Keskustelu

Pena T.Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 11.28
Kaupunginhallituksen listalta 7.4.2014 löytyy tiedoksi-osastolta Eduskunnan oikeusasiamiehen päätös Dnro 1771/3/13. Päätös koskee tekemääni kantelua Biolämmön arvonmäärityksen salaamisesta.
Syyt salaamiseen löytyvät koko Premium Board Finlandia koskevasta salailuvyyhdistä ja Juankosken hallinnon pyrkimyksestä pitää kuntalaiset ja luottamushenkilöt pimennossa kunnan asioiden suhteen. Yksi keino lykätä lain kouran löytämistä Juankoskelle.
Oikeusasiamies moitti Juankoskea julkisuuslain noudattamatta jättämisestä ja virkavelvollisuuksiensa unohtamisesta.
Erityisesti haluan tuoda esiin lisäksi seuraavat asiat:
1. Tulen esittämään uuden, perustellun tietopyynnön, kun Biolämmön asioissa ja suunnitelmissa ei ole enää mitään salattavaa... ei ole nimittäin asioita eikä suunnitelmia jäljellä.
2. Tietopyyntöäni käsiteltiin hallituksessa kahteen otteeseen suullisesti eikä pykälänä, Näin ollen kukaan ei saanut tietoa asiasta, kuten en minäkään.
3. Arviokirjan oli kaupunginjohtaja tilannut salaa kaupunginhallitukselta, mutta hallintojohtaja oli kertonut oikeusasiamiehelle, että tilaaja oli kaupunginhallitus. Hallitus sai tietää jälkikäteen.
4. Kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja ovat jäävejä kaikissa Biolämpöä koskevissa asioissa, kuten he ovat itsekin konkreettisesti todistaneet jääväytymisillään. Siitä huolimatta Juankoskella jääviys on näköjään "tekninen kysymys", jota johto tulkitsee omien tarkoitustensa mukaan.
5. Juankosken kaupunginhallitus ja johto jättivät tietopyyntööni vastatessaan huomiotta, että päätös on perusteltava ja tällaisissa tapauksissa on kerrottava myös, että voin saattaa salaamispäätöksen viranomaisen ratkaistavaksi. Tässä tapauksessa se on Kuopion hallinto-oikeus.
Kaupunginhallituksen on syytä käsitellä oikeusasiamiehen ratkaisu ja sen perustelut kokouksessaan. Juankoskella on paljon opittavaa...
Toivottavasti Koillis-Savo kertoo tästäkin yhtä näyttävästi kuin yleensäkin oikeuden päätöksistä.

valejuristiRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 12.03
Biolämmöllä ei ole tulevaisuutta, paitsi konkurssi. Ei mitään salattavaa.

Nuhteet tuliRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 13.34
Mitä todennäköistä on se, että keskustapuolueen äänenkannattaja koillispaperi ei uutisoi nuhteita.
Ei ex Juankosken hallituksenpuheenjohtaja Suominen ja nykyinen koillispaperin tuottaja uutisoi nuhteita kissankokoisin kirjaimin se on aivan selvää.
Koillispaperin toimituksessa eduskunnan oikeusasiamiehen päätös Dnro 1771/3/13. ohitetaan olan kohautuksin ja toteavat, että ei nuo nuhteet tunnu missään. Ei tuosta voi kirjoittaa kissankokoisin kirjaimin eihän?.

kyselijäRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 14.02
Hyi, hyi, hyi!!

Kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja olivat tuhmia. Jäävi kaupunginjohtaja ylitti taas toimivaltansa ja hallintojohtajakin vähän valehteli oikeusasiamiehelle arviokirjan tilauksesta. Lipsahtaahan niitä hätävaleita kelle tahansa kiperässä tilanteessa.

Oikeusasiamies ei ole kuka tahansa kyselijä. Onko oikeuasiamiehen kysely valaehtoinen kysely vai vaan tiedustelu vallitsevasta säätilasta? Mutta että peräti hallintojohtaja luiskautti suustaan tällaisen valheellisen sammakon.

Mikä ero on "virkavelvollisuuksien unohduksella" ja virkarikoksella?

Onko "virkavelvollisuuksien unohdus" sama kuin virkavelvollisuuksien hoitamatta jättäminen. Miksi sellaisille virkailijoille kunta maksaa palkkaa, jotka unohtavat ja jättävät virkavelvollisuutensa hoitamatta?

kristallipallon tuijottelijaRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 15.53
valejuristi toteaa yllä lyhyesti, että biolämmöllä ei ole muuta tulevaisuutta kuin konkurssi.

valejuristi on varmaan perillä asioista. Biolämmön konkurssista seuraa se, että kunnallinen pahvitehdas ei voi käynnistää omaa päällystämättömän pohjakartongin valmistusta syksyllä 2014 kuten pahviyhtiön saneeraussuunnitelmassa on selvitysmies Lassi Nyyssöselle esitetty. Kun pohjakartonkia ei voida valmistaa, jää pahvitehtaan hiomo ja puunkäsittely myös hiljaiseksi.

Alkaa olla aika ruveta suunnittelemaan tehtaan kiinteistöjen maisemointia lähiaikoina. Talvivaaran työmaalta riittää kohta mukavasti maansiirtokapasiteettia Juankoskelle. Joensuussa Penttilän sahan maansiirtotyöt vastasi ison kaivoksen koko vuoden louhintaa eli muistaakseni noin 900 000 m3.

Pystyyköhän Nemea pankki rahoittamaan tällaiset tulevat työmaat?
Miten on kaupungin rahoituskyvyn laita? Onko Kuopiolle kerrottu tällaisesta mahdollisesta uudesta kaivostyömaasta? Riittääkö alustava noin 8.0 milj. euron kustannusarvio maisemointiin.

Täytyy toivoa, että kaivuri osuu kultasuoneen, niin silloin Tratta PBF voisi palata juurilleen eli malmin jalostajaksi. Kaivosteollisuus on määritelty yhdeksi Suomen keskeisistä tulevaisuuden kasvualoista kepuloisten teollisuusupoliittisessa strategiassa. Talvivaaran kohdalla sattui vaan alkukankeudesta johtuva pieni miljardiluokan virhe ja yksi Euroopan suurimpia ympäristökatastroofeja. Paula, Paula ja Mauri, Mauri. Ahkeruudesta ei ole aina iloa.

Ikkunapöydän raatiRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 16.45
Kaupunginhallituksen vuosikatsaukseen pitää ottaa mukaan tulevaisuuden riskit. Juankoskella ei ole koskaan menetelty niin, tai jos on, riskien suuruutta ei ole kerrottu.
Tulevia moitteen aiheita on kyllä ilmassa.

jRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle7.4.2014 17.56
Kaupunginhallituksen vuosikatsaukseen pitää ottaa mukaan tulevaisuuden riskit.
Kaupunginhallitus 27.2.2014 pykälä 40 ja kaupunginvaltuusto 27.3.2014 pykälä 6
Juankosken kaupungin ja kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet - asia 6
Riskejä on otettu tosi kolokosti, laitettu kädet ristiin ja toivottu ettei tule ankarasti turpaan. Toive ei ole toteutunut.

kyselijäRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle10.4.2014 23.18
Ovatko moitteen saaneet huonomuistiset virkamiehet jo pantu nurkkaan häpeämään, vai onko heille tarjottu mahdollisesti kakkukahvit hyvin tehdystä työstä?

Onneksi oikeusasiamiehen nuhteet on laitettu vain tiedoksi, että ensi kerralla ei tällaista filunkia pääse tapahtumaan. Tiedote laitettiin tiettävästi Juankoksen Salaisiin kansioihin varustettuna leimalla "salainen 50 vuotta, ei saa avata".

"Ai niin hallintojohtaja hyvä, oletkohan mahtanut maksaa jo sen Tratta PBF:n puuttuvan vuokran Faroconille, kun välimiesoikeudessa kysellään ja ihmettelevät puuttuvia vuokria".

"Kiitos tiedostasi, minä jo luulin, että olit kokonaan unohtanut sen".

Pajuvitsa viuhahtaaRe: Piilotetut moitteet kaupunginhallitukselle11.4.2014 7.58
Kyllä nyt ovat olleet nurkassa jonkin aikaa.
Pajuvitsamies Rissanen on ollut vitsansa kanssa vartioimassa, etteivät karkaa nurkasta.
Kyllä pajuvitsalla on käyttöä Juankoskella, sitä mieltä on ollut oikeusasiamies. Luulisi hieman hävettävän.
Mutta Veijo ja Heimo se vaan puuttuu nurkasta, he ovat jossakin piilossa, pää pensaaseen painettuna ja mitään vahinkoa ei näin pääse syntymään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: