Keskustelu

RaineTähänkö on mennyt koulujen rahat11.3.2014 14.21
Minua ihmetyttää ja vihastuttaa se, että Juankoskella on tehty niin typeriä taloudellisia ratkaisuja, joihin on satsattu satoja tuhansia euroja ja jopa miljoonia, mutta ne ovat menneet kankkulan kaivoon. Ja yhteisenä tekijänä on Juankosken kaupunginjohtaja Kangasperko.
Esim. Savon Kuitu OY:ssä hänellä on yhtiön hallituspaikka ja kuitua ei ole rakennettu kuntaan metriäkään ja eikä näy rakennettavan. Siis kunnan asukkaat ovat maksaneet kaupunginjohtajan hallituspalkan ja paikan ja se onkin ollut lähes puolen miljoonan euron maksu.
Nyt näyttää siltä, että olemme maksaneet, mutta tuote on kadonnut.
Tässä selvitys Savon Kuitu hankkeesta ja päivitetty eilen. Missä on Juankoski:"laajakaistan rakentaminen on edennyt tökkien, Pohjois-Savossa rakentaminen on sujunut.

- Pohjois-Savossa rakentaminen on edennyt jokaisen kesän aikana, tällaista tilannetta ei ole läheskään kaikissa maakunnissa, Kauppinen sanoo.

Operaattorit esittivät rakentamissuunnitelmat tuleville vuosille. Rakentajien pääviesti oli yhteinen. - Jos ei tule liittyjiä, ei tule verkkoa. Pallo on nyt kuntalaisilla: kannattavuusnäkökulmat huomioiden rakennamme sinne, missä tällaisille palveluille on kysyntää, Savon Kuidun toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen tiivisti.

Savon Kuitu rakensi kuluneena kesänä 650 kilometriä valokuituverkkoa 8 kunnan alueelle; helmikuun loppuun mennessä verkkoon on kytketty 500 taloutta. Savon Kuitu jatkaa tulevana kesänä rakentamista Tervossa, Keiteleellä, Pielavedellä, Siilinjärvellä, Maaningalla ja Kiuruvedellä. Mikäli liittymätilauksia saadaan ennakkomarkkinoinnissa tarpeeksi, rakentaminen laajenee myös Leppävirralle, Suonenjoelle, Rautalammille ja Kuopioon.

Laukkarinen näkee, että uhkana on, että jotkut kunnat jäävät rakentamatta tai rakentaminen tapahtuu aiottua pienemmässä mittakaavassa. Syinä taustalla ovat vähäinen kysyntä ja julkisen tuen vähyys: tukea ei myönnetä esimerkiksi kyläkeskittymien alueille. Tähän mennessä Pohjois-Savon kunnista vain Kaavin osalta on tehty päätöksiä hankkeen ulkopuolelle jäämisestä.

Kaisanet jatkaa rakentamista Iisalmessa Runnin ja Kiuruvedentien seuduilla; kiinteistöjä alueilla on noin 600. Sonkajärven eteläinen hankealue viimeistellään ja käynnistetään rakennustyöt Marjomäki ? Jyrkkä ?alueilla. Lopulliset rakennettavat reitit määrittyvät liittymämyynnin perusteella.

Kaisanet on kiinnostunut jatkamaan rakentamista myös Lapinlahdella, mutta rakentamaan näitä alueita päästään todennäköisesti vasta ensi vuonna, koska Viestintäviraston tukipäätöstä rahoitukselle ei ole odotettavissa kevään aikana. Kaisanet on rakentanut kolmen vuoden aikana Pohjois-Savoon jo 900 kilometriä verkkoa, jonka varrella on noin 900 tilaajaa: muun muassa Vieremän runkoverkko on kokonaisuudessaan valmis.

Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta aikoo tulevan kesän aikana saattaa päätökseen rakentamisen Rautavaaran alueella sekä käynnistää rakentamisen Varpaisjärvellä. Myös Nilsiän hankealueiden toteuttamisen suunnittelu käynnistetään. Nilsiän ja Varpaisjärven etenemisen ehtona on kuitenkin rahoituksen varmistuminen."

Näyttää siltä, että rahat on menneet ja vain haju jää jäljelle.

eräskepuRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 7.33
kannattaisko ruveta perämään rahoja takaisin savon kuituverkolta kuntien yhdessä onhan outoa että tälläinen yhtiö myy olematonta tuotetta kuluttajille (kunta-kaupunki ) eikä ostaja sa mitään palvelua/ hyödykettä rahan vastineeksi .

kentiapuliRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 7.55
Miksi hankkeelle annettiin nimeksi "valokuitupuhallus" heti alkuunsa? Koska se oli kepun enemmistöllään läpiajama hanke, jossa syntyi muutama johtajanpaikka omalle porukalle.
Mikä on kepumafian arvomaailma? Lapset istumaan busseihin ja palelemaan pysäkeille, ja johtoporukka ottamaan konjakkia, vaikkei mitään olekaan saatu kuntalaisille.
Jos rahat eivät riitä vieläkään valokuituyhtiölle, otetaan lisää vanhusten hoidosta.

Kallista piilotustaRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 8.29
Harmi, että lahjoitettiin n. 400.000 euroa ja emme saa tuolla rahalla mitään.
Joku ryhmä oli tuota p Valokuitu puhallusta vastaan, mutta ei muuta kuin mukaan menivät päättäjät vaikka antaessa tiedettiin, että kysymys on pelkästä lahjoituksesta. Pajuvitsamies myös oli kannattamassa lahjoitusta, vaikka ei ollut edes tietokonetta.

Valoton kuidutonRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 8.51
Onhan jo keksitty digitaalinen pajuvitsa, joten kyllä varmaan tarvitaan langatonta valokuitua varsinkin laitakaupungilla

ABRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 10.28
Kerran oli sellainen aprillipila, että joku on keksinyt mustan valon. Kepuloisten projektit Juankoskella ovat yhtä mahdottomia. Viime aikoina on kuitenkin hamppu noussut yhä enemmän otsikoihin. Se voisikin olla tosi hyvä idea, ellei poliisit vainoaisi hampunviljelijöitä.

Minä olen ostanut paljon hampputuotteita ulkomailla: paitoja, öljyjä ja rasvoja ihonhoitoon sekä sisäisesti nautittavia terveystuotteita. Myös käsin tehtyjä papereita. Mikähän on projektin tila tänä päivänä?

Rahat loppuRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 10.31
Unohtunut ja ohi on.

Pekka VRe: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 11.36
Moro,
muistan, kun esitimme valtuustossa, että ensin tutkitaan montako liittymää olisi lähdössä mukaan laajakaista kaikille-kuituhankkeeseen ostajiksi, mutta silloin valtaryhmittymä (kepu, demari, vasemmistoliitto ja kokoomus) pakolla halusivat liittyä maksajiksi hankkeeseen johon kaupunginjohtaja saatiin hallitukseen huolehtimaan juankoskelaisten edusta.
Toisen kerran vastustimme jo maksetun n. 200000 euron osakkuusmaksun lisäksi tullutta pääomalainaa , yhteensä ja lisäksi 200000 euroa, joka muutettiin vapaaksi tueksi yritykselle. Jo silloin oli tiedossa sosiaalitoimen heikko taloustilanne. Mutta taas saimme paskaa päällemme, kun yritimme järkeistämällä siirtyä takavasemmalle tästä sopasta. Esitimme yhteistyötä Rautavaaran kanssa laajakaista-valokaapeli hankkeeseen, jolloin juankoskelaiset olisivat päässeet 100 eurolla osallisiksi valokuituun. Mutta tietenkin meidät tyrmättiin ja taas kerrottiin paikallispravdassa, kuinka olemme vastustaneet khienoa hanketta ja ryhmämme haluaa pitää Juankosken kivikaudella. Nyt se taas nähdään, kuka halusi edistystä ja nopeita liittymiä. Miten voi olla niin typeriä päätöksiä ja niitä tekeviä päättäjiä.

Pena T.Re: Tähänkö on mennyt koulujen rahat12.3.2014 12.13
En kehtaa enää vaatia vastauksia Heimolta ja Veijolta, koska aiemmat avoimet kysymykset ovat vielä vastaamatta.
Tosiasia on, että tuloja paljon suurempi menovuoto jatkuu kaupungin kassasta. Ainoa "säästötoimenpide" näyttää olevan Säyneisen koulun lopetus. Vapaan Juankosken ehdotuksista ei haluta missään tapauksessa neuvotella.
Hävetkää, ns. päättäjät! Oletteko unohtaneet, kenen rahoilla te pelailette?
Vapaa Juankoski esitti yhteistyötä Rautavaaran kanssa ja oman osuuskunnan perustamista, jos kuituverkko on pakko saada. Ensisijaisesti esitimme mobiiliyhteyksien edistämistä ja käyttämistä. Olen edelleen samaa mieltä kuin aiemmin. Kuten Ranekin on sanonut: "Minä en vaihda kantojani". Tosin Rane ei vaihda, vaikka osoittautuisi, että hän on ollut väärässä. On se niin jämerä kaveri...
Olen ylpeä siitä, etten ole taipunut painostuksen ja parjauksen edessä, vaan puolustanut kuntalaisten etua aina ilman oman edun tavoittelua. Se on Vapaan Juankosken asteikolla oikeaa jämeryyttä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: