Keskustelu

ABSote-uudistus23.3.2014 16.15
Heti kun Sipilä tuli sairaslomalta saatiin sote-sopimus. Sipilä edustaa uudenlaista kulttuuria ja kepuloiset saavat rökälevoiton seuraavissa eduskunta- ja kuntavaaleissa.

Päätäntävalta säilyy jatkossakin aika paljon kuntien vastuulla ja yhä suuremman äänisaaliin saavat kepuloiset tekevät edelleen kansakunnan kannalta tyhmiä päätöksiä kunnissamme. Ei auta jos johtajalla on viisautta, kun alamaisilla on sitä vähemmän.

Tässä on tulevan pääministerin mietteitä:

http://www.juhasipila.fi/blogi/2014/03/23/106/?page2

AKMRe: Sote-uudistus23.3.2014 17.01
AB:lle kiitos Sipilä-tiedotteesta.

Sipilästä näkee sen, että kysymyksessä on insinööri, joka on tarttunut härkää sarvista ja siirtänyt broileripolitiikkojen luomat "hallintohimmelit" suoraviivaisesti roskakoriin.

Lääkäreitä ei pitäisi varsinkaan päästää organisaatiota kehittelemään, koska meille on syntynyt Suomeen tilanne, että jopa asperiini reseptiin tarvitaan ylilääkärin lupa. Nyt muutamalle sairaanhoitajalle on annettu lupa tuollaiseen ihmiselle "vaaralliseen" toimenpiteeseen.

Sellaista rajoitusta ei käsittääkseni ole lääkäreille taas annettu, että 96%:sta pirtua ei saisi enää kirjoittaa Pro Auctore itselle litraa kuussa tai jotain sinne päin.

Oletko muuten AB pannut merkille, että vuoden 2014 alusta mekin voidaan valita vapaasti se terveyskeskus, jossa alamme vaivojamme hoitelemaan? Tietääkseni meillä on Juankoskellakin hyvä terveyskeskus, joten ei kun vain laitosta mainostamaan ja tilat täyteen käyttöön.

Siplilä puhuu asiaa, kun puhuu rahasta ja rahoituksen yksikanavaistamisesta. KELAn rooli onkin syytä ottaa tiukasti luupin alle, järjestelmä on sisältä täysin mätä.

ABRe: Sote-uudistus23.3.2014 17.12
Pari vuotta vielä Suomessa kärvistelyä ja sitten vaimokin eläkkeelle ja Espanjan aurinkoon. Vuokrassa, elämisessä, veroissa, viinissä ym. säästää yli kaksi tonnia kuussa pienistä eläkkeistä.

Terveydenhoidossa Espanjassa pienemmät jonot kuin surkeassa Helsingissä. Ja Suomi maksaa terveydenhoidon kulut Espanjalle. Suomessa muuten on kaiken maailman poliklinikkamaksuja ym, joissa Espanjassa kirjoilla oleva säästää. Onneksi valtiolta tuleva eläke on vain 20% koko eläkkeestä, koska se verotetaan Suomessa. Kun veroprogressio pienentää sen osan verotusta Suomessa ja lopun osan verotusta Espanjassa, niin on tosi edullinen tilanne. Sanokaa vaan paras paikka.

PepponeRe: Sote-uudistus23.3.2014 19.29
Sosiaali- ja terveystoimi siirtyvät KYS-kuntayhtymälle. Juankosken talousarviosta 2/3 siirtyy kunnan ulkopuolelle ja päätöksenteosta ei ole enää hajuakaan. Kysin valtuustossa on kaksi juankoskelaista, jotka eivät avaa suutansakaan päätöksenteossa. Nyt viimeistään tällaisten pikkukuntien aika on ohi. Lopun kolmanneksen takia ei kunnantaloa kannata lämmittää.
Yliopistosairaaloiden miljoonapiirit ovat hallinnoltaan leimasimia. Virkamiesten viisauteen on jatkossa luotettava. Silti olen tyytyväinen. Jokainen muutos pois nykyisyydestä, on muutos parempaan.
Pienet maaseutukunnat tulevat valitsemaan KYS-hallintoon tietenkin keskustalaiset edustajansa, koska kunnatkin ovat keskustalaisia, ainakin Savossa.

HässimäRe: Sote-uudistus23.3.2014 20.20
Juankosken terveysasemasta tulossa vanhusten hoitolaitos, sillä päivystys lakkaa vähitellen.
Lukekaa Kuopion ja Juankosken kuntien liitos-suunnitelmat.
Muuten myös lukio on lakkaamassa.
Kepun keskittämispolitiikkaa.

AKMRe: Sote-uudistus23.3.2014 20.46
Monet viisaat on Suomen jättäneet ja viettävät hyvin ansaitut eläkepäivänsä Espanjassa, Floridassa ja ties missä. Elintasokin nousee noissa paratiiseissa kummasti, palvelut pelaa eikä tarvitse edes pelätä arvaamatonta Putinia.

Miksi taistella tutkainta vastaan Suomessa, jossa presidenttikin pitää jonottamista hyvänä asiana?

Suomen yksi suurimmista ongelmista onkin jonottaminen postissa, pankeissa, vakuutusyhtiöissä, katsastuskonttoreilla, virastoissa, sossun luukuilla, apteekeissa, leikkausjonoissa, taksijonoissa, bussipysäkeillä, kauppojen kasoilla, kaikilla lippuluukuilla, puhelin- ja sähköyhtiöiden asiakaspalveluissa jne. Suomalainen opiskelija jonottaa myös päästäkseen opiskelemaan yliopistoihin ja kaiken karvaisiin oppilaitoksiin. Suomalainen jonottaa vuosikaupalla kunnallisia vuokra-asuntoja, palvelua työvoimatoimistoissa ja KELAn luukuilla.

Yksinkertaisesti ei ole olemassa sellaista asiaa, jota suomalainen ei jonota. Se on merkki siitä, että Suomessa ei mikään palvelu pelaa. Suomalainen on siis tottunut ja systeemiin alistunut jonottaja. Äskettäin presidentti ei päässyt edes sisään eliittiravintolaan!

Jonotuskulttuurimme alkaa muistuttaa Venäjää, jossa jono syntyy heti, kun ensimmäinen jonottaja astuu jonon kärkeen. Porukalla aletaan jonottaa, vaikka ei ole mitään palvelua, mitä jonotetaan.

Öiseen aikaan jonottaminen on myös hyvin vaarallista hommaa ja moni onkin päässyt hengestään, kun on nälissään joutunut jonottamaan nakkikioskilla hampurilaista tai grillimakkaraa ja taakse on sattunut joku päänsä sekoittanut nälkäinen huumehörhö jonottelemaan.

Minäkin jonotin pari vuotta sitten eräässä sairaalassa poikani kanssa muutaman tunnin lääkärin oven ulkopuolella, kun poikani loukkautunut jalka piti tarkistaa. Vieressäni istui vanhempi naishenkilö, jolta kysyin kauanko hän on jonottanut? Sanoi jonottaneensa pari tuntia jo ennen minua. Kun minulle tuli pari tuntia omaa jonotusta täyteen, lähdin sairaaalan käytäville kyselemään, missä lääkäri on? No, minulle kerrottiin, että lääkärin työaika oli loppunut jo pari tuntia sitten ja hän oli lähtenyt kotiinsa ja siinä kolme sitkeää ihmistä vaan jonotti tyhjän lääärihuoneen oven edessä ilman mitään informaatiota.

Jos joku vaivautuisi suorittamaan yksinkertaisen ajankäyttöanalyysin tavallisen suomalaisen ajankäytöstä, niin veikkaanpa, että keskimääräinen suomalainen käyttää valveillaoloajastaan jopa 30% erilaiseen jonottamiseen. Jonottaessaan ihminen ja esim. sairaaloissa myös mahdollinen saattaja eivät ole tuottavassa työssä. Voidaan siis olettaa, että Suomi menettää joka vuosi noin 30%:n osuuden kansantuotteestaan sen vuoksi, että kansa joutuu jonottamaan otsa hiessä joka asiassa.

Jonottaminen pitäisi Suomessa kieltää lailla ja säätää jonotuslaitoksille ns. jonotusvero. Tällä tavalla toimien jonot saadaan pyyhittyä kokonaan pois. Kuka nyt turhia veroja haluaa maksaa?

Viime vuonna Suomen bruttokansantuote oli 193.4 miljardia euroa, jos yllä esittämäni 30%:n arvio jonotuksen aiheuttamasta kansantaloudellisesta menetyksestä on oikea, niin viime vuonna Suomi menetti jonotuksen johdosta bruttokansantuotetta peräti 82.9 miljardia euroa. Nyt broilerikansanedustajat pohdiskelee, millaisia veroja pitaisi korottaa ja kustannuksia leikata, kun vajetta tuntuu politikoila olevan enimmillään 9.5 miljardia euroa.

Jo vaatimattomalla jonotusverolla, esim. 8 euroa per tunti jonottajaa kohti, saadaan koottua jo noin 16 miljardia euroa jonotusveroa. Tehokas jonotusverotus on myös oiva lääke työllisyyden lisäämiseksi, koska jonotushan johtuu esim. virastoissa ja muualla siitä, että palveluhenkilökunta on riittämätön ja palvelusysteemit ovat Suomessa yleensä aataminaikaisia.

ABRe: Sote-uudistus23.3.2014 21.06
Sipilä jyräsi Kääriäiset ja Pekkariset. Hyvä Sipilä. Nurkkakuntaisuus on mennyttä aikaa:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014032318149556_uu.shtml

opettajan koiraRe: Sote-uudistus23.3.2014 21.15
Kun piti näyttää kaavilaisille terveyskeskuksen mallia ja muiluttaa heiltä pois terveyskeskuspalvelut, siinä onnistuttiin. Investointi 6,5 milj. euroa ja kaavilaisten suututtaminen. Käyttökustannuksissa Kysterin kautta kuntaparimme menettää n. 800.000,- / v entiseen verrattuna. Kuopio ei maksane tätäkään laskua.
Juankosken sote-uudistus pitäisi aloittaa kunnan johdosta. Nyt maksamme Erikan ja Ranen masinoimaa "uudistusta". Terveyskeskus oli kyllä koko kepumafian taidonnäyte. Oikein kehuivat vaalimainoksissa... tosin kertomatta veronmaksajille tullutta laskua.
Jos emme korjaa Juankosken tilannetta ja taloutta, kun vielä itse voimme, saavat kepulaiset koko laskun niskaansa. Turha on selitellä siinä vaiheessa, kun Kuopio sanelee ratkaisut. Itse aiheutettu vaiva kaiken kaikkiaan.

AKMRe: Sote-uudistus23.3.2014 23.27
Juha Sipilä näyttää olevan toiminnan mies.

Kepuloiset oli suunnitelleet taas väsyttävänsä Kataisen porukat maakuntamalleilla, mutta nyt taitaakin ruveta tapahtumaan.

Kun vielä hallitus kävisi ottamassa Virossa mallia terveydenhuollon moderneista tietojärjestelmistä, niin eiköhön meilläkin vähitellen päästä kepuloisten vaalimista agraariajan käytännöistä nykyaikaan.

Kun sitten vielä Sipilä sanoisi senkin ääneen, että yksityinen terveydenhuolto on vähintään yhtä pätevää kuin kunnallinenkin hoito, niin silloinhan meidän ei tarvitsi käyttää kolmatta osaa ajastamme turhaan jonottamiseen.

sitten se nähdäänRe: Sote-uudistus24.3.2014 7.53
Näyttää nyt kuitenkin siltä, että Juankosken terveyskeskusremontti kannatti kyllä tehdä. Kysteristä irtaudutaan vuonna 2017, jonka jälkeen Juankosken terveysasema varmasti jatkaa kyllä päivä-toimintojaan. Itsenäisenä säilyvällä Kaavilla tulevaisuus näyttää sumuiselta eikä Kaavin terveyskeskusremonttia voida viivyttää enää kovinkaan pitkälle.

Juankosken etuRe: Sote-uudistus24.3.2014 8.36
On mukava huomata, että kepulaiset ovat lähteneet liikkeelle. Kun vielä saisi sanomaan jotain uutta ja rakentavuutta, olisi uusi aika alkanut.
Jos Juankosken tulevaisuutta rakennetaan Sipilää ja itseä kehumalla ja muita asiattomasti haukkumalla, ei mikään ole muuttunut.
Verratkaa, hyvät kepuloiset, Kaavin taloutta Juankosken talouteen. Tehkää se puolueettomasti. Tai kertokaa edes muutamia isoja asioita, jotka Juankoski on tehnyt hyvin. Vaalikampanjassa kepulla oli pitkä lista saavutuksista, mutta totuuden paljastuttua lista on käynyt hyvin lyhyeksi.
Että tästä eteenpäin...

kaveRe: Sote-uudistus24.3.2014 20.06
Katsokaa vuosiksi eteenpäin tätä sote-uudistusta, niin ehkä huomaatte mitä se tarkoittaa Juankosken terveyspalveluille.

Juankosken terveyskeskus on ajanmukainen ja vasta uudistettu kokonaisuudessaan eli tulevaisuudessa terveyspalvelut säilyy.

Kaavilla asiat on toisin, vaikka on kaksi röntgenkonetta eli Kaavin terveyskeskus tulee jäämään hopealle tai pronssille.

AKMRe: Sote-uudistus24.3.2014 23.12
kaven ei kannata taas lähteä tuohon Juankosken kepuloisten nokitteluun Kaavin kanssa.

Fakta on se, että Juankosken Nero on ajanut kaupungin konkkaan ja sillä siisti. Ei kalliilla terveyskeskuksella tee mitään, jos kylässä ei ole ainuttakaan potilasta terveyskeskuksen hoidettavaksi. Vuonna 2017 Kuopio pistää kalliiksi käyvän terveyskeskuksen kiinni ja kuskaa potilaat Kuopioon bussilla.

Siinä törröttää keskellä kylää seinät pystyssä kallis tyhjä pytinki kuin pohjois-korealainen ravintola vailla asiakkaita.

kaveRe: Sote-uudistus25.3.2014 6.27
AKM:n arviot Juankosken väkiluvun kehityksestä ja terveyskeskuksen jatkosta ovat tosiaan Pohjois-Koreasta, sieltä valkoiselta vyöhykkeeltä.

Juankosken asukasluku osoittaa suoraan, että terveyskeskuksen jatko on erittäin hyvin turvattu ja bussikyydit Kuopioon ovat täyttä utopiaa.

Ei negatiivisella oman asuinpaikkakunnan hyvän terveyskeskuksen toiminnan mustamaalauksella saavuteta mitään, ikävä näin on.

arvaa vit.....koRe: Sote-uudistus25.3.2014 10.31
tule akm kaaville töihin,jos haluat kroonisen vitutuksen

ABRe: Sote-uudistus25.3.2014 10.59
Ongelma ei useinkaan ole se, missä terveyskeskukset ovat, vaan se, missä lääkärit ovat. Minä olen ainakin kokenut, että lääkärin vastaanottoaikaa ei saa säällisessä ajassa. Kaupungeissa lääkärit ovat mieluummin yksityisellä puolella ja pienemmille paikkakunnille ei heidän kiinnostuksensa riitä.

Lääkäritkin ovat ihmisiä ja heitä on parempia ja huonompia. Näyttää siltä, että paremmat hakeutuvat yksityispuolelle. Ongelma pitää ratkaista niin, että sote-uudistuksessa organisaatiossa ja systeemeissä säästetyt rahat käytetään sellaisiin parannuksiin, että julkinen terveydenhuolto ja pienten paikkakuntien terveyskeskukset tehdään houkuttelevimmiksi lääkäreille.

Jos Juankoskella on tehty kallis terveyskeskusinvestointi, niin se virhe on sitä pienempi, mitä vilkkaammassa käytössä ne puitteet sitten ovat. Ei se potilaan haastattelu ja lääkkeiden määrääminen paljon isompia puitteita tarvitse. Se on kuitenkin se suurin osa työstä. Tarkempiin tutkimuksiin voi sitten lähettää vaikka Kuopioon. Pääasia on, että pääsee nopeasti siihen putkeen mukaan.

ikkunapöydän raatiRe: Sote-uudistus25.3.2014 11.07
Tilanne ei ole muuttunut miksikään siitä, että Juankosken on hoidettava taloutensa kuntoon. Mitä huonommaksi talous jätetään, sitä synkempi tulevaisuus on. Taivaanrannan maalarit pitäisi poistaa johdosta. Eivät kuntalaiset ole sellaista politiikkaa halunneet.
Kokonaisnäkemystä ja kokonaissuunnitelma tarvitaan. Aloitetaan tilinpäätösten muuttamisella ylijäämäisiksi Vapaan Juankosken esittämillä lääkkeillä.
Yhteistyöllä ja neuvottelemalla homma hoituu... ei salailemalla eikä sulkemalla uusien ajatusten esittäjät kaiken ulkopuolelle. Ennakkoluulottomat uudet ideat eivät ole synti.

ABRe: Sote-uudistus25.3.2014 11.18
Todellista yritystä Juankosken johdon vaihtamiseksi ei ole nähty. Sen sijaan paljon puhetta.

Näyttää siltä, että valtakunnan politiikassakin pienpuoleet jätetään sivuun. Tulevissa hallituksissakin riittää, että kolme suurta on mukana ja SDP oppositiossa. Pienpuolueita ei tarvita - ei ainakaan sateenkarisukkaisia.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/67663-suomessa-tehtiin-salailun-historiaa-en-muista-vastaavaa

AKMRe: Sote-uudistus25.3.2014 13.09
Juankosken tulevan väkiluvun kehityksen kohdalta mainitsin vain totuuden ja heti kave hyökkää päälle.

nim. merkille arvaa vit.....ko muistuttaisin Kuningas Paavo I suuren kuolemattomasta viisaudesta, että "vit...kseen voi kuolla". Tästäkin syystä ne kylät tyhjenee Savon sydänmailla.

Tilanne on juuri niin kuin AB yllä toteaa, Juankosken tyhjään terveyskeskukseen pitäisi saada hommiin maalaistohtori Kiminkisen tapainen supliikkimies hommiin, niin asiakkaita voisi ehkä riittää.

Kiminkinen taitaa kuitenkin jalkautua mielellään potilaiden luokse kotiin nykypäivänä, joten pikkuvaivat hoidetaan tulevaisuudessa muualla kuin kalliissa terveyskeskuksissa.

Polvien tähystysleikkauksetkin on jo todettu useimmissa tapauksissa täysin turhiksi ja niistä ollaan luovuttu useimmissa tapauksissa. "Pelkkä leikkausvälineiden kalistelu antaa saman tuloksen kuin polven tähystysleikkaus" totesi Kiminkinen toissa yönä muistaakseni telkkarissa.

Uusi terveydenhuoltolaki antaa nykyään potilaalle mahdollisuuden valita sen terveyskeskuksen, missä hän haluaa hoitoa itselleen annettavan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: