Keskustelu

HermesTehtaalla on hiljaista11.3.2014 13.27
Näyttää siltä, että puuhaporukka ei usko edes omiin tarinoihinsa. "Puuhamiehet" pelaavat aikaa ja toivovat, että suuri rysäys lykkäytyy vielä. Tehtaalla ei tapahdu mitään, vaikka velkajärjestelyanomuksessa puhuttiin päällystystuotannon aloittamisesta maaliskuun alkuun mennessä (3-4 viikkoa järjestelyn alkamisesta).
Juankosken ja Suomen veronmaksajat kustantavat tämänkin sirkuksen.
Toivottavasti kaikissa yrityksissä on kaikki paperit tallessa jälkipeliä varten. Miten on niiden erityistilitarkastusten laita?
Vaikkei tehtaalla olisi mitään jäätynytkään, se seikka ei ole merkitsevä. Mikä tahansa aloittaminen vaatii paljon setelirahaa ja vanhojen velkojen maksua ainakin toimittajille ja Juankoskelle.
Heimo ja Veijo ovat meille selityksen velkaa. Vai eivätkö ole?
Kaikki tietävät, ettei heillä ole koskaan ollut mitään suunnitelmaa. Siksi en kysy suunnitelman B peräänkään. Rane ja Joke ovat taas puuhamiehinä hiljaa, koska Pete ja nemealaiset ovat niin käskeneet.

ApollonRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 0.01
On Hempalla ja Vexillä ollut suunnitelma.

Suunnitelmaan kuului Patruunanmäen Kartanon myynti salaa Nemean johtajalle ja yhdessä Juankosken Neron kanssa sovittu Tratta PBF:n Handlebankenin erääntyneen lainan maksu kaupungin tililtä.

Hemppa ja Vexi ovat ikävällä tavalla lianneet kätensä Tratta PBF:n likasankkoon. Eikä Hempan asemaa yhtään paranna, että vaimokin on mukana sopassa. Yhteisissä saunailloissa riittää varmasti paljon pohtimista, miten tässä näin onnettomasti pääsi käymään.

ABRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 0.15
Lukekaa vanhoja lupauksia ja naurakaa:

http://yle.fi/uutiset/onko_uusi_elintarvikekartonki_juankosken_tehtaan_pelastus__kukaan_ei_ole_sanonut_etta_olisi_huono_homma/6704132

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2013/07/02/juankosken-kartonkitehdasta-heratellaan-miljoonilla/20139194/12

Kristerin johdolla on kaikkia sidosryhmiä jo petetty niin monta kertaa, etten usko tehtaan käynnistyvän. Ei kukaan ostaisi moista tuotetta Kristeriltä. Ainoa mahdollisuus on, että joku tunnettu toimittaja päällystyttää omaa kartonkiaan Juankoskella ja myy sen sitten oman myyntiorganisaationsa kautta. Tallaisesta hommasta ei kyllä ainakaan PBF:lle jäisi mitään viivan alle. Juankoskelle olisi ehkä hyötyä muutama työllistetty.

AKMRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 11.57
HAH; HAH; HAA!!!!

HAH; HAH; HAA!!!

HAH, HAH, HAA!!!

Kartonkialan erikoisasiantuntija pohtii ensimmäisessä uutisessa vakavana hylkyrullien keskellä pääluottamusmiehen kanssa uuden perustettavan TECTA OyJ:n strategioita.

Ei ollut kukaan sanonut TECTAa huonoksi tuotteeksi: Siis kerätään 10 milj. euroa ja maksetaaan velat pois. Loppu jää käyttöpääomaksi. Krister ei vaan saattunut muistamaan, että velkaa olikin Tratta PBF:ssä yhteensä 21.5 milj. euroa ja biolämmössä 5 milj. euro päälle.

10-26.5 milj. euroa on -16.5 milj. euroa, joka siis oli tarkoituksena jäädä käyttöpääomaksi.

Taloussanomille Krister valehteli kirkkain silmin:

"Siinä uskossa ollaan, että rahat saadaan kasaan. Aikataulu on arvio, rahoituksen järjestyminen voi tapahtua nopeamminkin tai kestää kauemmin, Björkqvist arvioi Taloussanomille.

Tectan tarkoituksena on saada kymmenen miljoonan euron pääoma kasaan elokuun loppuun mennessä. Rahoilla Tecta ostaa koko Premium Boardin omaisuuden ja ottaa vastuulleen yhtiön miljoonavelat."

Juankosken Nero, Vexi ja Hemppa syövät mielellään tällaista pajunköyttä ja kunta kantoi kortensa kekoon. 4 milj. euroa annettiin Kristerin huu haa hommiin ja päätettiin sulkea kyläkoulut!!!!

Mitään merkkiä ei ole havaittavissa TECTA OYJ:sta. Krister on anonut Lassi Nyyssöseltä lisäaikaa, kun 16.5 milj. euron käyttöpääoma on vielä hakusessaan.

HIH; HIH; HII!!!!

HIH; HIH; HII!!!

HIH, HIH, HII!!!

Kysynpä vaanRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 12.40
Onkohan yhdellekään työntekijälle maksettu palkkasaatavia?
Uskooko Krister, että ne maksetaan ennemmin tai sitten myöhemmin, meleko varmasti?
Mitä pääjäävimme puuhaa tällä hetkellä luottamushenkilöiden selän takana?

Pekka VRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 13.01
Moro,
velkojina ovat myös työttömyysvakuutuskassa, verohallinto ja n. 150 muuta velkojaa, esim. n. 20 juankoskelaista yritystä.

Mutta palaan tuohon AB:n kirjoitukseen ja tästä paperikone-lehti kirjoitti heinäkuussa 2013:" 2. heinäkuuta 2013




Tecta yrittää Juankoskella



Premium Board siirtyy sivuun Juankosken kartonkitehtaan toiminnasta ja uutena yrittäjänä peliin lähtee Tecta Oyj. Myös Savon Sanomat on uutisoinut aiheesta. Rahoittajina ovat mm. Nemea-pankki ja Emil Aaltosen säätiö. Uusien rahoittajien tavoitteena on kerätä kymmenen miljoonaa euroa elokuun loppuun mennessä. Uuteen yhtiöön on liitetty myös J.T. Bergqvist, joka on aiemmin vaikuttanut mm. Nokian verkkojen parissa.YTJ:stä ei kuitenkaan löydy hakusanalla "Tecta" yhtään saman nimistä yritystä.

Juankosken kartonkitehtaalla on edessään suuret haasteet, jotta siitä tulisi edes nollatulokseen pystyvä. Kartonkikone on pieni ja etenkin kapea, joten kannattavan tuotannon tekeminen sillä on haasteellista. Koneella valmistettavien tuotteiden on oltava ylivoimaisen hyviä, asiakasrajapinnan kunnossa ja alkuvaiheen rahoitus vakaalla pohjalla, jotta toiminnasta saadaan kannattavaa. Suuri kysymysmerkki on täysin eri liiketoiminta-alueelta tulevat vaikuttajat, joiden osaamisesta kartonginvalmistuksesta "

Haasteellista on ja kun katsotaan, että velkojina on myös Nemea pankki 1 miljoonalla eurolla ja E. Aaltosen säätiö, on rahoitus kuviot peräsimestä.

Toinen ikävä asia on se, että kun Juankosken Biolämpö OY Juankosken tahdosta päästettiin saneerausselvitykseen, on sen tulevaisuus tuhottu. Se ei ole suoriutunut sopimuksenmukaisista velvoitteista Savon voiman kanssa ja nyt Savon voima rakentaa uuden biolämpölaitoksen. Jos Biolämpö olisi päästetty konkurssiin, sen olisi voinut lunastaa Savon voima ja nyt se jo tuottaisi energiaa juankoskelaisille. Toinen mahdollisuus olisi ollut Juankosken lunastusoikeus laitokseen ja sen jälkeen myynti Savon voimalle, mutta kun kaupunki päätti luovuttaa osakeenemmistön kaatuvalle ja maksukyvyttömälle PB:n sisaryhtiöille ja tulos on tässä. Biolämpö laitos seisoo jätekasana ja esimerkkinä rötöstelystä Juankoskella.

ABRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 15.28
Juankosken Nero ja Ajatusten Tonava tekee tietenkin kaikkensa, ettei tapaus Stromsdal/PBF koskaan saisi lopullista sinettiä, koska lopullinen pesänselvitys näin siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Sanoin jo ajat sitten, ettei konkurssia tule, mutta nyt näyttää jo tilanne tiukalta.

Amsterdam Trade Bank, joka häärii noiden Juankoskelle sijoittaneiden taustalla, on Moskovan Alfa Bankin haarakonttori. Alfa Bankin taas omistaa Venäjän toiseksi rikkain mies, joka epäilyttävän pontevasti kiistää olevansa Putinin kaveri. Onkohan hänellä nyt niin paljon muita ongelmia, ettei pieni Juankoski enää kiinnosta. Ei olisi Petrin pitänyt lähteä Isojen Herrojen kanssa marjaan, mutta kun oma etu kiinnosti niin paljon. Oveluus on noissa piireissä hyve.

TavastRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 19.53
Kun Pekka V tässä vähän aikaa sitten kirjoitti minulle ettei pidä kirjoittaa tälle sivustolle, jos on vain tehtaasta kiinnostunut. Ja nyt keskustellaan jo Alfa Pankista ja Putinista, niin laitan linkin joka saa meidän suomlaisten murheet mittakaavaan. Vaikka en ole myöskään Viron ulkoministeri.

http://www.liveleak.com/view?i=5dc_1393953567

BBC:ssä oli myös vastaavanlainen video jo 20.2. Se on lapsiystävällisempi.

PVRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 20.20
Moro,
ja pidetään totuus muistissa: en ole kirjoittanut , että et saisi kirjoittaa vain tehtaasta, vaan kirjoittaa pelkkää potaskaa asiasta, josta et tiedä pöläystäkään.
Olet ain tervetullut kirjoittamaan asiaa, mutta toivottavast et aina samaa mantraa. Voimme nimittäin todeta, että asiantuntemuksesi oli aivan peräsimestä ja nyt se totuus on tullut jo esille.
Have a nice day.

yksi petetyistäRe: Tehtaalla on hiljaista12.3.2014 22.17
Alfa Bankin Michael Friedmania ei ole missään vaiheessa kiinnostanut pikkuriikkinen Tratta PBF eikä TECTA OYJ. Tiettävästi Juankosken Nerokin heitti epäilyksen varjon venäläisten suuntaan, kun umpikierolle ukrainalaiselle konkurssipesän ostajalle ilmaantui yllättäen vakavarainen ostaja. Juankosken Nerolle tuli kiire ja senhän kaikki tietää, että kiireessä tulee "kusipäisiä lapsia".

Mutta eiköhän tässä Tratta PBF:n tapauksessa ole kysymys aivan perinteisestä ukrainalaisen lankkukauppiaan rahanpesusta ja tästä syystä Juankosken salatut kansiot eivät tahdo millään aueta. Hollantilaisen rahanpesuun keskittyneen Alfa Bankin tytäryhtiön ja Farocon Oy:n kautta kaikki on käynyt sujuvasti.

Maltalla Samoritsi vain tyytyväisenä nyt siemailee drinkkejään aurinkovarjon suojassa. Kuka sitä nyt keskelle Savon korpea tosissaan lähtisi muuttamaan? Tällainenkin ulkomaisen liikemiehen kalavale upposi Juankosken Neroon kuin kuuma veitsi voihin.

Tulevassa konkurssissa Juankosken salatut kansiot kyllä tullaan avaamaan jokaista mappia myöten, ellei sitten Krister ja Juankosken Nero ole ehtineet jo polttamaan laajaa todistusaineistoa.

Janukovitsillekin tuli lopulta äkkilähtö ja raskauttavaa todistusaineistoa pyrittiin kiireessä sekä polttamaan että upottamaan uima-altaaseen, joka oli tietysti huono valinta, kun mapit jäikin kiireessä kellumaan veden pinnalle.

Harvinaisen paljon on yhtäläisyyksiä Janukovitsissa ja Juankosken Nerolla. Janukovitsi tyjensi valtion kassan ulkomaisiin pankkeihin omille tileilleen ja siinä sivussa junaili poikansa yhdeksi Ukrainan rikkaimmista miehistä pressan hommiensa lomassa.

Juankosken Nero on tyhjentänyt Juankosken kassan. Massiiviset hyväpalkkaiset sivutoimet muka kaupungin mandaatilla edustavat samaa virka-aseman väärinkäyttöä, jota Janukovitsi ja kaikki muutkin yksinvaltiaat ovat kautta historian harjoittaneet.

Kiittäkäämme Juankosken Neroa siitä, että Juankosken veronmaksajat saavat kärsiä. Kyrsiintyneet veronmaksajat voisivat ostaa Juankosken Nerolle menolipun Janukovitsin seuraksi Venäjälle. Yhdessä herrat voisivat sitten siirtyä hoitelemaan Ukrainan heitteille joutuneita raha-asioita, kun Krimi on saatu liitettyä Venäjään ja rauha palautettua maahan, jotta paluunuutto on turvallinen. Matkaevääksi voitaisiin laittaa Juankosken Nerolle uunituore lampaanviulu Keskustan Keittiöstä.

Nollat poisRe: Tehtaalla on hiljaista13.3.2014 14.46
Olisi pitänyt valita ruotsalainen rahanpesufirma, niin se olisi rahaa väärentäessään pessyt ainakin pari-kolme nollaa pois perästä ja ei olisi tullut niin isoja velkoja maksuun.

Ei ihme jos Säyneisen koulu loppuuRe: Tehtaalla on hiljaista13.3.2014 15.41
Oli se vaan Juankoskelle hirveä vahinko tuo viidenmiljoonan euron kuntatakaus joka meni maksuun.
Ei voi käsittää miten se oli mahdollista, että tyhjätasku ulkomaalainen sai tuollaisen takauksen vaikka kansainvälinen luottoluokitus antoi luottorajaksi 3600 euroa. Tämän eräs ryhmä toi esiin, mutta pikapäättäjät Rane ja Joke ei halunneet kuunnella koko asiassa van rätkäyttivät pajuvitsamiehen säestyksellä viisi milliä menemään juankoskelaisten rahaa., Nyt kärsii koko Juankosken väestä näiden pikapäättäjien päätöksien seurauksena.

AKMRe: Tehtaalla on hiljaista13.3.2014 23.03
Miksi ihmeellä Krister seisottaa tuota Tratta PBF:n taivekartonkikonetta, kun Euroopan taivekartonkimarkkinoilla hinnat vaan jatkaa nousuaan.

On se kumma mies tuo Krister, kun aina puhuu noista hyvistä markkinoista, mutta ei sitten kuitenkaan valmista yhtään tonnia kartonkia. Puhumattakaan siitä, että alkaisi maksaa vähitellen työntekijöille palkkaa tai palkkarästejä.

Juankosken Nerokin vakuutteli 5 milj. euron takausta myönnettäessä, että koko Pohjois-Savon työllisyys on nyt pelastettu. Nero oli tainnut juhlapuheesaan tehdä kirjoutusvirheen. Työllisyyden sijasta puheessa olisi pitänytkin lukea työttömyys.

Onneksi nämä ELY-keskuksen työllisyysarviot oli salattu ja kukas muu niitä oli arvioimassa kuin Juankosken entinen elinkeinoasiamies. Nykyinen elinkeinoasiamies on puolestaan erikoistunut lampaanviulutehtailun työllistämisarviointiin ja yritysvierailuhin.

Tratta PBF.lle luotiin kunnan 5 milj. euron takauksella ja muilla tukitoimilla 160 työtöntä ja pahvitehtailua harrastettiin kunnan pikkiin noin 10-11 miljoonan euron vuotuista tappiovauhtia, kunnes yksityisenkin yritäjän rahat oli poltettu.

Kuntapuolella lampaanviulutehtaaseen sijoitettiin n. 4 milj. euroa ja luotiin ateria- ja puhdistuspalveluihin töitä 29 ihmiselle ja nyt ns, tuotantokeittiössä saadaan aikaiseksi vuosittain ainakin 0.5 milj. euroa tappiota. Kokonaisuudessa näistä palveluista vyörytetään sitten noin 2 milj. euroa mm. raskautettujen koulujen niskaan. Näiden tappioden vuoksi kyläkouluraukat täytyy sitten sulkea.

TAKOkin se vaan kehittelee uusia tuotteita kuten SBS Carta Allura, joka on suunnattu ns. high-end markkinoille. TAKOssa on havaittu, että tupakkakartonkimarkkina vetelee viimeisiään lähivuosina. Krister ei tietenkään ole ollut huolissaan, koska Fidel Castrolle Kuubaan Tratta PBF:n toimittama sikarilaatikkokartonki on vetänyt aina hyvin. Pientä piristystä sikarilaatikoille voi olla Kuubassa tiedossa, kun Raoul Castro on nyt hieman vapauttanut markkinavoimia maassa.

Kristerillä on edessään Euroopassa vakavia ongelmia, kun APP:kin on asettunut pysyvästi Eurooppaan ja firman kapasiteetti on vain 3.7 milj. tonnia vuodessa, joka kuulema ei millään mahdu enää Aasian markkinoille.

MustakaapuRe: Tehtaalla on hiljaista14.3.2014 16.19
Muisteetaan vielä näitä uutisia:"
konkurssihakemukseen.

Kartonkitehdasta Juankoskella pyörittävä Premium Board on torstainakin neuvotellut Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperkon kanssa. Juankoskelaisten etu on, että yhtiö ei kaadu, viestittää Kangasperko.

Juankoski on viime viikolla joutunut maksamaan takaamiaan Premium Boardin lainoja pankille 3,9 miljoonaa euroa, kun velallinen ei itse kyennyt maksamaan lainan lyhennyksen viimeisintä erää.

- Yrityksen tietojen mukaan he edelleen yrittävät saada ratkaisua, vaikka se on aika haasteelliseksi ja pitkäksi mennyt. Me toivomme, että se vielä onnistuisi, Kangasperko sanoo.

Hänen mukaansa kaupunki joutuu toimimaan takaussopimuksensa mukaisesti, ellei yhtiö kykene maksamaan rahaa takaisin.

- Voi sanoa, että takauksessa realisoitui riski, mutta vähän aikaa saatiin hyötyjäkin nauttia. Siinä mielessä tilanne on plus miinus nolla. Meidän tavoite oli että olisimme saaneet pysyviä työpaikkoja ja tottakai toivotaan edelleen.

"Tärkeintä on, löytyykö kuvioon jatkoa vai ei"

Juankosken kaupungilla on oikeus alkaa lokakuun lopulla realisoida lainan panttina olevaa omaisuutta, eli Hangon vapaasatamassa sijaitsevan terminaalin ja Juankosken tehdaskiinteistön omistusosuuksia.

- Hangon tyyppisen tilan realisointi on äärimmäisen vaikea kysymys, Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko sanoo.

Pantiksi saatujen kiinteistöomistusten muuttamista rahaksi vaikeuttaa myös se, että kaupungin kiinnitykset kiinteistöihin ovat toissijaisia. Ensisijainen kiinnitys molempiin on pankilla.

Kaupunginjohtaja toivoo yhä parasta yhtiön rahoitusneuvotteluille.

- Kaikkein tärkeintä on, löytyykö kuvioon jatkoa vai ei. Se vaikuttaa eniten meidän talouteen. Meidän saamiset ovat pieni asia sen rinnalla.

3,9 miljoona euron lainalyhennyksen ajautuminen Juankosken maksettavaksi tarkoittaa, että kaupunki varautuu nyt itse nostamaan vastaavan määrän lainaa rahoituslaitoksesta.

Pohjois-Savon vanhin

Premium Boardin tehdas Juankoskella on seissyt rahapulassa viime vuoden loppupuolelta saakka. Sen elvyttämiseksi perustettiin kesäkuussa uusi yhtiö, Tecta Oyj. Tehdasyhtiöllä oli sen loppuaikoina noin 160 työntekijää.

Juankosken tehdas edeltäjineen on todennäköisesti Pohjois-Savon vanhin. Strömsdalin ruukki perustettiin Juankosken varrelle jo vuonna 1746.



Lue myös


Juankosken kartonkitehdas pysynee kiinni ? pinnoitus pyritään aloittamaan uudelleen 13.9.2013

Onko uusi elintarvikekartonki Juankosken tehtaan pelastus? ? "Kukaan ei ole sanonut että olisi huono homma" 25.6.2013

Uusi yhtiö yrittää pelastaa Juankosken kartonkitehtaan 25.6.2013

Juankosken kartonkituotannon käynnistämisestä tuli toivottua pidempi projekti ? "Mieliala on sieltä ja syvältä" 15.5.2013

Miljoonien rahapula seisottaa Premium Boardin tehdasta 21.12.2012
Jouni Pilto
Jouni Pilto

Yle Savo "

Ja muuten 13.1.2014 tehtaan varatoimitusjohtaja kertoi, että tehdas käynnistyy Tecta Oyj:n muodossa tuottamaan kartonkia viimeistään 6 viikon kuluttua. Aika hiljaista on vierlä 9 viikon kuluttuakin.

juuRe: Tehtaalla on hiljaista14.3.2014 17.28
eiköhän nämä uutiset osaa jokainen itse lukea. oiskohan pätemisen tarve???

kesken kustuRe: Tehtaalla on hiljaista14.3.2014 19.15
Sehän se älähtää johohon kalikka kalahtaa.Hyvä nämä asiat on pitää kaikkien juankoskelaiten mielessä,että asiat eivät pääse unohtumaan.

Kauhia mokaRe: Tehtaalla on hiljaista14.3.2014 19.28
Kauhiaa oli näiden pikapäättäjien Joken ja Ranen toiminta juankoskelaisten rahoilla.

ABRe: Tehtaalla on hiljaista14.3.2014 19.35
Cascades Djupafors Ruotsissa mennee kiinni kesällä. Tämä tehdas on lähes täysi kopio Juankoskesta, mutta osa isoa firmaa. Kilpailu on vain liian kovaa noin pienelle taivekartongissa.

Olisi ollut ruotsin kielen taidosta hyötyä, kun olisi Nerokin katsellut tehtaan taaperrusta viime vuosina. Yksi lievästi positiivinen tulos, muut miinuksella. Taitaa Stora Enso korjata potin Ruotsissa.


http://spt.spci.se/article/1075-Cascades_Djupafors_AB_kommer_att_inleda_MBL_foerhandlingar_angaende_nedlaeggning_utav_verksamheten

MustakaapuRe: Tehtaalla on hiljaista14.3.2014 20.21
Mutta miksi kartonkitehdas koko ajan neuvottelee Juankosken Kangaspetterin kanssa. Onko Kangaspetteri tehtaan todellinen rahoittaja veroeuroilla.
Ja miksi Kepuli Kettunen kertoi, että puolue oli hoitamassa tukitoimia kartonkitehtaalle yhdessä Kangaspetterin kanssa.. Tukitoimet ja veroeuroilla pelaaminen on laissa kiellettyä "valtiontukea".

Juicen ystäväRe: Tehtaalla on hiljaista15.3.2014 0.29
Kangaspetteri on kylän Janukovitsi ja Kaisu on Neron varamies.

Kylässä on mahtava kartonkiteollisuuden asiantuntemus ja keskittymä Kaisu voi miettiä APP:n 3.7 milj. tonnin FBB kapasiteettia ja Kuuban sikarilaatikoiden hupenevaa kysyntää kotonaan iltäteen ääressä.

Onneksi Kaisu on päässyt ihan pankin luottamustehtäviin. Nero hoitaa vasemmalla kädellä koko Koillis-Savon työttömyysongelmat. Meillä ei ole hätää, koska Erika raportoi tilanteen kehittymisestä. Me halutaan liittyä Kuopioon jo huomenna.. Kansanäänestys pystyyn. Vielä ehtii ennen Ukrainaa.

Juankosken veronmaksajat maksaa ja Juice itkee haudassaan: "Jyrki, Jyrki, älä tyrki. Tee joskus miehen työ...älä sanojasi syö".

Juankoski from hero I go!!!

Pena T.Re: Tehtaalla on hiljaista15.3.2014 16.30
Tehtaan johdon pitäisi informoida juankoskelaisia tämän hetken tilanteesta. Koska puhun ruotsia lähes yhtä hyvin kuin suomea, voisin auttaa hallitustamme. Englantia puhun kutakuinkin yhtä hyvin kuin suomea. Ruotsissa olen konsultoinut mm. sellaisissa yrityksissä kuin Holmen, Tumba Bruk ja Stora Enso. Suomessa tunnen kaikki suuret kartonkitehtaat.
Taustani ja kontaktini antavat hyvän mahdollisuuden tuoda objektiivisuutta ja ammattimaisuutta Juankosken tämän päivän ongelmien ratkaisemiseen.

HermesRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 8.25
Eipä kiinnosta Veijoa ja Heimoa näköjään kuntalaisten kanssa keskustelu. Sanoisin, ettei teillä ole eväitä edes taloutemme korjaamiseen asia kerrallaan, vaikka kädestä opastettaisiin.

YrittäjäRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 8.53
Eikö tämä suuri huijaus tosiaan kiinnosta viranomaisia,kuten verottajaa,poliisia ja luottamusmiehiä.Vähin ,mitä tässä tapauksessa pitäisi tehdä on erikoistilintarkastus.Krister puhuu,mitä tuuli suuhun tuo.Veronmaksajia on kupattu kaikessa muodossaan.Veroparatiiseja
käytetään julkeastai ja perustuslakia ja halinto-oikeden päätöksiä rikotaan
tietoisesti.Kuinka tällaista voi tapahtua Suomessa,jota pidetään oikeusvaltiona?Onko samanlaista menoa laajemminkin muissa kunnissa.
Ei ole ihme,jos kuntatalous on vaikeuksissa..Kyllä olis kirveelle töitä!

Ihmettelee yrittäjä.

naapuriRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 12.57
Hitto kun kieltivät tuo lotonkin kunnilta ja kaupungeilta

Joku se aina voittaaRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 14.22
Jokaiselta juankoskelaiselta meni tähän tehdastakaus uhkapellin 1000 euroa.
Melko suuri lottovoitto se oli jollekin. Mutta maksua viisi henkiseen perheeseen tuli 5000 euroa takkiin. Ihme jos se ei tuntuisi. siispä nyt sitten pitää Säyneisen koulu ensimmäisenä säästötoimena pistää kiinni , että voi hieman korkoja maksaa tästä pikapäättäjä hummeriveljesten lotosta.

saajaRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 14.28
Yrittäjällä on yrittäjän riskit, jokainen sen tietää.

Palkansaajalla on myös riskejä, kun voi saada potkut tai ketku yrittäjä ei maksa kirjallisesti sovittuja palkkoja.

Palkkaturva maksaa palkansaajan palkkasaatavat määrättyyn maximi summaan saakka, eipä jää ihan lehdellä soittelemaan.

Mutta yrittäjä se kärsii riskinottonsa.

JuutasRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 14.57
yNyt on huomattava, että yryrittäjä sai kunnalta miljoonia "valtiontukia" jotka nyt ovat juankoskelaisten maksettava. Valtio menetti 6,25 miljoonaa euroa, ELY menetti n. 2,5 miljoonaa euroa työllistymistuissa suoraan yrittäjälle, pankki menetti paljon, vakuutuskassat miljoonan, työttömyysturvavakuutusyritykset miljoonia, verohallinto arvioden miljoonia, ja muut velkojat n. 8,9 miljoonaa euroa, kuten Biolämpölaitos 800000 euroa, Vesihuolto n. satoja tuhansia ja Koillis Savon ympäristöhuolto n. 400000 euroa.
Yrittäjä ei euroakaan. Aikamoinen ukranalainen riski, ja hyvä pesukone.
Paras ukranalainen pesukone on nimeltään samooritsi. Ja terkut kaikille pöntöille juankoskelaisille kaikentietäjille ja yritystukiluottamushenkilöille.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 15.50
Samoritzi ja Kristeri ovat olleet siitä hyviä yrittäjiä, että ovat saaneet kaikessa rauhassa yrittää Juankosken veronmaksajien rahoilla pahvi- ja bioenergia-alaa Juankoskella. Yrittäminen ei ole onnistunut. Kaupunki on menettänyt yrittämisessä yhteensä suunnilleen 10 milj. euroa takauksessa ja biolämpöseikkaulussa.

Lisäksi tulee ottaa huomioon myös menetetyt verotulot. Kaikkineen, huomioiden myös väestökato, nämäkin menetykset noussee vuosittain tasolle noin 2 milj. euroa. Viidentoista tulevan vuoden aikana tästä tulee Juankosken veronmaksajille vielä lisälaskua suunnilleen 20 milj. euroa. Juankosken Nero voi tarkistaa tämän arvioidun lisälaskun suuruuden FCG:n diskounttauslaskuun erikoistuneen erityisasiantuntijan voimin. Minä käytin diskonttauksessa 5% p.a. korkokantaa.

Tosiasia on nyt se, että firmat on konkassa. Yrittäjillä on todella ollut "yrittäjän riskit", kuten nim. merkki saaja toteaa yllä.

Juankosken Nero on pitänyt huolen siitä, että verorahat on laitettu oikeaan kohteeseen eli Faroconin kautta veroparatiisisaarille.

Kaikki yrittäjät kiittävät Juankosken Neroa hänen taistelussaan oikeiden juankoskisten yrittäjien puolesta.

On se vaan niin suuri harmi, että Juankosken Nero järjesti jokaiselle juankoskiselle syntyvälle lapselle noin 6 100 euron huomenlahjan, joka viisihenkiselle perheelle tulee maksamaan pyöreästi 30 000 euroa tulevan 15 vuoden aikana.

Liitosneuvotteluissa kannattaa katsoa myös noita tulevia kassavirtoja huolella.

Pena T.Re: Tehtaalla on hiljaista18.3.2014 22.17
Haluan muistuttaa, että Samoriz, konsultit, Pete, Joke ja Rane eivät panneet projektiin penniäkään omia rahojaan.
Kyllä se oli oikeaoppinen veronmaksajien varojen puhallus alusta loppuun. Loppu selvittää sitten ilmaa.
Tehtaan hiljaisuus on pysyvää laatua.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: