Keskustelu

Kuopiolaisille/tuusniemeläisille Juankosken velatKuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 9.53
Tuusniemen ja Kuopion sekä Juankosken ja Kuopion yhdistymisselvitykset ovat lähes valmiit. Kuntien liitoksia kaavaillaan vuodelle 2017.

Mistä on kyse?

Kuopion ja Tuusniemen sekä Kuopion ja Juankosken yhdistymisselvitykset valmistuvat tällä viikolla


Virkamiesten kokoamat selvitykset menevät seuraavaksi poliittisten ohjausryhmien käsiteltäviksi

Jos kunnat päättävät yhdistyä, liitokset tehdään vuoden 2017 alussa

Kuopion ja Tuusniemen sekä Kuopion ja Juankosken yhdistymisselvitykset valmistuvat tällä viikolla. Valmistelutyötä tehneet virkamiesryhmät ovat saaneet kokoon tarvittavat materiaalit ja perjantaina yhdistymisselvitys toimitetaan poliitikoille.

Poliittiset ohjausryhmät kokoontuvat pääsiäisen jälkeen toteamaan, onko selvitys tehty niiden mielestä riittävän kattavasti.

Rinnalla on valmisteltu myös Juankosken ja Kuopion sekä Tuusniemen ja Kuopion yhdistymissopimusta, jota esitellään niin ikään poliittisille ohjausryhmille ensi viikolla.

Jos kunnat päättäisivät yhdistyä, liitokset toteutettaisiin vuoden 2017 alussa.

Eino K.Re: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 15.51
Hienoa. Yhdistyminen etenee suunnitellusti. Kohta kuulumme Suomen 6. vetovoimaisimpaan kaupunkiin eikä tarvitse muuttaa mihinkään. Oma veroprosenttimme on todellisuudessa 25-30%, mutta kuopiolaisina tulemme saamaan 20-22% kunnallisveron. Veroluontoiset kunnalliset maksut harmonisoidaan niin ikään Kuopion tasolle.
Juankoskellekin saattaa syntyä uutta elinvoimaa, kun vastenmielinen kunnallishallinto siirtyy historiaan.
Liitoksesta lankeaa kiitokset nykyiselle Suomen hallitukselle, joka huolehtii kriisikunnista ja tietysti omalle Juankosken kepu-demari-akselille, joka on huolehtinut siitä, että asemamme kriisikuntana on pysynyt vakaana.
Ja mikä parasta Kuopion ja Muuruveden rajalta poistuu Juankoski-kyltti, tilalle tulee Muuruvesi. Entiset Säyneisen ja Muuruveden kunnat ovat Kuopion osia niinkuin on Juankoskikin. Kylien vetovoimasta riippuu niiden kehitys jatkossa.
Voi olla, että joitakin Koillis-Savon yhteisiä palveluja jää Juankoskelle, mutta jatkossa ne ovat Nilsiässä. Yhteydet Nilsiään paranevat niin Muuruvedeltä kuin Säyneisestäkin, samoin tietysti myös Juankoskeltakin.
Me kaikki olemme tässä kehityksessä voittajia. Kaikkein huonoin vaihtoehto olisi ollut se, että olisimme jääneet yksin, ikioman juankoskelaisen kekseliäisyyden varaan.
Suomesta ei löydy toista kuntaa, joka viimeisen 20 vuoden ajan on ollut sellaisessa syöksykierteessä kuin me olemme olleet.
Tämä kirjoitus ei sisällä moitteita niitä kohtaan, jotka ovat viime vuosina taistelleet paremman Juankosken puolesta. Tämä taistelu on vain nyt hävitty. Olemme joutuneet niin syvään kuoppaan, ettei nousua jaksa odottaa kukaan.

Martti PohjolainenRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 17.03
Oikein kirjoitti nimimerkki "Eino K.", niin kuin asiat ovat.
Näin on pakko yhtyä hänen ajatuksiin koska todella olemme niin syvällä kuopassa kuin suinkin voimme olla. Tuo viidenmiljoonan euron kuntatakauksen realisoituminen on piste i:n päälle. Itse ainoana hallituksessa vastustin viidenmiljoonan euron kuntatakausta. Tästä sain valtavat haukut hallitustovereilta kun en lähtenyt mukaan suoranaiseen hujaukseen ja jätin takauspäätöksestä eriävänmielipiteen, joka oli alusta lähtien aivan selvää sumetusta juankoskelaisten piikkiin. Tyhmempikin kuten minä näin, että vakuusarvo seitsemäksimiljoonaksi arvostetusta vanhasta terminaalihallista on silkkaa pötyä. Vakuusarvo todellisuudessa on ja oli miinusmerkkinen kun halliin oli jo ensisijainen miljoonan kiinnitys ulkomaalaisella pankilla. Niin siinä sitten kävi tuli armoton lasku juankoskelaisten maksettavaksi, josta emme todellakaan yksin selviä. Vaikka itse olen ollut vankkumaton oman kunnan kannattaja, niin nyt on pakko todeta, että niin siinä kävi, että taistelu paremman Juankosken puolesta on hävitty, ei sille enää mitään voi sellaiset velat edellinen hallitus jäsenineen juankoskelaisille järjesti.

Iso harmi se on kaikille juankoskelaisille, että menetimme oman Juankosken kunnan, mutta nöyrryttävä se on kun enää mitään ei voi tehdä itsenäisen Juankosken pelastamiseksi.

ABRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 17.54
Tämä Juankosken joutuminen Kuopion kainaloon on ollut nähtävissä jo monta vuotta. Sanoisin, että kauempaa näkee nimenomaan suuret kuviot paljon paremmin. Ainoa ihmetyksen aihe on, ettei PBF ja siihen liittyvät yhtiöt ole vieläkään konkurssissa. Sille menin ennustamaan aikoinaan jopa päivämäärän ja pieleen meni oikein kunnolla.

Nimimerkkini Alan Bankrupt pidän niin kauan, kunnes konkurssi on selvä. Olen lyhentänyt sen AB:ksi, koska se on OY ruotsiksi ja näin viittaa ruotsinkielisten teollisuuteen. Niissä asioissa olen jonkinlainen A) sian- B) tuntija vanhaa teekkarivitsiä lainatakseni. Ensi askeleista näin, ettei PBF tule kannattamaan riippumatta takauksesta tai sen vastavakuudesta.

Mikä kannattaisi ja edistäisi Kuopion seutua, on uusi noin miljoonan vuositonnin sellutehdas, joka tekisi mäntysellua. Kainuussa ja Savossa on aika paljon ylimääräistä mäntykuitupuuta ja kuusikin käy. Kajaani ei enää käytä, Savon sellu käyttää koivua ja Pankaboard hiukan kuusta. Myyntiin ei koivusellua kannata valmistaa.

Uimaharjulla tietenkin on oma hankinta-alueensa, joka tulee etelässä vastaan. Sijoituspaikasta jo kilpaillaan ja Kuopion seudulla saattaisi olla hyviä paikkoja. Sellutehdashan on voiman tuotannossa aika järkäle ja paljon yksinkertaisempi kuin floppi-investoinniksi luokiteltu Olkiluoto Kolmonen. Sipilä on jo viisaana miehenä asialla ja yrittää kahmaista koko idean omiin nimiinsä:

http://www.hs.fi/talous/Keskustan+Sipil%C3%A4+haluaa+Suomeen+uuden+sellutehtaan/a1396925169345?ref=hs-art-new-1

kristallipallon tuijottelijaRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 18.35
On omituista, että AB:kin puhuu siitä, että Juankoski on joutunut Kuopion "kainaloon" vasta nyt.

Käsittääkseni Juankoski, Muuruvesi, Säyneinen ja Kuopiokin ovat olleet omilla paikoillaan jo satoja vuosia.

Tästä maantieteellisestä tosiasiasta huolimatta Juankoskelta on puuttunut omaehtoinen kaupunkistrategia ja puuttuu vielä varmemmin, jos mennään ajopuuna Kuopion tahdottomaksi "syrjäkyläksi".

Vuoteen 2017 on vielä paljon aikaa tehdä asioita aivan toiselle tavalla, mitä Juankoskella on tehty viimeiset parikymmentä vuotta.

Kylässähän ei tavinnut tehdä mitään silloin, kun Römssy vielä toi leivän monelle juankoskiselle. Kysymys oli lähinnä siitä, miten "jakovara" jaetaan mahdollisimman avokätisesti kaikkiin tyhmiin hankkeisiin.

Älä AB hyvä mies ehdota, että kepuloiset lähtisi Juankoskelle uutta sellutehdasta puuhaamaan, vaikka metsä Suomessa kasvaakin komeasti. Ei Kuopionkaan kaupungin rahat riitä sellutehtaan rahoittamiseen. Juankoskella on nähty, että ainakin pahvitehtailusta kunnan pitää pysyä visusti irti.

Sinänsä Suomessa saattaa olla tilausta sellutehtaalle lähivuosina. Kysymys on vain sitä, kuka sen rahoittaa ja minne se on viisainta pystyttää.

ABRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 20.06
Olen Eino K:n ja Martin kanssa todella samaa mieltä, että tuleva Kuopion laajennettu kaupunki sisältää Juankosken. Ei mikään pienempi kunta rupea rutiköyhän kanssa seurustelemaan. Ja se Kuopion liitos tapahtunee nimenomaan vuoden 2017 alusta eli niin pian, ettei käytännössä mitään oleellisia säästöjä ehditä tekemään. Ei ainakaan sitä luokkaa, minkä loven PBF-töppäily teki ja sitähän vaadittaisiin.

On huomattava, että Juankosken verotulot laskevat jatkossa voimakkaasti, kun ansiosidonnaiset päivärahat lakkaavat ja porukka alkaa muuttaa Juankoskelta pois. Kyllä Pekka V varmaan hyvinkin muistaa, kuinka olen jo vuosia sitten sanonut, että Juankoski menettää itsenäisyytensä. En ole sitä vain viime aikoina viitsinyt toistaa niin useasti, kun se herättää niin paljon närää.

Mitä tulee sellutehdasinvestointiin, niin päätös sellaisesta tulee Suomeen tällä vuosikymmenellä. Pohjois-Savon olisi hyvä olla ajoissa mukana. Ei sellainen yli miljardin euron investointi vaadi kunnalta mitään muuta kuin aktiivista osallistumista sekä paikan etsintää ja kaavoitusta. Sellaisella investorilla on rahaa ja luottoa eikä se ole minkään kunnan rahaa kerjäämässä. Siinä keskustellaan suoraan valtion kanssa, jos rahoituksesta keskustellaan.

Kuntahan hyötyy sitten työpaikkojen muodossa, ei ainoastaan rakentamisessa ja tehtaan käytössä, vaan laajasti metsän hoidossa, kuljetuksissa ja lukuisissa ulkoistetuissa toiminnoissa. Myös metsäomaisuuden arvo nousee, kun kuljetusmatkat lyhenevät.

alan kolmas miesRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 23.18
Olisi tietysti lottovoitto, jos joku yksityinen firma rakentaisi miljoonan tonnin sellutehtaan Juankoskelle tai Kuopioon. Kyllähän alueella varmaan puutakin riittää.

Maajussit lähti jo kuopatussa Pohjan Sellussa rahan keruuseen ja Etelä- Rannassa toimitusjohtaja aloitti jo prosessisuunnittelunkin CAD:illa. Hankkeesta ei kuitenkaan tullut mitään, kun oli noilla rahoittajilla muita suunnitelmia.

IT-insinööri Siplä ei ehkä ole nyt ihan omimmalla alallaan tuon sellutehdashankkeensa kanssa. Kysymyksessä lienee noin 800-900 milj. euron investointi. Pysyviä työpaikkoja tarvittaneen tehtaalla vain yhtä paljon kuin Tratta PBF on nyt pysyvästi lomauttanut eli noin 150. Puuta tarvitaan suunnilleen 5 milj. mottia vuodessa. Kyllähän tämä melkoisen säteen tarvitsee hankinta-alueelleen.

Hanke voi olla hyvä, mutta ei välttämättä vielä kesää tee. Sipilä on perustellut hanketta sahamiehille sillä, että sahojen sivutuotteille saadaan järkevää käyttöä. Sahamiehet pyöritti aikoinaan myös pientä Lievestuoreen sellutehdasta, mutta minulle siitä on jäänyt lähinnä mieleen vain likaojan juoksu ja eräs reissu Pariisissa Pigallella, kun eräs "Pekka"- niminen portsari heitti satunnaiset matkailijat sisään kapakkaan ja lauleskeli ovella Lievestuoreen Liisaa.

Sipilä on havainnut, että sahoille säädetty syöttötariffi on liian tiukka, eikä sahoille ole rakennettu CHP-laitoksia kuin yksi vaikka kaavailujen mukaan niitä piti tulla 50.

Sipilä on näköjään unohtanut lähes kokonaan kaavailuissaan mekaanisen metsäteollisuuden tuotteet. Vertailun vuoksi voisin todeta, että 800 milj. eurolla saisi rakennettua varmaan ainakin neljä isoa lastulevy- tai muuta levytehdasta. Eipä silloin olisi kaikki munat taas yhdessä korissa.

Ai niin unohdin kokonaan, että Pöyry totesi jo 1970-luvulla, että lastulevy ei ole Suomeen sopiva tuote. Sen sijaan LWC-Paperi oli. No ei huolta, muissa maissa on kyllä osattu käyttää myös sahateollisuuden sivutuotteet muuhunkin kuin sellun tekoon tai polttoon. Niinpä Suomessa on jäljella enää vain yksi Koskisen Oy:n pieni lastulevytehdas ja maahan tuodaan erilaisia levytuotteitakin ja puhumattakaan arvokkaista paneleista jo 350-400 000 m3/vuosi.

Jotkin visionäärit ovat jo ounastelleet, että Venäjän sahatavaran vienti EU:hun voi tyrehtyä lähivuosina ja siitä on ennakoitu uutta buumia Ruotsin ja Suomen sahateollisuuteen. Mikäli tällainen skenaario toteutuu, niin noita sahateollisuuden sivutuotteita meillä on kohta ihan harmiksi asti.

Siinä Sipilä on oikeassa, että valtion kannattasi käyttää hyväkseen miljardien osakeomistuksiaan ja ennakkoluulottomasti osallistua uustutannon rakentamiseen. Yhden suuren jättiläisinvestoinnin sijasta kannattaisi sijoittaa rahoja mieluummin useisiin uusiin yrityksiin ja myös muualle kuin peliteollisuuteen, jossa Suomella ei liene mitään suhteellista etuakaan.

Valtionhallinnossakin meillä valitettavasti tunnetaan metsäteollusuudestakin lähinnä vai saha-, sellu-, paperi- ja kartonkiteollisuus, mutta sen syvemmälle virkamiehet eivät ole vielä alaan ehtineet tutustumaan.

eskimoRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat9.4.2014 23.50
lastulevytehdashan on jo valmiina, suuresti hehkutettiin näillä sivuilla tätä hanketta.venäläisetkin tilasivat jo niin paljon levyä,että itä-suomesta meinasivat puut loppua

alan kolmas miesRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 15.32
eskimo ei ole iglussaan huomannut, että tällä palstalla ei ole hehkutettu konkkaan mennyttä tai mahdollisesti käynnistettävää lastulevytehdasta vaan hienosti sanottuna Premium Board Finland Oy:tä, entistä Römssyä, Mersua ja tulevaa TECTA OYJ:tä.

Mitkään näistä hankkeista ei ole tullut, vaan ovat menneet.

eskimollekin tiedoksi: Asiani oli. Onko parempi laittaa kaikki munat yhteen koriin vai hajauttaa riskien välttämiseksi munia useampiin koreihin?

En ole varma, onko eskimo iglustaan huomannut, että Tratta PBF:n kohdalla munat luiskahti ikävästi yhteen koriin. Samassa yhteydessä myös Juankosken kunnakin munat eli 5 milj. eruron takaus tuli munittua samaan koriin, josta palkittu Hesarin toimittaja Jyrki Iivonen kirjoitti jo keväällä 2011, että Premium Board Finland Oy:n rahoitus on "huteralla pohjalla".

Mitään munia ei pitäisi koskaan laittaa huterapohjaiseen koriin.

ABRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 15.56
Minä luulen, että PBF on pesäloinen, joka käyttää hyväkseen kepuloisia. Eli PBF on selvästikin käki. Wikipedia on todennut käestä erittäin osuvasti. Alla olevassa on aikataulu kerrottava noin 20:llä ja nyt ollaan jälkiruokintavaiheessa:

Käki on pesäloinen, eli se ei haudo eikä huolehdi omista poikasistaan, vaan munii toisten lintulajien pesiin. Käkinaaras voi munia noin 20 munaa lisääntymiskauden, touko?kesäkuu, aikana, mutta tavallisesti vain noin 10.

Koska käenpoikasella on kuoriutuessaan selässä arka paikka, joka ei kestä painoa, se työntää kilpailevat isäntälajin munat pois pesästä, jonka seurauksena munat ehkä särkyvät.

Käenpoikanen saa näin kasvattiemonsa kaiken ravinnon ja huolenpidon. Poikanen lähtee pesästä noin 20 vuorokauden ikäisenä ja kasvattiemot ruokkivat sitä vielä kolme viikkoa.

V. EpäilysRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 19.29
AB:llä näkyy olevan hyvin samanlaisia ajatuksia ja kokemusta kuin itselläni.

Nyt AB on nyt näköjään tullut samaan ornitologiseen johtopäätökseen, jonka esitin varmaan jo pari vuotta sitten Tratta PBF:stä.

Silloin totesin ehkä metsäneuvoksena, että Tratta PBF on todellakin Juuankoskelle pesiytynyt käki, joka haudottaa omat munansakin muilla linnuilla ja samalla pilaa muiden lintujen suvunjatkopuuhat. Näin tässä valiettavasti on Tratta PBF:n kohdalla päässyt käymään. Oikea havainto AB:n taholla. Pesäloinen sopii hyvin asukkaaksi kepuloisten kylään.

Käen käyttäytymistä olin seurannut mökillä vuosikausia ja opin jopa "kukkumaan" käen viereisen puuhun kukkumaan. Totesin taannoin, että käki lopettaa kukkumisen aika tarkalleen juhannuksen aikaan. Tarkoitin silloin kukkumisella Tratta PBF toivotonta taaperusta tappioiden suossa, kun muistaakseni tehtaalla aloitettiin etuajassa juhannusseisokki ns. pitkän tilauksen jälkeen ja sitten seisottiin pitkälle syksyyn.

ei äimankäkiRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 19.46
Miten edelliset liittyy naapurikuntien liitosselvitykseen?

Tosin taitavat olla aivan äimän käkenä.

Tuulivoimalla käyvä käkikello ratkaisee Suomen energiaongelmat ja ei tarvita ytin- tai putinvoimaa.
Sen patentti on kai samassa paketissa kuin tectan patentti eli pankissa.

ABRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 20.01
Käki liittyy oleellisesti kuntajakoon. Pesäloinen on nimittäin tehnyt ja vielä jatkossakin tekee niin ison loven Juankosken kertyneeseen alijäämään, ettei mikään pieni kunta halua yhdistyä Juankosken kanssa. Toisaalta Juankoski ei voi eikä sen anneta jatkaa itsenäisenä, koska on ennustettavissa, että se on valtion budjetille pohjaton kaivo tällaisella johdolla.

Ainoa mahdollisuus on, että Kuopiolle annetaan niin iso valtion liittymisavustus, että se suostuu ottamaan Juankosken. Juankoskihan nyt suorastaan tyrkyttää itseään, jotta johdon töppäykset ja suhmuroinnit peittyisivät isompaan konserniin. Se on siis Kuopion suostumuksesta kiinni ja Kuopio ei suostu tuosta vaan, joten valtion on annettava rahaa sitä varten. Näin se menee ja on hyvä juankoskisille.

ei äimänkäkiRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 20.54
Kun tämä tuulivoimalla käyvän käkikellon patentti realisoituu, niin Juankosken rahahuolet on ohi.

Kaikki lähikunnat ja kaupungit suorastaan kerjäävät, että Juankoski hyväksyy ne edes maksaviksi yhteistyökumppaneiksi.

V. EpäilysRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat10.4.2014 21.00
On alkanut tuntua siltä, että Juankosken käen tekemä taloudellinen lovi on sitä luokkaa, että tarvitaan erillinen Lex Juankosken Nero, jotta lovi voidaan kuitata Kuopiolle.

Ei heti tule mieleen kuitenkaan se, että yhden miehen noin 20 milj. euron töppäykset vielä erillisellä lailla siunattaisiin. Täytyy vaan luottaa siihen, että selvitysmies Lassi Nyyssönen joutuu kuukauden päästä nostamaan kädet pystyyn Tratta PBF:n yrityssaneerauksen osalta ja katastroofille löytyy asianmukaiset vastuunkantajat ja loppuselvittely.

Huomenna Espoon käräjäoikeudessa puidaankin sitten Talvivaaran pajunköyttä, jossa nyt viranomaisetkin ovat jo ottaneet laskukoneet käyttöön, kun ovat alkaneet laskeskelemaan kaivoksen ympäristöhaittojen hintaa. Kaikki ei taida ollakaan niin, kuin Pekka Peloton on antanut oikeuden ymmärtää.

Taitaa tässäkin asiassa olla samoja piirteitä kuin Risteferin syöttämissä sadunhohtoisissa TECTA-unelmissa. Kyllä Juankoskellakin voidaan kohta valtiota tarvita maisemointitalkoisiin. Kuopion on niihinkin syytön. Ylimääräistä laskua on odotettavissa tältäkin osin ehkä 8 milj. euron verran.

kristallipallon tuijottelijaRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat11.4.2014 13.22
Hallitus näyttää heittäneen romukoppaan perustuslaillisesti kysenalaisen kaupunkien ympäristökuntia koskevat pakkoliitokset. Kyseisen lain piti tulla voimaan heinäkuussa, mutta nyt sovittu sote-uudistuskin on tuonut taas uutta mietittävää hutun keittäjille.

Voi olla vielä niinkin, että 5 vuoden suojatyöpaikkapykäläkin todetaan perustuslain vastaiseksi. Kaiken järjen mukaan näin onkin pakko tehdä. Ei virkamies voi olla kuntasaneerauksisssa missään erityisasemassa. Käsittämätön tasa-arvon vastainen ajatus.

Varsinkaan suojapykälä ei saisi missään tapauksessa koskea virkamiehiä, jotka ovat taitamattomuudellaan, huolimattomuudellaan tai jopa tarkoituksellisesti olleet myötävaikuttamassa oman kuntansa taloudellisiin ongelmiin, jotka ovat luoneet uhkan pakkoliitoksesta.

Kyseistä kyseenalaista pakkoliitospykälää valmistellessaan hallitus oli käyttänyt viittä kriteeriä, joista neljän on täytyttävä, jotta pakkoliitokseen voitaisiin ehkä turvautua.

Yle on uutisoinut aiemmin: "Kriteerit liittyvät esimerkiksi kunnan työpaikkaomavaraisuuteen, kunnan asukkaiden työssäkäyntiin keskuskunnassa tai keskuskaupungin taajamien ulottumiseen naapurikuntien puolelle.

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok) vakuutti, että hallitus ei ole tekemässä pakkoliitoksia.

- Lakimuutoksella ei olla luomassa pakkoliitosautomaattia, vaan sen tarkoituksena on antaa valtioneuvostolle mahdollisuus päättää kuntien yhdistämisestä silloin, kun siihen on olemassa painavat ja perustellut syyt, eikä ongelmia voida muulla tavoin ratkaista, Virkkunen muotoili tiedotteessaan sanansa"

Eipä taida pakkoliitoskriteerit täyttyä Juankosken kohdalla. Juankoskella on työpaikkoja aivan riittävästi omia tarpeita ajatellen. Kunta on pieni, mutta suurempi kuin Rautavaara. Ongemana on tietysti se, että Juankoskella työpaikoista noin 100 tarpeetonta työpaikkaa on kunnan hallinnossa.

Onko riittävä syy pakkoliitokseen se, että 100 Juankosken täysin tarpeetonta hallintoviranomaista alkaa käydä töissä Kuopion keskuskaupungissa perustuslaillisesti kyseenalaisen 5 vuoden suojatyöpaikkasäännöksen turvin?

Täytyy kiinnittää huomiota myös Henna Virkkusen lausuntoon, että pakkoliitoksiin voidaan mennä, jos "ongelmia ei voida ratkaista muilla keinoilla".

Juankosken kaikki taloudelliset ongelmat voidaan ratkaista ennen vuotta 2017 muilla keinoilla. Se tapahtuu siten, että kaupungille luodaan uusi kaupunkistrategia ilman Juankosken Neroa ja hänen tarpeetonta sekä osaamatonta klaaniaan.

Koska maailma muuttuu kaiken aikaa kovaa vauhtia, niin kaikki tiet on kuitenkin syytä pitää avoinna. Ukrainassa on nähty viime aikoina selvästi, mihin joudutaan, kun annetaan korruptoituneen johdon hoitaa asioita mielin määrin. Kansalllinen katastroofi. Katastroofin isä on paennut Putinin suojiin, joka taas tulkitsee tilanteen niin, että kansanmurhaaja Janukovitch omistaa Ukrainan kansan. Juankosekn Nero yrittää nyt pakoa Kuopioon.

Suomesta ottaisin vertauskuvannollisesti esiin näinä vaikeina aikoina NATO-option. Suomi ei ole toistaiseksi liittynyt NATO:on, mutta optio on.

Juankoski ei ole toistaiseksi myöskään liittynyt Kuopoon, mutta optio voi silti olla, jos tilanne menee sellaiseksi, että todellinen liitostarve on. Joka tapauksessa Juankoski joutuu oman pesänsä puhdistamaan, oli se sitten itsenäinen tai joskus osa Kuopiota. Juankoskella ja Kuopiolla voi olla yhteinen kumppanuus, mutta päätäntävalta omista asioista olisi silti hyvä säilyä Juankoskella.

Kuntaliitosasiassa ei ole mitään syytä hötkyillä, kun sote-uudistuskin on saatu sovittua laajalla rintamalla. Järkevät ihmiset siis vain nyt neuvottelupöytiin ja oman kylän asioita hoitamaan.

Miksi siis odottaa monta vuotta, kun pesän puhdistus voidaan aloittaa heti?

Ikkunapöydän raatiRe: Kuopion ja kahden naapurikunnan liitosselvitykset valmistuvat11.4.2014 14.10
Kysteristä eroaminen on perusteltua, varsinkin jos se tehdään yhdessä Kaavin kanssa. Voi terveyskeskuskin säilyä, ja Kaavi saada parannuksia palveluihinsa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: