Keskustelu

Pekka VKaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 19.08
Moro,
tänään taas kaupunginhallituksen kokous.
Käsittelyssä keskusteluasiana Säyneisen kouluasia. Asia piti olla esittelijän esittämänä , että Säyneisen koulu lakkautettaisiin kesällä, mutta asia vedettiin pois valtuustoryhmien puheenjohtajien kokousta varten.
Olen toivonut asian pikaista käsittelyä ja myös kuljetusmaksujen yhdenvertaista ja oikeanlaista käsittelyä.
Aikaisemmin on ollut tapana, että jos lähikoulusta halutaan siirtyä toiseen kouluun, niin asia hyväksytään, mutta kustannukset kuljetuksista käsitellään erikseen. Näin tulen vaatimaan myös valtuuston varapuheenjohtajana, mutta katsotaan muutetaanko menettelyä. Olisi minusta aika kummallista, että kunnassa jokainen lapsen vanhempi saisi valita koulun ja veronmaksajat maksaisivat kuljetukset kymmenien kilometrien päähän. Entäs jos joku haluaa Kuopion keskustan kouluun, kun olemme osa Kuopiota, niin maksaako kuopiolaiset kuljetukset, vaikka lähikoulu olisi muutaman kilometrin päässä ja Kuopioon matkaa 80 kilometriä. Mielestäni olisi tehtävä kaupunginhallituksessa linjaus koulukuljetuksen järjestämisestä ja sitten sivistyslautakunta käsittelee henkilökohtaiset hakemukset.


Toivotaan, että saamme pian tehtyä kestävän ratkaisun. Mutta viimeiseksi minun on vain todettava, että on jokseenkin kornia kuunnella sitä soopaa, kuinka paljon Säyneisen koulu maksaa, kun samaan aikaan samat henkilöt ovat hyväksyneet hallintooikeudessa kumoutuneet päätökset asianajotoimiston käyttämisestä kunnan hallinnollisiin päätöksiin (400000 euroa) ja n. 5 miljoonan euron tappiot kartonkitehtailussa ja ulkomaisen yrittäjän rahoittamisissa. Ja samalla on hyväksytty keskustankeittiön tappiot, ylisuuret investoinnit ja siitä johtuva käsittämätön 30 miljoonan euron velkaantuminen. Ja tosiseikka on se, että vaikka Säyneisen koulu on ollut euromäärältään kallein koulu/oppilas, ei sivistystoimi mennyt miinukselle viime vuonna, vaan sille jäi n. 50000 euron ylijääämä.
Jos myös lisätään, että samat henkilöt hyväksyvät yleishallinnon jatkuvasti paisuvan henkilöstön(nyt jo 43 henkilöä) pitää aina ihmetellä suhteellisuutta talousajattelussa ja menettelyssä. Kouluja lakkauttamalla ei tule euroakaan säästöä, mutta esim. yleishallinnon sopeuttamisella lähes miljoona euroa vuodessa.

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 20.06
Onhan se kohtuutonta, jos joku irtisanotaan jostakin tehtävästä ja lähin työtoveri saa sitten viiden vuoden irtisanomissuojan. Valitseeko Pekka V sen irtisanottavan noista kahdesta.

Pekka VRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 20.58
AB:lle, kun on valittu luottamustehtävään, kuuluu tehdä päätöksiä, ei vain soittaa suuta.
Kuitenkaan en ole valitsemassa ketään , en irtisanottavaksi enkä työhön. Mutta olen valittu tekemään myös päätöksiä, jossa valitaan palvelujen ja ylisuuren henkilöhallinnon välillä ja kun olen sitä mieltä, että Juankoskella tarvitaan palveluja enemmän, kuin ylisuurta hallintoa, on ratkaisukin helppo, ja olen jo valinnut kantani.
Olisin luullut, että sinusta löytyy muutakin, kuin populistista paskanjauhajaa.

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 21.05
Esitin tämän kysymyksen juuri siinä mielessä, että ymmärrettäisiin se, että olisi pitänyt toimia jo ajat sitten. Nyt on jo myöhäistä. Miksei ole toimittu?

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 21.24
Populismille on monta määritelmää. Minä en tunne millään tavoin olevani populisti. Timo Soini on tunnustanut olevansa populisti ja yrittänyt määritellä populismin sisältöä muun muassa näin:

"Populistin ja populismin arvomaailmalle on luonteenomaista perheen, uskonnon, rehellisyyden, kovan työnteon, pienyrittäjyyden, vakiintuneiden perinteiden ja oman yhteisön arvostaminen ja puolustaminen.

Populismi ja populisti vastustaa korruptiota ja byrokaratiaa, suurta rahaa, suuria yksiköitä, yhteiskunnan ja järjestöjen ylisuurta valtaa, vanhoja puolueita ja hyvien tapojen vastaista rappiota."

http://timosoini.fi/2010/06/populismi-politiikan-moniottelija/

UKKRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 21.47
Populismi





Loikkaa: valikkoon, hakuun






Populismi on selvitetty tässä: "

Populismin ilmenemismuodot poikkeavat toisistaan huomattavasti.[2] Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla ?todellista kansaa? ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan.[3] Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen.[4]

Populismi esiintyy mielellään uutena voimana kaikkia vanhoja, rappeutuneita puolueita vastaan, mutta arvoiltaan se on yleensä konservatiivista ja johtajakeskeistä.[4] Populismissa suhtaudutaan yleensä hyvin arvostelevasti eliittiin ja korostetaan tavallisen ihmisen näkemysten arvoa. Populismi yhdistelee poliittiseen ohjelmaansa aineksia sekä vasemmistolta että oikeistolta. Populistit vastustavat suuryritysten ja talouselämän valtaa, mutta suhtautuvat yleensä vihamielisesti perinteiseen työväenliikkeeseen ja vasemmistopuolueisiin.[5]"

AB, jotenkin sopii sinun toimintoihin. Ja populistisiin kirjoituksiin. Huudellaan nurkan takaa eikä uskalleta muuta kuin haukkua sellaisia, jotka tekevät asioiden eteen paljonkin.

Ei hyvältä näytäRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 22.38
Tämän illan kuntaliitostapahtuman virallisista puheenvuoroista kävi ilmi, että Juankosken virkajohto ei halua saneerata Juankoskea liitoskuntoon, vaan he odottavat mitään tekemättä kaikille lankeavaa 5 vuoden palkallista kevyttä aikaa. Sillä ei ole väliä, että Kuopion päälle lankeavat 30 milj. euron velat plus vielä ennen 2017:a tulevat. Juankosken tulevakin talous tekee 1-2 milj. alijäämät vuosittain.
Samoin kävi ilmi, että todellisista ja jo suunnitelluista sivistystoimen operaatioista ei haluttu puhua kuin vihjauksin ja kiertelemällä. Ne operaatiot tulevat sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun Pete, Rane, Joke ja eräät muut kostavat säyneeläisille heidän epälojaalisuutensa ja vastustuksensa.

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.422.4.2014 22.59
Näin se menee. Niin on mennyt kaikissa muissakin kepuloisten kunnissa. Ennen liitosta päinvastoin tuhlataan rahoja niin kauan kuin vielä on päätösvaltaa keskushallinnon hyödyksi. Eikä todellakaan saman katon alla työskenteleviä irtisanota.

Tämä on sitä sulle-mulle-korruptiota tai rakenteellista korruptiota, miksi sitä nyt halutaan nimittää. Pekka V tietää tämän hyvin, mutta haluaa kerätä nuo populistin pisteet, että on sentään yrittänyt yrittää, tai ainakin maininnut asiansa.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.423.4.2014 0.57
Nero, Vexi ja Hemppa ovat rintamakarkureita. Hempallakin pitäisi olla reserviupseerin koulutus, mutta puskiin piiloutuminen on merkki siitä, että paras soveltuvuus on "häntäpään valvoja".

On syytä ottaa natsat pois tuollaiselta mieheltä. Upseerikoulutukseen kuuluu, että joukkoja johdetaan edestä. Hemppa on varmaan ymmärtänyt, että "peräpäälläkin" pitää olla valvoja.

Demokraattiseen päätöksentekoon kuuluu avoin keskustelu päätettävistä asioista ja sitten yhteinen päätös yhteisistä asioista. Koulutusasiat, jos mitkä on niitä asioita, joita ei voi pienessä piirissä päättää. Varsinkaan niistä ei voi päättää yksinään Nero, Vexi ja Hemppa.

Liitosselvityspapereidenkin mukaan näitä asioista tulee tarkastella koko mahdollisen kuntaliitosalueen näkökulmasta. Joten Neron, Vexin ja Hempan on syytä avata suut kouluasioista hyvän sään aikana.

Ymmärrän hyvin Moro Pekan turhautumisen noissa kokouksissa, mutta ei Pekan kannata välittää, kun Nero, Vexi ja Hemppa eivät vain ymmärrä, niin eihän sille mitään kukaan mahda.

Ymmärrys kyllä herroille tulee siinä vaiheessa, kun narahtavat kiinni ilmeisestä avustuspetoksesta ja osallistumisesta todennäköisiin konkurssirikoksiin. Hiekka tiimalasissa valuu kovaa vauhtia ja KHO:n päätöksetkin ovat kohta valmiita. Johtokoplalle tulee taas mukava Vappu. Toivotaan, että ainakin ilmat suosisivat.

Baskervillen koira onkin saanut vainun Hangon varastoterminaalin ihmeellisistä tavara- ja rahavirroista. Vuokranmaksuhan tappiollisesta pahvitehtaasta terminaaliyhtiölle vaikuttaa Neron suunnittelemalta valeoikeustoimeltä, jonka Vexi ja Hemppa ovat hiljaisesti hyväksyneet. Voi poikia, minkä menitte tekemään. Kun antaa pahalle pikkusormen, niin se vie kyllä koko.....

Nero, Vexi ja Hemppa ovat jotenkin saaneet käsityksen, että he voivat keskenään päättää kaikista kuntaan liittyvistä asioista. Juankoski on rakenteellisen korruption varsinainen pesä, pahempi kuin Janikovitsin Ukraina. Janukovitsia ei ole viime aikoina kuitenkaan enää nähty Ukrainassa edes naamari päällä. Saa nähdä, tuleeko Nerolle, Vexille ja Hempalle myös muutto eteen lähiaikoina? Ostavatkohan herrat Vapuksi itselleen jo vappunaamarit?

Hävettää kaikkien Juankosken kunniallisten veronmaksajien puolesta.

YÖKRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.423.4.2014 6.41
Lukekaapa edelleen kerran kuntaliitosraporteista kuvaus kouluista. Nyt se oli päivitetty 14.4.2014 ja edelleen jos kukaan voi sanoa rehellisesti,että siellä on tasa-arvoisesti kuvailtu kolmea TAAJAMA-kouluamme niin huutakoon hep. Kovin montaa rehellistä hep-huutoa ei voi kuulua, paitsi raportin laatijalta ehkä?
Miten kirkkain silmin sellaista suoranaista biotuotetta kehdataan printata maailman nähtäväksi?
Ja monta muuta mätää asiaa tässä Juankosken "kaupungissa" on. Hävettäisi oikeasti edes näyttäytyä "kaupunkilaisten" edessä. Siksipä kai sitä ei antaudutakaan keskustelemaan asioista, vaan luikitaan salaisten verhojen taakse!!!

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.423.4.2014 10.12
Populistit, kuten aikoinaan Veikko Vennamo, vetoavat aina siihen, että kyllä kansa tietää. Samoin populistit puhuvat mielellään maalaisjärjestä. Minä kun en ole populisti, väitän, että kansa ei nimenomaan tiedä ja maalaisjärki saattaa olla liian yksinkertaista ajattelua.

Kansa ei tiedä edes sitä, että seuraava pääministerimme on entinen rattijuoppo Jan Vapaavuori. Kansa luulee, että urheilemalla ja virnistelemällä kasvattaa kokemusta ja viisautta pääministeriksi. Kaupunkilaispuolue demaritkin jopa ovat viisaampia kuin kansa. Katsokaapa alla olevaa juttua.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68476-kokoomuksen-kavereilla-yksi-paaministerisuosikki-ylitse-muiden

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.423.4.2014 10.59
Juankoskella on yleinen luulo, että reserviupseerin koulutus takaa sen, että ihminen pystyy oikeisiin päätöksiin ja sopii johtajaksi. Tätähän sanoo Nallekin. Minä, kun en ole populisti, olen voimakkaasti eri mieltä.

Jo valintaprosessi reserviupseerikouluun on outo. Minä yritin aikoinaan välttää pitkän 11 kuukauden palvelusajan, mutta huomasin, että se oli mahdotonta. Kapinoin kaikin tavoin alokasaikoina ja jouduin useasti perunateatteriin, kun naureskelin rivissä. Mutta pakko oli silloin mennä aliupseerikouluun. Tulin lopulta siihen tulokseen, että jouduin aliupseerikouluun sen takia, kun sain erinomaiset pisteet älykkyystestistä. Olin niin vähä-älyinen, etten tiennyt, että se nimenomaan vaikuttaa ylenemiseen.

Kun sitten olin jo joutunut pitkälle palvelusajalle, niin ajattelin, että RUK:sta voisi olla jotain hyötyä työn haussa. Luin hiukan enemmän joitakin viestimiehen lukuaineita ja sainkin niin hyvät arvosanat, että olisin ollut kurssin priimus, mutta piti kouluttajien yksi arvosana pudottaa, että priimukseksi voitiin julistaa innokkaampi aliupseeri tulenjohtolinjalta, jossa kaikki olivat ylioppilaita. RUK:ssa saatoin sitten löysäillä.

Nyt kun tuli juuri hiukan myöhässä kurssini kutsu viisikymmentävuotisjuhliin, niin en kyllä tosiaankaan mene. Mitä minä siellä teen avec kaikkien tuntemattomien sorkkaväen upseerien seassa. Se olisi juuri sellaista pönäkkyyttä, jota pienillä paikkakunnilla kuten Juankoskella arvostetaan.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.424.4.2014 0.01
AB turhaan mollaa reserviupseereja. Ehkä viestimiehillä ei motivaatio ollut aivan kohdallaan, mutta kyllä kenttätykistö oli sentään poikaa ja hyvät muistot on jäänyt sekä PohmTR:stä sekä Haminasta.

Pönäköistä juhlista en minäkään pidä, mutta kiva oli tavata 5. patterinkin kamuja Santahaminassa muutama vuosi sitten. Kaikki inttikaverit minäkin tunnistin vielä ihan täysin.

Käsittääkseni RUK:n suorituksesta saa tosiaan noita lisäpisteitä erilaisissa valintatilanteissa, joten joku arvohan sillä tietysti täytyy olla.

Sen kyllä huomaa, että reserviupseerikoulutus ei välttämättä anna eväitä kunnanavaltuuston puheenjohtajuuteen, jonka olemme havainneet puskisssa kyyröttelevän Hempan onnettomasta räpeltämisestä. Voisi jo todeta näyttöjen perusteella, että miehessä ei ole valitettavasti johtaja-ainesta. Ilmeinen "peräpään valvoja".

Onhan se jo jonkinlainen kuntoisuuden osoitus, jos jaksaa intissä 11 kuukautta tehdä sellaisia hommia, joihin ei siviilissä ihan helpolla ryhtyisi.

Maitojunaan ei kuitenkaan Hemppakaan ole päätynyt RUK:ssa, kun kerran on kuitenkin reserviupseeri. Ei kai reserviupseerillikaan häpeäksi olisi, jos tekisi uuden asennon, niin kuin alokas joutuu monesti tekemään.

ABRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.424.4.2014 2.46
Taytyy aina hiukan liioitella, kun siella on usein niin yksimieliset nakemykset. Toki se RUK jotain minimivaatimuksia takaa. Mina olin aikoinaan siella puukasarmeilla ykkospatterissa, joka oli viestipatteri. Muistaakseni kakkonen ja viitonen olivat tulenjohtopattereita, joita me sanottiin tykinruuaksi. Niissa oli melkein pelkkia ylioppilaita ja osapuilleen kaikki menivat siihen samalle alueelle AUK:iin.

Viestipuolella ei monta ylioppilasta ollut ja Ylamyllylta tuli AUK:iin muita tuntemattomia. RUK:iin paasi viestipuolelta vain pari kaveria ja viestikomppaniassa meita oli kaikista aselajeista. Eli aina vaihtu kaverit.

Kylla se Heimo puuhaa vielakin Reservinupseereissa innokkaana, mutta ei se ehdi Juankosken asioita hoitamaan, kun se on nyt iso jarjestojyra:

Perussuomalainen-lehti_2014-01

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.424.4.2014 15.38
Totta on, että tulenjohtopatterista tykinruuaksi melkein jouduin itsekin Rovajärvellä, kun tulipatterin sotahullu luutnantti säikytti tykkimiehet kääntämään tykinputket rajoittimien yli.

Onneksi ehdin kokelaana maastoutua, mutta reservissä ollut luti sai rintaansa sirpaleen. Lutin henki kuitenkin säilyi, kun sirpale pysähtyi kiikarikotelon paksuun nahkanauhaan. Sen ehdin myös havaitsemaan, että aika monta poroa siinä ammuttiin samalla jalattomiksi.

Se hyöty tuosta keskityksestä kuitenkin oli, että ammunnat lopetettiin kuin seinään ja päästiin välittömästi takaisin perusleiriin.

Jo tuolloin armeijan määrärahat oli tiukalla ja ammuksina käytettiin sota-ajalta peräisin olevia ylijäämäammuksia, jotka toden totta aika usein laukesi jo ilmassa ja sirpaleet ropisi kypärään. Nyt olisikin syytä nopeasti liittyä NATO:on, jotta kaikki suomalaiset eivät joutuisi tykinruuaksi.

Suomen politiikotkin ne vain ostelee halvalla Hollannista ikivanhoja panssarivaunuja, kun hollantilaiset ovat itse todenneet, että nykyaikaisessa sodankäynnissä ei kukaan enää käytä hitaita panssarivaunuja.

Sodankäynti on siirtynyt ilmaan, helikoptereihin ja miehittämättömiin liidokkeihin. Kuitenkin Suomessa on käsittääkseni Euroopan toiseksi eniten vanhentuneita panssarivaunuja. Nykyaikainen sota käydään nettisotana, jossa ei tarvitse vällttämättä ampua laukaustakaan. Riittää, kun "riitapukarin" pankkijärjestelmä ajetaan jäihin.

Minä luulen, että aikoinaan vähän aliarvostettu viestimiesten rooli nousee vielä arvoon arvaamattomaan modernissa "nettisodankäynnissä".

Kuntien johtaminen edellyttää nykyään taloudellisia taitoja. Kun kunnat joutuvat vuoden 2014 aikana yhtiöittämään palvelutarjontansa, niin näiden yhtiöiden hallituksilta edellytetään myös ammattimaista otetta. Järjestöjyrillä ei ole tällaista ammattimaista otetta. Päähuomio heillä on sama kuin naisilla ennen ompeluseuroissa: kahvin juonti, juoruilu ja lopuksi arpajaiset.

Muuttuvan kuntalain myötä ongelmaksi tuntuu nousevan se, että kuntien omistamissa yhtiöissä kuntalaisten perinteinen oikeus saada käsiinsä tietoja kunnallisesta päätöksenteosta on vaarantumassa. Tämäkin seikka korostaa sitä, että kuntien hallitukseen ja valtuustoon on saatava tulevaisuudessa lisää taloudellista osaamista perinteisen kyseenalaisen "maalaisjärjen" rinnalle.

Näissä kuntakarkeloissa ei riitä se, että on reserviupseeri tai vaikka kuinka "iso järjestöjyrä".

Eero KekalainenRe: Kaupunginhallituksen kokous 22.424.4.2014 16.05
Niinpa ne poliitikot ostelevat Hollannista vanhoja vaunuja.
Kavin paasiaisen aikaan visiitilla naapurivaltiossa Uralin takana ja totesin Jekanderinburgin kaupungin ohiajotieta ajaessamme, etta tuossahan paikallisen panssarivaunutehtaan varastoalueella nakyi noin tuhat tuliteraa vaunua suomen tarpeisiin.
Olisihan se uusi jotain vanhan hookivaunun rinnalla.
Etta terveisia Carl Haglundille.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: