Keskustelu

kouraan ajattelijaVehnänen konkurssiin25.4.2014 7.46
Ihmisten ostovoima ehtyy. Kunnan verot ja maksut ajavat toivottomaan säästämiseen.

Ostovoima ehtyyRe: Vehnänen konkurssiin25.4.2014 8.07
Harmi ja jälleen yksi surullinen uutinen Juankoskelta. Näin se vaan hiipuu Juankoski jämerien raikulipoikien päätösten vuoksi. Eikä tämä ole vielä viimeinen, joka vielä tässä lähiaikoina lopettaa, tietoa on.

ikkunapöydän raatiRe: Vehnänen konkurssiin25.4.2014 8.27
Liittyykö uutinen siihen Juankoski nousuun -juttuun, jota Erika Suominen kertoi radiossa n. 3 vuotta sitten? En muista tarkasti enää tarinaa, mutta siinä kai oli kyse kepulaisesta bullshitistä eikä oikeasta tekemisestä.
Kaupunginjohtaja jakaa vähiä rahojamme edelleen kunnan ulkopuolelle kaiken maailman konsulteille ja ulkomaalaisille molemmin käsin. Ihmiset kuitenkin sinnittelevät, jos voivat. Kaavin väkiluku on 5 vuoden päästä sama kuin Juankosken.
Heimo ja Veijo ovat niin tyytyväisiä itseensä, niin tyytyväisiä, että...
Pieni vihje: valehtelemalla ei luoda positiivisuutta eikä yrittäjähenkeä.

Lumet ovat sulaneet ja totuus paljastunut.Re: Vehnänen konkurssiin25.4.2014 9.22
Heimo ja Veijo vaan pyllistelevät pusikossa eivätkä huomaa, että lumet ovat sulaneet jo aikoja päiviä sitten ja heidän pyllistely kuntalaisten suuntaan on jo huomattu pitkän aikaa.
Pelkää puhetta nämä ovat saaneet vaalien alla aikaan ja siinä kaikki , mutta erittäin vähän tekoja on tämä valtuustokauden aikana saatu aikaan.
Ilmeisesti on jo luovutettu ja odottavat poijat, että Kuopio ottaa huomaansa, mutta sekään ei enää ole olenkaan varmaa. Ehkä vasta vuonna 2021 voisi olla jo tarpeeksi talous siinä jamassa. että Kuopio joten kuten huolii pitkin hampain. Siihen asti juankoskelaisten on kieriskeltävä hummeripoikien pikapäätöksiä paikkaillen. Sitähän saa mitä tilaa. Tiukkaa tekee yritykset häippäisee ja väki karkaa.
Kierre on saatu aikaan sitä on vaikea pysäyttää ei edes Juankosken kaupungin satsaama kukkensilli tai lampaanviulu ja hampputeollisuus pysäyttää alkanutta kierrettä.
Puhumattakaan Savon matkailuun jäsenmaksuun käytetty 14.000 euron panostus veronmaksajien rahaa. Niin eikä kuudenmetrin kelkkaurat tai valokaapeli yhtiölle lahjoitettu 400.000 euroa kerkiä pelastaa tilanteesta, puhumattakaan Ukrainan Valle sedälle ojennettua viittä miljoonaa euroa.
Nyt pitäisi pikaisesti poikien tukea Keskustan virallisen äänen kulta hanketta, siinä olisi ainut pelastus nuiden muiden hyvien hankkeiden tueksi.

RiteRe: Vehnänen konkurssiin25.4.2014 15.21
Tässä uutinen Savon sanomista: "Vehnänen kaatui rahavaikeuksiin

Konkurssi

Juankoskelainen leipomo-konditoria Herkku-Vehnänen Oy on kaatunut talousvaikeuksiin. Yhtiö asetettiin konkurssiin torstaina sen omasta hakemuksesta.

Yhtiöllä on velkaa noin 130-000 euroa. Suurimmat velkoja ovat Pohjois-Savon Osuuspankki, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen sekä verohallinto. Kahvila sijaitsee Juankosken keskustassa Juicen torin toisella puolella.

Vuonna 1986 perustettu Herkku-Vehnänen on työllistänyt yhteensä yhdeksän työntekijää.

Muuten PB jäi velkaa Vehnäasellekin tuhansia euroja, ja me muistamme toimittaja Suolisen kirjoitukset siitä, että kakkukahveja juodaan PB:n toimistossa jatkuvien uusien tuotantoennätysten tahdissa, siislähes joka päivä. Taisi unohtua maksut Vehnäsellekin, kuin monelle muullekin juankoskelaiselle yritykselle.
Juankoski nousuun.... Vai oliko se housuun. ja tiedämme mitä Juankoski tarkoittaa....
--Luonnollisesti konkurssipesä ryhtyy etsimään toiminnasta kiinnostunutta jatkajaa, kertoo pesänhoitajaksi nimitetty asianajaja Jari Karhinen.

Yrityksessä vaihtuivat omistajat keväällä 2010. Tuotteita toimitetaan

päättelijä ja kyselijäRe: Vehnänen konkurssiin26.4.2014 18.37
Tässä näkee Neron elinkeinopoliittiset toimet. Hänhän on kertonut, että se rooteli kuuluu nimenomaan hänelle. On siis hänen ominta alaansa.

Taas konkka.

Tratta PBF:n velkojain listalta voidaan kohta suorittaa analyysi, kuinka monta muuta juankoskista hyväuskoista yritystä kaatuu Neron toimiessa Lassi Nyyssösen elinkeinopliittisena neuvonantajana ja kaupungin luottohenkilönä Tratta PBF-yhtiöiden velkojaintoimikunnissa.

Onko Juankoskella todella siirryttävä pettuleivän syöntiin, ennenkuin Nero saadaan ulos virastaan?

Varmaan Vehnäsenkin ikävässä tapauksessa Nero ja Koillis-Pravda ovat ohjeistaneet Tratta PBF:n johtajia suuntaamaan kaikki kakkukahvi- ja leivonnaistilauksensa Vehnäselle. Pienessä kylässä näin tapahtuu yleisesti.

Kuinka hyväuskoiset, verrattain uudet yrityksen omistajat ovat voineet varautua tällaiseen katastroofiin, kun peräti kaupunginjohtaja eli Nero on kertonut, että Mersun tuotantoennätyksiä on kahveilla ja täytekakuin juhlittu joka vuosi toista sataa vuotta putkeen?

Nerollahan on pitkä kokemus Römssyn hallituksen jäsenyydestä. Kyllä sellainen henkilö tietää pikkukylässä, mistä kestitys pitää tilata.

Hyvä perkiöRe: Vehnänen konkurssiin26.4.2014 19.51
PB konkassa, Biolämpö konkassa, kehitysmasuuni konkassa, kela muutti pois, Agri muutti pois, Vehnänen konkassa, suutariliike pois,, ..... nämä näitä viimeaikaisia konkkia ja Juankoskelle on palkattu uusi elinkeinojohtaja, vanha on vielä myös jäljellä, markkinointisihteerejä on muutama ja tämä kaikki on tapahtunut....
Mitä siellä oikein tehdään ... Ja muuten varmalta taholta tulossa lisää konkkia.

NiiranenRe: Vehnänen konkurssiin27.4.2014 17.54
Kaupungin elinkeinopolitiikka on hanskassa.

Väkkärä, se ainoa oikea.Re: Vehnänen konkurssiin28.4.2014 9.15
Pitäisikö nostaa elinkeinojohtajan palkkaa sekä palkata hänelle muutama hyvä palkkainen avustaja?

Väkkärä, se ainoa oikea.Re: Vehnänen konkurssiin28.4.2014 9.22
Totta puhuen, Juankoskella olisi potenttiaalia vaikka mihin, jos vain olisi osaavissa käsissä. Jos osattaisiin luoda yritystoimintaa ja osattaisiin ajaa omaa etua, eikä jonkun turhan paperitehtaan rahanpesua ulkomaille... Kaupungin elinkeino asiamiehen pitäisi osata katsoa peiliin ja miettiä "mikä meni väärin?" Moniko yritys on lopettanut hänen aikanaan?

päättelijäRe: Vehnänen konkurssiin28.4.2014 13.13
Elinkeinojohtajan palkkaa ei kannata nostaa. Eikä hänelle kannata palkata hyväpalkkaista avustajaa.

Jouko Karvisellakin on ollut hyvä palkka, mutta hänkin näyttää hätäilleen ja sulkeneen mm. Kemijärven kannattavan pienehkön sellutehtaan ja Uruguayn jättiläisselluhankkeessa on tullut yli vuoden viivästys ja satojen miljoonien eurojen tappiot ennen kuin jättiläissellutehdas on saatu edes käyntiin.

Jättiläistehtaan alkuperäinen investointiarviohan oli 1.4 miljardia euroa, mutta nyt epäillään, että hintaa on tullut lisää jopa 0.5 miljardia euroa. Ei ihan yhtä paha moka kuin Olkiluoto tai Talvivaara, mutta kuitenkin, kun on siinä sivussa ollut vähän muutakin muutakin häslinkiä mm. lapsityövoiman kanssa.

Nerollakin on kunnanjohtajista yksi korkeimpia palkkoja Suomessa ja päälle vielä hyvät sivutulot Savon Energiaholding Oy:stä. Siitä huolimatta päätyön osalta Juankosken talous on täysin kuralla ja kaikki Neron kehittelemät ns. "elinkeinohankkeet" näyttää menevän konkkaan yksi toisensa jälkeen: Nivala Timber, Sillikuuk, Biolämpö, PB, Farocon, Savon Kuituverkko...ja nyt alkaa mennä konkkaan kaikki, jotka ovat toimineet mukana näissä hankkeissa alihankkijoina.

Elinkeinoasiamiehen pätevyys olisi syytä tarkistaa. Jos ei ole näyttöjä onnistumisesta, niin elinkeinoasiamies pitäisi vaihtaa. Elinkeinoasiamies ei ole raportoinut toistaiseksi mitään Metsonkaan tulevaisuuden näkymistä. Luulen, että elinkeinoasiamies ei edes tiedä, mikä on viira ja missä sellaisia käytetään.

Vexihän ei tietenkään voi valistaa kuntalaisia, miten maa makaa Metson ja suuren työllistäjän tulevaisuuden näkymien kanssa, mutta sitäkin innokkaampi Vexi on ollut neuvottelemaan Tratta PBF:n rahoituksesta ilmeisten rahanpesijöiden kanssa.

Epäonnistuneet johtajat lopettavat hommansa monesti "perhesyistä" ja kun haluvat elämäänsä joko "uusia haasteita" tai vain tehdä yksinkertaisesti elämässään vielä "jotain muuta".

Olisi hyvä, jos Juankosken saamaton elinkeinoasiamies haluaisi erota tehtävistään vaikka "perhesyistä" tai "uusien haasteiden" johdosta.
Minusta lampaanviulutehtailu ja hampunjalostus ei ole ollut tarpeeksi haasteellista hommaa elinkeinoasiamiehelle. Siksi hommat eivät ole onnistuneet.

HeseRe: Vehnänen konkurssiin29.4.2014 21.44
Juankoskella oletetaan, että Kuopio maksaa kaikki viulut, hamppukokeilut, lampaanviulut, ja myös cookanchill-keittiöt.
Kiitos kuopiolaiset, että korotatte omia verojanne, että saisitten maksaa hymyssä suin juankoskelaiset kereikkalaiset törppöilyt.

realistiRe: Vehnänen konkurssiin30.4.2014 7.35
Juankosken johto ei tee mitään, jos heitä ei panna seinää vasten tai panna viralta. Valtiovarainministeriö voisi tehdä sen... tai keskusrikospoliisi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: