Keskustelu

kentiapuliKaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 17.18
Nyt on selvinnyt terveyskeskuksemme kohtalo: täydestä palvelusta ei ole kuin haave jäljellä. Olisi pitänyt uskoa Vapaan Juankosken (silloin persuissa) neuvoja. Mutta kun piti laittaa 6.5 milj. euroa haisemaan Erikan lanseeraamaan "täyden palvelun terveyskeskukseen". Olisi riittänyt 2,5 milj. euron dementia-osasto ja päiväajan päivystys ja hoito. Kaavilla oli vielä silloin toimiva ja hyvä vuodeosasto ja röntgen, Juankoski pilasi Kaavin erikoissairaanhoidon. Mitähän siellä nyt tuumitaan?
Lasketaan munaukset yhteen:
- terveyskeskus nettomenetys 4 milj. euroa
- Keskustan Keittiö 4 milj. euroa + 0,5 milj. tappio vuosittain
- turha kouluremontti (amiska olisi riittänyt) 4 milj. euroa
- takaus Premium Boardille ilman lainvoimaa, maksettu 4 milj. euroa
- Premium Boardin luottotappiot kunnalle 0,5 milj. euroa
- viimeistelyhallin mokaus ja unohdus 0,4 milj. euroa
- tappiot Biolämmöstä 2 milj. euroa ainakin
- asianajo- ja konsulttikuluja n. 0,6 milj. euroa
- valokuitupuhallus n. 0,4 milj. euroa
- Kysterin aiheuttama kustannuslisäys n. 1 milj. euroa / v
Yhteensä vähän yli 22 milj. euroa menetetty jo 2013 lopussa.
Samaan aikaan on jätetty korjaamatta Juankosken talous, erityisesti johdon mitoituksen osalta. Ja monta muuta asiaa.
Tämän kaiken kepumafia teki muutamassa vuodessa... varoituksista ja perustelluista vaihtoehdoista huolimatta. Paskanheiton säestämänä.
Toisin sanoen kaikki investoinnit ja hankkeet ovat epäonnistuneet, lievästi sanoen.
Tätä eivät ole huomanneet kepuloiset, demarit, vasurit, persut eikä kokoomuslainen. On todella ihme, että Heimo ja Veijo eivät ole pyytäneet apua, vaikkeivat ymmärrä tilannetta. Rissasen Pena on ollut hiljaa.
Apua annetaan niille, jotka sitä pyytävät. Tulette huomaamaan, että tilanne ei vieläkään ole menetetty.

UtskiRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 17.31
Pitäjäläinen-lehden etusivulla on juttu asetuksesta, joka vie lääkäripäivistyksen iltaisin ja viikonlopuiksi Kuopioon. Olisi siis riittänyt pienkin investointi ja todellakaan ei voida puhua enään täyden palvelun toiminnasta. Häkli selittää sivuilla, kuinka nyt "yritetään" saada lisäaikaa jne.... mutta tietäähän sen, että Kuopio ei tule säilyttämään Juankosken terveyskeskusta, ainakaan terveyskeskuksena.
Toivottavasti Kaavi säilyttää röntgeninsä.

Pena T.Re: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 17.57
Mahtava luettelo. Ketkä mahtoivat hyötyä ja paljonko? Kuntalaiset on pantu maksajiksi oikein viimeisen päälle. Tavoitteliko kepumafia houkuttelevaa Juankoskea Kuopiota ajatellen? Ei nyt ainakaan vielä ole kuultu kutsuhuutoja Kuopion suunnasta eikä kuopiolaisten hurraa-huutoja.
Missä on Vapaan Juankosken peräänkuuluttama velattomuus?
Raimo Hakkarainen kertoi 2009, että palveluilla houkutellaan uusia asukkaita tulemaan ja vanhoja jäämään... viis veloista. Normaali muuttotappio on ollut kuitenkin 80 henkeä vuosittain.
Ettekö te ns. päättäjät saa sitä kaupunginjohtajaa lähtemään?
Asetus, joka sinetöi tk:mme kohtalon, annettiin elokuussa 2013. Kepumafia vain unohti kertoa luottamushenkilöille ja kuntalaisille. Onko talousarviossa otettu huomioon uusi tilanne?

Harmin paikka, kun karkuun ei pääseRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 18.18
Kyllä on karmeaa luettavaa. Ei olisi uskonut vielä kymmenen vuotta sitten, että Juankoski on toisten armoilla niin kuin se nyt on. Lopullisen niitin iski Juankoski arkiin pikapäättäjät Rane ja Joke.
Luulisi olevan vaikeaa kuljeksia Juankoski raitilla. Voisin sanoa suoraan, että saattaa siinä joku hieman naljailla noista pikapäättäjien päätöksistä ihan päin naamaa kun kadulla vastaan kävelevät.
No ehkä eivät kävele, vaan luikkivat pakoon kuin pupuset. Kyllä olisi pajuvitamiehellä nyt oikeita töitä.
Voi voi, veikkoset mitä teitte pikapäätöksillä.
Vuosikymmenet me jotka emme pääse Juankoskelta karkuun maksamme noista heidän tekemistä pikapäätöksistä.
Vahinkoa tuli tosi paljon ja lyhyellä aikaa, mutta kun päättäjäksi pääsi ensikertalaiset ja kokemattomat poliitikot, niin ei siinä voi kovin paljoa odottaa. Nyt vaan maksamme noita miljoonien menetyksiä ei siinä sille enää mitään voi. Mutta harmittaa kaikkien juankoskelaisten puolesta.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 22.12
kentiapulin lista Juankosken Neron aikaansaannoksista on murhaava. Verotuloilla tuo kentiapulin laskema 22 milj. euron summa ei tule valitettavasti nykymenolla koskaan maksetuksi.

Vuoden 2013 talouasrviossa on kaupungin henkilöstömenoiksi kamreeri laskenut 13.6 milj. euroa ja kaikki verotulot on arvioitu 14.9 milj. euroksi.

Pelkkien henkilöstökulujen päälle jää ylijäämää siten vain 1.6 milj. euroa vuodessa. Tuolla ylijäämällä pitäisi sitten vielä ostaa palveluja 19.8 milj. eurolla. Erotus on siis 18.2 milj. euroa miinusta vuodessa. Joten miinusmerkkisellä katteella ei todellakaan voi koskaan maksaa kentiapulin listassa olevia törkeitä tuottamattomia virheinvestointeja ja muita hölmöyksiä.

Tilanne tietysti vähän helpottuu, jos kaupungin henkilöstöstä saneerataan pois noin 100 Juankosken Neron haalimaa turhaa peukalonpyörittäjää. Ilman massiivisia valtionapuja ja veroprosentin nostamista Juankosken kaupunki on konkurssissa.

On se kumma, että tällaisen laivan kapteenia ei saada kylässä vaihdettua, jolloin suunta muuttuu jo minkä tahansa laskutaitoisen ihmisen toimesta.

huhhuiRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 22.22
velat ja korotkin pitää (joskus) jonkun maksaa.

huhhuiRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo13.3.2014 22.26
hieman kaunistaa valtionosuudet tuloja ,mutta ei riitä sekään alijäämien paikkaamiseen

valejournalistiRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo14.3.2014 8.22
Jotkut ihmettelevät, miksi Kaisu on vedetty tähän mukaan? Siksi, että hän on johtoryhmän jäsen ja salailun lukko kuntalaisiin päin. Hän ohjaa ja neuvoo hallituksen ja valtuuston puheenjohtajia.
Voidaan sanoa, että kepumafialle on tärkeää, että porukassa on joku, jolla on aivot.
Koillis-Pravda voisi tehdä jutun Kaisusta.

narsistinen musta kissaRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo15.3.2014 22.21
Niissä 0,6 milj. euron konsulttikuluissa on hiukan oikeastaan konkurssipesän maksettaviksi kuuluneita kuluja. Pete oli vain niin suurisydäminen, että otti kaikki kuntalaisten maksettaviksi. Rane ja Joke olivat mukana täydestä sydämestä.
Kun tulee erityistilintarkastus, selviää moni asia. Kiellettyä valtiontukea on annettu jo ennen maaliskuuta 2011. Paljon on piiloteltu tappioita ja jätetty kirjaamatta alas kaiken muun lisäksi. Alibudjetointi oli sääntö eikä poikkeus sosiaalilautakunnan alueella. Väestöpakoa ei huomioitu tuloissa ja valtionosuuksissa.
Totuuden kertojia haukutaan nimittelyillä, kun faktat ovat liian kuumia.

reviisoriRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo16.3.2014 21.59
Kuka laittaisi alussa olevan ansioluettelon viimeistellyssä asussa tiedoksi Kuopiolle, valtiovarainministeriölle ja tilintarkastajia valvovalle virastolle? Kai siitä voisi kirjoittaa Savon Sanomiinkin?
Kaikesta saa sellaisen käsityksen, että Juankoskella ei ole tarkastusta lainkaan. Taseessa olevia virheitä on niitäkin, kun ei ole kirjattu alas arvottomia positioita.

odotellaanko kauan?Re: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo17.3.2014 14.07
Miten saisimme tarkastuslautakunnan paneutumaan todellisiin ongelmiimme ja tehtyihin tyhmyyksiin? Lautakunta voisi priorisoida asioita työssään.
Taivaanrannan maalaamiseen Juankoskella riittää luottamushenkilöitä, mutta todelliseen riippumattomaan tarkastukseen ei.
Kuka juo tällä viikolla kahvia? Kuka tekee jotain?

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kaisun, Joken ja Ranen ansioluettelo17.3.2014 16.10
Kolmen vuoden odottelu vuoteen 2017 on pitkä aika.

Pitäisiköhän Juankosken savolainen projekti eli kunnan talouden kuntoon laittaminen aloittaa ennen sitä, vai juodaanko vain porukalla kahvia kolme vuotta putkeen ja keskustellaan siitä, pitäisikö jotain tehdä?

Projekti aloitetaan yleensä sillä, että projektille määrätään projektijohtaja. Juankosken talousprojektilla ei ole ollut johtajaa vuosikymmeniin.

Kaupungin tuhon on varmistanut omavaltainen Juankosken Nero, jonka on syytä antaa tilaa tuoreille voimille. Nero on tehnyt isoja kuntaa vahingoittavia virheitä ja kun asioihin ei ole puututtu, niin Murphyn lakien mukaan tilanne muuttuu vain Neron kannalta entistä pahemmaksi.

Oma on vikansa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: