Keskustelu

Pekka VValtuustoseminaari kouluverkosta ja kuntaliitosmaksusta11.3.2014 12.11
Moro,
Juankosken liittyminen Kuopioon piti tuoda puhdasta massia Juankoskelle ja Kuopiolle 6 miljoonaa euroa ja totuus on porkkanarahan kutistuminen 2 miljoonaksi kolmelle vuodelle ja lisäksi sitä on jakamassa Tuusniemi.
Mahtavaa. Kuka antoi väärää tietoa tai keskustalaisittain muunneltua totuutta. Miksi porkkana nahistui perunakellarissa. Todella upeeta kaupungin mahtisakilta. No tätä seikkaa pohditaan nyt sitten vielä neuvotteluissa, mutta miksikään se ei siitä muutu. Tyhjästä on paha nyhjästä ja nyt taas jää luu Juankosken käteen.

Toinen keskustelua aiheuttanut seminaariaihe oli kouluverkko. Oli Säyneisen koulun lakkauttamisesta puhetta, puolesta vastaan ja lopputulos katsotaan myöhemmin. Olen kuitenkin erittäin iloinen tiettyjen Kepujen puheenvuoroista, Vasemmistoliiton äijien puheista ja oman ryhmäni selkeästä kannasta Säyneisen koulun puolesta.

On kuitenkin selvää, että Säyneisen koulu jatkaa, vain jos lasten vanhemmat sitoutuvat koulun kannattajiksi, ei vastustajiksi ja eivätkä veisi lapsiansa muualle pitkien matkojen päähän. Jos vanhemmat sitoutuvat Säyneisen koulun puolelle, olen varma, että myös opetus, materiaali ja erityisopetus säilyvät, mutta kuten olen painottanut, vain jos lasten vanhemmat lupautuvat koulun käyttäjiksi lasten puolesta.
Lasten vanhemmilla on mahdollisuus antaa mielipiteensä ja toivomuksensa tämän kuun puolenvälin jälkeen pariinkin otteeseen: vanhempain illassa ja sitten isossa kokouksessa kuun loppupuolella.
Jos saadaan aikaan selkeä päätös ja lasten vanhemmat sitoutuvat Säyneisen koulun puolelle, voidaan asiaa markkinoida Nilsiän ja Rautavaaran rajaalueen lasten vanhemmille.
Pallo on nyt Säyneisen asukkailla ja koululaisten vanhemmilla.

PVRe: Valtuustoseminaari kouluverkosta ja kuntaliitosmaksusta11.3.2014 12.23
Moro vielä. Tässä Kuopion päätös eilisessä omassa kouluverkkopäätöksessään:" Käytävän varrella koululaisten lokeroita.
"Pulinat pois", tiivistivät tuntemuksensa Kuopion maanantaisessa kouluverkkoäänestyksessä hävinneet kokoomus- ja demarivaltuutetut. Kaupungin aiemmista suunnitelmista poiketen yhtään koulua ei suljeta vielä ensi syksynä. klo 11:25 "

Ei ole meilläkään vielä tarvetta koulujen lakkauttamiseen.

ullaRe: Valtuustoseminaari kouluverkosta ja kuntaliitosmaksusta11.3.2014 14.53
Pekka puhuu asiaa. Suurin ja painavin peliväline on nyt lasten vanhemmilla,työtä heidän eteensä on tehty kaikin voimin ja nyt odotamme hyvää vastaanottoa heidän taholtaan.

ullaRe: Valtuustoseminaari kouluverkosta ja kuntaliitosmaksusta11.3.2014 15.02
Ja kiitos kaikille joihin yhteyttä on pidetty langat kuumina, mukavaan keskusteluyhteyteen on kaikkien kanssa päästy ja asioita pohdittu oikeasti. Näin on hyvä jatkaa yhteistyön merkeissä.

alakoulun rehtoriRe: Valtuustoseminaari kouluverkosta ja kuntaliitosmaksusta11.3.2014 20.18
Äitien tehtävänä on huolehtia lapsistaan ja siitä, että lapset saavat asianmukaisen koulutuksen mielellään lähikoulussa.

Kaikkien "teoriaherrojen" puheet, joita Juankoskella kepulit ja Kuopiossakin nyt näyttää myös kokoomus ja demut levitelleen, on syytä ottaa uudelleen tarkasteluun.

Näyttää siltä, että koulutuskustannuksissakin ongelmana ei ole opetuksen kalleus, vaan kuntien muu tehoton taloudenpito, jossa kouluista riippumattomat kustannukset on kaadettu syyttömien koulujen niskaan.

Juankoskella raskaasti tappiollinen Keskustan Keittiö on suljettava ja tehottomat kiinteistö- ja siivouspalvelut saneerattava, jonka jälkeen voidaan todeta, että opetustehtävän hoitamisen kustannukset ovat täysin kohtuulliset. Mikään ei kuitenkaan estä, että kiveenhakattuja opetusryhmäjakojakin järjellä järkeistetään.

Opetusorganisaatio kaipaa myös tuuletusta, koska ikiaikaisten kouluorganisaatioiden on elettävä ajassa samalla tavalla kuin muutkin organisaatiot joutuu ajan henkeen sopeutumaan.

Säyneisissä tavoitteeksi on hyvä ottaa mallikyläkoulu, jonne myös rajakuntien lapset mielellään tulee oppia saamaan. Tuokin asia selviää helposti käymällä kysymässä ja esittämällä koulutustarjouksen.

Valtiokin taitaa jopa maksaa siitä, jos vaikka Säyneisiin otettaisiin esim. kiitiöpakolaisia Syyriasta. Päivi Räsäsen mukaan tällaisia pakolaisia on miljoonia ja ainakin hän tuntuu näkevän sen toivottavana, että jopa Suomeen tulisi tällaisiakin pakolaisia enenevässä määrin.

Kaikkeen uuteen ei pidä aina suhtautua samalla tavalla kuin "lehmä uuteen sankkoon".

Kaikki pelaaRe: Valtuustoseminaari kouluverkosta ja kuntaliitosmaksusta13.3.2014 7.22
Pallo on myös opetustoimen puolella, miksi vanhemmat osoittivat epäluottamuksensa kyseisellä tavalla. Tämä ongelma myös on opetustoimen ja vanhempien ratkaistava rakentavalla tavalla. Niin että yhteiselo ja tulevaisuus jatkuvat Säyneisen lähikoulun katon alla.
Asioihin on myös siellä tartuttava topakasti ja palattava normaaliin koulujärjestykseen ja käytäntöihin. Pois hissuttelu ja hyssyttely. Selkärankaa ja motivaatiota peliin. Tavoitteena todellakin mallikoulu ja siinä kyllä saa opetustoimi tehdä oman osansa jotta peruskuosiin palataan opetuksessa ja koulun järjestyksessä. Ja vanhemmat tekevät sitten oman osansa ja yhteistyössä homma hoituu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: