Keskustelu

KalleKartonkitehtaan käynnistys myöhästyy20.3.2014 20.22
YLE uutisoi:"
Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Yrityssaneerauksessa oleva kartonkivalmistaja Premium Board lykkää Juankosken kartonkitehtaan käynnistämistä noin kuukaudella.

Tehdas oli tarkoitus käynnistää maaliskuussa, mutta selvitysmies on pyytänyt lisäaikaa väliraportin tekemiseen huhtikuun seitsemänteen päivään asti.

Tehtaalta arvioidaan, että ensimmäinen päällystyskone saataisiin käyntiin huhti-toukokuun vaihteessa. Samalla töihin palaisi noin 35 henkilöä.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan,kartonkikone käynnistetään loppukesällä tai alkusyksyllä. Juankosken kartonkitehtaalla on yhteensä 150 työntekijää.

Kaisu Lötjönen."

Onkohan taas koivuvitsi....

ABRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy20.3.2014 22.36
Rahaa kyllä on jos Mika Lehdon takana ovat Rotenbergit, vaikka ovatkin Obaman boikotissa. Mika Lehdolla on selvät kytkennät Rotenbergeihin ja heillä taas Putiniin. Rotenbergit omistavat Långvikin hotellin ja Mika Lehto vastarannan tontit, jonne suunnitellaan ratsastuskeskusta. Katsokaapa tästä linkistä:

http://langviksouth.com/wp-content/uploads/2013/11/kirkkonummensanomat67.pdf

Hjallis oli nostamassa Niinistöä presidentiksi ja on junaillut Rotenbergeille jääkiekkobisnestä. Saman mustekalan lonkeroissa on siis aikamoinen porukka. Olkaapa varovaisia siellä Juankoskella. Niin näyttää olevan selvitysmieskin, kun suostuu kaikkeen aivan uskomattomaan, kumma kyllä. Olen jo aikaisemmin sanonut, ettei tärkeää ole itse kartonkitehtaan menestyminen, vaan se loputon savolainen projekti, joka on aloittamista vaille valmis.

AKMRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy20.3.2014 23.06
Kiinteistökauppoihin sotkeutunut Mika Lehto voisi aivan hyvin jatkaa kiinteistöbisneksiään myös Juankoskella. Kylässä on mittaamaton määrä hyviä rantatontteja ja tyhjilleen jääneitä kiinteistöjä.

Pikkurahalla Lehto voisi varmasti ostaa 200 hehtaaaria maata Juankoskelta ja jalostaa maat vaikka strutsifarmiksi. Strutsin munatkin saattaisi olla kova paikallinen myyntiartikkeli. Munille saattasi löytyä kysyntää pääkaupunkiseudullakin. Toistaiseksi en ole havainnut K- ja S-liikkeen kaupoissa kuin kanan ja viiriäisen munia.

Olisikohan tässä taas markkinarako, jota Reetu voisi lähteä Juankosken Neron kanssa takomaan.

kyselijäRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy20.3.2014 23.17
Huhtikuu lähenee. YLE:n uutinen alkaa kuulostaa aprillipilalta.

YLE:n uutisessa mainitaan, että ensimmäinen päällystyskone saadaan käyntiin huhti-toukokuun vaihteessa.

Onkohan Koivuvitsi kaikessa hiljaisuudessa rakentanut Tratta PBF:n pahvitehtaalle jo toisen päällystyskoneen?

Se on kyllä totta, että joillakin tehtäilla voi olla useita off-machine päällystyskoneita. Minäkin olen nähnyt niitä ihan omin silmin.

Minnehän se on mahtunut?

TavastRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 5.46
AB kirjoittaa

Mika Lehdolla on selvät kytkennät Rotenbergeihin ja heillä taas Putiniin. Rotenbergit omistavat Långvikin hotellin ja Mika Lehto vastarannan tontit.

Onko Lehdolla ja Rotenbergeillä muuta yhteistä kuin naapuruussuhteet?

ideRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 10.37
Olisiko ne kaikki kolme epäidenttisiä kaksosia, kuten Speden elokuvassa.

valekonsulttiRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 11.35
Kytkennöistä riippumatta kusetus jatkuu. Pitäisikö Nyyssöstä neuvoa?

ideRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 12.43
Hyvät neuvot ovat tärkeitä myös Nyyssöselle.

Mistähän niitä tosi hyviä neuvoja löytyy?

Voi , voi hummeripoijat minkä teitteRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 14.39
Ei enää tarvitse Nyyssönen neuvoja, koko hanke on ollut melkoinen vitsi. Kuntatakaus oli oikein suuri kusetus suoraan päättäjien silmille. Tuo on tosi kitkerää ureaa juankoskelaisten taakaksi

kristallipallon tuijottelijaRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 14.45
Münchhausen kertoi tarinoissaan muun muassa lentäneensä tykinkuulalla, käyneensä kuussa kuumailmapallolla, vetäneen itsensä omista hiuksistaan ylös suosta sekä saaneensa sormuksen, joka tekee hänestä näkymättömän.

On kutsuttava paroni Münchhausen hätiin, muuten tästä ei selvitä.

yläkoulun tytötRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 15.12
Onhan meillä von Kangasperko. Jutut ovat samaa tasoa Münchausenin uskottavuuden kanssa, ja merkittävät luottamushenkilöpaikat edellyttävät niiden juttujen ottamista totena. Kuoululaisetkin kertovat Watch Up -tarinoita kunnan johdon puuhista.

ABRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 16.12
Eipä ole Lehto paljon osakepääomaa tähänkään firmaan sijoittanut:


Yrityksen nimi Kiinteistö Oy Juankosken Ranta
Yhtiömuoto Osakeyhtiö
Y-tunnus 25480768
Perustamisvuosi 2013
Yhtiön kotipaikka Helsinki
Tilikausi alkaa 01.01.
Tilikausi päättyy 31.12.
Osakepääoma 2 500,00 EUR

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita Juankosken kunnan Akonveden kylässä sijaitseva n. 17.000 m2 suuruista
määräalaa Alftan nimisestä tilasta kiinteistötunnus 174-401-4-303 ja tontilla olevaa rakennusta.

ABRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 16.55
Edellisen sijaan Lehto on tosissaan Rotenbergien naapurina. Firmansa osakepääoma on tuhatkertainen Juankosken firmaan nähden:

Yrityksen nimi: Långvik South Oy
Yhtiömuoto: Osakeyhtiö
Y-tunnus: 25608012
Perustamisvuosi: 2013
Yhtiön kotipaikka: Helsinki
Tilikausi alkaa 01.01.
Tilikausi päättyy 31.12.
Osakepääoma: 2 702 500,00 EUR

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 17.47
AB:lle huomauttaisin, että Juankosken Neron eli paroni von Münchausen Jr:n luomassa läpeensä korruptoituneessa kylässä kaikki on halpaa ja yrityksillä ei tarvitse olla muuta kuin minimipääoma, koska Neron luomat yritykset ovat kaupungin suojeluksessa samaan tapaan kuin Ukrainassa. Veronmaksajat maksaa viulut.

Veronmaksajat herätkää. Nero vetää kaikkia veronmaksajia huulesta. Katsokaa yrittäjien riskinottoa:

Konset Oy 28.12.2010 (myöhemmin Premium Board Capital Oy) oma pääoma 2500 ?. Myöhemmin hollantilaisesta pankista saatu laina 6 milj. euroa, joka siirrettiin Hansaro Oy:öön.

Hansaro Oy 28.10.2010 (myöhemmin Premium Board Finland Oy) oma pääoma 2500 ?.Tilille 8.3.201 6 milj. euroa Konsetista ja kun Finnveran ja Handelsbankenin lainat oli nostettu kesällä 2011, kyseinen 6 milj. euron lainaraha matkasi Farocon Oy:n kautta takaisin Maltalle hollantilaisen pankin kautta. Premium Board Finland Oy menetti parissa vuodessa noin 25 milj. euroa tappiolliseen toimintaansa. Valtaosa tappiosta Suomen veronmaksajien rahoja.

Scetol Ab 4.4.2011 (myöhemmin Primary Energy Finland Oy) oma pääoma 2500 ?. Kaupunki ja Savon Voima siirsivät heinä-elokuussa 2011 51% biolämmön osakkeista tälle vähävaraiselle yhtiölle ilmeisesti vain 61200 eurolla. Biovoimalan jällenhankinta-arvo oli noin 10 milj. euroa.

Samoritzi ja Koivuvitsi tarvitsivat tähän operaatioon puhdasta rahaa yhteensä 7500 ?, jonka jälkeen Juankosken Nero hoiti asiat suunniteltuun loppuun kaikessa hiljaisuudessa. Sitten vielä Nero maksatti kaupungilla Koivuvitsin Handelsbankenista ottamasta lainasta 4 milj. erääntyneitä lainoja ja on käynnistänyt välimiesoikeusprosessin, jossa Nero sovittelee kaupungin saatavan Samoritzilta nollaksi. Kyseisen varastoyhtiön todellinen vakuusarvohan on nolla tai negatiivinen oikeuskulujen jälkeen.

Vain paroni von Münchausen Jr:n eli Juankosken Nero pystyy tällaiseen veronmaksajien kusetukseen.

MustakaapuRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy21.3.2014 19.05
On selvää, että eräät tahot tekevät tutkintapyynnön heti, kun selvitys on tehty.
Julkisten varojen holtiton käyttö ja tuottamuksellinen julkisten varojen hävittäminen on poliisi-asia.
On selvää, että tätä puhallusta ei ole tehty Juankosken puolelta vain pyhän hengen nimissä. Hyöty on opllut joillekin tahoille runsasta.

ahkeruus kunniaanRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy24.3.2014 19.21
ei käynnisty tehdas, yrittäkää nyt etsiä sitä työtä muualta, älkää eläkö haavemaailmassa että pääsette töihin enää siihen tehtaaseen. SUomi tarvitsee veronmaksajia!

maksanut tarpeeksiRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy25.3.2014 10.59
Mikä käynnistys? Eikö Veijo todellakaan osaa hoitaa tehtäväänsä ja lopettaa kusetus?

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy26.3.2014 14.00
Talvivaaralle on jouduttu taas antamaan lisäaikaa tilinpäätöksen tekemiseen, kun eväät on täysin levällään vaikka Krimin kriisi on nostanut nikkelin hintaa 17%:lla maailman markkinoilla. Yhtiö ei kuitenkaan tiedä tilanteestaan mitään kertoo Taloussanomat:

"Talvivaara sanoo nyt julkistavansa tilinpäätöksensä viimeistään 30. huhtikuuta. Yhtiö ei kuitenkaan tällä hetkellä pysty antamaan tarkempaa arviota tilinpäätöstiedotteensa, tilinpäätöksensä ja vuosikertomuksensa julkistamispäivistä, vaan niistä tiedotetaan tilanteen selkiytyessä erikseen.

Fiva myönsi jo tammikuussa Talvivaaralle luvan tilinpäätöstietojensa julkistamiseen. Tällöin takaraja oli maaliskuun loppu."

Pitäisiköhän Juankosken Neron, Vexin, Hempan sekä selvitysmies Nyyssösen ruveta kyselemään myös Tratta PBF:n, biovoimalan ja Farocon välitilinpäätösten perään, että tilanne ei riistäytyisi täysin käsistä?

Mistäs sen tietää, vaikka yhtiöt olisi takoneet taas lisää tappiota entiseen malliin. Tratta PBF:n tappiovauhti on ollut 10 milj. euroa vuodessa, biovoimalassa ilman satunnaisia tuloja tappiota 0.5 milj. euroa vuodessa. 31.5.2013 myös Farocon liittyi tappiokerhoon. Tappiota komeasti 450000 euroa ja liikevaihdon lasku 7.9 milj. eurosta vain 765000 euroon eli 90%. 31.5.2014 Faroconin kumulatiivinen tappio lienee luokkaa 900000 euroa ja oma pääoma nolla. Ei muka hätää, kun välimiesoikeudessa ollaan?

Entisten tappioiden kanssa yritysryhmällä voi siis tällä hetkellä olla kumulatiivista tappiota pyöreästi 30 milj. euroa. Mitenhän selvitysmies tappiot jakaa? Omat ja vieraat pääomathan yhtiöt ovat menettäneet jo aikoja sitten!!!!! Kassat on tyhjinä.

Juankosken Nerolla, Vexillä ja Hempalla riittää selittämistä kaupungin veronmaksajille.

Mitä tässä odotellaan?

reviisoriRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy26.3.2014 22.48
Kuntalaiset odottavat Veijon ja Heimon raporttia kusetuksen lopettamisesta. Missä se viipyy???
Samat miehet puhuivat ääneen avoimuudesta vaalien aikoihin. Kissako on kielen vienyt vai kaupunginjohtaja?

kyselijäRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy26.3.2014 23.20
Vexi on jo sentään kertonut julkisuuteenkin, että hän ei ymmärrä pahvitehtaan takausasioista mitään.

Onkohan niin, että myöskään Juankosken Nero ja Hemppa eivät ymmärrä tilanteesta mitään?

Kuinka kuntaa voidaan ylipäätään johtaa, kun kukaan keskeisistä päättäjistä ei tiedä missä mennään? Kuntalakien mukaan tilanteesta tulee kuitenkin tiedottaa avoimesti. Vai onkohan tilanne mennyt jo niin pahaksi, että kaikki tärkeät päätökset tehdään Juankoskella jo salassa? Pitäisiköhän Neron, Vexin ja Hempan kutsua lakimies avukseen tilanteen valottamisessa veronmaksajille?

Sitä paitsi Juankosken kaupunki omistaa vielä 30% seisovasta biovoimalasta, koska kaupungin tekemillä osakekaupoilla ei ole edes lainvoimaa. Tällainen omistaja ei ujostele asiassaan. Ai niin, ongelmana on se pahuksen jääviys. Kaikki kyseiset päättäjät ovat jäävejä käsittelemään Tratta PBF-vyyhtiä! Siinäkö se syy.....hiljaisuuteen?

ei julkinenRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy27.3.2014 7.54
Kartonkitehdas on osakeyhtiö, jonka tiedotusta eivät hoida Hempat eikä Humpat.

Näine se menee, joten turhaa odottaa kenenkään lisätietoja muualta kuin kartonkitehtaan tiedottajalta tai selvitysmieheltä.

valetiedottajaRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy27.3.2014 8.06
Pitäisi poikien tiedottaa, missä mennään Juankosken veronmaksajien etujen valvonnassa. Mitä on tehty ja mitä ollaan seuraavaksi tekemässä?
Mikä on Juankosken saamisten tilanne? Paljonko olemme saamassa Faroconista? Sehän oli turvaava vakuus.
Björkqvist hoitaa sitten sen kartongintekopuolen. Viisaat eivät kuitenkaan usko mitä tahansa valheita. Pahinta on, että Juankosken johto on liittynyt täydestä sydämestä puuhamiesten valehtelijoiden klubiin, kuntalaisia vastaan.
"Ei julkinen" on tyypillinen Kangasperkon juoksutyttö.
Juankoski on hukannut niin monta miljoonaa kartongin tekemiseen, että meillä on oikeus saada tietoja.

ei julkinenRe: Kartonkitehtaan käynnistys myöhästyy27.3.2014 8.46
Vakuus- ja takuuehdot ovat olleet jo myöntämispäivästä lähtien julkista tietoa.

Luepas valetiedottaja sieltä, niin et tarvitse samaa asiaa kysellä uudestaan ja uudestaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: