Keskustelu

Pekka VHiipuuko kuntaliitos pieruna ilmaan17.3.2014 16.35
Moro,
Kuopiossa käsitellään tänään kuntaliitoksesta Juankosken ja Tuusniemen kanssa, ja varsinainen asia on ns. porkkanarahojen haihtuminen "pieruna ilmaan".
On myös tullut Kuopiolta selkeästi esille, ettei mitään liitosrahoja käytetä investointeihin tai muihin "turhiin" asioihin, jos liitos tapahtuu.
Myös Tuusniemen tahto kuntaliitokseen on lujilla.
Kaupunginhallituksessa käsiteltiin myös Kaavin kouluyhteistyötä ja kohta katsotaan saadaanko sopimus aikaan. Ja millä ehdoilla.
Iloinen asia on myös aivan uudenlainen tonttipolitiikka, josta kohta kuullaan lisää.
Myös aluevalvontaviranomaisen AVI:n raportti ja kehoitus erillaisiin toimenpiteisiin oli tiukkasävyinen, joka koski Iivolan palvelutalon asioita.
Ja lisäksi keskiviikkona kuullaan ja todetaan konsulttiselvitys vanhuspalveluista ja toimenpiteistä. Ja on selvää, että jos halutaan keventää arviorahoja, tarkoittaa se myös palvelutason oleellista laskua ja keventämistä.
Paljon tapahtuu tällä viikolla.

Pieruna ilmaanRe: Hiipuuko kuntaliitos pieruna ilmaan17.3.2014 17.37
Tosiaan se ajatus mikä oli pikapäättäjillä, että nyt pistetään rahaa palaman niin paljon kuin mahdollista yli- investointeihin se ajatus mikä sisältyi noihin älyttömiin investointeihin näyttää tosiaan haihtuvan pieruna ilmaan, kuten valtuuston varapuheenjohtaja tuossa edellisessä viestissä kirjoita. Muistan hyvin kuinka suurinvestointien aikana jolloin kaupunki velkautui 20 miljoonaa euroa oli yleisesti tiedossa se , että nyt pistetään tuulemaan ja raha palamaan, koska kyllä ne kuopiolaiset maksaa. Ehkä silloisen valtuuston puheenjohtaja pikapäättäjä Rauno Kettusen toteamuskin oli tuosta ajatuksesta lähtöisin, koska hän julkisesti totesi, että ei me näitä velkamiljoonia itse koskaan tulla takaisin maksamaan. Mutta voi olla hyvinkin väärin ajateltu Ranelta koska vielä ei koko kuntaliitos ole kirkossa kuulutettua ja vaikka se tulisi, niin kyllä kuopiolaiset huolehtivat sen, että tuhlarit itse maksavat tekemänsä viulut. Valitettavasti kuitenkin on niin , että noi tuhlarit ei niitä tosiaan maksa kuten Rane aikoinaan totesi , mutta ne maksaa juankoskelaiset.

KLRe: Hiipuuko kuntaliitos pieruna ilmaan18.3.2014 12.10
Huomenna on poliittisten ryhmien kokous Kuopiossa ja luultavimmin Kuopiosta kajahtaa mahtikäsky tai koko liitos kyseenalaistetaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: