Keskustelu

vihainen veronmaksaja suurin ihmettelyn aihe13.3.2014 21.56
jos kaikki mitä tällä(kin) palstalla kirjoitetaan ,on totista totta,niin mikä on syy miksi mitään ei tapahdu asioiden korjaamiseksi??
voisikohan joku asioista perillä oleva taho tai henkilö valaista asiaa?
jos tavan tallaaja olis mukana moisissa jutuissa,niin tiilenpäitä olis luettu jo pitkään!
MIKÄ ON SE SUURI SALAISUUS ,joka estää asioiden selvityksen???
nyt ollaan liittymässä kuopioon ja sama salaisuuden verho on senkin asian edessä ja suhmurointi jatkuu edelleen ,sulle-mulle ja meille tekoja asioiden todellisten syiden piilottamiseksi,,Niinkö?
ja keiden kustannuksella? puolustuskyvyttömien lähimmäisten!

toinen maksajaRe: suurin ihmettelyn aihe13.3.2014 22.20
Varmasti sisäpiiriläisten vakanssit on varmistettu salaisissa neuvotteluissa. Kerro, Veijo.

NiinpäRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 7.21
Monessa asiassa varmaan oikeasti suojellaan loppuun asti toisiaan. Nyt virkamiehet odottavat vain 5 vuoden palkkaturvaa, jos liitos toteutuu.Ajatelkaapa sitäkin asiaa, monellako alalla saat viiden vuoden palkan näppiisi,jos työpaikkasi suljetaan? Mutta entäs jos liitosta ei tulekaan niin nopeasti, jos asiat muuttuvat. Meidän elämämme joka tapauksessa jatkuu täällä. Asioihin on puututtava ja suunnan on muututtava. Kansalaisia on kuultava ja annettava kehityksen muuttua parempaan suuntaan.

Olisi toimien aikaRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 7.31
Nyt liitosrahat ovat kuivaneet käsiin. On toden näköistä , että Kuopio ei edes ota Juankoskea elätettäväkseen, joten olisi viisasta nyt viimein tehdä tosi toimia ja vaihtaa johto. Aloittaa uusi elämä Juankoskena ja jatkaa virkeänä kuntana, jota se on ollut kohta sata vuotta. Lopettaa haihattelu ja viiden vuoden työsuojapaikkojen kalastelu. Ja nyt viimeistään Veijo ja Heimo voisi lopettaa piilossa olon ja mennä vaikka kysäisemään Nilsiästä mitä hyvää kuntaliitos on tuonut.

kriisikunnalla ei pitäisi olla varaaRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 8.14
Tarvittaisiin sellaista osaamista ja rohkeutta, joka kykenisi myös sulkemaan sosiaali- ja terveystoimen avoinna olevan menopiikin, jossa kulut kasvat vuosi vuodelta jopa miljoonilla edellisvuoteen verrattuna.

Pekka VRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 11.45
Moro,
ei kulut kasva , vaan asiakkaita tulee lisää ja suhteessa palkansaajiin. Juankoskelta muuttaa pois n. 90 työkykyistä ihmistä vuosittain ja kunnan asukasluku on laskenut n. 7000:sta n. 4990:n viidessätoista vuodessa, ja viime vuodet ovat olleet pahimpia.
Lisäksi Juankoski ei tehnyt mitään sosiaali- ja terveysosastolla asian parantamiseksi ja siksi kallis hoitaminen on yhdessä ilman kilpailutusta hankittujen ostopalvelujen takia vienyt rahat. Myös Kysterin mukana tuoma maksuosuus on lisännyt talouspaineita. Katsokaa vaihtoehtoisesti Kaavin suuntaan: heillä on vuosien takaa rakennettu sosiaalipalvelurakenne, jossa on suunnattu palvelusetelille, kotipalveluille ja kotona tapahtuvalle hoidolle. Juankoskella ei ole näin tehty ja vaikka esitimme kotihoitopalvelujen kehittämistä jo vuonna 2007, ei ole mitään tehty. Nyt tehdään konsulttipalvelujen kautta, mutta on jo aika myöhäistä.
Anna Partanen oli 8 viimeistä vuotta sosiaalilautakunnan puheenjohtajana ja suurin este uusien ideoiden toimenpanoon. Kun vierlä kepu uskoi häneen olemme tässä liemessä. Ja tämä on totta, eikä fiktiota.

ollaan vaan kuulollaRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 11.48
sosiaali-ja terveystoimen menot leikkautuvat kyllä,siitä ei tarvii huolehtia.Kuopio sulkee tk.n, mutta jo nyt on konsultti ja optimoija kartoittaneet esim. vanhuspalvelun,Iivolan ja kotihoidon,sekä yksityiset hoitokodit ja jatkossa työntekijät ovat tiukoilla. Uusia virkoja ei perusteta,sijaisia ei saa käyttää, ja uusia asiakkaita vältetään ottamasta hoidonpiiriin.
Laki on se ,joka velvoittaa kuntia,on kunnan velvollisuus huolehtia vanhuksista,vammaisista,sairaista sekä kuolulaisista.Se miten kunta sen järjestää, jää sen ratkaistavaksi,mutta jokainen on vähintäänkin ohjattava hoidon piiriin.
Odotettavissa on varmaan tulevaisuudessa valitusten ryöppy .
Kun ei vaan entiset työntekijät uupuisi työkyvyttömiksi! eikä taida reservissä olla koulutettuja tulemaan tilalle.
Johtoportaaseen ei halutakaan koskea eikä muihinkaan järkeviin säästötoimenpiteisiin,kuten esim.ruokahuoltoon vanhuksille ja kouluille.
esim.Iivolassa asukas maksaa ruuastaan himpun vaille 500 euroa/kk. Miettikääpä kuka maksaa asumisen ,hoidon ,lääkkeet ja muut hoitotarvikkeet,jos eläke on vaikkapa 650-700 euroa/kk. Lisäksi lain mukaan jokaiselle on jäätävä omaa rahaa 105 euroa/kk. sillä voi leikkauttaa hiuksensa ja muuta tarpeellista mitä jokainen tarvitsee.
Niinpä,,on olemassa toimeentulotuki ja muita tukia ,joita kunnan sosiaalitoimi on pakotettu myöntämään ,kun omat rahat ei riitä.
Heräsi ajatus ,kun tuo tk. loppuu tai ainakin supistuu ,niin sieltähän vapautuu lisää tiloja tehostettua hoitoa tarvitseville ja on valmiiksi yhtä rakennusta Iivolan kanssa.
Liitosrahoista ei Juankoski hyödy ,kaikki menee eikä riitäkään, on sitä velkaa senverran maksettavana.

Melkoisia velikultia nuo poijatRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 12.01
Kyllä liitosrahoista on hyötyä.
Niillä rahoilla maksetaan Joken ja Ranen eli näiden hummeriveljesten ottamien lainojen korot parinvuoden ajalla.

Joten aika kallista oli tuo pahvin tekeminen ja rahojen ujuttaminen ulkomaalaisen kaverin taskuun.

ulkopuolinenRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 12.26
"Ei korppi korpinsilmää noki".Tämä sananlasku pätee täysin Juankosken nykymenoon.Vantaalla on rikottu perustuslakia,kun päätäntävalta on annettu ulkopuoliselle asianajotoimistolle.Siitä nousi iso haloo.
Juankoskella näin on menetelty jatkuvasti.Lait eivät koske Juankoskea..
Luottamusmiehet ovat kuin" pieru molskihousuissa".Virkamiehet ,
kaupunginjohtajan johdolla huseeraavat tuttujen juristien ja veropa-
ratiisien liikemiesten kanssa niinkuin haluavat,eikä koira perään hauku.
Näin on asiat Juankosken kuihtuvassa maalaiskaupungissa.

kkriisikunnalla ei pitäisi olla varaaRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 12.43
En kyllä usko siihen, että sosiaali- ja terveysmenot laskisivat nykytasosta ihan itsestään. Yli 60-vuotiaden suhteellinen määrä kasvaa vuosi vuodelta, ja on tilastollinen tosiasia, että sairastuvuusriski kasvaa iän myötä. Tunnettu tosiasia on myös se, että sairauksien hoidossa otetaan kaiken aikaa käyttöön uusia elämää jopa vuosikymmenillä pidentäviä hoitomenetelmiä, jotka ovat tietysti ihmisille hyväksi, mutta kuntataloudelle ne ovat rasite. Tilanne on jo nyt Juankoskella täysin kestämätön, mutta valtakunnallisesti ongelma ei ole vielä konkretisoitunut edes arvokeskusteluksi siitä, mihin tasoon meillä oikeasti olisi varaa.

valekonsulttiRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 13.41
Jos palvelut tuotetaan parhaalla mahdollisella tavalla, päästään siedettävään tasoon. Rakennemuutos tarkoittaa esim. palvelusetelien laajaa käyttöä, Kysteristä irrottautumista, yhteistyötä lähikuntien kanssa ilman raskaita sopimuksia ja yhteisorganisaatioita, pienten palveluyritysten suosimista ja ylipäätään pyrkimistä kevyeen hallintoon.
Nykyistä paljon alemmat kustannukset ovat tahdosta ja osaamisesta kiinni.

ABRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 14.54
Miten on Juankoski sijoittunut palvelusetelien käytössä. Niilä voinee säästää paljonkin:

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/savonyrittajat/tiedote/savo/pohjois-savon-kuntien-elinkeino-ohjelmat-kunnossa-palveluseteleiden-kaytto-edelleen-vahaista

KruunuRe: suurin ihmettelyn aihe14.3.2014 15.03
Monopolipelin setelit ovat edullisimpia käyttää ja käy kuin ruotsalaisten vääräraha.

päättelijä ja kyselijäRe: suurin ihmettelyn aihe15.3.2014 16.24
Kaikki Juankosken "kaupungissa" tapahtuneet hölmöydet kiertyy yhteen ainoaan yhteiseen nimittäjään eli vuosikymmeniä päätösten esittelijänä toimineeseen Juankosken Neroon.

Juankosken Nerolle on valta ja vallankäyttö noussut huiviin samalla tavalla kuin Ukrainan maasta paenneelle Janukovitsille, joka ensin ryösti ukrainalaisten rahat ja nyt on valmis uhraamaan mahdollisesti satojen tuhansien ihmisten hengenkin, jotta vielä voisi palata valtaan ja jatkamaan kansan polkemista.

Juankosken Nero on todettu laskutaidottomaksi ja luetun ymmärryksessäkin tuntuu olevan heikkouksia. Kaupungin kotisivuilla Nero on määritellyt tehtäväkenttänsä kuitenkin kaiken kattavaksi:

"Kaupunginjohtaja johtaa kaupunginhallituksen alaisena kaupungin operatiivista toimintaa, strategista suunnittelua, maankäytön suunnittelua, elinkeinopolitiikkaa, talous-, hallinto- ja henkilöstöpolitiikkaa ja kuntien välistä yhteistoimintaa sekä vastaa osaltaan yhteydenpidosta kuntalaisiin ja kaupungin sidosryhmiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin."

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja on taas julkisuuteen kertonut, että ainakaan hän ei tunne mm. Neron kehittelemän kaupungin 5 milj. euron takaussopimuksen tai biolämpö sopimusten yksityiskohtia, puhumattakaan Faroconista. Tärkeimmät sopimukset Tratta PBF:n kanssa onkin ilmeissesti tehty varmuuden vuoksi englannin kielellä. Englanti ei ole Juankosken kaupungin hallituksen tai valtuuston virallinen kieli.

Valtioneuvoston taholta kunnille on sälytetty noin 500 virkatehtävää. Nero on jostain syystä saanut käsityksen, että kunnassa täytyy siis olla myös 500 virkamiestä. Juankosken Neron organisaattorin tehtävät ovat edenneet hyvin ja Neron runsaiden hyväpalkkaisten sivutoimien vuoksi Nero on jo melkein saanut nimitettyä oman virkamiehen jokaista valtioneuvoston määräämää virkatehtävää varten.

Kun Juankosken Neron luoman organisaation tehokkuus lasketaan suhdeluvulla virkamies per asukas, suhdeluku on 0.067. Jos taas virkatehtävien määrä jaetaan virkamiesten määrällä, nähdään että yksi virkamies kykenee hoitamaan keskimäärin vain noin 1.5 virkatehtävää. Moni laissa määritelty virkatehtävä ei edellytä täyspäiväistä työskentelyä.

Kun tehdään vastaava takastelu esimerkiksi Iisalmessa suhteella virkamies per asukas, sadaan suhdeluvuksi 0.044. Jos Juankosken asioita hoidettaisiin tällaisella tehokkuudella, tarvittaisiin Juankosken lilliputtikaupungissa enintään 219 virkailijaa, joka tarkoittaa sitä, että Juankosken Neron luomassa organisaatiossa on ollut vuositolkulla ja nyt jo ainakin 111 virkailijan vähennystarve. Kun tutustuu Iisalmen kehittämisajatuksiin, niin ei siellä ainakaan tehokkuutta olla vähentämässä vaan päin vastoin. Kuopionkin vastaava organisaation tehokuusmittari viittaa yli 70 henkilön välittömään saneeraustarpeeseen Juankosken organisaatiossa

Tässä yhteydessä en enää viitsi puuttua Kysteri-katastroofiin, jossa Nero on siirtänyt sote-kentässä massiivisen määrän kunnalle säädetyistä tehtävistä muiden hoidettavaksi. Talousarviossa 2013 ostopalveluja on muhkeat 19.8 milj. euroa vuositasolla. Kannattaisi laskea, josko tuolla summalla pyörittäisi jo omaa pientä sairaalaa. Mm. Mäntsälä ei luovu omasta sairaalasta. Joka sairaalassa ei tarvitse tehdä sydänsiirtoja.

Neron keittämä soppa on palanut pohjaan.

Nero: Missä viipyy esim. palvelusetelijärjestelmä? Käyttäistkö ystävällisesti tulevan maanantain esityksen tekemiseen, vai painaako Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajan pitkät lounaat päälle? Mahtaako Savon kaapeliyhtiön hallituksessa olla kriisikokous, kun rahat on lopussa? Onkohan piankin taas annettava lausunto selvitysmies Lassi Nyyssöselle, kun Tratta PBF:n käyttöpääomaa ei ole vieläkään löydetty?

Miten Nero pystyy priorisoimaan työnsä? Onko Nero lainkaan hoidellut kaupungin virkatehtäviä, joista hänelle on maksettu kuitenkin korkeata palkkaa?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: