Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniToiminta on suunnitelmallista5.4.2014 14.54
Kävin Juankosken kaupungintalossa ja keskustelin korkean virkamiehen kanssa. Kyselin tulevasta kuntaliitoksesta sekä tietysti kunnan taloudesta. Virkamies oli hyvin rauhallinen, oli sitä mieltä, ettei säästötoimiin ole tarvetta. Vähän tai paljon velkaa, se on sama. Meidän säästömme kuristavat kuntalaisia eikä niillä juuri ole merkitystä suurelle Kuopion kaupungille.
Tein korkealle virkamiehelle pitkän listan kohteista, jotka olisi kiireellä pantava kuntoon, koska päätösvalta on vielä meidän ja ennen kaikkea siksi, ettei rahalla ole merkitystä. Muuruvedellä on urheilukentän peruskunnostus kiireellinen, radan mondopinnoitus kannattaa tehdä vain peruskunnostetulle kentälle, moukarihäkki olisi myös kiireellinen, samoin uimahalli. Saa nyt sitten nähdä toteutuvatko toiveeni. Tähän asti lähes kaikki esitykseni on toteutettu.
Annoin virkamiehelle tunnustusta poliittisesti viisaasta näkökannasta. Hän oli oikein otettu ja tarjosi minulle kahvit kunnan kahviossa keksin kanssa.
Kerroin korkealle virkamiehelle miten mekin aikanamme panimme paikkoja kuntoon ennen Juankoskeen liittymistä. Uusimme kunnantaloon vc-pytyt, vaihdoimme kaikki loisteputket uusiin, koululla kunnostettiin opettajanhuone kokonaan ja tyttöjen vessa uusittiin. Toimme Juankosken kaupungille kymmenien tuhansien markkojen velkakuorman, mutta vastapainoksi panimme paikat kuntoon.
Sanoin Juankosken vievän Kuopiolle kymmenien miljoonien velkakuorman, mutta ainut ero Muuruveteen verrattuna on siinä, että näillä miljoonilla ei pantu paikkoja kuntoon. Korkea virkamies arveli kohta tärkeän kokouksen alkavan. Huomasin, että vertaukseni Muuruveden ja Juankosken viisaudesta ei ollut tahdikas. Emme edes ehtineet kätellä, kun korkea virkamies poistui huoneeseensa.
Kävin kunnantalon vessassa. En viitsinyt istua tarpeilleni. Valtuustosalissa oli vanhusten hoitopäivä. Edellinenkään asiakas ei ollut istunut.

Kamreerin alkuRe: Toiminta on suunnitelmallista5.4.2014 15.40
Virallisella äänellä alkaa markat ja eurot mennä sekaisin. Juankoski vie Kuopion maksettavaksi 22 miljoonaa euroa. Markoissa tuo summa tarkoittaa 132 miljoonaa markkaa.

kristallipallon tuijottelijaRe: Toiminta on suunnitelmallista5.4.2014 17.21
Virallisen äänen matkaraportti kunnantalovisiitistä on milenkiintoinen. Kiitos siitä. Virallinen ääni osaa kirjoittaa tarkasti yksityiskohdista.

Raportin perusteella voidaan todeta, että virallinen ääni oli keskustellut kunnan talousasioista ja kuntaliitoksesta korkean virkamiehen kanssa. Johtopäätökseni on, että kyseinen virkamies on ollut todennäköisesti joko kaupunginjohtaja tai hallintojohtaja. Vaikka taloudesta on puhuttu, niin tuskin virallinen ääni meni kamreeria tapaamaan, kun puhuttiin myös mahdollisesta kuntaliitoksesta. Kuntaliitoshan tullee aikaisintaan 2017, jos Juankosken talous on kunnossa.

Korkean virkamiehen rauhallisuus hämmästyttää ja se, että hänen mukaansa säästötoimiin ei ole tarvetta, eikä velan määrälläkään tunnu olevan mitään väliä. Tällainen ajatustapa viittaisi kaupunginjohtajaan eli Juankosken Neroon.

Korkea virkamies on tarjonnut viralliselle äänelle vain kuivan keksin kahvin kanssa. Aika korni tarjoilu melkein valtiomiessarjassa olevalle viralliselle äänelle.

Virallinen ääni kantaa oikeutetusti huolta Muuruveden asioista. Virallista ääntä harmittaa etenkin moukarihäkin heikko kunto, kun entisen mestariheittäjän moukari ilmeisesti ei enää pysy häkin sisällä, jos sattuu luiskahtamaan verkkoon kovasta vauhdista. Se voi olla vaarallista, jos joku jää raskaan moukarin alle.

Hämmästyttää rauhallisen, kopean ja korkean virkamiehen käytös, kun ei muka ehtinyt kättelemään virallista ääntä kiirehtiessään tärkeään kokoukseen. Epäilen, että korkea virkamies kiirehti tapaamaan Tratta PBF:n velkasaneerauksen selvitysmies Lassi Nyyssöstä. Tällaisissa kokouksissa korkea virkamies ei voi olla rahallinen, koska selvittämättömiä asioita on niin paljon.

Tulevaa kokousta miettiessään korkea virkamies on nähtävästi saattanut kokonaan unohtaa hyvät käytöstavat. Korkea virkamies on selvästi pottuuntunut, kun virallinen ääni on lausunut virkamiehelle kiusallisia totuuksia kunnan holtittomasta taloudenpidosta.

Virallinen ääni ei raportoinut mitään korkean virkamiehen kädenpuristuksestä hänen tervehtiessään virallista ääntä. Olisi kiinnostavaa kuulla, oliko kädenpuristus tukeva vai vetelä. Lisäksi olisi hyvä raportoida tuntuiko korkean virkamiehen käsi kostealta, lämpimältä vai kylmältä? Oletan, että keskustelukumppanit tervehtivät tavatessaan, koska virallinen ääni noteerasi puuttuvan kättelyn erotilanteessa.

Virallinen ääni näyttää olevan kovasti kiinnostunut noista vessoista. Matkaraportissaan virallinen ääni mainitsee Muuruveden vc-pyttyjen remontin ja tyttöjen vessan uusinnan. Juankosken kunnantalon vessassa virallinen ääni ei ole viitsinyt istua tarpeilleen, koska vessa oli ilmeisesti edellisten käyttäjien jäljiltä siivottomassa kunnossa.

Muistaakseni joskus on tehty nelostien varrella olevien huotoasemien vessojen siisteysvertailu. Ne asemat, joissa vessat oli siisteinä, olivat hyvin suosittuja tankkaus ja ruokailupaikkoja.

Kunnantalon ilmeisen epäsiisti vessa tuo mieleeni vanhan puuhuusin vuosikymmenien takaa. Huussin ovessa luki: Siisti mies on täälläkin siisti. Kysymyksessä oli erään kunnantalon puuhuussi 1960-luvulla. Eräässä toisessa huussiissa luki: Ota rauhallisest!

Epäilen, että virallisen äänen tapaama korkea virkamies on hätäillyt ja vain näytellyt rauhallista.

MantuRe: Toiminta on suunnitelmallista6.4.2014 16.05
Moukarihäkin uusiminen on paikallaan, mutta urheilukentän remontti ja mondopinta on suuruudenhulluutta. Uimahalliksi riittää pienoisuimahalli, ei mitään 25 metrin rataa tarvita.
Uskon, että Kuopion kaupungissakin ymmärretään kohtuulliset investoinnit näin liitoksen alle, mutta ei mitään turhaa ylellisyyttä pidä harrastaa.
Heikkisestä on tulossa kansanedustaja jälleen, joten Muuruveden odotetaan olevan Kuopion esikaupungeista kehittyvin ja kasvavin.

eskimoRe: Toiminta on suunnitelmallista6.4.2014 17.19
laittakee avannon piälle teltta,siitäpä muuruveelle uimastadion jonka kuopiokin ymmärtää

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Toiminta on suunnitelmallista6.4.2014 20.14
Olen ihaillut Pekka Vartiaisen ymmärrystä ja suoraselkäisyyttä. Hän ei ole jämähtänyt paikoilleen, vaan ymmärrys on tuonut notkeutta käännöksiin. Säyneisen koulun säilyminen on tärkeä asia, mutta tärkeä on myös Muuruveden kentän moukarinheittopaikka ja Muuruveden pienoisuimahalli.
Olisikohan meillä mahdollisuuksia auttaa toisiamme ponnisteluissa kyliemme puolesta. Me emme harrasta keskustassa kaupankäyntiä, mutta yhteistyö erilaisten poliittisten toimijoiden kanssa kuuluu demokratiaan. Jos joku poliittinen päätös tuottaa hyötyä molemmille osapuolille, miksi sitä ei tekisi.
Sinä olet taitava muotoilemaan ehdotuksen sellaiseksi, että se on toteutettavissa ja kestää kriittisenkin käsittelyn niin päätöksenteossa kuin mahdollisissa valituksissa.
Sen vain voin sanoa, että meille Muuruveden keskustaväelle Säyneisen koulun säilyttäminen on yhtä tärkeä asia kuin oman koulumme säilyttäminen. On aina ollut.

Ps. Tiukan paikan tullen olemme valmiita tinkimään tavoitteistamme tuon jälkimmäisenä mainitun kohteen.

ABRe: Toiminta on suunnitelmallista6.4.2014 20.23
Virallinen ääni tuossa yllä sanoo laittaneensa pitkän toivelistan investoinneista ja niiden toteutuksesta Juankosken virkaherroille aivan kuten Neuvostoliitossa aikoinaan. Siellähän tuhlattiin jokaisen viisivuotiskauden päätteeksi yli jääneet budjettirahat aivan älyttömyyksiin, koska niitä ei olisi saanut kuitenkaan takaisin. Samanlainen oli mentaliteetti aikoinaan, kun olin valtion palveluksessa. Jos jotakin oli budjetoitu, se piti tuhlata vuoden loppuun mennessä, vaikka se olisi ollut kuinka älytöntä tahansa.

On täysin edesvastuutonta edes puhua tässä Juankosken tilanteessa urheilukentän mondopinnoitteesta tai uimahallista. Olen sitä mieltä, että hiilimurska tai tiilimurska on täysin riittävä. Samoin uimahalliksi riittää eskimon ehdotus, kun vain tuetaan se uimalan teltta kellukkein, että saadaan tyyni pinta myös kesäkäyttöön.

En täysin ymmärtänyt kirjoittajan vessakäyntiä. Vihjailleeko, että WC:n kansirengas oli epäsiisti ja se oli vanhusten syytä vai miten nämä asiat liittyvät toisiinsa. Taitaa kirjoittajalla olla kova vatsa, joka on vanhusten tyypillinen tila. Päättelen siitä, kun aikoi mennä tarpeelleen, mutta pystyi olemaan menemättä.

Vai onko Juankoskella kenties itäisen maan viisaita miehiä. Idässä samoillessani olen oppinut tarpeen tekemisen myös syvässä kyykyssä samaan tapaan kuin ns. kyykkyviulistit soittelevat. Ja muistakaa myös, että on aina omat tissuet mukana, kun itämaisissa vessoissa on harvemmin mitään pyyhkimisvälineitä. No joka tapauksessa nuo veljet itäisiltä mailta eivät osaa muuten tehdä tarpeitaan kuin kyykyssä ja niin ne tekevät myös länsimaisella pytyllä ja nousevat jaloillaan kansirenkaan päälle. Siinä usein kansirenkaaseenkin tulee merkkausta, etenkin jos sattuu olemaan tavaraa kaikissa aineen kolmessa olomuodossa.

Pajuvitsalle töitä.Re: Toiminta on suunnitelmallista6.4.2014 20.39
Olisiko ollut tosiaan niin, että itämaan tietäjät olisivat kokoontuneet Juankosken virastotalolle ja sitten olisi tullut noita merkkauksia kansirenkaisiin.
Ei kait vaan olisi nyt kuitenkin käynyt niin, että kiireinen virkamies olisi käynyt siellä juuri hetki sitten tapaamisen jälkeen.
Ehkä oni ollut vähän kuralla, kun pahvitehtaan piipuista ei tule edes höyryä kun Bio on jumissa. Ja armoton kiire painaa päälle kun aika kuluu ja mitään ei näy.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: