Keskustelu

alan kolmas miesHarkitsen Hesarin tilauksen lopettamista25.3.2020 21:09
Hesari ja YLE ovat Suomen keskiset informaatiolähteet myös Korona aikana.

Hesari on sanomalehti ja YLE on sähköinen media.

Molemmissa tietoa levitetään toimittajien toimesta. On siis tärkeätä, että toimittajat tuottavat ihmiselle totuudenmukaista ja mahdollisimman realiaikaista tietoa.

Viime päivinä Sanoma konsernin Hesari ja Ilta-Sanomat ovat mielestäni valitettavasti erikoistuneet pääasiassa ns. FAKE NEWS tiedon tuottamiseen.

Useissa tapauksissa kyseiset FAKE NEWS mediat ovat käyttäneet tietolähteinään on STM:n ja THL:n tietoja, jotka tunnetusti yksilön suojaan vedoten on sotatilaa muistuttavassa tilanteessakin salattu samaan tapaan kuin Stalinin kommunistisessa Neuvostoliitossa ja nykyään myös Kiinassa.

Mielenkinnolla olen seurannut amerikkalaista keskustelua, jossa on jo väläytetty sitäkin, että Kiina täytyy laittaa tilille niistä taloudellisista ja muista vahingoista, jotka koronatietojen kuukausien pitkästä salaamisyrityksistä muille maille on aiheutunut.

Minusta meidän Unilukkarin mainitsema Kiinan kasvonaamaritarjous ei vielä lähellekään korvaa aiheutettuja vahinkoja.

Nytkin Suomen päämedioissa julkaistaan esim. THL:n toimesta korona viruksen aiheuttamista kuolemista ennusteita, joista hurjin lienee emeritusprofessori Matti Jantusen ennuste, että kuolleissa mennään talvisodan lukemiin eli silloin puhutaan jo kymmenistä tuhansista kuolleista, jos 40% kansasta saa tartunnan.

Toiset professorit taas puhuu lievimmissä tapauksissa vain haaruksta 540-1080.

Näistä THL:n ennusteista voidaan todeta, ettei demu ja kepuvoittoinen THL pysty sanomaan tulevaisuudesta juuta eikä jaata.

Tilanne ei siis ole Viisikon hallituksen aikana yhtään korjautunut siitä, kun Ahti Karjalainen ennusti tulevaisuutta.

Minusta on vaarallista, että tälläisia ennusteita tuotetaan Suomea nykyään johtavan hallituksen eli kokemattoman ns. Viisikon käsiin, koska kyseisen kokemattoman Viisikon omat tilastomatemaattiset ja lääketieteelliset, virusopilliset tai kansantaloudelliset tiedot ovat enintään sillä tasolla, mikä on lukion oppikirjoista luettavissa.

Minusta on todella outoa sekin, että THL ei vielä helmikuun lopulla tiennyt sitäkään, että Finnairin koneilla kuskattiin lasteittain saastuneita koronapotilaita edes takaisin Keski-Euroopan hiihtokeskuksista, aurinkorannoilta ja tietysti erittäin suosituilla Finnairin suorilla lennoilla myös Helsingin ja Pekingin välillä.

Aika monet noista Finnairin kuskaamista matkailijoista meni sitten ilman mitään karaneenia hoitamaan esim. HUS:n sydänklinikalle ja uuteen lasten syöpäsairaalaankin.

Varsin outoa varautumista tauteihin, kun taas sitten esim. hammaslääkärerillä meillä joidutaan tarkkaan pitämään kirjaa joka ikisestä rikkoutuneesta suojakäsineestäkin.

Eilen pisti silmään Hesarin pääkirjoitus. Pääkirjoituksen laatijaa ei ole mainuttu, mutta parempi onkin, ettei nimi tule esille, koska moinen "kommunistinen manifesti" olisi hyvä ollut jättää julkaisematta.

Pääkirjoitus oli otsikoitu "Elvytyksestä tulee itä-länsi ottelu".

Pääkirjoittaja esitti seuraavan tilanne analyysin:

"Kiina pystynee pystynee puristamaan epidemian vaikutukset tiukaksi V-kirjaimeksi. Yhdysvalloissa tällainen ei ehkä onnistu, sillä maan terveydenhuoltojärjestelmä on varautunut iskuihin huonosti.

Yhdysvallat on kulutus- ja kotimarkkinatalous, joka sietää huonosti epidemian patoamisen seurausta: kulutuksen romahdusta.

Iso osa amerikkalsisista pitää kyselyjen mukaan epidemiaa edelleen median liioitteluna tai politiikan välikappaleena, eikä presidentti Donald Trumpista ole johtajaksi tällaisessa kriisissä.

Jos epidemian vastarannalle haluaa nousta nopeasti, välituotteiden hintoja, amerikklaisen teollisuuden ja palvelujen kustannuksia sekä kuluttajahintoja nostavat Kiina-vastaiset kauppamuurit olisi purettava heti.

Siihen Trump tuskin pystyy.

Eristyksiä on vaikeampaa saada rakennettua Yhdysvalloissa kuin Kiinassa, eikä työmarkkinoilla ole samankaltaisa mahdollisuuksia luoda julkisen talouden piikkiin aikalisiä irtisanomisille kuin esimerkiksi Pohjoismaissa on.

Saksassa on myös tuettu työajan lyhennysmhadollisuus, Kurzarbeit-mekanismi.

Nämä ratkaisut mahdollistavat sen, että yritysten ei tarvitse aloittaa taantuman hellitettyä kaikkea ihan alusta, aina työvoiman haalimisesta saakka.

Jos mallit toimivat, ne lyhentävät yritysten elpymisaikaa, kun kysyntä virkoaa."

Hesarin pääkirjoitustoimittaja ei näköjään ole tietoinen siitä, että Amerkassa Trumpin toiminta on saanut jo yli 60%.n hyväksymisen gallupeissa, kun FAKE NEWS mediaan luotetaan vain 45%:sti.

Trump laittoi matkustuskiellon Kiinaan ja Eurooppaan lähes heti, kun maassa oli todettu yksi koronaan kuollut ihminen. Tietysti FAKE NEWS media piti tätäkin suurena virheenä.

Nyt EU:ssakin on havahduttu siihen, että vapaa matkustelu maasta toiseen voi olla hyvinkin vahingollista epidemian yllättäessä.

Välittömästi USA:ssa myös pantiin pystyyn myös varapresidentin johtama kriisiryhmä tiedemiehistä ja eri alojen johtavista henkilöistä, joka päivittäin avoimesti on raportoinut tilanteen kehittymisestä.

Keskinen innovaatio on ollut, että yksityinen sektori ja myös sotavoimat on valjastettu laajassa mitassa talkoisiin.

Sairastuneiden testaamiseen on nopeasti kehitetty tutkijoiden, julkisten ja yksityisten laboratorioiden käyttöön nopeita testausmenetelmiä ja terveydenhuollossa tarvittavia välineitä.

Hienolla tavalla myös lääkehuollosta vastaava vaikutusvaltainen FDA:lta on saatu hyväksyntä poikkeuksillisiin toimiin.

Kun hälytys on annettu, niin noin parissa viikossa koko laaja maa on vaaljastettu taisteluun koronaa vastaan.

Mielestäni aivan oikein Amerikassa on päähuomio keskitetty koronan ns. hotspotteihin eli New Yorkiin, Floridaan, Kaliforniaan ja Seattlen alueella.

Tässäkin työssä tietojen analysointi on annettu maan johtavien lääketieteen asiantuntijoiden, tiedemiesten ja FDA:n käsiin, joiden tuottaman avoimen tiedon pohjalta tarvittavat päätökset tehdään.

Keskeisenä tässä taistelussa on valtava yli 2 triljoonan taalan avustusohjelma ja FEDin käynnistämä lähes nollakorko-ohjelma. Näillä ohjelmilla tuetaan tavallisia ihmisiä, julkista sektoria sekä pientä ja suurta kotimaista teollisuutta.

Trump onkin jo todennut, että olisi hyvä saada maa jaloilleen jo taas pääsiäiseen mennessä.

On todella hienoa katsoa, että Amerikassa on nykyään johtaja, joka saa asioita tapahtumaan - ja näköjään vielä oikeaan suuntaan.

Jostain syystä Hesarin päätoimittaja Kaius Niemellä näyttää olevan sama ongelma kuin lähes kaikilla johtavilla suomalaisilla poliitikoilla.

Sanoma ei mene perille muuten kuin sillä, että muistaa jokaisessa yhteydessä haukkua USA:n ehkä kaikkien aikojen parasta presidenttiä.

Minä kyllä veikkaan, että tämä asenne tulee vielä kostautumaan, kun meille selviää, missä laajuudessa korona viruksetkin ovat pesiytyneet itäiseen naapurimaahamme.

Kouraan ajattelijaRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista25.3.2020 21:42
Trump jakaa pari tonnia jokaiselle amerikkalaiselle. Jo on ihme, jos ei tauti pysähdy.

alan kolmas miesRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista26.3.2020 2:09
USA:ssa jaettava rahamäärä on koronakriisissä kaikkiaan noin 6 triljoonaa taalaa
(6 000 000 000 000 USD).

Se on suunnilleen sama summa, mikä koronan takia menetettiin yhdessä viikossa maailman osakemarkkinoilla.

Kun Amerikan nykyinen arvioitu väestö vuonna 2020 on noin 331 000 000, niin
tasaisesti jaettuna tuo 6 triljoonaa taalaa merkitsee suunnilleen 18 126 USD per nuppi.

Kyllä Donaldilla näkyy olevan hädän hetkellä vähän lihavampi lompakko kuin kepuloisten rahaministeri Katri Kulmunilla.

Puhumattakaan siitä, kun Ilmiöhallituksen Sammakko Antti lupasi tohkeissaan eläkeläisille vappusatasen, joka sekin supistui sitten pariin kolmeen kymppiin korkeintaan.

Eikohän Donaldin rahalla saa jokaiselle sairastuneelle jo oman hengityskoneenkin. Ainakin pikatestin pystyy tekemään kenelle vain.

Pikatestihän taitaa maksaa vain 200 EUR:n luokkaa ja jenkessä se tehdään 45 minutissa modernilla tekniikalla.

Kyllä meilläkin kannattais tehdä noita testejä vähän runsaammin, niin saatettais säästää luokkaa 500 turhaa ihmishenkeä..

Jos yhden ihmisen hintana pidetaan noin 2 milj. euroa, mikä lienee nykyinen suunnittelusuure, kun maanteitä parannellaan, niin 500 x 2 = 1 000 000 000 EUR.

Kyllä meilläkin laajamittainen pikatestaaminen kannattasi erinomaisesti:

- jos 10% prosenttia kansasta testataan, niin kustannus on n. 165 milj. EUR ja investoinnin tuotto on 303%. Oletuksena on, että kuolleiden määrä puolittuu.

- jos taas testataan 30% väestöstä, niin kustannus on n. 330 milj. EUR ja investoinnin tuotto on vielä noin 152%. Tässäkin oletin, että kuolleiden määrä puolittuu.

Nämä oli nyt alustavat laskelmat, mutta näitä voisi STM kansliapäällikkö demujen Kirsi Varhila tarkentaa yhdessä demu kollegansa Krista Kiurun ja tietysti myös kepuloisten Katri Kulmininkin kanssa.

Minusta ei yhtään haittaisi myöskään se, jos joku THL:n lääkäreistäkin alkaisi pikku hiljaa harjoittelemaan näitä niin kovin tärkeitä investointilaskelmia.

Perusvaatimushan näissä on se, että pitää tarkemmissa laskelmissa hallita ns. diskonttolasku.

Tavallisessa valtion ja kuntien harjoittamissa investointillaskelmissa diskonttolaskua ei tarvita, koska investoinneissa otetaan huomioon vain menot ja tulot. Jos molemmat ovat yhtäsuuret, niin silloin kannattavuus taitaa olla se kirottu pyöreä nolla.

Jos näitä tulevaisuusinvestointeja ihmisiin vertaa esim. maanteiden rakentamiseen, niin voidaan todeta, että esim. USA:ssa infrastuktuuri-investointien tuotto on ainakin yhdessä selvityksessä oli luokassa noin 3%, eikä meilläkään varmaan tätä korkeampiin tasoihin ylletä ainakaan pääkaupunkiseudun parin miljardin euron Lansimetro hankeessa.

Tästä nyt näkee jo heti, että Viisikon pitäisi nyt ripeästi ostaa noita pikatestejä ja hengityskoneita. Testaaminen onkin syytä aloittaa kaikilla toreilla ja turuilla.

Kun näitä todellisia tulevaisuusinvestointeja verrataan esim. Viisikon kaavailemiin miljardien eurojen tunnin juniin ja Tampereen joukkoliikeneratikoihin, niin tästä nähdään, ettei nuo Viisikon tai Samakko Antin tulevaisuusinvestoinnut ole lainkaan samassa kannattavuuskategoriassa näiden välttämättöminen koronainvestointien rinnalla tai vaihtoehtona.

Kysymys on arvovalinnoista ei politikoinnista.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista26.3.2020 9:18
Pelkkä lupaus rahasta teki USA:sta viruksen leviämisen pahimman alueen yhdessä vuorokaudessa. Jos rahanjako siirtyy kuukauden päähän kasvaa potti/ capita merkittävästi, koska kuolleitten määrä on kovassa kasvussa.
Likaiset setelit saattavat lisätä pandemian leviämistä, kun pankkikorttia ei ole kuin puolella kansasta.
USA on ensimmäinen valtio, joka jakaa lääkkeen jokaiselle kansalaiselle.

Tarzan BundoloRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista26.3.2020 22:51
Trump tietää sisämarkkinoiden merkityksen talouskasvunja kriisin aikana. Rooseveltin "new deal" ja tietenkin Saksan 30-luvun kasvun takeena ollut infran kehittäminen, siis moottoriteiden ja sotateollisuuden työpaikkojen , metalliteollisuuden kasvun merkityksen.
Kun Trump jakaa jokaiselle amerikkalaiselle massia, niin kaupat pysyvät ja teollisuus kasvussa. So simple, sano.
Suomen yrittäjäystävällinen naisviisikko dont know shit from shinola-- ei erota paskaa kengänkiillotusaineesta.

alan kolmas miesRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista26.3.2020 23:57
Korona hysteriaan ei ole tarvetta!

Alla tilastoa, jota olen jo pitempään odottanut Sanna Marinin Punahuuli Viisikolta, joka on päättänyt sulkea koko Suomen.

Meillähän näitä koronatilastoja syöttää erilaiset emeritusprofessorit ja etenkin sos. ja terveysministeriön alainen THL.

THL:ssa taas asioita seurataan Turun Yliopiston kanssa yhteistyössä laaditulla simulaattorilla, jossa taudin oletetaan leviävän eksponentiaalisesti.

En ole vielä nähnyt millaista eksponentiaalista käppyrää tarkkaan ottaen THL:n simuloinnissa käytetään, mutta historia on opettanut, että noiden eksponentiaalisten käppyröiden kanssa täytyy olla tarkkana, koska niissä voi tehdä pahoja virhearviointeja, kun valitsee kasvukertoimet väärin.

Näistä eksponentiaalisista ennustajista kaikkein kuuluisin ainakin minusta lienee ollut englantilainen professori ja kansantaloustieteilijä Thomas Malthus, joka 1798 oli tullut sellaiseen johtopäätökseen, että maailman väestö kasvaa geometrisessä sarjassa, siis eksponentiaalisesti ja ruokavarat aritmeettisessa sarjassa.

Vääjäämätön tulos tästä Malthusken ajatuksesta oli, että maailmasta loppuu ruoka ja väestö alkaa vähentyä.

Tämähän johti sitten mm. siihen Kiinankin yhden lapsen politiikkaan, jonka on nyttemmin havaittu vaikuttaneen erittäin haitallisesti Kiinan kansantalouteen ja siellä oleviin yhteiskunnallisiin riskeihin.

Toinen hyvä eksponentiaalinen ennustaja oli tietysti Suomen Pentti Malaska, joka ennusti Rooman Klubissa 1970-luvulla, kuinka öljyn hinta nousee taivaisiin, kun öljyn saatavuudesta tulee pulaa.

Petteri Kangasveijarikin uskoi vielä vuonna 2010, että öljyn hinta nousee pikapuoliin 300 USD/barreli. Nykyinen hintahan taitaa kuitenkin olla vain karvan verran alla 30 USD/barreli.

Noin 30 vuotta sitten kaikki innokkaimmat ilmastotieteilijät simuloivat myös noita ilmastomuutoksia samanlaisilla eksponentiaalisilla käppyröillä ja tietysti poliitikot saatiin niillä kyllä hyvin herätettyä maailman pelastamiseen. Tämä tauti ei ole vieläkään parantunut.

Nuo eksponentiaaliset ilmastoennustukset ovatkin uponneet kaikkein parhaiten juuri hyväuskoisiin suomalaisiin

Kun aikonaan olin töissä vielä Pöyryn konsulttitoimistossa ja meidän puhelinluettelon numerot mahtui hyvin vielä yhdelle A-neloselle, niin Jaakko Pöyry oli antanut meille sellaisen ohjeen, että kunnon konsultti voi omatoimisesti suorittaa kaikki normaalit laskutoimitukset kuten yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskut.

Jos tehtävä on kuitenkin niin vaikea, että em. peruslaskutoimitukset eivät riitä, niin sellaisiin laskutoimituksiin täytyy sitten saada erityislupa Jaakolta.

Kun Jaakkoa ei nyt enää ole valvomassa Suomessa laskuoperaatioita, niin meidän tulee erittäin suurelle varauksella suhtautua kaikkiin etenkin virkamiesten ja poliitikkojen esittämien laskelmien tuloksiin ja niiden perusteella tehtyihin johtopäätöksiin.

Tänäänhän Hesarissakin on taas esitettynä laajat selonteot ja taivaisiin sojottavat käppyrät THL:n tememistä laskelmista.

Niiden perusteella on sitten saatu tuloksia, joissa esimerkiksi koronan tehohoitoon voi joutua simuloinnista riippuen 3 600-8 000 suomalaista.

Hurjimmat ennusteet kuolleista esitti pari päivää sitten THL:n emeritusprofessori Matti Jantunen, joka ounasteli, että Talvisodan aikaiset kuolonuhriennätykset voivat nyt rikkoutua.

Matti arveli, että kymmeniä tuhansia heittää henkensä meillä koronan vuoksi.

Minä taas totean, että kun otetaan tapeeksi pitkä tarkasteluhorisontti, niin kaikki koronatartunnan ja muutkin suomalaiet menettävät henkensä. Mortality rate on siis meillä 100%.

THL näyttää käyttävän simuloinneissaan ns. tarttuvuuslukua (RO), joka THL:n simuloinneissa näyttää vaihtelevan välillä 1.6-1.8, kun Singaporessa ja Koreassa tavoitellaan tasoa 1.0 tai sen alle.

Alla esitetyistä tilastotiedoista nähdään, että korona on loppujen lopuksi melko harvinainen tauti.

Vain 0.01% maailman väestöstä on todettu sairastuneiksi. Siis vain yksi ihminen 10 000 tuhannesta.

Suomessa on siis 10 000 ihmisestä sairastunut 2 ihmistä. Viralliselle äänelle voin todeta, että Amerikassa tahti on ollut sama, vaikka taaloja aletaankin siellä levittää entistä reippaampaan tahtiin.

Amerikassa Donaldinkin kannatusluvut ovat lähteneet kovaan kasvuun, kun on havaittu, että nyt pantiinkin iso koronaremmi päälle.

Tänäänkin näkyy osakkeet nousevan jenkeissä jo alasta riippuen 4-7%:n vauhtia.

Alla oleva yksinkertainen tilasto osoittaa myös sen, että maailmalla terveydenhuollossa on merkittäviä eroja maiden kesken.

Maat, jotka testaavat runsaasti ovat saaneet korona penetraation lähes nollaan (Singapore). Singaporen korona penetraatio on vain puolet Suomen penetraatiosta.

Erittäin lohdullinen tieto on se, että kuolleisuus koronasta on lopulta ollut vähäistä.

Maailman laajuisesti kuolleisuus on todetuista sairastuneista vain 4.5% ja esim. Suomessa vain 0.5% sairastuneista eli 5 tuhannesta korona sairaasta.

Singaporessa vastaava kuolleisuusluku on 3, Etelä-Koreassa 14 ja Ruotsissakin 25. Nämä erot voivat johtua tietysti tautien vaikeusasteista tai myös saatavilla olevan hoidon laadusta.

Lohdullinen on myös se tieto, että koronasta voi parantua.

Koko maailmassa suunnilleen joka viides sairastunut on jo prantunut täysin koronasta siitä lähtien, kun tauti on havaittu. Etelä-Koreassa lähes joka toinen eli 44.84% on täysin parantunut.

Hämmästyttävästi korona sairastuneista Suomessa on vain luku 1.04%, mikä on selvästi alle Ruotsin 5.99%. USA:ssa tässä näytteessä parantumisprosentti on heikoin eli 0.62%.

Ei sitten olekaan ihme, että Donald Trump on todennut, että hän peri Obamalta "completely obsolete heath care":n ns. Obamacaren, joka on kyllä kallis, mutta tulokset on todettu heikoiksi. Nythän sitäkin ollaan uudistamassa kovaa vauhtia.

Jenkeissä korona epidemia tulee 100%:n varmasti muuttamaan radikaalisti myös tehottoman Obamacaren.

Suomessa on sama edessä: kepuloisten ja demujen THL-johtoinen "Puskacare" kaipaa radikaalin uudistuksen ja monopoli apteekkilaitos on myös avattava reilusti kilpailulle ja koulutettu saairaanhoitaja voi hyvin määrätä tavallaiset reseptilääkkeet, jolloin lääkäreillekin jää enemmän aikaa selvittää esim. testien avulla, mikä potilasta vaivaa.

Parantuminen riippuu tietysti myös taudin vaikeusasteesta ja taudin kestosta, mutta myös hoitotoimenpiteiden tehosta.

Vaikuttaa siltä, että Suomessa tämän epidemian hoito ei ole ollut läheskään sillä tasolla, jota Suomen kansa odottaisi Punahuuli Viisikolta.

FAKE NEWS mediassa ylistetty "topakka ja ahkera" Sanna Marin on ottanut käyttöönsä yhteiskunnallisesti kaikkein järeimmät aseet eli valmiuslait.

On vaikea kuvitella, että näillä keinoilla tilanne saadaan hallintaan, jos meillä on todella ne isoimmat ongelmat pesiytyneet ns. "Puskacaren" rittämättömiin testaus - ja hoitoresursseihin, kuten nyt voidaan havaita Punahuuli Viisiko lausunnoista:" Meidän on saatava nuo eksponetiaaliset käyrät venytettyä pitemmälle aikajaksolle, jotta meidän terveydenhuoltojärjestelmä pystyy sairaat hoitamaan".

Meillä on siis erittäin paha epidemiologinen pullonkaula tässä maailman "onnellisimmassa maassa".

Sanna on siis lähtenyt ampumaan tykillä itikkaa, kun asiassa olisi voitu ja olisi tullutkin edetä täsmäpommituksen keinoja käyttämällä.

Sanna on itsekin jo myöntänyt, että Viiskko möhli raskaasti, kun meillä ei ollut minkäänlaista seulaa, kun jopa hoitohenkilökunta tuli Suomeen Finnairin konneella suoraan viruslingoista ja aurinkorannoilta ilman karanteenia esim. HUS:n organisaatioon levittämään tautia nimenomaan heikkoihin potilaisiin.

Jopa McDonaldsin hapurilaisbaareissa nouadatetaan tiukempia työhygienian säädöksiä.

Vanhana tykistön miehenä ja emeritustulenjohtajana tiedän tykistökenraali Nenosen oppeja saaneena, että ainakaan kenttätykistössä ei tunneta sitä tapaa, että tykistökeskitysten tulikomennoissa Raudalla heti määrätään "isku" tai "peite", jossa kyllä tuhlataan paljon ruutia, mutta ei välttämättä tuhota vihollisia.

Parasta onkin edetä käyttäen hakuamuntaa ja kytkeä siihen tarkka etäisyys ja suuntahavainnointi.

Siihen riittää pari laukausta ja sen jälkeen, kun maali tiedetään, niin voi rysäyttää päälle vaikka "iskun", kuten esimerkksi Uudenmaan sulkemisen tai ravitsemusliikkeiden tappamisen ja konkurssiin ajamisen.

Näin minä tein Rovajärvellä kesällä 1967 kovapanosammunnoissa.

Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että kapiaiset kyllä kiitteli minua erinomaisesta suorituksesta.

Kävin vielä itse tarkistamassa keskityksen jälkeen tuloksen ja totesin, että taatusti yksikään vihollinen, virus tai koronakaan ei olisi jäänyt tuossa täsmäiskussa henkiin.

Alla yksinkertaiset globaalit koronatilastot tarkempaan syyniin.

World statistics
Corona statistics
Väestö milj.
Maailma 7 773,50
USA 330,49
Italia 60,46
S-Korea 51,27
Espanja 46,75
Ruotsi 10,099
Singapore 5,85
Suomi 5,54

Korona tartunnat, kpl
Maailma 491 280
USA 68 836
Italia 74 386
S-Korea 9 241
Espanja 56 188
Ruotsi 2 840
Singapore 683
Suomi 958

Koronaan kuolleet, kpl
Maailma 22 166
USA 1 037
Italia 7 053
S-Korea 131
Espanja 4 089
Ruotsi 70
Singapore 2
Suomi 5

Koronasta parantuneet, kpl
Maailma 118 060
USA 428
Italia 9 362
S-Korea 4 144
Espanja 7 015
Ruotsi 170
Singapore 172
Suomi 10

Korona Penetraatio
Maailma 0,01 %
USA 0,02 %
Italia 0,12 %
S-Korea 0,02 %
Espanja 0,12 %
Ruotsi 0,03 %
Singapore 0,01 %
Suomi 0,02 %

Kuolleet sairastuneista
Maailma 4,5 %
USA 1,5 %
Italia 9,5 %
S-Korea 1,4 %
Espanja 7,3 %
Ruotsi 2,5 %
Singapore 0,3 %
Suomi 0,5 %

Parantuneet sairastuneista
Maailma 24,03 %
USA 0,62 %
Italia 12,59 %
S-Korea 44,84 %
Espanja 12,48 %
Ruotsi 5,99 %
Singapore 25,18 %
Suomi 1,04 %

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista27.3.2020 11:35
USA:ssa eniten koronatartuntoja. Toivottavasti sairaat saavat hoitoa. Miten mahtaa käydä niiden, joiden vakuutukset eivät ole kunnossa.

poliittinen tarkkailijaRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista27.3.2020 19:40
Suomessa FAKE NEWS media toitottaa, että USA:ssa on eniten koronatartuntoja.

Suomessa FAKE NEWS media on toitottanut yli pari kymmentä vuotta, että kommunistisen Kiinan talouskasvu on tasaisesti 7% p.a. suhdanteista riippumatta.

Kiina on Suomen ja EU:n paras ystävä.

Totuus kuitenkin on, että Kiinan talouskasvu on tälläkin hetkellä ilmeisesti se pyöreä nolla tai korkeintaan 2-3%. Minä ennustin jo 2015, että Kiinan talouskasvu on nyt korkeintaan 5%. Nyt mennään selvästi sen alle.

Kenenkään täysissä järjisssän olevan ei pitäisi uskoa Kiinan tilastojen lukuja. Ne on vahvistettu paikallisten kommunistien alueiden puoluetoimistoissa.

Neuvostoliitossakin tavoiteltiin kaikissa tuotteissa mahdollisimman korkeata tuotantotasoa. Esim. käy teräs. Mitä sillä on väliä, jos valmistaa terästä paljon, jos se on sitä ns. mustaa rautaa, joka jo ensimmäisenä vuonna ruostuu käyttökelvottomaksi.

Kiinan osalta kannattaa tarkistaa myös paikallisen sementtiteollisuudenkin tila.

Missään muualla maailmassa ei niin paljon ympäristöä saastuteta kuin Kiinan ikivanhassa sementtiteollisuudessa.

Minä havaitsin tämän kommunistisen talousilmiön, kun tepastelin systemin hajottua 1991 Moskovassa eräänkin sillan yli ja katselin ruostuneita sillankaiteita ja katulamppuja.

Tulin siihen tulokseen, että mikään raha ei riitä Neuvostoliiton nostamiseen länsimaiselle tasolle.

Tämä havainto vahvistui vielä, kun piti mennä tarkistamaan Siperian Bratskiin asti, mitä kaikkea kommunistit olivat saaneet päähänsä. Toistaiseksi havaintoni ovat pitäneet hyvin paikkansa.

Neuvostoliiton romahdettua sen GDP romahti vain 50%:iin entisestä suuruudesta tai jopa alle. Vieläkään ei ole siitä kuopasta noustu. Eikä ihan vähällä rahalla nousta.

Kiinassa on edessä sama urakka, mutta siellä syötettäviä on nykyään noin 1.3-1.4 miljardia suuta ja ruokaa ei ole.

Donald Trump on kuitenkin luvannut , että Amerikasta lähetetään hätäapuna soijaa ja muita maataloustuotteita, että pysyvät hengissä.

Tässähän ei olekaan muita mahdollissuuksia, koska presidentti Xin poika opiskelee USA:ssa Seattessa ja Seattle on noita pahimpia koronan hotspotteja USA:ssa.

Pahin ongelma Suomen kannalta on, että meillä on vannottu EU:n byrokraattien nimiin, vaikka jo ainakin 20 vuotta on nähty, että EU:ssa on paha valuvika ja se on se yhteinen EURO, jossa Suomi on härkäpäisesti mukana.

Tämä korona kriisi näyttää nyt konkreettisesti myös sen, kuinka ulalla meillä suomettuneet poliitikot ja Unilukkarikin on, kun Utvassa on todettu, ettei Suomea uhkaa mikään ainakaan idästä tuleva uhka.

Nyt on tullut ilmeisesti 200 000 tuntematonta ihmistä Finnairin koneilla Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun ja Viisikko laitaa Uudenmaan poikkeustilaan parin kolmen huonosti hoidetun koronakuolleen vanhuksen vuoksi.

Tästä sählingista nädään, ettei Unilukkarin kriisipuheita voi ottaa vakavasti, jos Suomeen alkaa todella virrata aseistettuja armeijan joukkoja idästä.

Unilukkari ei ehdi edes aamutakkia laittaa päälleen todellisessa kriisissä.

Saati sitten, että ehtii ottaa pikapuhelua Donald Trumpille, jolla on nyt omatkin kiireet tuon Kiinasta pitkään salattuna pidetyn ja ympäri maailmaa lähteneen koronan kanssa.

YLE:n USA:n toimittaja Mika Hentusesta ja Paula Vilenistäkään ei ole nyt apua, kun on tosi kysymyksessä ja asioista pitäisi neuvotella paikallisten republikaanien kanssa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista27.3.2020 21:33
Irakissa sotivat kansakunnat vetävät joukkonsa kotiin ja Kreikkaan pyrkivät pakolaiset palaavat Turkkiin. Voi olla, että sotainto loppuu Syyriassakin jonkin ajan päästä. Asioilla on pyrkimys järjestyä.
Boris Johnsonilla on jo ripuli ja Donald Trumpin vaalikampanja näyttää päättyvän huonosti. Sis hänen itsensä kannalta.
Saa nähdä millaisessa asennossa ollaan puolen vuoden päästä.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista29.3.2020 11:43
Yhdysvalloissa ihmiset laskevat Trumpin jakamaa setelinippua.Tarkistavat, että saavat sen mitä on luvattu. Välillä joutuvat sipaisemaan kielellään kuivuneita sormenpäitä. Tästä luultavasti on seurannut se, että maa on nyt tartuntatilastojen kärjessä.

Luulen, että valtio joutuu lopulta keräämään rahat pois ja jopa polttamaan setelit voittaakseen taistelun tautia vastaan.

alan kolmas miesRe: Harkitsen Hesarin tilauksen lopettamista29.3.2020 21:35
YLE uutisissa Pia Pasanen pyysi taas USA:n toimittaja Mika Hentusta raportoimaan USA:n koronatilanteesta.

FAKE NEWS Mika oli havainnut paikallisista uutisvälineistä, että asekauppa on lähtenyt USA:ssa kovaan kasvuun.

Mika, joka on erikoistunut tuottamaan Suomeen "oleellista ja ajankohtaista" tietoa USA:sta ja saa palkkansa meidän veronmaksajien selkänahasta, haaastatteli paikallisia aseita ostaneita ihmisiä ja asekauppiata.

Mika, jonka raportoinnin USA:sta me veronmaksajat siis maksamme vähistä rahoistamme, oli saanut kuulla, että etenkin amerikkalaiset naiset ovat nyt innostuneet ostamaan käsiaseista.

Mika, joka meille tuottaa YLE toisena tärkeänä USA:n reportterina Paula Vilenin ohella ajankohtaisa tietoa USA:sta, totesi uutisklipeissään, että todellinen aseboomi tulee vielä koittamaan, kun edessä on kohta presidentin vaalit.

Perinteisesti silloin on asekauppa käynyt kuulema USA:ssa hyvin.

Demujen kotikonttoristaan Trumpin korona ohjelmaa haukkuva demujen dementoitunut "Sleepy Joe" Biden on myös ilmoittanut, että hänkin on jo 40 vuotta vastustanut aseiden hankintaa, mutta aina vain hänen ase- ja koronaneuvonsa eivät jostain syystä ole uponneet tavallisen amerikkalaisen työtätekevien ihmisten kalloon.

YLE uutisten katselijaa ja kuuntelijaa ihmetyttää, miksi Mika on nyt kiinnostunut välittämään tietoa USA:n käsiaseiden myyntitilastoista.

Mikalta näköjään kokonaan unohtui tuossa asekauppauutisessaan analyysi siitä, miksi noita aseita nyt hankitaan. Tästähän Mikalta olisi tietysti ollut hyvä kuulla.

Todellinen syyhän tähän aseiden hankintaan tuntuu olevan se, että korona virus on iskenyt pahasti poliisivoimiin ja tästä syystä ihmiset ovat alkaneet tuntea olonsa turvattomaksi, koska maassa on huomattava määrä laittomasti USA:n tulleita paperittomia henkilöitä ja monet demu kaupungit ja alueet ovat jo julistautuneet ns. santuary cities tai alueiksi seuraavasti:

"Päivitetty 23. maaliskuuta 2020

Pyhäkköalueet on lueteltu alla. Näissä kaupungeissa, maakunnissa ja osavaltioissa on lakeja, asetuksia, määräyksiä, päätöslauselmia, politiikkoja tai muita käytäntöjä, jotka estävät maahanmuuton täytäntöönpanoa ja suojaavat rikollisia ICE: ltä - joko kieltäytymällä tai kieltämällä virastoja noudattamasta ICE: n vankeja, asettamalla kohtuuttomia ehtoja pidättäjien hyväksymiselle , estämällä ICE: n pääsyä vangittujen ulkomaalaisten haastatteluun tai estämällä muutoin viestintää tai tiedonvaihtoa henkilöstönsä ja liittovaltion maahanmuuttoviranomaisten välillä.

Pidättäjä on tärkein työkalu, jota ICE käyttää rikollisten ulkomaalaisten säilöönottoon karkotusta varten. Se on ilmoitus toiselle lainvalvontaviranomaiselle, että ICE aikoo ottaa säilöön ulkomaalaisen ja sisältää tietoja ulkomaalaisen aiemmasta rikollisesta historiasta, maahanmuuton rikkomuksista ja mahdollisesta uhasta yleiseen turvallisuuteen."

Noiden pyhäkkö (sanctuary) alueiden kohdalla puhutaan kymmenistä miljoonista ihmisistä. Juuri näillä alueilla korona tietysti leviää kuin rutto (esim. Kalifornia jne)

Näitä villilaumoja Amerikassa Donald Trump yrittää nyt saada jollain tavoin kuriin mm. Mexicon ja USA:n välisen muurin avulla ja puuttumalla opiaattien ja huumeiden tolkuttomaan käyttöön sekä siihen liittyvään rikollisuuteen.

Donald ei kuitenkaan ole jäänyt tässäkään korona asiassa peukaloita pyörittelemään, vaan on jo lähettäyt New Yorkiin mm. Comfort nimisen valtavan sairaalasotalaivän vastaavia laivoja on matkalla muihinkin kriisipesäkkeisiin.

Nykin demu pormestari Andrew Cuomo onkin jo todennut Donaldille, että New Yorkia ei tarvitsekaan pistää karanteeniin.

Keskusteltuaan Donaldin kanssa Cuomolle oli myös selvinnyt, että Cuomolle oli jo kauan sitten lähetetty liittovaltion toimesta hengityskoneita ja muita virusten torjuntavälineita, mutta jostain syystä Cuomon virkailijat eivät kuitenkaan olleet perillä, mihin he olivat nuo tarvikkeet varastoineet.

Isossa maassa näkyy olevan myös isot ongelmat. Toisaalta jenkeissä on paljon alueita, joissa mitään virusongelmia ei ole.

Tilanne on siis alueellisesti vähän sama kuin Suomessa.

Kuitenkin ikävällä tavalla paikalliset demut ovat halunneet kehittää virusongelmasta valtavan koko maata kattavan poliittisen kriisin, jolla Donaldin uudelleen valinta nyt yritetään estää, kun Russian Hoax, Kavanauchin tuomarivalinnan sabotointi ja järjetön Impeachment projekti epäonnistuivat pahasti.

Huvittavinta on, että demujen johtaja 80 vuotinen Nacy Pelosi ehdotti omassa hylätyssä koronakriisi paketissaan jopa sitä, että Amerikassa otettasiin käyttöön ns. vote harvesting syteemi, jossa ehdokkaat itse voivat alkaa kerätä ääniä ohikulkevilta ihmisiltä. Tämä syteemihän on jo käytössä esim. Kaliforniassa.

Täälä syteemillä saadaan tietysti kaikki paperittomat ja rikollisetkin äänestämään vaikka millaisen Green Dealin puolesta, eikä kenelläkään ole mitään mitään mahdollisuutta valvoa, onko kyseisiä virtuaaliäänestäjiä edes olemassa..

Selvästi näkee, millä asialla YLE:n ja Hesarikin kaikki toimittajat näyttävät olevan.

Kyllä tässä uutisten seuraaja kovasti kaipaa taannoisia legendaarisia uutistoimittajia kuten esim, Esa Arraa (New York) ja Lieko Zachovalovaa (Praha).

Ei voi oikein kuvitella, että Liekokin oli sentään entisen kommunisti Yrjö Leinon tytär, mutta silti pystyi kertomaan suomalaisille totuuden kommunistien brutaalista toiminnasta itä blokissa.

Ihmetyttää, mikä on nykyään Suomen FAKE NEWS median toimittajien taso.

Onko jo niin heikosti, että Suomessa tinkimättömän toimittaja Olli Ainolan kuoltua meillä on enää jäljelle vain Lauri Nurmi ja Timo Haapala, joiden raportteihin voi vielä jotenkin luottaa???Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: