juankoskella koulujen opettajat ovat lakkauttamisen kannalla. On ihmeellistä, että Juankoskella juuri opettajat haluavat koulujen lakkauttamisia, vaikka he kuuluvat OAJ:n. Jopa eräs OAJ:n luottamushenkilö ajaa kiivaasti Säyneisnen koulun lakkauttamista.
Mutta nyt on erään hyvän mielipiteen paikka ja kirjoitus oli Keskisuomalaisessa:"
Lähikoulut tärkeitä yhteisölle

6.2.2014 03:00



Lähikouluja lakkautetaan säästösyistä, vaikka nykyisillä toimilla vain lisätään kuluja. Lähikoulun lakkautus tekee pienen koululaisen koulumatkasta liian pitkän kävellä, jolloin vanhempien ja lapsien autossa istuen vietetty aika päivässä pitenee.

Samalla virkistymiseen käytettävissä oleva aika päivässä vähenee. Lisäksi istumaan tottuneesta lapsesta tulee fyysiseen passiivisuuteen tottunut aikuinen, joka aiheuttaa ylipainon, diabeteksen ja lonkkamurtumien myötä kansantaloudelle suuria tappioita.

Monien haittojen lisäksi lähikoulun lakkautuksen vuoksi lähiympäristöstä puuttuu paikka, joka yhdistää lapsia ja aikuisia. Puuttuu koulun sali, jonne kokoontua lähiharrastuksiin. Puuttuu koulun kenttä, jonne kokoontua lähellä asuvien kavereiden kanssa.

Lähellä asuvia lapsia ei enää tunneta, vaan kavereiden luokse on mentävä jälleen autokyydillä.

Siis lähikoulujen lakkautus tuottaa fyysisiä ongelmia sekä henkisiä ja yhteisöllisiä ongelmia, joita ei ole osattu ottaa huomioon. Puhukaa siinä sitten säästöistä.

Konkreettisesti: Keljon koulu luvattiin elvyttää. Tämä lupaus on petetty.

Tiina Pelkonen "

Pekka VRe: Lähikouluista hyötyä 9.3.2014 16.15
Moro,
tässä vielä yhden tutun Dosentin kirjoitus:"
Otsikko: Lähikoulut arvovalinta

***** [Up]


VEIKKO VILMI, Kuopio

*****

[Avatar]

Liittynyt: 22.6.2010 17:07:41
Viestit: 137
Sijainti: KUOPIO

Ei kirjautuneena


Päätöksenteolla vaikutetaan hyvinvointiin. Miten turvataan esimerkiksi lähikoulut kunnan koulutusjärjestelmässä? Usein sanotaan, että lähipalveluista huolehditaan: päätökset osoittavat muuta. Lähikouluja karsitaan melko helposti. Päättäjien on mentävä itseensä ja kysyttävä: - Mitä tarkoitan lähipalveluilla? Vastuullisten tahojen on mietittävä syvällisesti käsitteiden sisältöä. Toiminnasta vastaavien on sisäistettävä asioiden seuraukset. Tehdyt ratkaisut heijastavat aina arvoja, jotka ohjaavat toimintaa. Päätöksenteossa on tehtävä valintoja myönteisen kehityksen turvaamiseksi. Esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvointi on riippuvaista siitä, miten koulutuspalvelut on järjestetty kunnassa. Onko lähikouluja jatkuvasti tarjolla? Miten pitkään lapset ja nuoret joutuvat viettämään aikaa päivittäin koulukyydeissä? Miten turvallinen ja koulutusmyönteinen ilmapiiri yhteiskunnassa yleensä vallitsee?

Yhteiskunnassa on toimittava oikeudenmukaisesti perustarpeiden tyydyttämiseksi. Yhteiskunnassa on turvattava sellainen järjestelmä, joka tyydyttää palvelujen tarvitsevien fysiologisia ja turvallisuuden tarpeita. Yhteenkuuluvuuden ja rakkauden sekä itsensä toteuttamisen tarpeiden tyydyttäminen ovat myös tärkeitä. Tuettaessa eri tavoin lasten ja nuorten koulunkäyntiä, vaikutetaan ehkäisevästi syrjäytymisvaaraan. Samalla ehkäistään sosiaalisia ongelmia ja lievennetään haittoja. Yhteiskunta on vastuullinen, kun se huolehtii muun muassa lähikoulujen turvaamisesta. Lähikouluratkaisujen avulla vaikutetaan lasten ja nuorten kasvuun myönteisesti. Huoltajia on tuettava tarvittaessa kasvatustehtävässä. Kuitenkin on mietittävä huolella, miten pitkälle ulottuu perheen itsenäinen päätöksenteko. Päätösten laatua arvioitaessa kysytään, miten koulutuspalveluja koskeva päätöksenteko suuntautuu tulevaisuutta kohti.



Terveisin


YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi
Suomen tietokirjailija
http://www.veikkovilmi.fi "

opettajan koiraRe: Lähikouluista hyötyä 9.3.2014 16.21
Säyneisen koulun lopettamisen takana on jokin muu kun lasten paras ja todelliset taloudelliset tekijät.
Niin kauan kuin kepumafiaa ja sen lieveilmiöitä kannatetaan, saamme kuunnella kaikenlaista potaskaa Juankosken poliittiselta ja virkamiesjohdolta.
Olemme itse saaneet nähdä lähikoulujen siunauksellisuuden omissa kylissämme. Miksi niitä kokemuksia edes lähdetään kyseenalaistamaan? Henkilöt, joiden elämänkokemus on lähinnä teoreettista (kunnan virkamiesjohto), yrittävät määritellä kuntalaisten hyvää elämää. Johtajuudelle vieraat luottamushenkilöjohtajat kulkevat virkamiesten perässä kuin ne kuuluisat sarvekkaat siinä kuuluisassa narussa.

KKRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 9.25
mielenkiintoisia selvityksiä lähikouluista.

Väkkärä, ainoa oikea.Re: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 11.18
Minusta on perin outoa, että opettajat ampuvat omaan nilkkaansa? Miksi?

vuhRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 11.43
Koira haukkuu asiaa

ABRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 12.11
Suomella menee nyt ja jatkossa niin huonosti, että on pakko tehdä isoja säästöjä kuntasektorilla, paljon isompia kuin yhden pienen koulun lakkauttaminen. Päättävät virkamiehet pelkäävät oman työpaikkansa puolesta ja tekevät toimia, jotka vähiten vaikuttavat omaan työpaikkaan.

Sitä ihmettelen vieläkin, miten Juankoskella on voitu äänestää kepuloisia. Periaatteessa Juankoski on ollut teollisuuskaupunki, jollaiset äänestävät normaalisti ihan muita.

Sitä saa mitä tilaa, mutta ei pitäisi antaa valtion avustuksia lainkaan tällaiselle kaupungille. Kaupunginjohtajissa pitäisi siirtyä pormestari-järjestelmään, ettei työpaikka olisi sentään ikuinen kuten nyt. Pormestari valittaisiin valtuuston vaalilla, enintään valtuuston toimikaudeksi.

OmenaRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 13.42
Kuopiossa viännetään:"
Pekka Hämäläinen / Yle


Mistä on kyse?

?Kuopion kaupunginvaltuusto ratkaisee tänään ensi syksylle suunniteltujen koululakkautusten kohtalon
?Kouluverkkopäätöksen alla vanhemmat ovat pyrkineet vaikuttamaan valtuutettuihin sähköposteilla ja puheluilla
?Uutena keinona ainakin kaksi perhettä on varoittanut vaihtavansa kirjansa naapurikuntaan, mikäli kouluja lakkautetaan

Kuopion ensi syksylle suunnittelemien koulusupistusten kohtalo ratkeaa tänä iltana, kun kaupunginvaltuusto päättää Kemppaanmäen, Kettulan ja Pitkälahden alakoulujen tulevaisuudesta.

Kouluverkkopäätöksen alla vanhemmat ovat pyrkineet vaikuttamaan valtuutettuihin. Uutena keinona ainakin kaksi perhettä on varoittanut vaihtavansa kirjansa naapurikuntaan, mikäli kouluja lakkautetaan.
"

tuhlaustaRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 16.41
OAJ ei luonnollisestikaan ole oppilaiden tai heidän vanhempiensa etujärjestö, vaan sen tehtävänä on edustaa opettajia. Mikäli kuluja on leikattava, on ymmärrettävää, että säästöt haetaan mieluummin seinistä kuin opetustunneista.

Mikäli Luukkainen on jossain yhteydessä puolustanut lähikouluja, on hän tehnyt sen nimenomaan opettajia puolustaakseen. Jos Luukkainen pääsisi tutustumaan Juankosken sivistystoimen kustannuseriin, en uskoisi, että hän ensimmäisenä lähtisi puolustamaan Säyneisen koulun olemassaoloa, koska hän ymmärtäisi väistämättä sen, että 30 oppilaan opettaminen tiloissa, joihin mahtuisi 200 oppilasta ei voi olla vaikuttamatta siihen, että säästöjä on tässä tapauksessa haettava opetustunneista tilojen sijaan.

Turhaa touhuaRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 19.17
Olen saanut tarpeekseni Säyneisen kohtelusta. Olen päättänyt etten äänestä enää kunnallisvaaleissa ketään enkä käy vaalipaikallakaan. Poikotti päättyy jos tuleva kuntamme Kuopio teoillaan todistaa, että se ei hylkää Säyneisen aluetta ja alkaa kehittää sitä. Toivoisin muitakin mukaan.

ABRe: Lähikouluista hyötyä 10.3.2014 20.16
Tyhmintä, mitä voi tehdä, on jättää äänestämättä. Kepuloisilla on ylivoimainen jäsenmäärä ja puoluekoneisto, jolloin yksikään kepuloinen ei jätä äänestämättä. Haalaavat jopa liikuntakyvyttömät vanhukset äänestyspaikalle. Äänestämättä jättäminen on ääni kepuloisille.

Seuraavassa muutamien suurimpien puolueiden jäsenmäärä suuruusjärjestyksessä:

Keskusta 176 000
SDP 51 000
Kokoomus 38 600
RKP 33 000
Kristillisdemokraatit 12 000



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: