Keskustelu

Just deTodellinen talousarvio sivistystoimelle23.4.2014 11.49
olen saanut käsiini raportin siitä, että kun Säyneisen koulu lakkautetaan, kasvaa sivistystoimen talousarvio n. 50000 eurolla. Siis kun perusteluna Säyneisen koulun lakkauttamiselle on taloussyyt, niin talousarvioon tarvitaan lisää veroeuroja, vaikka koulu lakkautetaan.
Myös teknisen osaston talousarvio heikkenee, koska Säyneisen koulun vuokra hoitoineen on niin suuren tilin tuova tekniselle toimelle. Vuokra ja kunnostus on nimittäin todella korkea.
Myös kaupungin talousarvio ja alijäämä kasvaa n. 400000 eurolla, elikkä koulun poistoarvolla.
Myös opettajat saavat samat työt Juankoskella, kuten siivous- ja ruokahuolto, ja kiinteistöhuolto, joten henkilökustannukset todellisuudessa kasvavat.
Myös ruoka ja materiaalikustannukset pysyvät samanarvoisina. Ja kuljetuspalvelujen kasvu on oleellinen ja erittäin suuri, sillä koululaisilla, toisilla, on matkaa Juankoskelle lähes 50 kilometriä suuntaansa.

Toiseksi kaupungin sivistystoimen johtaja ei voi käsitellä Muuruveden koulun lakkauttamista, sillä hänen vaimonsa työpaikka, virka koulun johtajana, loppuu ja siten sillä on negatiivinen vaikutus hänen läheiseensä, joka on esteellisyysperuste. Tämän takia Muuruveden koulu, joka sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Juankoskelta, koululla on lähes 600000 euron kiireelliset investointihankkeet ja koulu on jo saavuttanut poistoaikansa, jossa ei ole teknisiä tilojas ja liikuntapaikkakin on heikko, jää nyt ilman selvitystä tai vertailua Säyneisen kouluun verrattuna. Nimittäin jos todellisuudessa haluttaisiin saada kevennyksiä sivistystoimelle, olisi koulun lakkauttaminen aloitettava Muuruveden koulusta. Kuljetuskustannukset olisivat selvästi pienemmät, investointitarpeesta päästäisiin ja sopiva määrä oppilaita sopisi kuljetukseen.
Nyt Muuruveden koulun selvitystä ei tule, koska sivistystoimen johtajan esteellisyys aiheuttaa sen.
On uskomatonta seurata Juankosken täysin järjenvastaista menettelyä.

ABRe: Todellinen talousarvio sivistystoimelle23.4.2014 13.56
Juankoskella kuvitellaan, että kaikki on saatava kustannuksista riippumatta. Tosisssaan ei ole esitetty vaihtoehtona Muuruveden koulun lakkauttamista Säyneisen sijasta. Syynä on se, että säyneiläisillä on kavereita myös Muuruvedellä. Mutta kaikki järkisyythän sanovat, että Muuruveden koulu tulisi lakkauttaa Säyneisen koulun sijasta.

Vapaan Juankosken kannattajat ovat aina myöhässä. Ensin oltiin myöhässä kannanotossa kartonkitehtaaseen. Sitten on oltu myöhässä moneen muuhun ja viimeksi Säyneisen koulun ongelmien selvityksessä. Kun päätöksenteko on salaista ja nopeaa, niin ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa asioihin, muuta kuin olla heti liipasimella ja oikeassa. Ja pitää myös voida saada mielipiteillään vaikutuksia aikaan. Ei riitä tuo peruutuspeilistä ajaminen tai selkä edellä kulkeminen. Jos kaikki energia käytetään siihen, että oltiin jossain vaiheessa oikeassa, niin ei siitä ole mitään hyötyä.

Jos energia ja tieto ei riitä muuhun kuin oman kylän puolustamiseen, niin olisi syytä keskittyä edes siihen. On aika surullista lukea seuraavaa uutista, että kukaan ei oikeastaan ollut lainkaan kriittinen tiedotustilaisuudessa. Näyttää siltä, että Juankoskella on vain niitä toisia poliiseja, jotka kirjoittavat, mutta ei ole niitä puhuvia poliiseja.

http://www.savonsanomat.fi/savo/kuntaliitosselvitys-ei-kuumentanut-tunteita/1805340

totuus esiinRe: Todellinen talousarvio sivistystoimelle23.4.2014 14.27
Vaikeaa on olla ajoissa asioissa,kun niitä pimitetään viimeiseen asti hampaat irvessä. Koskaan ei ole liian myöhäistä julkituoda asioita vaikka kiirettä Se aiheuttaakin puolin ja toisin näköjään.

Pena T.Re: Todellinen talousarvio sivistystoimelle23.4.2014 15.03
Minä varoitin perustellusti takauksen antamista ilman OIKEAA, TURVAAVAA VAKUUTTA ennen päätöksen tekemistä. Informoin sähköpostin omaavat hallituksen ja valtuuston jäsenet Samorizin ja hänen yritystensä persaukisuudesta ja Farocon Oy:n arvottomuudesta. Kaisu Matinniemi kertoi näille ihmisille, että Tolvasen tiedote tutkitaan, josko se antaisi aihetta syytetoimiin. Hah-hah... Minä olin ainoa, joka ei valehdellut Juankosken luottamushenkilöille.
Toisaalta Masa ja Pekkakin ottivat tiukan kannan, kun saivat faktat tietoonsa.
Koillis-Pravdassa voidaan vieläkin hävetä paskan heittämistä ja valehtelua päälleni. Ei riitä lehdellä kantti myöntää, että tuli kirjoiteltua silkkaa paskaa suunnilleen kaikessa tehdasta koskevassa.
Eilisen kuntaliitospalaverin tuloksetkin esitellään oletettavasti siinä lehdessä niin ruusuisina, niin ruusuisina ilman kritiikin muruakaan.
Sama linja taitaa jatkua lehden odotettavissa ja näkyvissä olevaan loppuun saakka.

Alan todellinen miesRe: Todellinen talousarvio sivistystoimelle23.4.2014 16.47
Parahin AB, et ole pystynyt muuhun, kuin vanhojen muisteluun, älä kirjoittele lisää omaa kehuasi.
Fakta on se, että et ole tehnyt mitään muuta kuin jauhanut paskaa näillä sivuilla siitä, että vain sinä olet tehnyt jotain kartonkitehtaan asiassa. Näin ei ole... Sinä olet ghaukkunut kaikkia siitä, että tehdas käynnistyi, kuitenkaan itse et pannut tikkua ristiin asian puolesta. Vain Pena ja sitten New Strömsin tekninen johtaja teki ne varsinaiset asiat: Pena yritti vakuuttaa tosiseikkojen perusteella, rekisteritietojen perusteella, ulkomailta saatujen tosiseikkojen ja asiakirjojen perusteella ja sekä muiden tietojen perusteella muut valtuutetut siitä, että kyseessä on huijaus.
New Strömsin tekninen johtaja Salonen teki valitukset kilpailun rajoittamisesta, sekä hallintotuomioistuimille ja EU-tuomioistuimelle yhdessä asianajajansa kanssa, että olisi saanut oikeutta kilpailutilanteessa, ja asiahan on vielä kesken.

Mitä ssinä olet saanut aikaan: itsekehuja ja sekä pelkkää paskanjauhantaa, ei mitään faktoja tai kanteluja tai mitään todisteita tai tosiseikkoja kartonkitehtaan ja kaupungin väärästä menetteluystä ja nyt olet kertonut kehuen itseäsi, kuinka olet ollut oikeassa.
Suorastaan iljettää koko sonta, mitä tääll' kirjoittelet.

Tee joskus jotain, niin sitten kehutaan sinua kaikki.

Minä en ole ollut mielenkiinnolla mukana koko asiassa alussa, mutta kun Salonen on tehnyt satoja sivuja selvityksiä valitusprosessissa, olen kiinnostunut asiasta ja olen kirjoittamassa omaa selvitystäni asiaan, jossa huomioidaan kilpailuoikeus, EU-lainsäädäntäö ja oikeuskäytäntö yhdessä oikeuskirjallisuuden ja oikeusoppineiden selvitysten kanssa.
Olen ollut alusta asti sitä mieltä, että kunnan tehtävä on tukea kaikkia yrityksiä ja antaa sopiva kunnallinen tuki yrittäjille ja ehkäpä vielä enemmänkin. Mutta silti olen aina vaatinut oikeudenmukaisuutta ja markkinahenkeä ja vapaata kilpailua. Nyt ei mielestäni ole näin, vaan kyseessä on mielenkiintoinen tapaus, jossa julkinen tuki on ristiriidassa kilpailulainsäädännön kanssa. Myös kunnan menettely, esteellisyyspykälät ja toimivaltaseikat ovat selkeästi epäsuhteiset.

Minä toivon, että et jatkaisi omaa kehuasi ja tota samaa paskaa , jota tyrkytät lähes joka päivä. Tosiseikka on kuitenkin se, että et ole saanut aikaan mitään, paitsi oman itsesi kehumisen hajun.

Sherlock HolmesRe: Todellinen talousarvio sivistystoimelle23.4.2014 21.27
De va kukku de. Suomen kunnilla on itse asiassa kaksi keskeistä perustehtävää hoidettavanaan: koulutus ja sote-asiat.

Juankoskella molemmissa kepuloiset ovat hoitaneet asiat siihen malliin yli 40 vuotta kestäneen valtakautensa aikana, että pää on tullut vetävän käteen. Nyt niitetään sitten sitä, mitä on kylvetty.

Just de on saanut jostain käsiinsä salaisen raportin, jossa Säyneisten koululle on luettu madon luvut. Raportin johtopäätökset ovat oudot. Säyneisten koulu joudutaan lopettamaan korkeiden kustannusten vuoksi, mutta kun koulu on lopetettu, niin sivistystoimen kustannukset vain nousee. Lukija on ainakin ihmeissään, miksi Säyneisten koulu joudutaan lopettamaan kustannussyistä?

Onkohan tässäkin kysymyksessä ns. yleiset syyt, joita peruskepu Virolaisen Jussi käytti, kun Kekkonen ei voinut hyväksyä vuosikymmeniin kokoomusta hallitukseen?

Herää kysymys, kumpi on hullu, raportin kirjoittaja vai lukija? Epäilen, että kirjoittaja.

Kyllä Juankosken peruskouluissakin jo kaikki oppivat ainakin auttavasti lukemaan. Merkittävä osa oppilaista kuitenkin hakeutuu kunnan tehtäviin ja siellä jopa luetun ämmärtäminen tuntuu tuottavan suuria vaikeuksia. Nero, Vexi ja Hemppa eivät ainakaan ole ymmärtäneet mitään kaupungille esim. Kuopion hallinto-oikeuden ja KHO:n lähettämistä päätöksistä eikä oikeusasiamiehen moitekirjeistä.

Selityksiä on jouduttu kyselemään maan kalleimmilta asianajotoimistoilta jo noin 400 000 eurolla, eikä sittenkään asia ole vielä selvinnyt. Siksi oikeuden päätökset onkin aina laitettu hallituksen kokouksissa vain tiedoksi ö-mappiin. Ei edellytä mitään toimia hallitukselta.

Salaisen raportin laatija näyttäisi nyt olevan koulutoimenjohtaja. Kotona koulutoimen johtaja on viimeistellyt raporttia iltateen ääressä yhdessä Muuruveden koulun rehtorina toimivan vaimonsa kanssa ja seuraava keskustelu on käyty:

Koulutoimen johtaja: "Kumman koulun minä lopettaisin ensi vuonna, Säyneisten vai Muuruveden?".

Muuruveden koulun rehtori: "Rakkaani, lopeta Säyneisten koulu. Minähän olen Muuruveden koulun rehtori. Jos lopetat Muuruveden koulun, niin minähän jään työttömäksi."

Koulutoimen johtaja: "Hyvänen aika vaimo rakas, minä aivan unohdin. On niin kovat paineet töissä, ettei sitä kaikkea voi muistaa."

Muuruveden koulun rehtori:" Meidän on yhdessä keksittävä hyvä syy, miksi Säyneisten koulu pitää lopettaa."

Koulutoimen johtaja: "Aletaan puhumaan Säyneisten koulun koulukiusaamisesta. Se on varma nakki, joka tehoaa nykyään kaikkiin."

Muuruvden koulun rehtori: "Rakas mieheni, minä arvasin, että sinä kyllä keksit keinot pahoissa tilanteissa. Siksihän me valittiin sinut koulutoimen johtajaksikin."

Koulutoimen johtaja: "Rakkaani, kyllä me pidämme toisistamme hyvän huolen. Minä vetäydyn nyt tästä pikkuhiljaa yöpuulle. Taidan vielä iltalukemisena pikkuisen vilasta tuota koulutusta koskevaa liitoselvitysraporttia.

Tuli muuten siinäkin aika lähtemättömästi kirjoitettua, että Säyneisten koulu on idyllisessä kyläyhteisössä. Tilaa olisi vaikka mille harrastuksille, mutta kouluhan ei sovellu enää opetustyöhön, kun siellä on niin runsaasti opetustiloja ja opettajista on meillä huutava pula.

Hyvää yötä kultaseni. Nuku rauhallisesti Muuruveden koulu pelastettu!"



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: