Keskustelu

Selvittelyt jatkuu ja jatkuuLaesterää ehdotetaan selvitysmieheksi18.3.2014 14.27
Hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä on ehdolla selvitysmieheksi Kuopion ja Siilinjärven kuntaliitosselvityksessä.

Ehdotuksen on tehnyt valtiovarainministeriö, koska Kuopion ja Siilinjärvi eivät päässeet asiasta keskenään sopuun.

Aiheesta kertoo Radio Savo.

Ehdotus selvitysmiehestä löytyy kuulemiskirjeestä, jonka valtiovarainministeriö on lähettänyt Kuopiolle ja Siilinjärvelle. Lisäksi ministeriö kysyy Tuusniemeltä, Juankoskelta ja Suonenjoelta, haluavatko nekin osallistua samaan selvitykseen.

Kuntien on vastattava kuulemiskirjeeseen viimeistään 11.4.

varma asiastaRe: Laesterää ehdotetaan selvitysmieheksi18.3.2014 16.04
Laesterä on kuntatalouteen erikoitunut tohtori.

Junakoskella ongelmat pitää sisällään kuntatalouden massiiviset töppöilyt, mutta Juankoskella asian ytimessä on valtavat menetykset Tratta PBF:iin liittyvän tyhmän päätöksenteon ympäriltä. Tässä tarvitaan apuna myös sellaisia selvitysmiehiä, jotka ymmärtää jotain myös teollisen toiminnan ja energia-alan päälle.

Juankosken Nerolla ei ole pätevyyttä toimia esittelijänä näissä asioissa.

PVRe: Laesterää ehdotetaan selvitysmieheksi18.3.2014 19.31
Moro,
Savon sanomien mukaan Kuopio esitää mahdollisesti kriisikunta Juankosken ja kriisiytyvän Suonenjoen erillisiä neuvotteluja: "neuvotteluja.

? En ymmärrä, miksi selvitykseen mukaan otettaisiin nyt myös Suonenjoki, kriisiytyvä kunta, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen (kok.) sanoo.

? Siilinjärven kanssa on kuitenkin kyse alueen elinvoimaisuuden kehittämisestä. Kriisikuntamenettely on ihan toisenlainen.

Kantasen mukaan Kuopion pitäisi tehdä kahdenkeskiset selvittelyt ensin Tuusniemen ja sitten Siilinjärven kanssa.

? Kolmantena ryhmänä voisivat olla yhdessä Juankoski ja Suonenjoki. Silloin pöydässä olisi kriisikuntien ongelmia.

Ministeriö esittää selvitysmieheksi hallintotieteiden tohtori Eero Laesterää.

Valtiovarainministeriön lausuntopyynnöstä uutisoi ensin Radio Savo."

Lukekaa tarkkaan, sillä Juankoskea ei juuri pidetä minään muuna, kuin " finninä otsassa, tai hikenä kainalossa".
Kannattaako kohta jatkaa neuvotteluja. Joudumme kuitenkin itse laittamaan taloutemme kuntoon. Ei siinä mitkään ihmeet auta. Kreikka sai tukea, mutta toinen Kreikka- Juankoski on jo liikaa.

Pekka VRe: Laesterää ehdotetaan selvitysmieheksi19.3.2014 11.41
Moro,
Kuopion kanta liitokseen alkaa näkyä--hiipua:"Kuopionkin liitosinto hiipuu

Valtiovarainministeriön lähettämät kirjeet Kuopion, Siilinjärven, Juankosken, Tuusniemen ja Suonen-joen päättäjille sotkevat entisestään kuntien liitoskuvioita Kuopion ympäristössä.

Juankoski on kriisikunta. Valtio ajaa sitä Kuopion yhteyteen kriisikuntalain perusteella, joten selvitystarve on kyseenalainen.

Suonenjokea pidetään yleisesti kriisiytyvänä kuntana. Se on ilmoittanut, ettei halua muita mukaan, kun se selvittää yhdistymistä Kuopioon.

Siilinjärvi on myöntynyt selvittämään kuntaliitosta pakon edessä, mutta on etukäteen ilmoittanut haluttomuutensa yhdistymiseen Kuopion kanssa.

Tuusniemi on kunta, jonka liittymisestä Kuopioon tuskin millään osapuolella on pahaa sanottavaa. Sillä on myötäjäiset tullessaan, kun se liittyy Kuopioon 2017 alussa eli yhtä aikaa velkaisen Juankosken kanssa.

Kuopiossa on vuosikaudet ajateltu, että tänne vain, kyllä joukkoon mahtuu. Vehmersalmi, Karttula, Nilsiä ja Maaninka ovat noudattaneet kutsua.

Nyt liitosinto on alkanut hiipua. Kuopion oma talous piiputtaa. Juankoski lisää vaikeuksia. Suonenjokikin vie enemmän kuin tuo. Yhdistyminen Siilinjärven kanssa kiristäisi kunnallisverotusta.

Selvitysmiehellä on paljon pähkäilemistä."

Artikkeli oli Savon sanomissa tänään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: