Keskustelu

Seisoo kuin vänskän ruunaPremium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja7.4.2014 16.07
Premium Board Finlandin yrityssaneerauksen selvittäjä Lassi Nyyssönen sai oikeudelta kuukauden jatkoaikaa yhtiön talousraportin jättämiseen.

Yrityssaneeraukseen hakeutunut Premium Board Finland Oy sai maanantaina jo toisen kerran lykkäystä väliraportille, jonka yhtiön piti antaa taloudestaan Pohjois-Savon käräjäoikeudelle.

Lykkäystä haettiin ja saatiin tänään kuukausi. Silloin pitäisi myös saneerausohjelman olla valmiinä, kertoo saneerausohjelman laatija, asianajaja Lassi Nyyssönen.

Kartonkitehtaan rahoitusneuvottelut jatkuvat nyt siten, että ensisijaisena tavoitteena on saneerausohjelman rahoitus sekä koneiden ja kiinteistöjen ylläpito. Rahaa niihin tarvitaan Nyyssösen mukaan muutamia satoja tuhansia euroja, joita haetaan ensisjaisesti ulkomaisista rahoituslähteistä.

Myös Juankosken Biolämpö Oy:n yrityssaneeraus aikataulutettu Premium Boardin saneerausohjelman toteutumisen varaan. Omaa biovoimalaa Juankoskelle puuhaavan Savon Voiman kanssa ei ole käyty neuvoteluja voimalan myynnistä.

 Savon Voima on tehnyt omat ratkaisunsa, Nyyssönen toteaa. Juankosken Biolämmön voimalaa ei kannata käynnistää pelkästään taajaman kaukolämmön tuotantoon. Riittävä kuormitusaste on saavutettavissa vain käynnistämällä kartonkikone.

Näin on tarkoitus tehdä, mutta ennen sitä tavoitteena on päällystyskoneen käynnistäminen, Nyyssönen kertoo.

päättelijäRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja7.4.2014 16.47
Odotettu tulos käräjäoikeudesta. Tratta PBF:n korttitaloa pidetään pystyssä vaikka maailman tappiin, jotta asiaan liityvät kähminnät ja hämärät liiketoimet eivät nousisi päivän valoon.

On selvää, että saneerausohjelma täytyy voida rahoittaa ja vehkeetkin on pidettävä toimintakunnossa, jos mitään aioitaan tehdä tulevaisuudessa. Muutama satatuhatta euroa ei tehdasta suosta enää nosta. Se on fakta.

Römssyn mentyä konkurssiin joulukuussa 2008 rahoitusta haettiin ulkomailta ja kotimaasta huonolla menestyksellä 2.5 vuotta ennen kuin löytyi Val "Setä" Samoriz, ukrainalainen liikenero, jolle tarjottiin kaupungin taholta 5 milj. euron myötäjäiset. Ilman myötäjäisiä Val "Setäkään" ei olisi hankkeeseen tarttunut.

Nyt ollaan lähtöruudussa jälleen. Pitäisi taas tarjota jollekin vähintään 5 milj. euron myötäjäiset. Epäilen, että morsion "vanhemmilla" ei ole enää toisiin myötäjäisiin varaa. Lassi Nyyssönen saa anella käräjäoikeudelta lisäaikaa Tratta PBF:n taloustilanteen selvittelyyn aivan rauhassa tulevat kolme vuotta.

Nyyssösen olisi tarvinnut käräjäoikeuteen kertoa, että kahden edellisen vuoden kumulatiivinen tappio on kohta jo noin 25 milj. eroa ja käyttökate miinus 50%:ia liikevaihdosta. Tilanne ei muutu miksikään toivomalla tai rahoitusta etsimällä. Hankkeessa tarvitaan rahaa miljoonia euroja. Kyseinen potilas on aivokuollut, mutta voidaan pitää hengityskonessa kyllä "hengissä" vielä ehkä vuoden korkeintaan kaksi.

Tällaisen "potilaan" makuuttaminen hengityskonessa tulee kyllä Juankosken kunnalle tosi kalliiksi. Sitä paitsi Juankosken hengityskoneella olisi muutakin käyttöä, kun raskaasti tappiollinen Keskustan Keittiökin alkaa jo kipeästi kaivata keinotekoista hengitystä.

Nyyssönen on ruvennut puhumaan jo samaan malliin kuin se entinen aikoja, joka "aikoi ja aikoi rakentaa karatanon, mutta sai valmiiksi harakanpesän".

YökRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja7.4.2014 17.26
Katsokaa miten kävi Valkeakoskella-- raoitusta haettiin muutama vuosi velkasaneerauksen avulla, kunnes tehdas konkurssiin. Muuten oli myös saman konsultin tekele, kuin Juankoskella. Siellä vain oli kuntatakauksen vastavakuus turvaava.
Tämä paskakasa haisee ja kaatuu kohtapuolin. Mutta kaupunginjohtajan mukaan asia on kunnalle hyödyllistä, että velkasaneeraus saatiin.

Luus ErikRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja7.4.2014 19.58
Täysin turha ja aikaa vievä prosessi. Jokainen rtietää, että tehtaalla ei ole hynää euriakaan ja siksi jopa rahoitusta haetaan saneerausmenettelyyn. Aikaisemmin kerrottiin, että rahoitus on jo hankittu ja saneeraus on selvä. mutta nyt kerrotaan että nyt vasta haetaan rahoitust muutama sata tuhatta saneerausmenettelyyn.
Niin kauan, kuin kangasperko on velkojainneuvotteluissa, niin asioita peitellään ja aikaa pelataan.
Pitää muistaa, että kuopiolaiset pistetään tässäkin maksumiehiksi. Kiitos kuopiolaiset ja tyhmät pistetään aina maksamaan.

PRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 15.08
Savon sanomissa kerrottiin, että nyt jatketaan yrityssaneeraus-selvityksen rahoituksen hankkimista: eikös käräjäoikeudelle annetussa selvityksessä PB kertonut selvitykseen tarvittavien varojen olevan kunnossa ja tehdas valmiina tuottamaan päällystettyä kartonkia valmiina odottaville ostajille.
Oliko taas täyttä potaskaa. OLI......

Neitsyt saarilla hymyilyttääRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 15.39
Potaskaa se on ollut alusta asti. Siinä on narrattu duunaria ja veronmaksajia oikein olan takaa.
Liekö koillispaperin tuottajan lisäksi kovin monta kunnassa joka sanoo, että kyllä oli tarpeellinen panostus yrittäjyyteen tuo viidenmiljoonan euron kuntatakaus joka näkyy nyt Juankosken tuloksessa.
Ei ainakaan ne kymmenet juankoskelaiset pienyrittäjät jotka jäivät nuolemaan näppejään.

sonneRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 20.13
Tässä viimeisessä kuukauden jatkoajassa on tosiaan eri syy kuin aikaisemmassa jatkoajassa oli, kun aikaisemmin haettiin rahoitusta päällystyskoneen käynnistykseen.

Nyt haetaan rahoitusta 1-kk lisäajalla yrityssaneerausta edellyttävän selvityksen tekemiseen eli TÄYSIN eri asiaan.

Jos joku tietää lakipykälät, niin voisi selvittää miten tämä on mahdollista??

ABRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 21.07
Tämä case on täysin absurdi. Miten voi kokenut Lassi Nyyssönen suostua tällaiseen. On tainnut todeta, ettei omat rahkeet riitä arvioimaan tapausta ja täytyy palkata niin kallis konsultti tai jopa useampia, että PBF:n rahat ovat loppuneet. Kyllä olisi pitänyt viheltää jo peli poikki.

Onkohan Pöyry toistaiseksi ainoa tahriintumaton tässä sopassa, vaikka se on kyllä aiemmin ollutkin mukana esittämässä investointeja. Näyttää joka tapauksessa siltä, että alan miehet ovat hinnoitelleet lausuntonsa tosi korkealle, kun pitää oikein hattu kourassa rahaa kerätä. Tästä voi kyllä päätellä, ettei ole mitään mahdollisuuksia saada rahaa käynnistykseen, kun ei ole edes konsultointiin.

V. EpäilysRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 21.35
Kyllä lakipykälät tunnetaan, mutta kuntalaki, julkisuuslaki, virkamieslaki, osakeyhtiölaki, kirjanpitolaki, yritysaneerauslaki, konkurssilaki, perustuslaki ja monet muut lait ovat kaikki lakeja, jotka eivät ole voimassa Juankoskella.

Selityksen kaikelle viivyttelylle paikallisessa käräjäoikeudessa ja myös hallinto-oikeuksissa antaa se, että Premium Board - ja Biolämpö ovat olleet hankkeita, joissa on päättäjinä ollut ns. "isokenkäisiä" ilmeisesti myös valtionhallinnosta ja totuus takausjärjestelyistä ei ole vielä tullut kokonaan esille. Täytyy muistaa, että konkurssipesien rahoittajina on ollut mm. Finnvera ja paikallinen ELY-keskus. Olisi kovin kiusallista, että koko vyyhti avataan selkosen selälleen. Asioiden pitkittyessä on herännyt myös kysymys, onko paikallinen oikeuslaitoskaan puolueeton.

On kyseenalaista myös se, että annettiinko yrityssaneearausmenettelyä käynnistettäessä virheellisesti painoarvoa myös ns. lähipiirivelkojille, jollaisista suurin lienee Juankosken kaupunki. Juankosken Nero lienee toimittanut käräjäoikeuteen salaa ainakin sellaisen selvityksen, jossa todetaan, että ainakaan Juankosken kaupunki ei kunnian sanalla kuulu lähivelkojiin eikä kaupunginjohtaja ole koskaan nähnyt ukrainalaista rohkeata yrittäjää, joka niin runsain mitoin sitoi kovalla työllä hankkimiaan
"omia varojaan" Juankosken kaupungin hyvinvoinnin edistämiseksi.

ihmettelijäRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 21.54
AB:n tapaan minäkin olen ihmetellyt, miten kokenut selvitysmies Lassi Nyyssönen, voi tällaista "absurdia" näytelmää ohjata. Mutta kyllä Nyyssösenkin on laulettava sen lauluja, jonka leipää syö. Ainakin maalisuussa 2014 on ollut hyvin runsaasti jo konkursseja ja nuo selvitysmiehen työt ovat rahakkaita työmaita.

Kun muistelee kuitenkin sitä, kuka vaati Nyyssöstä selvitysmieheksi, niin taisiapa se olla Finnveran esitys. Kuka tai mikä puolestaan pyysi Vision Hunters Oy Ltd:tä avustamaan laittoman kaupungintakauksen myöntämisessä ja Tratta PBF:n onnettoman liiketoimintasuunnitelman laatimisessa. MOT ohjelmassa 3.12.2012 Vision Huntersin edustaja ja "valtakunnan virallinen saattohoitaja" kertoi kutsun tulleen TEM:in taholta.

Ei taida Pöyrynkään lausunto enää auttaa, kun antoivat jo ennen Römssyn konkkaa asiasta oman lausuntonsa ja ei siinä niin valitettavasti käynyt - Pöyrykin arvioi konkurssipesän hinnan täysin pieleen.

Nyt olisi hyvä vaihtaa lausuntojen antajia halvempiin alan miehiin.

eskimoRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 22.47
onhan tällä palstalla ihan ilmaisia lausunnon antajia,eivät tosin taida puoltaa tätä tehtaan saattohoitoa ja lausunnon saa ihan ilmaiseksi myöskin pete juankosken asioitten hoitamisesta

kapellimestariRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 23.19
Saattohoito alkaa olla lopuillaan.

Kohta kuullaan Narvan marssi.

mustakaapuRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja8.4.2014 23.43
Kannattaa lukea saneeraushankkeen hakemisprosessin aikana jauhettu paskapuhe ja valheelliset selvitykset:"
Talous 21.11.2013 klo 12:57 | päivitetty 21.11.2013 klo 13:41

Premium Board tähtää saneerauksella uuteen alkuun ja voitolle jo ensi vuonna

Juankoskelainen kartonkivalmistaja Premium Board aikoo aloittaa toiminnan uudelleen päällystämällä muualta ostettua kartonkia. Toiminnan on tarkoitus kääntyä voitolliseksi ensi vuoden aikana, mikä mahdollistaisi velkojen maksun aloittamisen. Velkaa yhtiöllä on 21,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on täydentänyt yrityssaneeraushakemustaan Pohjois-Savon käräjäoikeudelle.










Premium Boardin kartonkitehtaan koneita.

Kuva: Mika Moksu / Yle


Mistä on kyse?

?Premium Board on täydentänyt yrityssaneeraushakemustaan
?Yhtiö aikoo aloittaa tuotannon tämän vuoden aikana
?Liketoimintasuunnitelman mukaan velkojen maksu alkaisi ensi vuonna

Juankoskelainen kartonkivalmistaja Premium Board on täydentänyt yrityssaneeraushakemustaan Pohjois-Savon käräjäoikeudelle. Yhtiön mukaan toiminnan käynnistäminen on mahdollista uusien sijoittajien myötä, jotka sijoittavat yhtiöön sillä ehdolla, että sijoitukset käytetään uuteen toimintaan, eikä vanhojen rästivelkojen maksuun. Uudet sijoittajat edellyttävät yrityksen suojaamista ja velkatilanteen vakauttamista yrityssaneerauksella.

Yhtiö aikoo aluksi päällystää muualta ostettavaa kartonkia etenkin yhtiön itse elintarviketeollisuudelle kehittämällä Tecta-päällysteellä. Näin tehdas saadaan uudelleen tuotantoon pienemmällä riskillä ja käyttöpääomalla kuin jos tehdas alkaisi myös valmistamaan kartonkia.

Yrityssaneeraushakemuksen mukaan monet yhtiön asiakkaat ovat edelleen halukkaita jatkamaan ja tilaamaan suuria, kannattavia tilauksia jos yrityksen toimintaedellytykset turvataan.

Tuotanto käynnistyisi loppuvuodesta

Tuotanto aiotaan aloittaa vielä loppuvuoden aikana. Vuoden 2014 loppuun mennessä vuosituotannon arvioidaan olevan 50 000 tonnia. Toiminnan on tarkoitus kääntyä voitolliseksi vuoden 2014 aikana niin, että toisen vuosineljänneksen jälkeen eli kesällä yhtiö voisi aloittaa velkojensa hoitamisen.

Liiketoimintasuunnitelman mukaan oma kartongin valmistus käynnistettäisiin vuonna 2015. Samana vuonna kassaylijäämää pitäisi jo jäädä ylimääräisiä lainojen lyhennyksiä varten yli kuusi miljoonaa euroa.

Vuonna 2015 liikevaihdon arvioidaan olevan 39 miljoonaa euroa ja käyttökatteen runsaat 15 prosenttia, eli kuusi miljoonaa euroa. Vuosina 2016 ja 2017 liikevaihto nousisi yli 90 miljoonaan euroon.

Premium Board on tällä hetkellä maksukyvytön koska yhtiö on ylivelkainen. Sillä on velkaa 21,5 miljoonaa euroa. Tilikaudella 1.1.2011 - 31.5.2012 tappiota kertyi 11 miljoonaa euroa. Seuraavalla tilikaudella 1.6.2012 - 31.5.2013 tappion suuruus oli kymmenen miljoonaa euroa. Varallisuutta yhtiöllä on 8,4 miljoonan euron arvosta.

Kartonkitehtaan toiminta on ollut pysähdyksissä marraskuusta 2012 lähtien rahoitusongelmien vuoksi. Tehdasta käynnistettäessä vuosina 2011 - 2102 kartonkimarkkinat olivat huonoimmat vuosiin ja maailmanlaajuinen rahoituskriisi oli päällä. Hinnat ja kysyntä painuivat alas, mikä teki uudelle yhtiölle markkinoille pääsystä vaikeaa ja kallista.

Yhtiöllä on yrityssaneeraushakemuksen mukaan noin 140 työntekijää.

Keijo Salokangas
Keijo Salokangas

Yle Savo


Tehtaan piti aloittaa selvityksessä käräjäoikeudelle jo viime vuoden aikana. Ja tänä vuonna piti tehdä ennätystulos------missäs on tehtaan toiminta ja ennätystulos. Saako käräjäoikeudelle syöttää paskaa tuutin täydeltä ja jatkaa samaa tuubaa sitten selvitysmiehen kautta.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja9.4.2014 0.53
Tratta PBF:n yrityssaneerauksen käsittely selvitysmiehen ja käräjäoikeuden taholla on jostain syystä jopa salaisempaa kuin katastrofaalisessa Talvivaaran tapauksessa.

Taloudellisesti Tratta PBF:n toiminta on kuitenkin kaikkien taloudellisten mittareiden mukaan jopa heikompaa kuin Talvivaarassa.

Jos kysymyksessä olisi normaali yritys, niin peli olisi vihelletty poikki rahoittajien toimesta jo ainakin noin vuosi sitten.

Selitys viivyttelyyn löytyy siitä, että Juankosken kunnalla ja Tratta PBF yhtiöillä on yksi ja yhteinen kassa. Kaupunkihan ei voi Suomessa mennä konkurssiin. Juankosken Nero onkin surutta syöttänyt salassa erilaisten sopimusten muodossa veronmaksajien rahoja Tratta PBF:n erilaisiin rahanreikiin sen kun kerkiää. Toiminta on jatkunut keväästä 2011 lähtien. Kysymys on jatkuvasta toiminnasta Tratta PBF:n lukuun.

Näistä rahansiirroista tai kielletyistää valtionavuista ei edes Vexi ja Heimo ymmärrä mitään.

nonnoRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja10.4.2014 18.44
Saneeraushakemus hylätään toukokuussa ja konkurssiin tehdas menee,

Samoritz'in bulvaani ostaa tehtaan konkurssipesältä pilkkahintaan.

Myy koneet kierrätykseen ja osan romuksi.

Myy tectan patentin maailmalle ja taas tuli rahaa.

Näinkö on suunniteltu?

päättelijäRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja15.4.2014 14.56
Selvitysmies Lassi Nyyssönen ja Tratta PBF:n johtotroikka painiskelee mahdottoman tehtävän kanssa. Tratta PBF:ää ei pysty saneeraamalla samaan elinkelpoiseksi, eikä yhtiötä TECTA-kouttauksella enää pelastaä. Jo kauan sitten olisi pitänyt tehdä asioita täysin toisin.

Eilen New Yorkin pörssissä pieni (liikevaihto kuitenkin 1 700 mil. taalaa vuodess) ja sikeä amerikkalainen globaali ja myös Euroopassakin toimiva Glatfelter juhli perustamisensä 150 vuotisjuhlia. Yhtiö on ensimmäinen amerikkalainen metsäyhtiö, joka siirtyi lumppupaperista puukuituisen paperin tekoon. Erikoistuminen on ollut pitkän elämän salaisuus.

Risteferi on todennut selvitysmies Nyyssöselle, että Tratta PBF:llä on hallussaan salainen menestyksen takaava ase eli ainutlaatuinen TECTA-päällystys:

Alle olen kopioinut ulkomaankieliset Glatfelterin menestyksen avaimet:

Capabilities

Fourdrinier papermaking
Inclined wire papermaking
Size press treatments
Calendering & supercalendering
Metallizing of papers and specialty substrates
On-machine Bill-Blade coating
Off-machine curtain coating
Off-machine blade coating
Off-machine rod coating
Off-machine gravure coating
Security printing and custom flexography
Contract pilot coating and calendering
Contract pilot 5-color offset printing
Specialty long-fiber pulps
Sheeting
Thermal-, latex- and multi-bonded airlaid
Hydrogen-bonded airlaid
Composite material
SAP/SAF/Bico dosing
Standard reel slitting
Laminating
Multilayer structures
Powder and odor control
Single lane festooning process
Embossing with various patterns
Powder and fiber dosing
Spray application
Nonwoven in-line lamination

Tästäkin listasta nähdään, että pelkkä Fourdrinier-tekniikka, kalanterointi, päällystys ja arkitus eivät ole riittävät eväät menestykseen.

On harmi, että entinen ukrainalainen lankkuagentti ja Risteferi eivät ole ymmärtäneet paperin- ja kartonginteosta mitään. Onkohan Nero päässyt neuvovaan Risteferiä, kun on monet vuodet istunut Römssyn hallituksessa?

valekonsulttiRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja15.4.2014 15.59
Nyyssösen olisi viisainta jättää paperit keskusrikospoliisin selvitettäväksi. Rehelliseen liiketoimintaan kuuluu olennaisena osana paperien pitäminen kunnossa ja ajan tasalla, ja lisäksi maksut ja laskut maksettuna.
Premium Boardin tilanne ei vastaa mitään vaatimuksia, eikä tarkoituksena olekaan muu kuin ajan pelaaminen.
"Puuhamiehet" eivät halua mitään lopullista selvitystä. Rahoituksesta ei ole hajuakaan, koska tarvitaan lahjoittajia, ei normaaleja rahoittajia, jotka uskoisivat saavansa tuottoa sijoitukselleen.

ABRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja15.4.2014 16.19
Onpas tuo Gletfelterin lista aika turhamainen. Siinähän on kussakin erikoispaperilajissa tarvittavaa välttämätöntä tekniikkaa. Mitä kehumista on esimerkiksi tasoviirakoneessa tai arkituksessa.

Jos haluaa kartonkitehtaan tästä jotain oppivan, niin se on tuo verhopäällystys, joka on erinomainen juuri barrier-tuotteisiin. Glatfelterin liiketoiminta on tosin hoidettu mallikkaasti, kun se on ostanut ympäri maailmaa erikoispaperifirmoja ja saanut niiden mukana myös erikoisosaamista ja maailmanlaajuiset markkinat.

päättelijäRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja15.4.2014 20.02
Arvasin, että AB tarttuu mm. Fourdrinier-tekniikkaan, mutta ei sillä väliä. Kyseinen tekniikka on helkkarin yksinkertainen ja hyvä sekä toimiva tapa tehdä paperia ja kartonkia. Vuonna 1807 Pariisin liepeillä Corbeil-Essonnsin tehtaallahan Fourdrinier-veljekset sen kehitti ja yli 200 vuotta on tekniikka ollut hengissä. Hyvä saavutus. Kännykkä on tähän verrattuna ihan muuta maata.

Onneksi AB havaitsi, että Glatfelterillä on ohjelmassa huomattava määrä erikoistuotteita ja liiketoimintaa on eri puolilla maailmaa.

Glatfelterin esimerkin otin puheeksi siksi, että pienikin voi pärjätä erikoistumalla jopa USA:ssa, jossa paperikulutuksessa on oltu jo pitkään paperinkysynnän osalta elinkaaren laskevalla puolella.

Tratta PBF:n yksi off-machine TECTA-päällystin ei vielä ole riittävää erikoistumista edes kartonkitehtaalle.

Irtisanoutuminen yli 200 pv lomautuksen jälkeenRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 8.21
Premium Board Finland Oy:ltä toistaiseksi lomautetut kysykää pääluottamusmieheltä OMASTA IRTISANOUTUMISESTA YLI 200 pv kestäneen yhdenjaksoisen lomautuksen jälkeen.

EDUT jotka saatte omasta irtisanoutumisesta, jos olette olleet lomautettuna yhdenjaksoisesti yli 200pv
- SAATTE IRTISANOMISAJAN PALKAN palkkaturvasta hakemalla, firmahan ei maksa
- Ym. ajalta ei kulu ns. 500 pv eli saatte 20pv ylimääräistä liiton korvausta
- karenssia ei tule työkkäristä ei liitosta
- muutamat ovat irtisanoutuneet ja saaneet tai saavat oheiset edut

Selvitysmiehen pitää esittää Kuopion käräjäoikeudelle velkasaneeraussuunnitelma 7.5.2014, koska tarvittavaa rahoitusta ja taloudellisesti uskottavaa toteuttamiskelpoista suunnitelmaa ei ole eikä tule, niin kartonkitehdas haetaan todennäköisesti konkurssiin 7.5.2014 jälkeen.

Konkurssihakemuksen jälkeen ette voi hakea ym. irtisanomisajan palkkaa ja menetätte edun.

Kysykää pääluottamusmieheltä lisätietoja.

Kertokaa kavereillenne, kaikkihan ei lue näitä info sivuja.

Hyvää Pääsiäistä kaikille näitä sivuja seuraaville.

Sain jo irtisanomisajan palkanRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 8.27
Minä olen irtisanoutunut yli 200pv säännön mukaan ja sain palkkaturvasta irtisanomisajan palkan.

Käyttäkää ihmeessä tätä etua hyväksenne

Huom! Äkkiä palkkaturvaan.Re: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 9.17
HUOM! HUOM!
Nyt alkaa olla kiire.
Kertokaa kavereillenne myös, että 07.05.2014 jälkeen ei saa enää palkkaturvasta mitään kun pahvitehdas asetetaan konkurssiin.
Tulevalla viikolla on oltava hakemukset palkkaturvassa jos ei meinaa menettää palkkarahojaan.
Nyt ei pidä odotella yhtään enää, sisäpiiristä on kantautunut huhuja, että pahvitehtaan julistavat lähiviikkoina konkkaan.

Korvausta hakevaRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 11.01
Kiitos JuanKoskinen tiedosta, nyt on levitetty tietoa jo eteenpäin.

(Ex) BoardilainenRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 15.09
Mitenkäs tämä irtisanoutuminen vaikuttaa liiton rahaan? Kun jos kerta on oikeutettu irtisanomisajan palkkaan niin käykö niin, että liitosta ei saa kuukauteen mitään? Palkkaturvahakemuksen käsittely kun tahtoo kestää useamman kuukauden.

juristin alkuRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 15.57
Alla lyhyt ote nykyisestä palkkaturvalaista:

"6 §
Työnantajan maksukyvyttömyys

Palkkaturvan saamisen edellytyksenä on työnantajan maksukyvyttömyys. Työnantajaa on pidettävä maksukyvyttömänä, jos:

1) työnantaja on asetettu konkurssiin;

2) työnantaja on todettu kyvyttömäksi maksamaan ulosotossa olevia velkojaan;

3) työnantaja on laiminlyönyt ajallaan tilittää säädetyt ennakonpidätykset tai maksaa työnantajasuoritukset;

4) työnantaja ei ole tavoitettavissa tai on lopettanut toimintansa eikä työnantajan varoista pystytä saatavaa maksamaan; tai

5) työnantajan maksukyvyttömyys on muissa edellä mainittuihin verrattavissa tapauksissa palkkaturvaviranomaisen selvästi todettavissa.

7 §
Valvontavelvollisuus

Jos työnantaja on asetettu konkurssiin, työntekijän on säilyttääkseen oikeutensa palkkaturvaan ilmoitettava saatavansa työnantajan konkurssissa konkurssilain (120/2004) 12 luvun 6 §:ssä säädetyllä tavalla. Ilmoitusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole, jos saatava sisältyy pesänhoitajan laatimaan, tämän lain 13 §:ssä tarkoitettuun työsuhdesaatavaluetteloon. (20.2.2004/135)

Jos työntekijä laiminlyö 1 momentissa säädetyn valvontavelvollisuutensa, palkkaturva voidaan tällä perusteella evätä joko kokonaan tai osittain."

Yhteenveto totean, että jos jätät palkkasaatavasi valvomatta, voit sen menettää joko kokonaan tai osittain. Palkkaturvalain 6 §:n mukaan kohdan kaksi mukaan Tratta PBF on todettu maksukyvyttömäksi jo ainakin vuosi sitten. Kaikki muutkin 6 §:n ehdot ovat jo aikaa sitten täyttyneet.

Tästä jokainen järkevä ihminen voi vetää omat johtopäätöksensä. Asiaa ei tarvitse kysyä Juankosken Nerolta, Vexiltä tai Hempalta saati sitten pääluottamusmieheltä, joka aina vain uskoo.......

Usko on mennyt rahoittajiltakin jo kauan sitten. Asialla ovat enää pesän "hyeenat", jotka kyllä uskoo.....

Kaikki pettääRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 16.11
Pääluottamusmies on "puuhamiesten" juoksupoika, ei työntekijöiden puolustaja. Juankosken kuntalaiset voivat muistaa pitkään tämän "luottamus"miehen. Hänellä oli ja on iso vastuu.
Heimo ja Veijo olisivat voineet panna Peten ojennukseen, mutta ilmeisesti heidätkin on puhuttu tai muuten saatu Kangasperkon lähettipojiksi.

Sain jo irtisanomisajan palkanRe: Premium Board jatkaa rahoitusneuvotteluja19.4.2014 16.36
Pääluottamusmies on järkimies, eikä turhan vouhottaja.

(Ex)Boardilaiselle:
Kun ilmoittaa liittoon, vasta kun on saanut palkkaturvan päätöksen ja maksun, niin ei tule katkoa korvauksiin.
Tietenkään ei saa yhtä aikaa korvauksia kahdesta paikasta samanaikaisesti.

Kysy lisätietoja luottamushenkilöltä, niin menee oikein.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: