Keskustelu

alan kolmas miesTRUMPIN VEROJEN KAUHISTELU SUOMEN MEDIASSA29.9.2020 0:56
New York Times vasemmistolehti on laittomasti hankkinut käsiinsä Donad J. Trumpin vanhat verotiedot ja lähtenyt nyt syyttämään Amerikan ehkä kaikkien aikojen parasta presidenttiä siitä, että presidentti ei maksa valtion tuloveroa, kun on voinut vähentää veroistaan liiketoimissaan tulleita tappioita.

Tietysti Suomessa YLE ja Suomen valtamedia, joka on jo neljä vuotta käynyt FAKE NEWS taistelua laillisesti valittua Amerikan presidenttiä vastaan, on maailman ensimmäisten uutiskanavien joukossa yhtynyt moiseen valeuutisten levittelyyn, vaikka Suomen kansa ei ole edes äänestämässä Amerikan presidentistä.

Suomalaisen kritiikittömän median uutisoinnin osalta irvokasta on, että meillä Suomessa pidetään täysin normaalina, että korkeasti arvostettu Unilukkarimme Sauli, eikä myöskään Jenni maksa palkkioistaan mitään veroja ja asuntoetukin on vapaa lainsäädännön mukaan seuraavasti:

"Tasavallan presidentin vuotuisesta palkkiosta säädetään laissa, ja palkkio pysyy samana, kunnes eduskunta toisin säätää. 1.3.2012 alkaen tasavallan presidentin palkkioksi oli säädetty 160.000 euroa.

Presidentti Niinistön aloitteesta palkkio laskettiin 1.4.2013 alkaen vuoden 2006 tasolle eli 126.000 euroon.

Palkkion lisäksi presidentille kuuluu asunto, jonka kunnossapito, lämmitys, valaistus ja sisustus sekä tarpeellinen henkilökunta kustannetaan valtion varoilla. Presidentin puoliso ei saa palkkiota tai muuta korvausta asemansa johdosta.

Tasavallan presidentin eläkkeestä säädetään laissa. Presidentin vuotuinen eläke on 60 prosenttia tasavallan presidentin palkkiosta. Täyden eläkkeen saa kuusi vuotta tai pitempään presidenttinä toiminut henkilö.

Valtio voi kustantaa eläkkeellä olevalle presidentille sopivan asunnon kohtuullista vuokraa vastaan, tarjota tarpeen mukaan erilliset työtilat sekä antaa kuljetus-, turvallisuus-, sihteeri- ja toimistopalveluja valtion talousarvion rajoissa.

Presidentin puolisolle ei makseta eläkettä tämän aseman johdosta, mutta hän on leskeksi jäätyään oikeutettu perhe-eläkkeeseen, joka on 50 prosenttia presidentin eläkkeestä.

Presidentin palkkio ja asuntoetu samoin kuin eläke ja perhe-eläke ovat verovapaita. Muista tuloista presidenttiä verotetaan normaalisti."

Verotuksellisesti Sauli ja Jenni ovat siis Suomessa lainsäädännöllisesti julistettu ns. vapaamatkustajiksi.

Tästä ei kuitenkaan Suomen media ole toistaiseksi nostanut mitään älämölöä.

Trumpin osalta on todettava, että hänen vuotuinen palkkionsa presidentin hommista on 400 000 USD, josta hän on vuosittain ottanut yhden (1) USD:n, jotta ei rikkoisi lakia. Loput palkkiostaan hän on lahjoittanut hyväntekeväisyyteen.

Jotta Trumpin veroista ja palkoista saadaan joku käsitys esim. meikäläisten Unilukkarin palkkioihin verrattuna, niin presidenttien palkkioita voidaan verrata esim. kansojen väkilukuun tai valtioiden bruttokansantuotteeseen, kuten alla on tehty:

BKT vuonna 2020:
 USA 22 320 miljardia USD
 Suomi 284 miljardia USD

Väkiluku vuonna 2020:
 USA n. 330 milj.
 Suomi n. 5.5 milj.

Presidenttien palkat vuonna 2020:
 USA 400 000 USD (josta Trump ottanut 1 USD, lopu lahjoitettu hyväntekeväisyyteen)

 Suomi 148 680 USD (Unilukkari on saattanut lahjoittaa jotakin Pelastusarmeijalle)

Presidenttien palkkojen vertailu suhteessa väestöön 2020:
 USA 0.001212 USD per asukas
 Suomi 0.027033 USD per asukas
 Unilukkarin palkkio Trumpin palkkioon verrattuna on siis 22.30-kertainen

Presidenttien palkitun työn arvon suhde kansakunnan bruttokansantuotteeseen vuonna 2020:
 USA 55 800 USD per yksi presidentille maksettu taala
 Suomi 1 910 USD per yksi Unilukkarille maksettu taala

Tästä yksinkertaisesta vertailusta nähdään, että Suomen Unilukkari saa kymmeniä kertoja korkeampaa korvausta työstään kuin USA:n jatkuvasti liberaalin ja vasemmistolaismedian haukkuma hyvä presidentti Trump.

Vaikka tällainen epäkohta on olemassa, niin en siitä huolimatta ole lähdössä siihen huutokuoroon, joka vasemmistomediassa mielellään näkee harmaata taloutta jopa talkootyössä ja köyhien EU:n ruokajonoissa.

Tänäänkin sossujen Tuula Haatainen ilmoitti jo YLE:n uutisissa toimittajalle, että hallitusohjelmaan on jo taas laitettu 20 milj. euroa, jotta joka kylään saadaan perustettua lisää harmaan talouden tarkastajia.

Siitä Tuula Haatainen oli visusti hiljaa, eikä YLE:n toimittaja tietenkään kysynyt sitä, miten ne Terrafamen ja Trafiguran rahanpesuselvitykset etenevät valtion hallinnossa?

Minä pitäisin erittäin toivottavana sitä, että harmaan talouden jahdissa selvitysmiehet aloittaisivat harmaan talouden tarkastuksen Hakaniemestä SAK:n ja muiden ammattiliittojen pääkonttoreista.

Kojamon tilit olisi myös hyvä tarkistaa, kun jostain syystä Kojamon omistamissa asunnoissa vuokrat näyttävät nousevan jopa nopeammin kuin vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa.

Irvokasta on, että Kojamonkin vuokra-asunnoissa vuokra maksetaan varsin usein KELAN asumistuen avulla.

Veronmaksajien keskusliiton tietojen mukaan Suomen verotusaste oli 2018 jo 5. korkein OECD-maista eli 42.4%, kun Ranskassa luku oli korkein eli 46.1%.

Alla OECD maiden verotietoja eräistä maista 2018:

 Ranska 46.1%
 Ruotsi 43.9%
 Suomi 42.4%
 Norja 39.0%
 EU 15 39.2%
 OECD keskimäärin 34.3%
 USA 24.3%

Sanna Marinin hallitus siirsi vaikeat talouspäätökset budjettiriihessä käytännössä vuoteen 2029.

Kun päätöksiä ei kyetty tekemään esim. paikallisesta sopimuksesta, niin valtion kassa täytettiin koronan varjolla ulkomaisen lainoton avulla.

Tästä seuraa se, että 2020-luvun puolivälissä Suomi tulee olemaan maailman korkeimmin verotettu maa.

Tunnetusti korkea verotus tappaa kaiken yrittelijäisyyden, joten Suomella näyttää nykymenolla olevan selkeä suunta kohti vihreätä kommunismia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: