Keskustelu

Tukea vaan riittävästi , vasta sitten.Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 3.01
Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen

Kantanen haluaa kuitenkin muistuttaa, että pakkoliitos koskee edelleen kriisikuntia. Kuopion ja Juankosken voi olla pakko liittyä yhteen, koska Juankoski on kriisikunta.

Jos valtio pakottaa kuntia yhteen, valtion pitää kantaa myös taloudellinen vastuu. Meillä ei ole enää kantokykyä ottaa syliimme vaikeuksissa olevia kuntia. Kuopiolla on siis kokemusta pakosta, joten ymmärrän hyvin, jos Siilinjärvellä ollaan huojentuneita, Kantanen sanoo.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat päättivät tänään, ettei pakkoliitospykälää koskevaa lakiesitystä tuoda eduskuntaan.

Luopumisen taustalla on lausuntokierroksella ilmennyt voimakas vastustus ja pykälän mahdolliset perustuslailliset ongelmat. Lisäksi hallitus katsoi sote-uudistuksen muuttaneen kuntien tilannetta merkittävästi.

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 9.58
Kumma kun palstalla on tapa kopioida uutisia. Minusta on paljon parempi panna suoraan linkki, jotta jokainen voi lukea alkuperäisen uutisen. Kopioinnit ovat toisen käden tietoa tai oikeastaan jo kolmannen käden. Tässäpä yksi alkuperäisemmän tiedon linkki:

http://yle.fi/uutiset/hallituksen_linjaus_saastaa_siilinjarven_pakkoliitokselta__mutta_ei_valttamatta_kuopiota/7186633

Ministeri Virkkusen junailujen kaatumisella on se hyvä puoli, että nyt on mielestäni pakko muuttaa sitä viiden vuoden irtisanomissuojaa. Sehän tehtiin vain porkkanaksi kuntaliitoksiin ryhtymiseen. Nyt kun kuntaliitoksia syntyy ilman porkkanoitakin jo pelkästään vanhemman kriisikuntasäännöksen perusteella, pitäisi säännös poistaa viipymättä.

Juankosken tilanne itsenäisenä kuntana tulisi jatkossa katastrofaaliseksi. Asiathan ovat suhteellisia eikä absoluuttisia. Jatkossa kaupungin alijäämä kasvaa vauhdilla PBF-töppäilyn takia. Kuitenkin sote-uudistus merkitsee, että vuosibudjetti lähes puolittuu. Suhteellisesta kertyneestä alijäämästä tulisi siten tosi ruma, jota ei voi millään säästöillä nykyihmisten elinaikana kuroa umpeen.

Pena T.Re: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 9.58
Riippumatta siitä, kuka Juankosken itse rakennettua kriisiä korjailee, keinot ovat samoja suurin piirtein. Nyt onkin kyse siitä, mitä toimenpiteitä tehdään ja missä järjestyksessä. Määräävätkö niistä vieraspaikkakuntalaiset vai oman kunnan väki.
Ymmärrän hyvin, että Pete, Joke, Rane, Heimo, Veijo ja Kaisu eivät halua korjata omia jätöksiään. Heimossa ja Veijossa ei vain ole miestä toimenpiteiden aloittamiseen ja ikävän saneerausluudan heiluttamiseen.
Juankosken kriisi on yhtä paljon henkistä kuin taloudellistakin laatua.
Eivät raukat uskalla edes keskustella toimenpiteistä ja todellisesta tilastamme avoimesti.

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 10.05
Suora uutinen tässä linkissä:

http://yle.fi/uutiset/hallituksen_linjaus_saastaa_siilinjarven_pakkoliitokselta__mutta_ei_valttamatta_kuopiota/7186633

Alan BankruptRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 10.08
Suora uutinen tässä linkissä:

http://yle.fi/uutiset/hallituksen_linjaus_saastaa_siilinjarven_pakkoliitokselta__mutta_ei_valttamatta_kuopiota/7186633

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 10.10
Anteeksi töppäilyni, kun ei heti tuo teksti mennyt perille.

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 11.29
Alkuperäinen uutinen alla:

http://yle.fi/uutiset/hallituksen_linjaus_saastaa_siilinjarven_pakkoliitokselta__mutta_ei_valttamatta_kuopiota/7186633

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 11.57
Viestit olivat välillä kadoksissa. Sorry.

PVRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 12.02
Moro,
kannattaa lukea lakiluonnoksesta, koskeeko pakkopykälä uudessa kuntarakennelaissa vastaanottavaa kuntaa. Ei koske, vaan siihen pitäisi tarjota porkkanarahoja, kuten Kuopion kaupunginhallituksen PJ on selvittänyt. Muuta pakkoa ei Kuopiolla muuten ole. Pakko koskee vain kriisikuntia, jota Kuopio ei ole. Kyllä Kuopio itse päättää Juankosken liitoksesta.

PepponeRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen12.4.2014 12.34
Liitoksesta tulee porkkanarahat ja Kuopio ottaa ne luonnollisesti, myötäjäisinä annamme Savon Voiman ja Pohjois-Karjalan Sähkön osakkeet ja tuomme liki 5000 veronmaksajaa. Pitkällä tähtäimellä Kuopio tulee saamaan sijoituksensa pois eli molemmat voittavat.
Meillä tämän palstan seuraajilla pitäisi kaiken järjen mukaan olla myönteinen asenne liitokseen. Tiedämme olevamme sidottuja kepun ikeeseen, mutta siltui emme tahdo siitä irtaantua. Pekallakin on taipumusta masokismiin.

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen16.4.2014 10.32
Peppone on edellä oikeassa. Mutta pieni huomautus lienee paikallaan. Eli kyllä seuraavissa vaaleissa kepuloiset pärjäävät ja saavat enemmistön Kuopion valtuustoon. Eli ei Juankoski pääse kepuloisten ikeestä mihinkään, mutta eivät kaikki kepuloiset ole niin vedätettävissä kuin Juankosken kepuloiset. Tärkeintä kai on, että juankoskelaiset pääsevät Nerostaan eroon.

Toisaalta nämä ongelmat eivät ole juankoskelaisia tai ei edes kuopiolaisia, vaan valtakunnallisia ja silloin tarvitaan tosi toimenpiteitä. Niitä osaavat esittää pitkään asioita miettineet, kuten alla olevassa linkissä:

http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288678030506.html

kuka uskaltaaRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen16.4.2014 10.57
Paljon olisi Juankoskella selvitystä vaativia asioita,mutta kuka sen tekee ? Kenellä oikeudentaju on riittävä voima sen tekemiseen. Sellaisia henkilöitä kipeästi kaivattaisiin !

ABRe: Kriisikuntapykälä voi vielä pakottaa Kuopion liitokseen16.4.2014 11.15
Sievissä on hiukan samantapainen tilanne kuin Juankoskella, tosin selkeämmät tiedot. Kunnanjohtaja on kepuloinen ja lobannut kunnan ja valtion rahoja jo pitkään bioetanolitehtaaseen, johon hän nyt sitten siirtyisi hallitukseen ja osakkeenomistajaksi ja hänen kunnan töissä tekemänsä lobbaus näin palkittaisiin yhtiön osakkeina:

http://yle.fi/uutiset/sievissa_kunnanjohtaja_on_myos_etanolitehtailija__oma_ja_kunnan_etu_sekoittuneet/7184744

http://yle.fi/uutiset/sievin_bioetanolitehdas_nytkahtamassa_eteenpain/7112116

Nämä ovat niitä kepuloisten valtakunnanlaajuisia kähmintöjä. Laitoksen tekniikka perustuu oululaisen Chempoliksen osaamiseen, jossa Juha Sipilä on ollut voimakkaasti mukana. Chempolis on firma, joka on saanut suhteellisesti eniten valtion tukia Suomessa. Silti sen menestys on arvioitavissa oheisesta linkistä:

http://www.finder.fi/Konsultointipalveluja/Chempolis%20Oy/OULU/taloustiedot/129193

MOT voisi hyvinkin tehdä ohjelman kunnanjohtajista, joissa esimerkkeinä olisivat Juankosken ja Sievin johtajat.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: