Keskustelu

koululaiskuljettajaSäyneisen ja Juankosken sisäänpäin lämpiäminen30.3.2014 16.43
Juankosken talous on ollut kuralla jo vuosikausia. Olisiko peiliin katsomisen paikka? Kunnan asukkaathan äänestävät henkilöt luottamustoimiin ja virkoihin.
Säyneisen koulua koskevat kuviot ovat myös erittäin mielenkiintoinen asia. Koulua oltiin lakkauttamassa jo pari vuotta sitten, mutta silloin lakkautuksen saivat estettyä Säyneisläiset yrittäjät jotka uhkasivat siirtää yrityksensä rekisteri paikkakunnan toisaalle.
Kuitenkin vähän aikaa sitten tietyt Säyneisläiset vanhemmat antoivat aiheen lakkautustoimille siirtämällä lapsensa Juankosken kouluun. Vain siksi että Säyneisen koulussa ei muka olisi enää ensi lukuvuonna saanut riittävän hyvää opetusta opetusryhmien yhdistelyn vuoksi. Voiko sen tietää etukäteen? Samat lapset ovat tukiopetuksessa vuodesta toiseen, he joilla käytöstavatkin kaipaisivat tukiopetusta. Voisiko vika olla jossain muualla kuin koulun opetuksen laadussa. Pitäisikö esim. kirjat opetella ottamaan välillä mukaan koulusta kotiin. Ehkä myöskin niinkin alkeellisissa asioissa kuin sisäsiisteydessä ja toisten huomioon ottamisessa olisi rutkasti parantamisen varaa? Onko lapsensa siirtäneiden vanhemmat miettineet koulumatkan pituutta Juankoskelle?
Molemmat paikkakunnat ovat myös siitä hauskoja, ettei vapaata kilpailua ainakaan henkilöliikenteessä sallittaisi. Tähän voisi esittää vastakysymyksen, että moniko Säyneisläinen tai Juankoskelainen käy töissä jonkun muun paikkakunnan alueella, esim. Kuopiossa? Jos mielestänne kukaan muu kuin Säyneisen ja Juankosken taksiyrittäjät eivät saisi harjoittaa liikennöintiä ks. alueella, niin sama koskenee myös paikallisten työssäkäyntiä toisen kunnan alueella. Toiset tuomitaan, mutta itselle sallitaan, niinkö? Huvittavaa myös on mielenosoitukset liikenteessä koululaisautoille ja näiden kuljettajille. Onko juolahtanut mieleen että kuljettajat tienaavat elantoaan ja tekevät myös vastuullista työtä. Me emme ole vastuussa teidän ongelmistanne tai niistä ongelmista mitä kuvittelette edustamallamme yrityksellä olevan. Kuljettamme työksemme kyläyhteisönne lapsia, emmekä kaipaa työmme häiritsemistä. Toki voitte vapaasti ilmaista mieltänne vastaan tullessanne, kuitenkin jokainen täysijärkinen murrosiän ylittänyt ymmärtää kuka lopulta tekee itsestään hölmön.
Ja mikäli asiat painaa mieltä kovin, niin tervetuloa keskustelemaan kasvotusten.

PVRe: Säyneisen ja Juankosken sisäänpäin lämpiäminen30.3.2014 16.58
Moro,
ja kiitos uudesta ulottuvuudesta asiaan.
Koulukuljetusten hoitavat henkilöt ovat isossa vastuussa huonoista tieolosuhteista huolimatta ja työ on siten erittäin vaativaa.
Toivomme, että saamme kouluasian nopeasti kuntoon ja kuljetussopimukset hoidettua pikapuolin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: