Keskustelu

LaulukuoroKaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi7.4.2014 20.45
Kaavin kunta teki viime vuonna lähes 230 000 euron ylijäämän. Talousarviossa ylijäämäksi oli ennakoitu alle 67.000 euroa.

Suurin säästö talousarvioon nähden muodostui sosiaalipalveluissa, alitusta kertyi neljännesmiljoonan verran. Terveydenhuolto puolestaan ylitti budjetoidun lähes saman verran.

Vuosikate Kaavilla oli viime vuonna reilut 800 000 euroa. Toimintakulut olivat yhteensä 23,8 miljoonaa, kasvua edellisvuodesta kertyi 0,7 miljoonaa.

Myös Tervon kunta teki viime vuonna niukasti positiivisen tuloksen. Tilikauden tulos oli plussalla 22 000 euroa. Kunnanjohtaja Petteri Ristikangas sanoo, että tulosta voidaan pitää kohtuullisena, kun huomioidaan terveystoimen ja sosiaalipalveluiden kustannuspaineet.

Sosiaalipalveluiden ja terveystoimen menot ylittivät talousarvion yhteensä yli 650 000 eurolla.

Tervon kunnan kokonaisverotulot kasvoivat viime vuonna edellisvuodesta 8,8 prosenttia.

Seppo Tikkanen"

Mutta miten kävi Juankoskella-- 5,2 miljoonan alijäämä.

jokipoekaRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi7.4.2014 21.00
Juankoski todellakin teki yli 55 miljoonan euron alijäämän.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa ja tulos oli: korjauksia ja tarkastuksia.



Päätös

Kamreeri esitteli asiaa hallituksen jäsenille.



Mika Wallius poistui kokouksesta klo 15.15.



Jouko Lösönen poistui kokouksesta klo 15.27.



Esittelijän esitys hyväksyttiin.

-----
Kannattaa miettiä sitä, mitä kaupunginhallitus oikein käsitteli tai missä on kritiikki ja keskustelu ja vastaus on : ei mitään, ei yksinkertaisesti sanaakaan, ei ihmetelty sosiaalitoimen miljoonien eurojen alijäämää; ei mitään takausasiasta, ja siten ei yksinkertaisesti mitään. Tässä on Juankosken kaupunginhallituksen taito ja kyky. Olisi kuvitellut edes jotain kritiikkiä......

PepponeRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi7.4.2014 21.46
Yksimielisyys ja kritiikittömyys on hämmästyttävää. Koko porukka on ollut tyytyväistä toimintaansa. Seuraavaksi valtuusto toteaa, että sen tahto on toteutunut. Tämän jälkeen valtuuston puheenjohtaja ja jokaisen ryhmän puheenjohtaja kiittelee virkamieskuntaa ja toinen toistaan hyvästä yhteistyöstä ja kovasta ponnistelusta vaikeassa tilanteessa. Sitten vain kokouskahville ja kotiin.
Olen joka päivä vakuuttuneempi siitä, että töllaisten kuntien olemassaololle ei ole oikeutusta. Mikään ei muutu, ei sittenkään, vaikka vallanpitäjät vaihdettiin.
Ainakaan pöytäkirjaan ei ole jäänyt minkäänlaista merkintää muutoksesta.

ABRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi7.4.2014 23.00
Puolet porukasta ei ymmärrä talousasioista mitään. Toinen puoli porukasta on arkajalkoja tai tuttuja ja sukulaisia tai muutoin kytköksissä sillä tavoin toisiinsa, etteivät uskalla tehdä mitään. Sanaton uhkaus on taustalla eli jos sinä teet niin, niin sitten minä teen vastaavasti näin.

Puheenjohtajat ovat tietenkin hiljaa, koska ovat enemmän vastuussa, mutta näyttää siltä, että varapuheenjohtajatkin sulkevat silmänsä ja korvansa.

Minä olen jo aikojen alussa todennut, ettei Juankoskelta löydy sellaista poliitikkojen tietämystä, että olisi ymmärrystä ja kykyä johtaa kaupunkia. Siis olisi lottovoitto yhdistyä Kuopioon ja olla hiljaa kaikesta Juankosken negatiivisuudesta. Jos sitten yksityishenkilöt joutuvat vastaamaan, niin sehän olisi hyvä muiden veronmaksajien kannalta. Mutta kun valitettavasti näyttää siltä, että veronmaksajat vastaavat sekä Juankosken että etenkin koko Suomen.

PVRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 0.12
Moro,
ja AB:lle sanon taas, että kyllä löytyi vielä viime valtuustokaudella ryhmä, joka teki vastaesityksiä, toi varjotalousarvioita ja selvitti ja kertoi vaihtoehtoisista talouden ratkaisuista, mutta kun ei vain mennyt jakeluun. Esim. toisilla ryhmillä oli ryhmäpäätöksinä vain vastustaa vapaa Juankoski-ryhmän esityksiä.

Olen tällä hetkellä valtuuston varapuheenjohtaja, ja minulla ei ole oikeastaan mitään todellista vaikuttamismahdollisuutta talousasioihin, paitsi pitää yllä sivuja, jotka ovat kritiikki-sivuina korvaamattomat. Varsinkin olemme saaneet paikallislehden näyttämään siltä, mitä se on ollut--- Juankosken valtaa pitävien äänenkannattaja.

Minä pidän vain huolta, että julkisuusperiaate kehittyy Juankoskella ja juankoskelaiset, suomalaiset ja jopa ulkomailla asuvat saavat tietää tosiasioita eri mediasta, eri kuntien päätöksenteosta ja tuomioistuinten päätöksistä, jotka jollain tavoin vaikuttaa meidän alueelle ja alueen väestölle.
Siinä onkin ollut tehtävää.

Uskon, että pidät itseäsi aikamoisena talousajattelijana, mutta välillä tuntuu, että toiset komenttisi ovat jo niin populistisia, että sinussa pyrkii esille pikkusoinimaisuus ja välillä pikkuporvarisuus ja välillä pikkupojumaisuus. Mutta toisaalta osaat tuoda hyviä linkkejä sivuille, joten en valita, ja toivonkin parempia komentteja. Nimittäin varmasti tiedät Suomen kuntakentän ja sen perustuslaissa säädetyt oikeudet ja siksi pienissä kunnissa puuttuu kaupunkien "suuria talousneroja", jotka ovat aivan yhtä pihalla talousasioista, kuin tavallinen pikkukunnan päättäjä. Näin se vain kulkee.
Tietenkin voisimme hajoittaa perustuslain suomat oikeudet ja luoda vain yhden suuren Helsingin ja yhtä suuren pormestarin ja vaikka sotilasvallankaappauksella luoda diktatuurin, jossa yksi henkilö sotilaskamreerien kanssa päättää meidän asioista, ja tulos olisi varmasti taloudellisesti aivan yhtä perseestä, kuin diktatuurimaissa se onkin.

On vain yksi asia, jolla asiat saadaan kuntoon: maalaisjärki--- hoidat asioita, kuin ne olisivat meidän yhteisiä, ei meidän ryhmän yhteisiä.

päättelijäRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 0.18
Pepponen raportti päätöksenteosta järkyttää, mutta ei ihmetytä. Tuollaisilla kunnilla ei saisi olla olemassa olon oikeutta. Pieni klikki voi pyörittää ja orjuuttaa onnettomia veronmaksajia mielin määrin vuosikymmeniä.

Toisaalta on lottovoitto syntyä pieneen Valtimon tapaiseen velattomaan kuntaan, jossa on viisas johto.

Virkamiesten elinikäiseen virkaoikeuteen on puututtava lainsäädännöllisesti. Kysymyksessä on 5 vuoden suojapykälääkin vahingollisempi ilmiö ja perustuslain vastainen olotila. Kyvyttömän virkamiehen erottaminen on syytä tehdä nykyistä helpommaksi. Sitä vaatii mm. perustuslain tasa-arvovaatimus.

AB kiteyttää asian myös sattuvasti. Hänestä 50% porukasta ei ymmärrä talouasioista mitään. Miten voidaankaan talouasioista päättämään valita henkilö, jolla ei ole sen kummenpaa taloudellista koulutusta, kuin oman lompakon avaaminen tilipäivänä. Päivänä, jolloin kunta maksaa hänelle palkan. Valtuuston ja hallituyksen jäsenille on syytä asettaa muitakin vaatimuksia kuin vain hyvä kansalaiskunto ja innokas kahvin juoja.

Juankosken päätöksenteossa vallalla on sisilialainen tyyli: Cosa Nostra eli meidän asiamme. Kun kepuloisten mafia pyörittää kunnan taloutta, niin sanatonkin uhkaus, silmän vilautus tai käden pienikin liike ohjaa päätöksentekijöitä aina oikealle tielle.

Herran nuhteessa on hyvä elää!!!

Onneksi Suomi on maa, jossa tunnetusti rakenteellinen korruptio on maailman pienintä- tutkimusten mukaan.

kristallipallon tuijottelijaRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 0.48
AB tuossa äskettäin ehti jo arvostelemaan, kun innostuin puhumaan Juankoskella tarvittavasta uudesta kaupunkistrategiasta.

Totesin myös aiemmin, että on lähdettävä liikkeelle pienin askelin, kuten Ulla ja Moro Pekkakin ovat ehdottaneet. Aluksi on pidettävä huolta Säyneisten kyläyhteisöstä, joka on kriittinen.

Jossain aiemmassa kirjoituksessani mainitsin esimerkkinä Kauniaisten pienen kaupungin ja jo kauan sitten kiinnitin huomiota siihen, että vuoden 2014 alusta ihmiset voivat valita sen terveyskeskuksen, jossa haluavat itseänsä hoidettavan. AB piti Kauniais-esimerkkiäni kaupunkistrategian osalta järjettömyyden huippuna.

Tietojeni mukaan Juankoskella on nyt äskettäin kunnostettu hyvä teveyskeskus, joka voi kohta olla tyhjillään. Nyt kannattasi ehkä tarttua tähänkin asiaan uudella tarmolla varsinkin, kun kunnassa on jo kaksi hiljaista "markkinointisihteeriäkin". Olisiko tarpeen määritellä terveyskeskusken liikeidea?

Tuossa juuri pisti silmääni Hesarin raportti asiasta tänään. Raportin mukaan Espoosta on alkuvuonna siirtynyt naapurikuntien terveyskeskusten käyttäjiksi jopa 500 espoolaista ja yksinomaan pieneen Kauniaisiin 406. Espoon terveyspalveluiden johtaja Eetu Salusen mukaan kysymyksessä on enemmämkin Kauniaisten veto- kuin Espoon työtövoima. Kohta Kauniainen joutuu jopa lisäämään ryntäyksen vuoksi resursseja. Kyllä ihmiset aina hyvän luokse haluaa mennä.

Eli mitä tästä opimme. Juankosken terveyskeskuksen imago on nostettava toiselle tasolle ja pätevä henkilökunta hommiin, niin asiakkaista ei ole puutetta.

Näin se meneeRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 10.10
Olen samaa mieltä, että asiakkaista ei ole puutetta, koska ikärakenne Juankoskella kasvaa koko ajan, koska nuoriso muuttaa kasvukeskuksiin. Kuitenkin sen jälkeen kun liitymme Kuopioon , niin ei tarvitse kovin paljon kristallipalloon kurkkia kun huomaa, että kyllä ne terveydenhoitopalvelut keskittyy Nilsiään tällä Koillis- Savon nurkkakunnalla.
Kuopiossa on selvät sävelet ja Juankosken terveyskeskukseen jää päivystyspiste. Ellei sitten vaan pelkäksi vanhuksien hoitokodiksi. Keskustan Keittiökin tulee jatkossa olemaan samaa hoitopaikkaa ja ruokaa kuljetetaan Kuopion suuryksiköstä vanhuksille. Kukkensilli on auttamatta liian kallis yllä pitää muutamalla ruoka annokselle.

ABRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 10.19
Kiitos Pekka V:lle julkisuusperiaatteen ylläpidosta tämän palstan avulla ja ennen kaikkea kiitos siitä, että palstan kieli ja mielipiteet ovat siistiytyneet. Sanoisin, että se johtuu suurelta osin myös siitä, että keskeiset henkilöt ovat itse siistineet kieltään ja alkaneet suhtautua positiivisemmin ja paksunahkaisemmin arvosteluun.

Kiitos myös henkilööni kohdistuvista arvioista. Olen tosi ylpeä, että vertaat minua, tosin diminutiivissa, Soiniin ja pikkupoikaan. Se on aika hyvä saavutus yli seitsenkymppiselle ja siksihän pöljäilen tällä palstalla, ettei dementia pääsisi yllättämään, tosin pikkudementia silti vaivannee. Se on myös saavutus perusinsinöörille, joka ei ole koskaan osallistunut eikä tutustunut kunnolla politiikkaan eikä varsinkaan kunnallispolitiikkaan, mutta eipähän ole ainakaan lukkiintuneita asenteita. Erityisesti olen otettu, että nimittelet minua pikkuporvariksi. Sitähän olen, kun en ole syntymärikas. Se on myös aika kunniakas arvio kommunistisuvun jäsenelle, jonka isoisä säilyi hengissä vain sen takia, että oli hyvä räätäli ja valkoiset pidättäytyivät viime hetkellä teloittamasta, koska isoisäni osasi tehdä herroille istuvia pukuja.

On sääli, että vähemmistöllä on kunnallispolitiikassa niin vähän vaikutusmahdollisuuksia, että ei kannata edes yrittää. Mutta toisaalta olisiko vikaa myös yhteistyökyvyssä. Kepuloiset ja nyt jopa muukin valtaeliitti lukenee tätä palstaa ja kädet syyhyäisivät kommentoida jotain, mutta ovat tehneet joukkopäätöksen, että tänne ei kommentoida. Toisaalta on sääli nähdä, että Erikan lehden parantuneesta ulkonäöstä huolimatta, hänellä ei ole näinä muutoksen aikoina muuta sanottavaa kuin muistella vanhoja aprillipiloja.

Järjen käytöstä olen yhtä mieltä. Kutsutaanko sitä sitten maalaisjärjeksi vai kaupunkilaisjärjeksi on pienempi kysymys. Sanoisin että ymmärrystä pitäisi lisätä. Olen tänne aiemmin laittanut linkkejä, kuinka muut kaupungit kouluttavat hyvin uusia ja vanhojakin valtuutettuja ymmärtämään talousasioita. Luulen, ettei Juankoskenkaan valtuutetut oikein ymmärrä, mikä ero on emoyhtiön ja konsernin tilinpäätöksillä ja miksi esimerkiksi Juankoskella tulos ja lainat per asukas ovat niissä niin erilaiset. Vielä vähemmän valtuutetut ymmärtävät sitä, miten eri lailla voidaan tuloslaskelma ja tase tehdä ihan erien arvostuksista riippuen.

Näkyykö nämä luvut koillispaperissaRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 10.42
Kaupungin lainakanta on 21,978 milj. euroa, 4.399,92 euroa/asukas.

Taseen loppusumma on 37,156 milj. euroa.



Konsernitilinpäätös on laadittu voimassa olevien säännösten mukaisesti. Juankosken kaupunki ja sen määräysvallassa olevat tytäryhteisöt muodostavat kuntakonsernin, jossa on neljä kiinteistöosakeyhtiötä, yksi asunto-osakeyhtiö ja Koillis-Savon Ympäristöhuolto. Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty lisäksi viisi kuntayhtymää ja viisi osakkuusyhteisöä.



Konsernin lainakanta on 30,648 milj. euroa, 6.136 euroa/asukas.

Ennätyssuuret ovat nuo lukemat, jotka järjesti pikapäättäjät nuo hummeriveljet juankoskelaisille.

Näitä takaustoimia joista nuo luvut syntyy kehuu tarpeelliseksi koillispaperin tuottaja kepulainen ex Juankosken hallituksen puheenjohtaja Suominen.

Pekka VRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 15.04
Moro,
jaa kiitos veli AB:lle mainiosta kirjoituksesta.
Uskoin, että nimitykset--pikkusoinimaisuus, pikkuporvarillisuus ja pikkupojumaisuus ovat mainioita nimikkeitä.
Itse olen Suojeluskuntapäällikkö, Pohjanpoijjaat ja aunuksen ritarien suvusta. Olen opiskellut taloustieteitä, lakia ja hallintotieteitä ja valmistunutkin, joten aika hyvä tuntemus kunnallisoikeudesta, valtion- kuntatalousopista , kirjanpito- ja tilintarkastusopista ja juridiikasta yleensä.
Olen myös perustuslain suosija ja konservatiivi, repuplikaani, ja se varmasti näkyy kirjoituksissani. Olen myös vankkumaton sosiaalisen siviilioikeuden kannattaja, ja se hiukan pehmentää arvojani, kuten on joskus huomauttanut joku.
Ja yksi asia nousee ylitse kaiken ja se on: olen julkisuusperiaatteen vankkumaton suosija ja siksi olen jaksanut kirjoittaa sivuille ja toimia kunnallispolitiikassa.
Koska olen myös erittäin isänmaallinen henkilö, kannatan paikallishallintoa ja sen autonomiaa. Uskon, että Suomi on pysynyt suomalaisena juuri pienten kuntien, yhteenkuuluvuuden takia ja alueellisen maanpuolustustaidon takia. Olen kuitenkin lisännyt tietoisuuteeni ja hyväksyntääni NATO:N, joka voi jopa parantaa Suomen alueellista maanpuolustusjärjestelmää. Mutta siitä sitten joskus.
Kiitos vielä AB, sillä sinun kirjoituksiasi tarvitaan, vaikka ne itseäni joskus kyrsiinnyttääkin, mutta sietokyky kasvaa.

kyselijäRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 15.09
Juankosken Neron johtama orkesteri on omaa luokkaansa Pohjois-Savon kuntien talouskilpailussa. Vuoden 2013 tuloksista alla lisätietoa:
- Kaavi ylijäämää 229 000 euroa
- Tuusniemi yilijäämää 757 401 euroa
- Tervo ylijäämää 22 000 euroa
- Kuopion ylijäämää 989 000 euroa
- Juankoski alijäämää (-) 5 200 000 euroa

Ei ole syytä ihmetellä, jos Juankosken Nero, Vexi ja Hemppa lymyävät hiljaa pusikoissa, eivätkä osallistu Vapaassakaan asialliseen kunnan taloutta koskevaan asialliseen keskusteluun.

On tietysti ymmärrettävää, että valtaeliitti ei osallistu talouskeskusteluun, kun päättäjien keskuudessa näyttää vallitsevan suurta tietämättömyyttä siitä, milloin puhutaan tuloslaskelmasta ja taseesta puhumattakaan siitä, että joku ymmärtäisi jotain vielä rahoituslaskelman päälle. Voi myös hyvin olla niin, että osa päättäjistä ei edes tiedä, mitä käsite kuntakonserni tarkoittaa.

Kuten AB yllä toteaakin: "kepuloiset ja valtaeliitti ovat tehneet joukkopäätöksen olla kommentoimatta" Vapaassa. Joukkopäätöstä ei voi ihmetellä, koska yo. tulosvertailu on kommentoimattakin täysin selvä. Juankoskea johtavalla valtaeliitillä ei näytä olevan hajuakaan talouasioiden hoitamisesta. Silloin on viisaampaa olla hiljaa. Onko vaikenimeinen nyt viisauden merkki?

Yksi merkittävä ero yllä olevien vaikeissa oloissa kuitenkin siedettävästi menestyneiden kuntien kohdalla joka tapauksessa on. Missään muussa kunnassa kuin Juankoskella ei ole kunnan johdossa Juankosken Neron kaltaista "hallitushaita", joka virkatehtäviensä ohella hoitaa myös hyväpalkkaista toimitusjohtajan tehtävää Savon Energiaholding Oy:ssä.

Mitä tehtäviä Juankosken kaupungin hyvinvoinnin eteen Juankosken Nero on toimikaudellaan tehnyt?

Tais männä miinukselleRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 17.17
Tuosta Kaavin viime vuoden lähes 230 000 euron ylijäämästä on JUANKOSKEN rahaa n.300 000 euroa, kotikuntakorvauksia mitä Kaavi ei ole maksanut.

JJRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 17.28
Kotikuntakorvaukset on saanut Juankoski, ääliö.
Juankoski sai sopimuksen mukaan kotikuntakorvaukset, josta nyt riidellään KHo:ssa. Voi käydä ja luultavimmin käy niin, että Juankoski maksaa vielä n. 100000 euroa Kaaville. Jääköön nähhttäväksi.

ABRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 17.51
Niinkuin valtionkin budjetissa on kaupungin talouden tasapainottamisessa kaksi mahdollisuutta: menoleikkaukset tai tulojen lisäys eli lähinnä verojen korotus. Minun mielestä veroissa on kuitenkin tullut vastaan tietty kipuraja, jolloin korotus ei ehkä enää lisääkään kokonaistuloja eli verojen korotuksista pitäisi pidättäytyä.

Tämä näkyy jo viina- ja tupakkaveroissa, mutta kyllä ansioidenkin verotus on jo sietämättömällä tasolla. Minäkin olen todella kyrsiintynyt tuloverotukseen. Mitkään lupaukset eivät pidä paikkaansa. Olen yksityisyrittäjänä maksanut eläkettä kohta 30 vuotta. Joskus YEL-tuloni on ollut maksimissaan ja olen saanut tehdä yrityksessäni puoli vuotta töitä, että olen pystynyt YEL-maksun maksamaan.

Nyt sitten kun sain veroehdotuksen, niin pyytämättä ja yllättäin huomasin siellä kohdan: Eläketulon lisäveron peruste. Se oli määritelty kymmeniksi tuhansiksi ja siitä menevä lisävero on 6 %. Aina on sanottu, että eläkkeisiin ei kosketa heti, vaan leikkaukset toteutuvat siirtymä-ajan kuluttua. Minä kuvittelin, että sota-ajan lapset noilta leikkauksilta säästyvät, mutta ne leikkaukset otetaankin raippaveron muodossa, niinkuin ei olisi jo lapsena saanut riittävästi remmistä.

Kyllä se Kauniaisen pieni veroprosentti johtuu siitä, että melkein kaikki hyvätuloiset, ja niitähän ruotsinkieliset ovat enimmäkseen, ovat sinne muuttaneet. Silloin verotulo per asukas on moninkertainen Juankoskeen verrattuna ja veromenot per asukas ovat pienemmät. Se johtuu mm. siitä, että hyvätuloiset valitsevat terveydenhuollossa yksityisen puolen ja terveyskeskuskapasiteettia voidaan myydä naapurikuntiin. Voidaan näin pitää kunnallisvero pienenä. Juankoski on jo tuon kipukynnyksen yläpuolella ja puolenkin prosentti-yksikön korotus on jo mentaalisesti liikaa. Väki vain vähenee ja pakenee veroja. Niin teen minäkin ensi vuonna ja muutan Espanjaan.

Toimittajat ovat muuten oppineet jo erottamaan prosentin ja prosenttiyksikön kirjoituksissaan. Jopa jotkut poliitikot hallitsevat asian. En kuitenkaan usko, että Juankoskella. Pitääpä seurata.

Muistuu mieleen, kun täytin 50 vuotta, aloitin luennon noin 25-vuotiaille näin: Olen tänään 50 vuotta ja vuoden päästä 51 eli vanhenen vuodessa kaksi prosenttia. Te olette keskimäärin 25 vuotta eli vanhenette vuodessa neljä prosenttia. Viimein siis koittaa aika, että minä olen teitä nuorempi. Talouslaskelmatkin vaativat prosenttilaskun taitamista, joka on havaintojeni mukaan erittäin vaikeaa.

Kamreerin alkuRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 18.32
Tarkastellaanpa millaisia veroprosentit olisi pitänyt olla, jotta kunnat olisivat päässeet 0-tulokseen. Tuusniemen prosentti olisi pitänyt olla 2,5 prosenttiyksikköä pienempi, Kaavin 0,75 prosenttiyksikköä pienempi ja Juankosken peräti 9 prosenttiyksikköä suurempi eli Juankosken kunnallisveroprosentin olisi pitänyt olla 30,5%. Luulenpa, että Juankosken alijäämä oli suhteellisesti suomen korkein.

päättelijäRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 18.38
AB on oikeassa Kauniaisten suhteen. Omien havaintojenikin mukaan siellä on paljon varakkaita ruotsinkielisiä, mutta kyllä ihan tavallisiakin suomenkielisiä juntteja. Ruotsinkielisillä on jo geeneissä parempi lähtökohta kuin suomalaisilla. Se selittää ainakin osaltaan Kauniaisten hyvän menestyksen.

Suomi on jo nyt verotuksellisesti saavuttanut katon ja osittain mennyt katonkin läpi. Veroja ei voida enää juuri korottaa.

Juankoskella ongelmia on neljä:
- väestö pakenee umpikujassa olevasta kylästä. Tämä johtaa hupeneviin verotuloihin. Tästä taas seuraa tarve nostaa verotusta.
- Juankosken Neron luomaa hallinto-organisaatiota ei ole sopeutettu vähenevän tarpeen kanssa. Tästä seuraa valtava paine nostaa kaikkia veromuotoja
- palvelujen ostot ja tuottaminen ovat riistäytyneet käsistä (Kysteri, Keskustan Keittio). Nämä johtavat myös valtavaan veronkorotustarpeeseen.
- kuntataseessa on valtava määrä omaisuutta, joka ei tuota mitään. Tämäkin lisää veronkorotustarvetta.

Väestökehitys ei kovin nopeasti muuta suuntaansa, joten ainoaksi keinoiksi jää lyhyellä tähtäyksellä.
- Juankosken Neron luoman ylimitoitetun hallinto-organisaation radikaalikeikkaus
- Keskustan Keittiön sulkeminen ja ero Kysteristä
- kunnan omistaman tuottamattoman omaisuuden realisointi

Kuopioliitoksen odottelu ei tuo näihin mitään ratkaisua. Muutos joudutaan tekemään ihan itse. Jos Juankoskelle saadaan johtoon oikea "talousmies", niin kaikki edellytykset ovat veroprosentin selvään laskuun, kun em. kolmen kohdan lyhyen tähtäyksen ohjelma on samalla viety läpi.

Mikäli suuntaa ei nykyisestään muuteta, niin Juankosken kunnan kumulatiivinen alijäämä on jo viiden vuoden päästä noin 20 milj. euroa.
Tuusnimella taas kunnan omat pääomat vain kasvaa. Nykyvauhdilla ylijäämiä kertyy viidessä vuodessa suunnilleen 3 milj. euroa.

Kuntien johdossa on eroja.

eskimoRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 22.52
kauniaisissa joka toisella miehellä on takapuoli hellänä ja joka toisella miehellä kikkeli haisee kakalta.se on näitten ruotsinkielisten alueitten haittapuolia

kyselijäRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 23.27
eskimo on tainnut kellistää pullon kiljua sulaneen iglunsa nuotiolla, kun on alkanut ruotsinkielisten herjauksen. Ei kai vaan eskimo ole rasisti?

Happamia ovat, sanoi kettu pihjalanmarjoista!

Kirjoita eskimo joskus jotain asiaa.

Laskennosta kysymys eskimolle: paljonko on 1 + 1 =?

MKRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 23.48
Minä luin uutisen Tanskassa, että Gröönlannin eskimoista 3/4 osalla on alkoholiongelmia ja lopuilla muita päihdeongelmia. Lisäksi heillä on suurin sukupuolitautitilasto ja se johtuu kuulemma siitä, että eskimoilla on tapana antaa vaimonsa vieraan käyttöön ja jos se ei kelepaa, sitten oma nahkahousun takaläppä aukeaa vieraalle.
Ei kipeä takapuoli ole vain vasenkätisten ongelma, joten otan osaa eskimo. Pistä pehmeä tyyny persuun alle.

eskimoRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 23.50
kylmiä on yöt vielä,eikä kiljut oikein käy.keskenkäyneen kiljun voimalla tullee kirjoiteltua mitä sattuu,mutta älä ole mustasukkainen näitten hurrien takia

eskimoRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi8.4.2014 23.59
laskennosta voin kertoo sen verran,ettei kaavilla ole koulua,eli ei ne tiedä.juankoskella pete päättää paljonko se on ja rautavaaralaisille on yks paskan hailee paljonko se on.nähdään kyselijä rautavaaralla

eskimoRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi9.4.2014 0.06
on kyllä aika outo homma,jos ei ole yöllä muuta tekemistä kuin tutkia eskimoitten sukupuolitauti tilastoja

ABRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi9.4.2014 0.26
En oikein usko, että ruotsinkielisillä on geeneissä parempi lähtökohta. Sen sijaan he osaavat yleensä yhden kielen enemmän sujuvasti kuin suomenkieliset ja muutkin germaaniset kielet on helpompi omaksua.

He ovat myös oppineet paremmin käytöstapoja, small talkia ja ovat syntymärikkaita. Nämä kaikki vaikuttavat työssä menestymiseen ja parempiin palkkoihin. He ovat myös oikeastaan keskenään kuin veriveljiä, kun ovat pienempi ryhmä. Kyllähän savolaisetkin yrittävät olla kuin veljiä, mutta saattaa joskus kateus nousta päällimmäiseksi tunteeksi.

Strömsdalin historian läpi ovat ruotsinkieliset olleet päättämässä eikä se näytä kovin kaksiselta referenssiltä. Tatu Vanhanen on varmaan tutkinut tämän geenijutunkin.

Mitä tulee tuohon PB:n toteamukseen, että kartonkimarkkinat olivat vaikeat vuosina 2011-12, niin se on kyllä puppua. Vuosi 2009 oli vaikea ja vuosi 2010 hiukan parempi kuin aikaisemmat. Vuodet 2011 ja 2012 olivat kuitenkin suurin piirtein vuosien 2009 ja 2010 keskiarvossa Euroopassa kulutetuissa tonneissa. Eli aivan normivuosia. Kilpailijoiden kapasiteetti tosin kasvoi jonkin verran, mutta ei heidän tarvinnut hintoja pudottaa kuten PB:n. Kaikenlaiset selitykset menevät läpi, kun kukaan ei pane vastaan ja tuo faktoja esiin.

rahat jakoonRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi9.4.2014 7.49
Kun Kaavi kylpee nyt rahoissa, siellä kannattaisi harkita jonkinlaisen kannustinjärjestelmän käyttöönottoa Kaavin kunnanjohtajan palkitsemiseksi.

kristallipallon tuijottelijaRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi9.4.2014 12.31
Miltä mahtaa näyttää vuonna 2017 Kuuopion tuloslaskelma ja tase
vuonna 2017, jos liitos toteutuu Tuusniemen ja Juankosken kanssa.

Vuoden 2013 tulosten perusteella tilanne olisi seuraava:
- Kuopio 989 000 ylijäämä
- Tuusniemi 757 461 yliväämä
- Juankoski - 5 200 000 alijäämä
- Yhteensä -3 462 539 alijäämä

Pahalta näyttää. Juankoski ei näytä sopivan tähän porukkaan, vai mitä?

Ei ole syytä lähteä tämän järkeen tarkastelemaan mahdollisesti yhdistyvien kuntien taseita. Laskemattakin tiedetään, että Juankosken Neron johtaman orkesterin tasekirjoissa on huomattavasti "ilmaa".

Juankoskella konsernitaseessa oli vuonna 2012 kumulatiivistä alijäämää jo 6.2 milj. euroa. Kun tuohon lisätään 5.2 milj. euroa ollaan jo komeasti ainakin 11.2 milj. eurossa. Jos sitten joku muu kuin "pajunvitsamies" suorittaisi tilintarkastuksen, niin eiköhän todellinen alijäämä ole 15-20 milj. euroa.

Juankosken Nerolla on heikot kortit liitoskuntien neuvottelupöydässä. Ei olekaan ihme, että Nero on henkuttanut hyvää neuvotteluilmapiiriä Savon Voiman ja Kuopion Energian yhdistymisneuvotteluissa.

Nerolla on hoidettavana kaksi virkaa, mutta kolme nälkää.

mustakaapuRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi9.4.2014 12.44
Juankosken alijäämiin lisätään piakkoin selvitysprosessin myötä alijäämiksi lisättäviä maksamattomia velkasaatavia n. 1 miljoonaa euroa. Lisäksi lasketaan alijäämään PB:lle "vuokrattu" kokoamishalli, jonka arvo n. 450000 euroa. Lisäksi lisätään Nivala-Tinberin myötäjäisissä jäänyt halli, jonka poistoarvo lisätään alijäämään , siis n. 450000 euroa.
Lisäksi alijäämiin lasketaan Biolämpö Oy:n alaskirjaukset, jotka lienevät n. 1 miljoonaa euroa, sillä Juankoski oli mukana Biolämpö Oy:ssä n. 3,4 miljoonalla eurolla. Muuten siitäkin tulisi mukava artikkeli, koska kyseessä oli vain ja ainoastaan Strömsdalin tarkoituksiin ja samaan aikaan Juankosken kaupunginjohtaja sistui Strömsyn hallituksessa. Olisko ollut taas "tekninen" esteellisyys ja julkisten varojen käyttö yksityiselle yhteisölle. Samoin Nivala-Tinberin sotku oli 3 miljoonan euron arvoinen ja kyseessä taas kaupunginjohtajan oma sotku.lämpölaitos rakennettiin kolmanneksella julkisin juankoskelaisten varoin ja

kehitysoptimistiRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi10.4.2014 15.09
Aivan mahtavaa. AB on jo saamassa pystyyn ihailijakerhon Vapaassa kriittisine kirjoituksineen. Ihailun kannustamana AB paljastaa itsestään monia mielenkiintoisia piirteitä ja hyödyllisiä kokemuksia.

Minäkin olen puolestani jo useampaan kertaan ihaillut Ullan ja Salmen viisaita kirjoituksia siitä, mitä Juankoskella pitäisi ihan oikeasti tehdä lähimmäisten hyväksi. Olen havainnut, että Ulla ja Salme ovat saaneet uuttä energiaa, kun julkista tunnustusta on tullut.

On sääli, että Juankosken eliitti on tehnyt joukkopäätöksen, että Vapaaseen ei kirjoiteta. Jos eliitti kirjoittaisi joskus jotain järkevää Vapaaseen, niin kuka ties eliittikin voisi löytää Vapaan kautta ihailijoita.
Nythän niitä ihailijoita ei ole paljon ollut.

Saa nähdä, mihin tämä ihailu lopulta johtaa?

jkväRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi29.4.2014 12.51
Luin ABn kirjoitukset Suomi 24 sivustolta. Toimintatarmo yhden ihmisen mollaamiseen nimimerkin takaa viittaa poikkeavaan lahjakkuuteen. Itsekin olin päässyt nollauksen kohteeksi, vaikka nautin jakamatonta kunnioitusta laajalti Savossa.

Ikkunapöydän raatiRe: Kaavi teki ylijäämäisen tuloksen, kuten Tervo, Rautavaara ja Tuusniemi2.5.2014 8.34
On ihmeellistä, että useimmat kunnat osaavat arvioida taloussuunnitelmansa luvut suurin piirtein oikein ja terveen varovaisesti. Juankoskella ei uskota osaajia, kun he kertovat budjetin virheistä. Sitten ollaan loppuvuodesta Äimän Käkinä, kun vuodesta toiseen käy niin, kuin osaajat ovat ennustaneetkin.
Osaajia ei löydy kaupungin johdosta eikä tarkastuslautakunnasta.
Juankoskella menisi n. 7 kk kääntää kurssi ja päästä ylijäämien tekoon. Käytännössä jo vuosi 2015 voisi olla ylijäämäinen, jos aloitettaisiin 1.6.2014. Olisihan se noloa kepumafialle, mutta kuntalaiset toivovat tosiyritystä kaikkien eduksi.
Monet toivovat sitäkin, että Juankosken tuhoajat saisivat ansionsa mukaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: