Keskustelu

juristin alkuJuankosken perustuslain rikkojat14.3.2014 12.00
Eilisen Hesarin mukaan Vantaa rikkoi ehkä perustuslakia, koska asianajotoimisto käytti Vantaalla julkista valtaa.

Helsingin Yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää sekä akatemiaprofessori Kaarlo Tuori ovat todenneet, että Vantaan kaupunki ulkoisti julkisen vallan käyttöä tavalla, joka on mahdollisesti perustuslain vastaista. Mäenpää piti erityisen ongelmallisena sitä, että Vantaa on pyytänyt yksityistä asianajotoimistoa valmistelemaan lautakunnan päätösesitystä. Vantaa oli ulkoistanut valmistelua irtisanomisasiassa.

Perustuslain mukaan julkisia hallintotehtäviä voidaan antaa muulle kuin viranomaiselle vain lain nojalla.

Pääkaupunkiseudun suuret kunnat käyttivät viime vuonna asianajotoimistoilta ostettuihin palveluksiin yhteensä yli 400 000 euroa, toteaa Hesari. Juankoski on siis tässäkin asiassa ylivoimainen kärkikunta Suomen kuntien joukossa.

Perustuslain vastaisten asianajotoimistojen kustannukset ovat olleet Tratta PBF:n tapauksessa kentiapulin mukaan jo suuruusluokkaa 600 000 euroa. Eikä pää ole vielä näkyvissä.

Kuopion hallinto-oikeus on ollut yksityisten asianajotoimistojen käytöstä samaa mieltä ja Pekka Vartiaisen tekemän kunnallisvalituksen perusteella päätti perustuslain vastaisina kumota 25.1.2013 kaupungin hallituksen päätökset asianajotoimistojen käytöstä Premium Board Finland Oy:tä ja Juankosken Biolämpö Oy:tä koskevissa asioissa.

Juankosken Nero ei ole kuitenkaan millään tavalla reagoinut tähänkään selvään päätökseen. Lainvastaista toimintaa on siis systemaattisesti jatkettu.

Miksi Juankosken Nero, hallintojohtaja ja myös hallituksen jäsenet ovat edelleen jatkaneet tätä peustuslain vastaista menettelyään?

Eikä Heimo ole tietoinen asiasta?

Miksi Faroconin kohdalla kaupunki on palkannut asianajotoimistot perustuslain vastaisesti edustamaan ja antamaan lausuntoja Faroconin kalliksi tulevassa välimiesoikeudenkäynnissä?

Viime lokakuussa oikeuskansleri Jaakko Jonkka antoi valtiovarainministeriölle moitteet, jossa ministeriö oli pyytänyt asianajotoimisto Hannes Snellmannilta apua Kreikan "vakuusjärjestelyissä".

Mitä eroa on Juankosken Neron Tratta PBF:n "vakuusjärjestelyissä" verrattuna Kreikan "vakuusjärjestelyihin"? Ei mitään. Paitsi se, että Juankosken kaupunki on pyytänyt "apua" sekä Hannes Snellmannin, Procope & Hornbergin ja Bützovin asianajotoimistoilta. Sekin ero tuntuu olevan, että Faroconin kautta tapahtuneessa varojen siirrossa näyttää olevan kysymyksessä ilmeinen rahanpesu ja valeoikeustoimet sekä peitelty osingonjako Tratta PBF:n maksamien vuokrien ja muiden konserniyhtiöiden rahansiirtojen muodossa. Luulisi, että asia kiinnostaa myös verottajaa.

muistaakseniRe: Juankosken perustuslain rikkojat14.3.2014 22.44
"rötösherrat kiikkiin ja vastuuseen",sanoi joku joskus kaun sitten

valejuristiRe: Juankosken perustuslain rikkojat14.3.2014 23.05
Voidaan katsoa, että Heimo ja Veijo ovat auttaneet Kangasperkoa jälkien peittelyssä ja todellisten tapahtumien salailussa, kuten Rane ja Jokekin, Hallituksen rivijäsenten osuus rajoittunee edellisen hallituksen vastuuseen takauksesta, poislukien eriävän jättäneen Martti Pohjolaisen.
Se, että ei ymmärrä, ei riitä vapauttavaksi selitykseksi. Veijon on aihetta miettiä sitä.
Välimiesmenettely on sitten viimeisiä temppuja viivytystä varten. Maksanee lisäksi n. 100.000,-, ja aivan turhaan. Emme saa Faroconista mitään.
Kaikki tutkitaan, trust me... Vakavissa asioissa avunantokin voi tulla kalliiksi.
Kuinka moni haluaa kulkea Kangasperkon kanssa tien loppuun?

pelle peletonRe: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 1.04
mene martti pillkkomaan niitä puita, ainiin ,ethän sinä oo koskaan tehny röitä,
no kirjoittele sitten tänne eri nimimerkeilä sitte

juristin alkuRe: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 1.53
Pane propeli päähän "pello peloton" ja käy kahvilla MasanTeekissa.

Kysele, juttele ja ole hiljaa, kun et mistään tiedä mitään.

Kun olet juonut Masalla kahvit, niin kirjoita siten selevin päin Vapaaseen.

Toivottavasti lamppu vähitellen syttyy sinunkin planttusi päällä!

Huikea suoritus tuo rahojen tuhlausRe: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 1.58
Oli siellä hallituksessa kuitenkin yksi mies joka ei ollut höynäytettävänä. Eikä ollut tupeloimassa juankoskelaisten rahoja, niitä miljoonia jotka valuivat ulkomaalaisen taskuun. Voi, voi noita hummeripoikia. Harmillista pikapäättämistä oli tuo Joken ja Ranen kausi, siinä tuli juankoskelaisille maksua vuosikymmeniksi.

YlläpitoRe: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 12.18
Masalle,
ylläpito jättää haukkumakirjoituksen sivustolle esimerkkinä sellaisesta höynästä, joka ei uskalla, ei tee,eikä viitsi tehdä mitään oman kuntansa puolesta.
Mutta kaikenmaailman töröturpia löytyy.
Ja terveiset huoneristohotelliisi, kahvilaan, ja muihin yrityksesi toimiin. Kaikkea hyvää.

Pena T.Re: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 14.12
Masa uskalsi ja viitsi puolustaa kuntalaisten etua loppuun asti, kuten minäkin. Masa on niitä harvinaisia luottamushenkilöitä, jotka tutustuivat asioihin ja yrittivät tuoda järkeä päätöksentekoon huolimatta kepumafian painostuksesta ja paikallislehden parjauksesta .
Vertauskuvallisesti voi tuloksesta tietysti sanoa, että täyteen astiaan ei enää lisää mahdu, ei edes kovasti yrittäen. Siinä kepumafian ongelma onkin.
Moni asia olisi nykyistä paremmin, jos Masaa olisi kuunneltu. Vapaa Juankoski perustettiin siksi, että olisimme nytkin vapaita valitsemaan oman tiemme, kuten yleensäkin vapaat ihmiset. Ei tarvitsisi kerjätä apua ja hyväksymistä. Ei tarvitsisi häpeillä naapurikuntien halveksuntaa.

Siinä meni hyvä kunta ja maineRe: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 15.45
Hyvin todettu Pena T" Ei tarvitsisi häpeillä naapurikuntien halveksuntaa." Nyt täytyy. Liitoksen jälkeen vielä enemmän pitävät pilkkanaan.

Viiden vuoden suoja roskakoriinRe: Juankosken perustuslain rikkojat15.3.2014 16.08
Toivotaan, että Kuopio ei ota Juankoskea vastan jotenka jää vain yksi vaihtoehto. Veijarit pistetään johdosta pois. Alkakaamme uusin voimin nostaa Juankoski uuteen nousuun. Huonommin ei enää voi mennä vaikka uusi johto kerättäisiin summittain kadulta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: