Keskustelu

Pekka VKiva koulu25.3.2014 12.07
Moro,
sivistyslautakunta ja Juankosken kaupunki saa valtion rahoitusta "kiva koulu" projektiin. Kyseessä on siis koulukiusaamisen estäminen kaikilla mahdollisilla hyvillä keinoilla. Miksi Säyneisessä ei ole toteutettu jo kaupungin sivuilla selvitettyä menettelyä, vaan ollaan sen sijaan lakkauttamassa koulua.
Tässä selvitys kaupungin sivuilta:"
-koulu

Peruskoulun 7-9 luokkien Juankosken koulu kuuluu kiusaamisen vastaiseen KiVa -koulu hankkeeseen.



KiVa Koulu ? ohjelma on käytössä koulussamme

Kiva koulu on opetusministeriön rahoituksella Turun yliopistossa kehitetty toimenpideohjelma koulukiusaamisen vähentämiseksi. KiVa-lyhenne muodostuu sanoista Kiusaamisen Vastainen tai Kiusaamista Vastustava. KiVa Koulun on todettu vähentävän kiusaamista ja lisäävän kouluhyvinvointia. Syksyllä 2009 noin 1400 suomalaista koulua otti ohjelman käyttöön, näiden joukossa meidän koulumme.

KiVa -Oppitunneilla opitaan keinoja vastustaa kiusaamista

KiVa koulu näkyy koulun arjessa monin tavoin. 7-luokkalaisille suunnattuja KiVa- teemoja toteutetaan oppituntien ja teemapäivien muodossa. Oppitunnit ja teemat sisältävät mm. keskusteluja, ryhmätöitä, lyhytfilmejä kiusaamisesta ja rooliharjoituksia. Niiden sisältö etenee yleisistä aiheista, kuten kunnioituksen merkityksestä ihmissuhteissa kiusaamisen mekanismeihin ja seurauksiin. Monilla oppitunneilla keskitytään siihen, millainen rooli ryhmällä on kiusaamisen ylläpitäjänä tai lopettajana: mietitään ja harjoitellaan erilaisia tapoja vastustaa kiusaamista. Oppitunteja ja teemoja täydentää virtuaalinen oppimisympäristö nimeltä KiVa Street. KiVa Koulu näkyy myös koulun käytävillä julisteina ja välituntivalvojien valvontaliiveissä.

KiVa-tiimi selvittää kiusaamistapaukset yhteistyössä luokanvalvojan kanssa

Koulussa toimii vähintään kolmen opettajan tai muun henkilökuntaan kuuluvan aikuisen (rehtori, oppilashuollonohjaaja) muodostama työryhmä, KiVa-tiimi. He selvittävät yhteistyössä luokanvalvojan kanssa esiin tulevia kiusaamistapauksia. Koulun henkilökunta on saanut perehdytyksen KiVa Koulu- ohjelman toteuttamiseen ja kiusaamistapausten selvittämiseen.

KiVa Koulu- ohjelma on erityisesti suomalaiseen kouluympäristöön soveltuva koko koulun ohjelma, jossa kiusaamisen vähentämisessä ja ennaltaehkäisemisessä korostetaan jokaisen oppilaan vastuuta yhteisestä hyvinvoinnista



Lisätietoa: www.kivakoulu.fi"

Väkkärä, ainoa oikea.Re: Kiva koulu25.3.2014 12.30
KiVa koulu-ohjelma on täyttä sanahelinää ainakin Muuruveden koulussa.

kristallipallon tuijottelijaRe: Kiva koulu25.3.2014 16.22
KiVa koulu vaikuttaa minustakin vähän bryrokraattien sanahelinältä, kun tuo kiusaaminen on niin korostetusti esillä.

Koulussa pitää olla "äksöniä" ja koulun pitää tarjota kiinnostavaa ja aktivoivaa opetusta sekä käsien että pään taitoja. Kaikki eivät ole luku- tai numeroihmisiä, mutta voivat silti olla äärettömän luovia ja tehokkaita, kun heille annetaan mahdollisuus toimia.

Peruskoulussa on se valuvika, että on keskitytty liiaksi tasapäistämiseen ja tasa-arvoon, joista tasa-arvo on tietysti hyvä, mutta luovuutta Suomessa nyt ja tulevaisuudessa eniten tarvitaan.

UllaRe: Kiva koulu2.4.2014 9.26
Tähänkin asiaan kommentti. Jokaisen koulun ilman mitään hienoja projektisanoja tulee olla kiva koulu ihan automaattisesti. Jokaisessa koulussa pitää luoda innostava oppimisympäristö lapsille ja opettajille. Kouluissa tulee toimia juuri niin kuin kristallipalloonsa tuijottaja sanoo.Täytyy toiminnassaan toimia niin, että koulu on innostava ja mukava paikka. Oppimista ja opetusta voidaan tehdä niin monilla erilaisilla tavoilla. Kannustetaan, innostetaan ja innostutaan.
Kun kaikki ovat sydämestään mukana koulutyössään niin oppilaat kuin opettajatkin niin siinä se on se kiva koulu. Kaikki huomioidaan, opetellaan tekemään asioita yhdessä, opetetaan huomioimaan toiset, opetetaan auttamaan toisia,puolustamaan toisia,toimimaan ryhmässä. Sitä se on se aikuisenkin elämä. Osataan toimia toisten kanssa.
Kiusaamisiin pitää puuttua heti ja oikealla tavalla. Ei vain sormi pystyssä sanota,että hyi hyi ei noin saa tehdä. Vaan kaverit keskustelemaan asioista ja hakemaan se ratkaisu,että nämä itsekin huomaavat,että no olipas tosi tyhmää. Paiskataan kättä ja homma jatkuu. Totta kai tämän joutuu tekemään monen monta kertaa mutta pikkuhiljaa se oppi menee perille. Sitä on kiva koulu. Ei tarvitse olla mikään projekti ja määrärahallinen asia. Ei sen toteutukseen tarvita määrärahoja. Siihen tarvitaan vain maalaisjärkeä ja tahtoa.

anonyymiRe: Kiva koulu9.4.2014 21.17
Kiva koulu ei näy muualla, kuin opettajien liiveissä,



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: