Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniIltasanomat moitii Hannakaisaa. 28.2.2020 6:48
Lehti moittii Hannakaisa Heikkistä valiokuntakokousten laiminlyömisestä. Onko oikein verrata ison maatilan emäntää ja Sebastian Tynkkystä samassa lauseessa. Eipä tietenkään. Hannakaisan tilalla on poikimisia, eläinten sairastumisia ja vaikka mitä ennalta arvaamatonta eikä vastuunsa tunteva emäntä voi lähteä Helsinkiin siinä missä Sebastian Tynkkynen.
Me äänestäjät kyllä ymmärrämme asian. Uskon, ettei kukaan luovu Hanakaisasta tällaisen Helsingin lehden panettelun vuoksi. Toisaalta valiokunnassakin on joskus tärkeitä ja joskus vähemmän tärkeitä asioita esillä ja monissa tehtävissä johtavassa asemassa oleva edustaja joutuu priorisoimaan menonsa.
Me kyllä tunnemme Hannakaisan. Edellisellä hallituskaudella sama lehti moitti Hannakaisaa siitä, että hän oli liian ahkera eikä malttanut pitää aina ruokataukojakaan, vaan joutui joskus turvautumaan eväisiin ja syömään kaalipalan valiokuntakokouksessa.
Hannakaisa oli juuri Muuruvedellä Kivennavan kartanossa. Hän puhui hyvien tapojen merkityksestä politiikassa. Eipä näkynyt Helsingin Sanomien toimittajaa. Koillis-Savo sentään oli pistänyt ainoan toimittajansa liikkeelle.
Nyt on oltava tarkkana ja on puolustettava heikompaa. Tässä asiassa keskusta ja Hannakaisa nauttivat luottamuksestamme edelleen.
Uskonpa, että Suomen asioita laajasti ymmärtävä Akm:kin kohta ilmaisee tukensa meille.

alan kolmas miesRe: Iltasanomat moitii Hannakaisaa. 1.3.2020 4:07
Kyllä minäkin tarkistin nuo valiokuntapinnarit.

Ja tietysti panin merkille, ketkä eniten luistaa vastuullisista tehtävistään.

En ollut yllättynyt, että Hannakaisa näytti olevan poissaoloissa lähes podium sijalla. Eihän tällainen tietenkään mairittele kepuloisia.

Kuitenkin minulla on ollut jo jonkin aikaa sellaista tunnetta, että Hannakaisa menetti suurimman palon eduskuntatyöhön, kun Terra Sipilän perustuslain vastainen, leveäharteinen maakunta sote kaatui omaan mahdottomuuteensa.

Hannakaisa on jo saattanut aavistaa senkin, että Sanna Marinin ja Katri Kulmunin uudelleen lämmittämä maakunta sote venyy ja paukku vielä moneen kertaan, kun ikuliikkujaa on taas eduskunnassa ruvettu rakentamaan ylikautisen parlamentaarisena valmisteluna.

Hannakaisan poissaolotilastosta näkee, että Hannakaisa on laistanut eniten tulevaisuusvaliokunnan istuntoja.

Tietysti voidaan kysyä, miksi Hannakaisa on mennyt tulevaisuutta pohtivaan valiokuntaan, jos Hannakaisa haluaa elää vain menneisyydessä.

Hieman ihmetyttää se, että IS:n toimittaja ei ole kysynyt Hannakaisalta syitä runsaisiin poissaoloihin. IS:n toimittaja oli saanut Tynkkyseltä tyhjentävän selityksen poissaolojen syistä, joita jopa minäkin pidin uskottavina ja hyväksyttävinä.

Sen sijaan poissaoloissa podiumille päässeet demujen Riitta Mäkinen ja vassarien Katja Hänninen eivät olleet viitsineet vastanneet IS:n lisäselvityspyyntöihin.

Jostain syystä IS:n toimittaja ei maininnut Hannakaisan poissaolosyistä mitään, mutta yllä keskustan virallinen ääni antaa kyllä täysin luotettavan selityksen runsaille poissaoloille.

Virallisen äänen poissaolosyyt osittavatkin sen hyvin, että eduskuntatyö ei yksinkertaisesti sovi suurtilan emännälle ja perheelliselle ihmiselle, koska etenkin maitotilalla eläimiä ei niin vain voi jättää heitteille tai saattaa eläinlääkäri pistää navettaan laput luukulle. Ja sitten sitä istutaan kohta käräjillä.

Hannakaisan turhautumista eduskuntatyötä kohtaan voi ymmärtää myös siitä näkökulmasta, että hän ilmeisesti käytännön ihmisenä myös näki, että Terra Sipilän utopistinen ja lain vastainen ylileveä maakunta sote ei vastannutkaan niihin haasteisiin, joihin tulevaisuudessa ikääntyvissä ja lapsettomissa kunnissa joudutaan.

Sen voi nyt jo sanoa, että alan ammattilaiset pystyy parissa illassa optimointimalleilla selvittämään, minne terveyskeskukset ja sairaalat tulee sijoittaa.

Nytkin muistelen, että joku tutkija oli pari päivää sitten laskenut jo, että 9 maakuntaa on sopiva määrä ja sijainnitkin oli selvät. Se harjoitustyö ei maksanut yhteiskunnalle mitään.

Tuosta tulikin mieleeni, että minäkin olen noita optimointimalleja ollut kehittelemässä ja mehän aikoinaan myytiinkin sellaiset puunhankittaan liittyvät optimointimallit kaikille Suomen isoimmille metsäyrityksille.

Jos minä vielä tutkin vanhat arkistotkin, niin ehkäpä sieltä löytyy myös kelvollinen sote-ratkaisun mallikin. Joka tapauksessa tällaisissa malleissahan on ideana löytää kustannuksiltaan tai muutoin optimaalinen ratkaisu.

Sellaista ratkaisua poliitikot eivät pysty koskaan kehittämmään, koska heidän ratkaisunsa on aina poliittinen.

Digi maailmaan lumoutunut Terra Sipilä valjasti kaikki mahdolliset kepun jäsenkirjan omaavat koodaamaan maakunta sotea ja kirjoittamaan tuhannen ja yhden yön satukirjoja terveydenhuoltolaeiksi.

Muistelen, että Sote Rehulakin joutui näissä harjoituksissa sekä henkisesti että fyysisesti sairaalakuntoon.

Ennen Sote Rehulaakin pidettiin yhtenä kepuloisten kovinpana sotaratsuna, mutta nyt Sote Rehulasta ei kukaan puhu enää mitään.

MInusta onkin erittäin hyvä, että kepuloiset ovat nyt antaneet demuille vetovastuun noissa sote-asioissa, koska Siperia opettaa aivan varmasti myös innokkaimmat demujen rahanjakajat jo viimeistään sen jälkeen, kun korona-kriisi on haudottu Sanna Marinin ja THL:n Varhilan ja Krista Kiurun toimesta lihoiksi.

Minulla on vähän sellaista tuntumaa, että kepuloisten on nyt syytä pitää sordiino päällä noista ylileveän maakunta sote harjoituksista.

Tiettävästi Oikeuskansleri Tuomas Pöysti onkin osoittautunut ennakoitua tarkemmaksi oikeuden valvojaksi ja on ottanut käsittelyyn peräti Päivi Nergin kassakaappiin laatimat sote-paperitkin.

Jos oikein muistan, niin Tuomas oli joutunut käynnistämään tutkimuksenkin siitä, oliko Päivi Nerg jollain tavoin pyrkinyt salaamaan parin sadan milj. euron sote-laskuja eduskunnalta. Tutkimuksen tuloksista on minusta oltu vielä hiljaa.

Nythän kansantalousasioissa täysin ilman meriittejä oleva kepuloisten valtiovarainministeri Katri kulmuni näyttää olevan vyöryttämässä pelkän kepuloisten jäsenkirjan turvin ratsastavaa Päivi Nergiä jopa Martti Hetemäen jälkeen valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi asti.

Tuntuu siltä, että Tuomas Pöystin konttorissa joudutaan järjestämään pikapuoliin kunnollinen rekrytointikampampanja, kun nykyisten Ilmiö-ministerien toimet näköjään joutuu yksi toisensa jälkeen oikeuskanslerin arvioitaviksi.

IS toimittaja Eduskunnan poissaoloja raportoidessaan jätti näköjään tahallisesti vähemmällä otsikoinnin niistä kansanedustajista, jotka tunnollisimmin ovat osallistuneet valiokuntiensa istuntoihin.

IS:n raportin mukaan vain seuraavat neljä olivat hoitaneet valiokuntatyönsä
mallikkaasti osallistumisten osalta:

- Timo Heinonen (kok)
- Seppo Eskelinen (dem)
- Ari Torniainen (kesk)
- Johannes Yrttiaho (vas)

Kepuloisten Antti Kurvinen ilmoitti IS:n toimittajalle, että hän on joutunut kepuloisten vaalitappion vuoksi kaventuneen ryhmän johdota ryhmyrinä ottamaan harteilleen runsain mitoin ns. valiokuntakuormaa.

Kurvinen on jäsenenä seuraavissa valiokunnissa:

- suuri valiokunta
- tiedusteluvaliokunta
- työelämä. ja tasa-arvovaliokunta
- lakivaliokunta (jouluun saakka)

Minusta näyttää siltä, että ahneen loppu uhkaa Anttia. Toivottavasti Antille ei käy samalla tavalla kuin Sote Rehulalle, joka selvästi haukkasi liian ioa pullaa.

Minusta on oikein hienoa, että Hannakaisa on käynyt pitämässä puheen KIvennavan Kartanossa, mutta minusta Hannakaisan puheen aiheen valinta ei ehkä ole ollut kaikkein onnistunein.

Olematta kuntelemassa Hannakaisan puhetta tulee jotenkin sellainen mieilikuva, että Hannakaisa haluaa välittää itsestään tai kepuloisista yleisestikin kuvan hyvätapaisista ihmisistä.

Tästä voidaan tietysti tulla sellaiseenkin johtopäätökseen, että kepuloiset pitävät itseään muita ihmisiä parempina ja hyvätapaisempina.

Muistelen, että raamatullisessa kirjallisuudessa on ihmisille annettu neuvo:

"Joka itsensä ylentää. Se alennettakkon!!!"

Terra Sipilä ylensi kepuloiset vuonna 2015 "Suomi Kuntoon" hoilauksella.

Viime keväänä tuli kepuloisille rököletappio, eikä gallupit lupaa hyvää nytkään, koska Katri Kulmuni ja hyvätapaiset kepuloiset ovat tehneet isestään taas messiaan ja pettäneet takinkäännöksissään täydellisesti äänestäjänsä.

HoitajaRe: Iltasanomat moitii Hannakaisaa. 2.3.2020 20:43
Miksi Hanna- Kaisa on mennyt edes ehdolle kun työt ei kiinnosta?
Olisiko edustajan suuri palkka syy,
Eli saa palkkaa vaikka ei tee mitään.
Sairaanhoitajan työstä tulisi kengänkuva perseelle.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: