Keskustelu

Jii HuuskoTontti ja kiinteistömarkkinat6.4.2014 17.50
Kaupunginhallituksen esityslistalla näyttäisi olevan kohdat 65 ja 66, jotka liittyvät Juankosken tonttien kauppapolitiikkaan. Samalla kannattaisi keskustella myös kaupungin omistamien, jo myynnissä olevien kiinteistöjen myynnistä ja tarjonnan näkyvyydestä.
Olisiko jo aika antaa tonttien myynti, sekä kaupungin muiden myynnissä olevien kiinteistöjen myynti toimeksiantona valtakunnalliselle kiinteistönvälittäjäyritykselle.
Tulokset nykyisellä myyntiorganisaatiolla eivät ole olleet ihan sitä, mitä on yritetty hakea.

myyntiin vaan ja pianRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat6.4.2014 17.54
Erittäin hyvä idea. Juankoskella on pian tarjolla huippuluokan tontteja, ja ne kävisivät kyllä kaupauksi, jos niitä osattaisiin markkinoida. Mallia voisi ottaa vaikka Tuusniemeltä.

Niin jos olisi vaan rahaaRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat6.4.2014 20.20
Tusniemi siirtyy televisiomainonnan aikaan



Tuusniemen kunta on toteuttanut kevään aikana televisiomainoksen yhdessä MTV:n ja Taustamarkkinat Oy:n kanssa. Mainokseen on koottu parhaita paloja Tuusniemi-skyview ilmakuvapalvelusta sekä Tuusniemen käyntikohteista. Mainos on jatkumoa jo kahden vuoden ajan määrätietoisesti toteutetulle kuntamarkkinoinnille, jossa hyödynnetään monipuolisesti uusia sähköisiä medioita. Aiemmin käytössä ovat olleet mm. erilaiset verkkosivut, sosiaalisten medioiden eri välineet sekä digitaaliset tienvarsimainokset.

Televisiomainos korvaa kuntamarkkinoinnissa myös aiemmin painettuna versiona toteutetun Tuusniemi-lehden. Televisiomainoksen kohdealue on Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala eli noin 200 kilometrin säde Tuusniemeltä. Mainos on kohdennettu 25-54 vuotiaille, muuttoa suunnitteleville tai vapaa-ajan asuntoa etsiville. Kampanja-aika: 21.04.2014 - 30.04.2014, jolloin mainosta näytetään MTV3-kanavalla. Lisäksi mainos julkaistaan ennakkoon YouTube videopalvelussa osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=yENjBEyVKUk

Tuusniemi osaa voi hyvin todeta. Juankoski pisti pikapäättäjien Joken ja Ranen toimesta ulkomaalaisen taskuun noin viisimiljoonaa euroa ja mitä sai vastikkeeksi.
Oikein paljon harmia joista kärsii koko Juankoski ja pitkään.
Siinä meni mainosmarkat Ukrainaan ja Neitsytsaarille. Milläs nyt mainostat.
Tuolla pikapäättäjien tuhlaamilla miljoonilla olisi saanut monta huippuhyvää TV mainosta, katso miten hyvin Tuusniemi hoitaa markkinointia. Meillä Joke ja Rane vaan odottelevat puuterminaalia ja Vuotjärven tien ravien kaivua.

Olisiko jo aika aloittaa markkinointi uusilla ideoilla ja luopua Koillispaperin tukeminen markkinoinnissa ja kesälehti ei kovin montaa tavoita, vaikka kuinka lehti on kepun äänenkannattaja. Ja ottaa oppia vaikka Tuusniemestä.

korven ukkoRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat7.4.2014 13.34
Kaikki ylimääräiset kiinteistöt, tontit ja metsätilat myyntiin. Ei kaupungin tarvitse niitä hautoa. Niilläkin rahoilla velkoja pienemmiksi. Eikä tarte niin paljoa virkakoneistoa niiden hallintaan.

myyntiin vaan ja pianRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat7.4.2014 13.52
Juankosken taajama-alueeltakin voisi samantien kaataa parituhatta puunrunkoa, eikä kukaan edes huomaisi mitään. Luulisi noilla puillakin olevan edes jotain arvoa. Nyt niiden annetaan vain lahota pystyyn.

pää vetävän käteenRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 9.14
Tikanniemen tontit tulivat myyntiin. Niemen kärjessä olevilla seitsemällä tonteilla on hintaa yhteensä ainoastaan 107 000 euroa! Kunnallistekniikka kunnossa, palvelut kilometrin päässä, kauniit maisemat, Tahkon vesireitti, aurinkoinen paikka jne. Tontteja tulisi markkinoida oikein, siten, että kuntaan saadaan lapsiperheitä. Muussa tapauksessa venäläiset voivat ostaa ne muiden nenän edestä. Reilun miljoonan euron investoinnilla, noille tonteille saisi pystytettyä seitsemän mökkiä tai paritaloa. Viiden prosentin vuosituottoon pääsisi leikiten!

ABRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 11.55
Palsta on sekaisin, ei hyväksy ainakaan heti viestejä.

Ylläpidon sihteeriRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 13.36
Palsta ei ole sekaisin, mutta puuhastelen tuolla taustalla, mikä voi hidastaa palstan toimintaa.

Kmreerin alkuRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 15.15
Ei auta tällä hetkellä, vaikka lupaisi rakentajalle tontin ilmaiseksi ja antaisi vielä 10000 euroa rakennuspalkkiota. Kunhan saamme liitospäätöksen, menevät tontit kuumille kiville. Oma talo sijoituskohteena Juankoskelle on liian iso riski.
Juankoskella on virallisesti myynnissä yli 30 asuntoa ja hiljaisessa myynnissä 300 asuntoa. Tämä tarkoittaa, että myyntihalukkaat eivät pistä asuntoaan myyntiin, koska tietävät, ettei se kuitenkaan mene kaupaksi.

pää vetävän käteenRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 18.17
Yli 10 vuotta vanhat peruskorjaamattomat kiinteistöt menevät tällä hetkellä heikosti kaupaksi kaikkialla Suomessa. Juankosken rantatontit herättäisivät taatusti kiinnostusta, jos niistä vain tiedettäisiin. Kuopiosta tai sen läheisyydestä on vaikeaa saada tällä hetkellä hankituksi rantatonttia edes noiden seitsemän tontin hinnalla. Uskoisin, että moni kuopiolainenkin voisi olla noista tonteista kiinnostunut ainakin vapaa-ajan asuntoa suunniteltaessa. Kuopiosta pääsisi jopa veneellä kohtuuajassa omalle vapaa-ajan asunnolle, jonka rakennuskustannukset jäisivät lähes ilmaisen tontin johdosta kohtuullisiksi. Parempti tietysti olisi, jos nuo tontit menisivät lapsiperheille. On toki totta, että rakentaminen Juankoskelle on tietyllä tapaa riski, mutta riskiä pienentää ehdottomasti se, mikäli rakennuksen sijoittaa rannalle, ja mikäli rakennuksen toteuttaa kohtuukustannuksin järkevällä neliömäärällä. Nyt siihen on mahdollisuus!

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 19.22
Kiittäkäämme Juankosken Neroa ja hänen salailuklaaniaan. Juankosken kaupunki on tuhottu.

Tilanne on sama kuin USA:n konkkaan mennessä Detroitissa. Detroitissa kaupunki on täynnä tyhjiä kiinteistöjä, joita kukaan ei osta. Juankoskella tilanne on lähes sama, kuten kamreerin alku yllä toteaa.

Jotta Neron klaanin Juankosken veronmaksajille aiheuttaman taloudellisen vahingon suuruutta jotenkin voidaan alkaa hahmottamaan, voidaan tehdä taloudellisista tappiosta alla oleva alustava laskelma:

- 300 hiljaisessa myynnissä olevaa asuntoa. Olettakaamme, että yhden asunnon/kiinteistön hinta olisi keskimäärin suunnilleen 110 000 euroa tontteineen. Menetettyjen asuntojen kokonaisarvo n. 33 milj. euroa. Osa kiinteistöjä saattaa olla myös kohtalaisen uusia. Nettikustannuslaskurista voi tarkistaa, että 120 neliöisen yksinkertaisen omakotitalon kustannusarvio Juankoskella on suunnilleen 220 000 euroa.

- Tratta PBF-seikkailussa menetyt verotulot (ehkä 700 000 euoa/kk). 10 vuoden ajalta menetys yhteensä 5.5 milj. euroa

- Tratta PBF:n puolesta maksettu lainatakaus n. 4 milj. euroa

- Biolämmön luovustus huijareille menetys noin 9 milj. euroa

- mahdollinen Tratta PBF:n tehdasalueen maisemointiurakka n. 8 milj. euroa

- Juankosken Neron laittomat oikeudenkäyntikulut yhteensä noin 400 000 euroa

- kaikki yhteensä suunnilleen 59.9 milj. euroa

Kalliiksi on tullut kaikki veronmaksajille. Ei ihme, että Juankoski on joutunut joukkopaon kohteeksi.

Miten kauan Juankosken veronmaksajat tätä touhua ovat valmiita katselemaan?

palluumuuttajaRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 21.42
Ee taija viikonloppusin, parraaseen tontinmyönti aekaan suaha kaapunnin tonttikaappiasta luurin piähän, että tulis näättämään myötäviä kohteita.

vanhempi myyntisihteeriRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat12.4.2014 22.20
Juankoskella on tiettävästi kaksi markkinointisihteeriä, mutta niin on näköjään kiirettä, ettei puhelimeen ehdi..

Tonttikauppa pitäisikin ulkoistaa jollekin työttömälle nuorelle henkilölle, jolla on ystävällinen ääni ja joka on aina puhelimen ääressä. Kovin monta tonttikauppaa ei tarvitse tehdä, niin markkinointikulu on katettu.

nunnanRe: Tontti ja kiinteistömarkkinat13.4.2014 20.22
Ostin kaikki vapaat tontit, joten se siitä.

Teetän komeat villat ja ne vuokrataan ukrainalaisille naistyöläisille perinteisin antolainausmenetelmin viihdekäyttöön.

Ei ilot lopu Juankoskelta ja laulu soi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: