Keskustelu

MustakaapuKuntien tilinpäätöstietoja2.4.2014 12.46
Kunnissa julkistetaan tilinpäätöksiä.
Rautavaara teki positiivisen tilinpäätöksen lähes 500000 eurolla. Nyt sillä on kumulatiivista ylijäämää lähes 55 miljoonaa euroa.
Kaavi tekee positiivisen tilinpäätöksen, Tuusniemi teki lähes 800000 euron positiivisen tilinpäätöksen.
Kuopio teki positiivisen tilinpäätöksen.

Juankoski tekee n. selkeästi yli 5 miljoonan euron tappiollisen tilinpäätöksen. Ja Juankoski oli jo kriiisikunta. Lisäksi konsernivelka, siis koko kaupunginvelka, menee reippaasti yli 30 miljoonan euron , joten velkataakka/asukas on lähes 6500 euroa/nuppi.

Ote Savon sanomien pääkirjoituksesta tänään:
"Kuopio selvisi viime vuodesta niukasti plussan puolelle, mutta edessä on edelleen ankara kulukuri. Valtionosuuksien leikkaukset jatkuvat, joten myös kaupungin on itse leikattava ja luovuttava.

Kuntaliitokset jatkuvat Kuopion ympärillä. Tulevaisuudessa keskuskaupunki saa kokea myös liitosten painavimman puolen, kun pahasti velkaantunut Juankoski ja mahdollisesti muitakin huonovointisia naapureita hakeutuu sen syliin."

Taisi olla pelkkiä vaalipuheitaRe: Kuntien tilinpäätöstietoja2.4.2014 13.44
"Tulevaisuudessa keskuskaupunki saa kokea myös liitosten painavimman puolen, kun pahasti velkaantunut Juankoski ja mahdollisesti muitakin huonovointisia naapureita hakeutuu sen syliin."
Ei ihme, että olaan tosi kuralla kun raikulipoijat Jouko ja Rane pääsivät huseeraamaan ja odottelevat edelleen puuterminaalia Juankoskelle.

Joke suorastaan on jo varmaan paaluttamassa tulevan puuterminaalin paikkaa. Ja miettii miten Vuotjärven tien raviojat saadaan kuntoon , että tukkirekat voivat liikennöidä terminaaliin ja pahvoitehtaalle.

Näistä se muisti ennen vaaleja Joke mainita , että nyt on hyvät hankkeet tulossa. Taisivat olla tulossa ja nyt jo hyvässä menossa. Pahinmoilleen raikulipoikien pahvintekohankeen kariutumine taisi tyssätä nopi hyvät hankkeet.

Kamreerin alkuRe: Kuntien tilinpäätöstietoja2.4.2014 14.22
Juankoski on kriisikunta ja valtion erityisvalvonnan kohde. Miten on mahdollista, että kunnan ei tarvitse noudattaa lakia alijäämien kattamisesta. Valvontaviranomaiset ovat todella lepsuja. Jos emme kelpaa Kuopiolle v.2017, on syy valton valvontaviranomaisten.
Tosiasia on, että liitosvuotta on edeltänyt kokonainen valtuustokausi kriisikunnan erityisvalvonnassa ja näinä vuosina kunta on velkaantunut enemmän kuin itsenäisenä kuntana.

JossuRe: Kuntien tilinpäätöstietoja2.4.2014 16.43
Kysymys on siitä, suostuuko kuopiolainen tavallinen asukas nostamaan veroprosentin tai puolitoista maksaakseen Juankosken kumulatiiviset 11 miljoonan euron alijäämät ja jo nyt 31 miljoonaan nousseet velat.
Vastaus: EI varmasti.-

Jyväjemmareiden kiinteistö verot kohdalleen.Re: Kuntien tilinpäätöstietoja2.4.2014 17.08
Kyllä siinä muuten käy sillä lailla, että kuntaliitos siirtyy tuonne jonnekin 2020 luvulle mikäli se on meistä kuopiolaisista kiinni.
Sinne saakka Juankosken pitää kipruilla omillaan ja pistää talouttaan kuntoon.

Ei mene hummeripoikien oletus noin vaan läpi mikä heillä ilmeisesti oli, että kyllä ne kuopiolaiset maksaa viulut. Ei me kuopiolaiset niin tyhmiä olla vaan kyllä ne velat maksavat juankoskelaiset.
Ja oikein se onkin, että juankoskelaiset äänestäjät maksavat ketkä ovat hummeriveljille äänensä antaneet.
Heidän pitää maksaa hummeriveljesten tuhlailut ja törsäilyt. No tietysti kärsijöinä on nekin, jotka ei heitä äänestäneet.
Harmi, että kuritusta riittää eikä se ainut kohde ole säyneisläiset kyllä osansa saa koko Juankoski.

eskimoRe: Kuntien tilinpäätöstietoja2.4.2014 20.51
oikeastaan kuopio voisi nostaa jo nyt pari prossaa veroa,ois parin vuoden päästä jo jemmassa juankosken tuliaisvelat ja kerkiihän tässä vielä lisääkin velkaa ottamaan vaikka kartonkitehtaan pyöritykseen,eli vois kuopio elää nyt säästöliekillä



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: