Keskustelu

Puusta katsoenPulinat pois25.4.2014 12.52
Ei ole mitään järkeä toistella vanhoja vääriä päätöksiä ivatarkoituksissa. Esittäkää nykyisistä lähtökohdista, mitä on tehtävä. Elämme demokratiassa. Kaivataan ideoita, joita enemmistö voi toteuttaa.

ABRe: Pulinat pois25.4.2014 13.30
Puhut järkeä lintuseni. On jo aika vahoja vitsejä nuo pään pensaaseen panemiset.

Pulinat pois ja tukemaan kuntatakauksella kultahankettaRe: Pulinat pois25.4.2014 13.49
Kyllä se on vaikeaa meidän keksijöiden keksiä ideoita Valle setä vei kaikki ideointiin liikenevän rahan juankoskelaisilta. Nyt näin ollen ideoiden aloittamiseksi liiketoiminnaksi tarvittava käytettävä kassa on nyt tyhjä.
Enää ei voi Juankoskelle kovasti syttyä mitään uutta koska ei ole enää rahaa, ellei nyt tämä kultahanke. Mutta jos on Valle sedän vedätyksen jälkeen vielä roposia, niin Juankosken virallisen äänen kultahanketta tukemaan kaikki kynnelle kykenevät muutaman millin kuntatakauksella, vieläkö joku väittää etteikö olisi ideoita kun vaan olisi rahoittajia.

Kulta keksijän unelmaRe: Pulinat pois25.4.2014 14.03
Kukkensilli kiinni ja sen tappioihin vuosittain käyttävät 0,7 % verotulot heti kullan kehittämiseen.
Niin mahtavaa hanketta ei ole kukaan kehittänyt aiemmin Juankoskella. Onneksi Juankosken keskustan virallinen ääni keksi miten miljoonia niellyt tehdas ja seisoksiva bio saadaan tosi käyttöön. Tuohon kannattaa satsata siinä tulee äkkiä takaisin nuo juankoskelaisten uhratut takaus miljoonat.

Pena T.Re: Pulinat pois25.4.2014 14.04
On esitetty lukuisia merkittäviä parannuksia toimintaan. Eikö puusta katsoja ole huomannut?
Jos kiinnostaa, yhteydenotot Pena T. 040-900 3820.
Kiitos.
Niin se Vatanenkin kertoi 2010, että Vapaa Juankoski ei ole koskaan esittänyt mitään. Minä lähetin hänelle n. 20 lehtiartikkeliani, ja onhan niitä valtuustopuheita ja -esityksiä. Silloin ne olivat esityksiä, nyt faktaa viisaista ja oikeassa olleista ehdotuksista.
Samaa pulinaa on riittänyt valtaporukalta, kun ei ole ollut valmiuksia keskustella.
Alkaako yhteistyö nyt?

AKMRe: Pulinat pois25.4.2014 14.39
Puusta katsoja kyselee ideoita, joita enemmistö voisi lähteä toteuttamaan.

Ja AB:kin näyttää nyt jo liittyneen samaan laulukuoroon, koska pitää pään pensaaseen pistämistä jo vanhentuneena vitsinä.

Minusta asia on niin, että ideoita on, mutta niitä ei lauleta enemistölle missään keksintöseminaareissa, jos palkkioksi on tarjolla vain pari kuppia kahvia ja mahdollisesti voileipäkeksi, jonka päällä on enintään ohut sitkeä lampaanviulusiivu.

Ideoita voidaan enemmistöllekin ruveta kertomaan, kunhan sadaan ensiksi pesä puhdistettua kyvyttömistä johtajista, joille kyllä on jo moneen kertaan kerrottu, mitä Juankoskella pitäisi oikeasti tehdä. Mutta, kun ei mene perille, niin ei mene perille!

Laitan tähän loppuun vielä yhden vanhan vitsin Juankosken keksijöille mietintämyssyyn: "tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku". Tätä en ole itse keksinyt.

Äänekoskellakin Kari Jordan kertoi, että heillä on tuossa sellun jättiläisinvestoinnissa laitettu ne "biomateriaali-, kemikaali- ja lannoitehommat" kaikessa rauhassa vielä mietintämyssyyn". Lopullinen sellun investointipäätös tulee keväällä 2015, jos maailman kirjat eivät pahemmin muutu?

Kun meillä Juankoskella kaikki miettivät nyt päänsä puhki, niin kyllä se ratkaisu Juankoskellekin vielä lopulta löytyy.

Pena T on jo yllä antanut yhteydenottonumeronkin, niin kehotan puusta katsojaa soittamaan ensin Penalle ja kysymään neuvoa, miten edetään.

ABRe: Pulinat pois25.4.2014 17.23
Koillis-Savon ihmisten on turha enää panostaa kunnallispolitiikkaan, koska ovat jo niin sanotusti omistajaohjauksessa. Toisaalta valtakunnan politiikkaan sieltä tuskin kukaan pääsee. Resurssit on siis kohdennettava oikein.

Oikea resurssien kohdennus tarkoittaa sitä, että kehitetään vientiin kelpaavia tuotteita. Vientipalveluita tuskin pystytään Juankoskelta kehittämään. Vientituotteet voivat alkaa pienestäkin ja niiden kehitykseen pitäisi kannustaa. Esimerkiksi CITY-lehdessä on hyviä juttuja menstystarinoista www.city.fi).

Kauppalehdestä luin vasta mielenkiintoisen jutun asiasta, joka on Pena T:n ydinosaamista. Etköhän rupea Pena omalta alaltasi kehittämään ihan itse samanlaisia bisneksiä. Siihen ei Juankoskea tarvita (tai tietysti voithan aina vastaanottaa jotain tukea, jos hövelisti tarjotaan).

Minä entisenä panijana olen seurannut esimerkiksi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan taivalta, josta CITY-lehdessäkin on juttua, ja kyllä siinä on kunta ollut hyvin mukana.

Ai niin, Penalle se linkki tässä, muut älkööt vaivaituko:

http://www.kauppalehti.fi/omayritys/salainen+menestyja+kehitti+sahkoa+johtavan+muovin/201404673104

PVRe: Pulinat pois25.4.2014 18.07
Moro,
minä en lähde maailmanympärimatkalle, minä muutan Kaaville. Ja muuten huomenna jo Kaavin markkinoille.

pyhäkoulun opettajaRe: Pulinat pois25.4.2014 19.05
Moro Pekka on tullut yhtä viisaaksi kuin Nalle.

Todettuaan, että Suomen lautapäistä päätöksentekoa ja himoverotusta ei voi muuttaa, Nalle siirsi kirjat Ruotsiin. Heti Jutta Urpilainen ehti syyttämään Nallea "rintamakarkuruudesta".

Eilisessä MTV:n Enbuskessa Jutta oli selvästi tyytyväinen, kun Aki Linnanahde väläytti Jutasta "verkkosukkakuvan", joka edustaa modernia kaupunkilaista valtakunnan vastuunkantajaa.

Jutta vain ihmetteli sitä, miksi hänen hyvä viestinsä muutoksesta ei oikein ole mennyt perille. Vain 15% kannattaa Jutan vastuunkantoa. Toivotaan, että hentoinen Jutta kestää tämän vastuunkannon, kun näyttää olevan aika vähän porukkaa tulossa vastuunkantotalkoisiin.

Auttaisikohan Juttaa tulevassa puheenjohtajavaalissa, jos vielä vähentäisi "verkkosukkakuvassa" päällään olleita vaatteita? Linnanahden mukaan ikimuistoisessa kuvassa kysymyksesä ei ollut kuitenkaan mikään pornokuva.

Jutan henkistylisti voisi kuitenkin nyt tehdä tulipunaisesta mekosta uuden "kierrätysversion". Jutta voisi sitten luoda mielikuvaa, että hän osallistuu kaikin puolin vastuunkantajana välttämättömiin säästötoimiin. Sukkavalinta oli minusta jo ensimmäisessä kuvassa erinomainen, joten siltä osin en niitä mitenkään muuttaisi uuteenkaan kuvaan. Jutta ei puhu hallituksista mitään, vaan vastuunkannosta. Hyvä veto.

Juttahan on kaikin puolin kaunis nainen, jota mielellään kuka tahansa kuvaa edestä. Jutta osasi elisessä haastattelussa nauraa jopa itselleen. Pidän sitä positiivisena piirteenä, jos nauru oli aitoa.

Mari Kiviniemeä taas kuvattiin aikoinaan takaa ja heti Mari alkoi puhumaan Kiviniemen II:sta hallituksesta. No, Mari teki pahan virhearvion. Pelkillä naisellisilla avuilla ei pärjää edes politiikassa. Ylimielisen ja koppavan Marin jälkeen tarvittiinkin sitten ihan rauhallinen insinöörimies kepuloisille pelastamaan sen, mikä pelastettavissa vielä on.

Miksi taistella tuulimyllyjä vastaan, kun muualla voi elää ihan iisisti ja järkevien ihmisten seurassa? Toivotaan Pekalle aurinkoista säätä Kaavin markkinoille.

Minä en ainakaan istuisi siellä, missä pilkkaajat istuvat.

Pena T.Re: Pulinat pois25.4.2014 19.56
Kiitos vihjeestä AB:lle. Premix on tunnettu, ja olemme samassa alan kehitysryhmässä mukana. Seuraava ATEX-asioihin keskittyvä konferenssi on 15.5., siis palo- ja räjähdysvaaroihin ja niihin liittyviin staattisen sähkön riskeihin keskittyvä meeting.
Koillis-Savon Kehitys onnistui vuosia sitten lopettamaan yhden tuotekehitysprojektimme, kun pyysivät tarpeeksi monta kertaa aina uusia, tarkkoja lisäselvityksiä vasta suunnitteilla olevista asioista. Kolmannen lisätietopyynnön jälkeen en enää vastannut. Se oli lähinnä Tekesille tarjottu hanke. Kyse oli n. 30.000,- eurosta. Yhtiömme olivat silloinkin velattomia, ja suunnitelmaan sisältyi vientituottoja ja yksi uusi työntekijä tai ainakin runsaat alihankinnat. Ehkä palaan suunnitelmiin, kun kohta jään eläkkeelle. Perustan uuden yrityksen luultavasti Kaaville tai Rautavaaraan.
Jos Juankoskelle on saatu uusi, kunnollinen johto, laitan uuden yhtiön tänne.
Premium Boardilta ovat kelvanneet suunnitelmina ELY-keskukselle ja muillekin paksut valheet, joilla on puhallettu miljoonia veronmaksajien rahaa. Toisaalta minä en ole tarjonnut lahjuksia tai muuta maallista hyvää kenellekään. En tule koskaan tekemään salaisia suunnitelmia, joita ei saa näyttää kenelle tahansa kuntalaiselle, jos sattuisin anomaan avustusta.

ei muutaRe: Pulinat pois25.4.2014 21.42
Ja PV Kaavin valtuustoon seuraavaksi kaudeksi.

ABRe: Pulinat pois25.4.2014 21.52
Pena, tuo sinun osaamisalueesi on mielenkiintoinen. Minä olen joutunut staattisen sähkön kanssa tekemisiin paperin valmistuksessa ja jalostuksessa monet kerrat, lähinnä sen aiheuttamien tuotantohäiriöiden takia. Onhan se aika hullua, että kopiopaperiinkin syydetään suolaa suuret määrät staattisen sähkön hallitsemiseksi. Arkkileikkauksessa monesti staattinen sähkö aiheuttaa suuria ongelmia ja olen joutunut kartoittamaan, miten niitä voidaan vähentää.

Onhan minulla todellista käytännön kokemustakin. Kerran menin Meadin tehtaalle Escanabaan tutkimaan päällystystä. Siellä oli erityisen huono kosteusprofiili ja raina jouduttiin kuivattamaan jopa alle kahden prosentin kosteuteen ennen päällystystä. Kävelin ammattimiehen tapaan tampuuria taputtamaan, mutta en vielä ojentanut käsiäni yli metrin päästä. Silloin jysähti kipinä minun ja tampuurin välillä sellaisesta kohdasta, jossa johtokyky oli paras ja jonka välimatka oli suhteellisen lyhyt. Ja se kohta oli jalkovälini. No onneksi ei ollut pölyinen, niin ei syttynyt palamaan. Ne on hirveitä jännitteitä, mikä opettaa sen, ettei kannata kiivetä korkeajännitepylväisiin.

Olen myös ollut tiiviisti kehittämässä paperin online-pölymittaria ja siinä yhteydessä olen tutkinut, sanoisinko vaatimattomana miehenä, kaiken paperin pölyämisestä. Meillähän saattaisi yhdessä olla aika hyvä tietämys tältä alueelta. Katseltuani hiukan Kaavin systeemejä, niin näyttäisi siltä, että yrityshän kannattaisi perustaa juuri sinne eikä Juankoskelle. Ei kai kukaan ole niin hullu, että alkaisi Neron kanssa mistään neuvottelemaan.

ABRe: Pulinat pois25.4.2014 23.13
JuanKoskinen on liian nurkkakuntainen julkaisu. Se pitää laajentaa koko Koillis-Savoa koskevaksi niin, että mukaan saadaan Kaavi, Rautavaara ja Tuusniemi. Julkaisu voisi ottaa hiukan kansainvälisemmän nimenkin. Ehdotan NET Savonia. NET tarkoittaisi sekä nettiä että North EasT. Näin saataisiin porukka liikkeelle hiukan laaja-alaisemmin ja yhteistyötä aikaan kilpailun sijasta tai enemmän kilpailua, miten vain halutaan nähdä.

Niin kuin kaikki ovat huomanneet, on selvästi kiinnostusta muuttaa naapurikuntiin. Sen kun kuntien johtoelimet huomaavat, tulee hiukan vipinää kunnallispolitiikkaan ja kuntien johtoon. Toisaalta Juankosken päätöksenteko ei enää niin paljon kiinnostakaan, kun se on jo omistajaohjauksessa.

AKMRe: Pulinat pois25.4.2014 23.58
On hienoa, jos Vapaan kautta näin löytyy uutta bisnestä Pohjois-Savoon.

Sähkö on ihmeellinen asia, vaikka ilmiössä on kysymys käsittääkseni vain eletronien liikkeestä. Staattista sähköä tuntuu syntyvän vähän joka puolella ja TEKES, STAHA sekä VTT ovat olleet kovasti kiinnostuneita staattisesta sähköstä.

Minulla on sellainen käsitys, että kysymyksessä on tosi iso bisnespotentiaali. Jopa suurempi kuin virallisen äänen kultatehtaassa..

Staattisesta sähköstä tulee helposti mieleen korroosio, jossa on samoja piirteitä tuon staattisen sähkön kanssa. Korroosiosta tulee taas mieleen keskustelut joskus kauan sitten Mikkelin Savcorin perustajan ennakkoluulottoman Hannu Savisalon kanssa. Hannu on tehnyt perheineen ihan mukavan tilin korroosion estolla ja muilla innovatiivisilla tuotteilla. Harmi vaan, että viime aikoina Hannunkin liiketoiminnassa on tullut vähän takapakkia.
Johtuukohan takapakki liiasta ooperainnostuksesta.

Joka tapauksessa Savcorikin korroosiohommissa kysymys on metallifysiikan, sähkökemian ja pintailmiöiden hallinnasta. Savcorin ensimmäiset referenssit oli muistaakseni Kaukaan sellutehtaan säiliöiden korroosion hallinta.

Koska staattista sähköä syntyy hankauksessa, niin siitä voimme päätellä, että metsäteollisuus on ideaalinen paikka kehittää uutta staattisen säkön hallinnan teknologiaa.

Lähden mielelläni mukaan tällaiseen operaatioon vaikka Kaaville Penan ja AB:n joukon jatkoksi.

Nerolle ei tällaisista asioista sovi puhua mitään.

kehitysoptimistiRe: Pulinat pois26.4.2014 0.10
AB ehdotusta JuanKoskisen laajentamisesta kannattaa varmaan harkita, koska lukijoita tuntuu olevan jo ympäri maata.

Käsitykseni mukaan Moro Pekka ja muut ideanikkarit ovatkin koko ajan suunnitelleet uusia piirteitä portaaliin.

Minusta on tärkeätä säilyttää keskustelun korkea taso, olla innovatiivinen ja kriittinen.

Monissa Pohjois-Savon kunnissa on samantyyppisiä ongelmia kuin Juankoskella, mutta kunnollinen reaaliajassa toimiva media puuttuu. Maailma on siis täynnä mahdollisuuksia, kun porukalla pannaan toimeksi.

Moni perinteinen ajattelutapa on syytä kyseenalaistaa, koska aina asiat voidaan tehdä paremmin kuin ennen.

ISO 9001 periaatteet Pohjois-Savon kuntiin, niin hyvä tulee.

PVRe: Pulinat pois26.4.2014 1.05
Moro,,
kun Uusi Suomi lehti jatkoi toimintaansa, kysyttiin miksi juuri Uusi Suomi, miksi nimeä ei vaihdeta. Lehden silloinen kotipaikkani, Kulosaaressa, asuva päätoimittaja ja osittain osakkeenomistaja PP kertoi, että juuri siksi.....

No sama asia koskee vapaa Juankoski-nimeä, koska se tarkoittaa aatetta ja tunnetta, mitä ei ole olemassakaan, mutta ihanne se olisi.

Kun Anna keksi nimeksi vapaa Juankoski, jokainen meistä yhdistyksen ja rekisteröidyn nimen osakas tiesi, miksi nimi oli se oikea.

Ja yhä edelleen on mottomme: jos sivut eivät kiinnosta ja ärsyttävät, me emme muuta nimeä emmekä toimintaamme, mutta yleisö ja lukijakunta saa muuttua ja vaihtua. Ja kiitos edesmenneelle Frank Zappalle, joka tuon lauseen sanoi Rolling stone-lehdelle, kun toimittaja kysyi, aiotko muuttaa musiikkiasi, koska yleisö ei saavu konsertteihin. Ja muuten hän ei muuttanut musiikkiansa, mutta sai lopulta myytyä kymmeniä miljoonia levyjä , sai tehtyä oman tuotantoyhtiöön ja miljoona omaisuuden. Zen-mestari ei tarvitse enään ampua jousiaseella, koska nuoli on jo kohteessaan.

ABRe: Pulinat pois26.4.2014 7.27
Olet aika ehdoton PV. Onneksi olemme oppineet tietämään, että tarvittaessa olet myös joustava ja mielipiteesi voi muuttua, jopa hyvin nopeastikin.

AKMRe: Pulinat pois26.4.2014 13.49
Minäkään en heti innostunut AB:n uusista nimiehdotuksista.

Brandi on brandi. Niin on myös maailman arvokkain brandi eli Coca Cola. Coca Cola toimii jokaisessa maailman kolkassa, kun kansakunta nousee sivistysvaltioden joukkoon. Coca Cola näkyy myös kaikissa tappelevissa African maissa viidakkoja myöten. Tästä voidaan havaita hyvän brandin vetovoima.

Suomessakin Helsingin Olympialaisten aikaan 1952 kaupunginjohtaja Erik von Frenckell junaili Stadionin ympärille Coca Cola- kojut ja kansa joi virkistävää cola-juomaa kuin häkä.

Nero ei ole pystynyt järjestämään Juankoskelle brandiä, vaikka kuuluisa elokuvaohjaaja Markku Pölönen totesi taannoin minulle, että Juankoskella on jo Juice. Ei tarvita muuta.

Nerohan ei ole pystynyt tuotteistamaan edes yhtä Suomen tunnetuinta taiteilijaa eli Juice Leskistä. Kulttuurirahaston äskettäin teettämän tutkimuksen mukaanhan Jean Sibelius, Tove Jansson, Väinö Linna ja Juice Leskinen ovat Suomen tunnetuimmat taiteilijat suomalaisten parissa.

Markku totesi minulle taannoin, että Juankoskella pitää olla "sinniä". Neron venkoilut ovat osoittaneet sen, että häneltä puuttuu täysin "sinni". Nero on kissan häntä. Olisi edes hiiren pää?

Helsingin Olympialaisten Coca Cola ryntäyksen tapaisen ilmiön havaitsin aikoinaan nuoruuteni kunnassa, muuten vahva kepuli kunta, kun kylään tuli ensimmäinen Maijan nakkikioski. Maija oli entinen näppärä, vaalea ja nätti sekatavarakaupan myyjä, joka meillekin myi joka päivä sekatavarakaupan viereisessä omassa leipomossa aamulla leivotun helkkarin maukkaan ranskanleivän. Sekatavarakaupan omistajan tytär oli muuten opettajani kansakolussa.

Maija ei näppäillyt ostosten hintaa kassakoneeseen nykyiseen tyylin. Ostokset Maija kirjasi lyijykynällä valkoiseen käärepaperiin alakkain ja käsittämättömän nopeasti laski virheettömästi ostosten loppusumman, joka sitten siirrettin veivillä varustettuun kilahtavaan kassakoneeseen. Minä luulen, että tämän päivän kassat eivät osaa edes yhteenlaskua. Mikä on helkkarin huono juttu.

Maijan myymä ranskanleipä tuli nopeasti syötyä ja päälle laitettiin vain oikeata voita. Päällysteitä ei ollut vara siihen aikaan ostaa. Graavilohtakin ostettiin silloin vain pieni pala jouluksi kylän Osulasta.

Aikojen saatossa Maijan nakkikioski kasvoi naapurikunnissakin kuuluisaksi Maijan Grilliksi, josta aina kylässä vieraillessani olen ostanut runsaat munahampurilaiset ja ranskan perunat. Grillin edessä on koko ajan pitkä jono etenkin viikonloppuisin. Tiestysti Maija on myös aina hampurilaisia odottaessani raportoinut minulle kylän kuulumiset. Tästäkin huomaa, miten tärkeätä on kanta-asiakkuus.

Yritteliäs Maija teki omalla brandillään merkittävän omaisuuden ja ruokki monilapsisen perheensä. Siitä nostan hattua korkealle!

Olen taipuvainen säilyttämään Annan ja Moro Pekan ideoiman brandin Brandiin liittyvän perusajatuksen vuoksi. Siitä olen varma, että brandiä kannattaa koko ajan kehittää.

Ottakaamme "mietintämyssyyn" vaikka Rovio....Nyt jo tiedän, että Annan ja Moro Pekan päässä varmasti sytytti.

Annalle ja muille Vapaan puuhamiehille lämpimät terveiset ja onnittelut! Olette keksineet ikiliikkujan.

PVRe: Pulinat pois26.4.2014 14.45
Moro ja kiitos.
Asuessani Firenzessä silloisen benetton-tuotemerkin markkinoija ja valokuvaaja hämmästytti ja ihastutti ja varsinkin kauhistutti isoilla mainoksillaan kansalaisia. Niissä kuvattiin alastomia ihmisiä, terroritekoja, luonnonmullistuksia ja eri värisiä lapsisotilaita, ammattitappajia ja ammattisotilaita , mutta ilman että niissä olisi nähty kasvoja. Kuitenkin kaikissa niissä oli mahtavan valokuvan alla aina : tutti colori del mundo. Elikkä kaikki maailman värit Hän ei siis kuvannut lainkaan Benettonin laatutuotteita, vaan sitä sanomaa, että me kaikki elämme maailmassa, joka on sellainen kun se nyt onkaan.
Tuon kuvaajan ja mainosgurun ja taiteilijan muistolle Italiasta.

Meidän motto on: vapaus ja me kaikki. Vapauden kaikissa muodoissa saa vain ajattelmalla kaikkia maailman värejä ja siihen varmasti kuuluu vapaa Juankosken kaikki "värit". Sillä sitä vapautta juuri vapaa Juankoski tarkoittaa.

AKMRe: Pulinat pois26.4.2014 19.21
Partioliikkeen perusti kenraalimajuri Robert Stephenson Smyth Baden-Powell (myöhemmin lordi Baden-Powell of Gilwell, partiolaisten keskuudessa B-P tai BP) Englannissa vuonna 1907. Onneksi nimen lyhennys ei ollut PB.

Nykyään partiliikkeessä on mukana satoja miljoonia nuoria ihmisiä ympäri maailman. Partiolaisen motto on "Ole valmis" ja partioihanteet ovat seuraavat:

- kehitä itseäsi ihmisenä
- kunnioita toista ihmistä
- tunne vastuunsi ja tartu toimeen
- rakasta luontoa ja suojele ympäristöä
- ole luotettava
- rakenna ystävyyttä yli rajojen
- etsi elämän totuutta

Partiolasen tunnus ja ihanteet ovat kaikille maailman partiolaisille yhteiset, joskin monissa maissa ihanteet tunnetaan jopa partiolakina.

Entisenä partiolaisena- tosin laiskana sellaisena totean nyt, että partiolaisen periaatteet on hyvät ja partiolaisen pitää olla paitsi valmis myös vapaa.

MIelestäni Vapaajuankoski on Suomen ainoa "aina valmis ja vapaa tiedottaja".
Todella hyvä brandi, jonka "kauppaamisen" logistiikkakustannus on olematon.

Missään muussa tieotusvälineessä ei ole sellaista kunnallista ja elinkeinopoliittista osaamista kuin Vapaajuankoskessa. Brandi on siis ainutlaatuinen.

Kun edessämme on kuntakentässä mittaamattomat haasteet, niin Vapaajuankoski voi toimia hyvin suunnannäyttäjänä aloittaen tietysti ensin kriitisen tiedottamisen Pohjois-Savon kuntien yhteisistä ongelmista. Nythän tätä tiedottamista on jo ollut etenkin Kaavin asioiden osalta. Pelto on vielä täysin kyntämättä laajemmin.

Tuorempien mielipidemittausten mukaan sovittu sote-uudistus on vienyt pohjan pois lähes kaikilta kuntaliitoksilta ja se on hyvä.

Nyt kunnissa voidaankin keskittyä kunkin kunnan vahvuuksien etsimiseen. Se on paljon hyödyllisempää työtä kuin jatkuva jauhaminen aina kasvavista kustannuksista ja kestävyysvajeista. Jatkuvien kustannusjahtien sijasta onkin keskityttävä luomaan tuloja kuntiin. Talouden asiallinen hoito ja tietysti kuntien johtojärjestelmät ovat tässä tulevassa työssä avainkysymyksiä.

Yritysmaailmassa tästä käytetään hienoa termiä "corporate governance" eli hyvä hallintotapa.

vielä pulisen jatkossakinRe: Pulinat pois27.4.2014 16.07
Veijo ja Heimo eivät ole osoittaneet mitään aivotoiminnan virkistymisen tai tomeroitumisen merkkejä, koska Pete ei ole antanut siihen ohjeita tai lupaa. Odotamme nimenomaan heiltä osoituksia kuntalaisten etujen ajamisesta. Nukkuahan me osaamme kaikki.
Ei sitten äänestetä persuja Brüsseliin nukkumaan ja myötäilemään johdon mielipiteitä kaikkien yhteisvastuusta Kreikan ym. lainojen maksamisessa. Eliittiä ja talousrikollisia on rahoitettu kaikkialla, Juankoskelta alkaen.
Kuka panee stopin rahojemme kuppaamiselle, vai onko ero EU:sta ainoa keino? Yhteistyötä voi harjoittaa ilman jäsenyyttä ja Suomen osuutta Euroopan talousmafian rahoittamisessa. Sama keino Kuopionkin kanssa voi toimia. Päätösvalta omissa asioissa on kullanarvoinen seikka.

Ikkunapöydän raatiRe: Pulinat pois28.4.2014 10.35
Jos olisin AB, en menisi kehumaan suomi24:n kirjoituksilla, jotka ovat lähinnä kepuloisten tyyliin kirjoitettuja valheita. Ei kai Juankosken kunnallispolitiikkaa tehdä sillä palstalla.
Juankoskinen ei ole Pekka V:n "lehti".
Kun Eduskunnan oikeusasiamies moitti hallintojohtajaa ja kaupunginhallitusta virheellisestä menettelystä, Koillis-Pravdassa ei ollut mitään. Asia liittyi salailuun.
Ei ole AB kirjoittanut kertaakaan omalla nimellään, joten täällä ikkunapöydässä jätämme hänen kirjoituksensa omaan arvoonsa.

MannesmanRe: Pulinat pois28.4.2014 12.07
Sivusto on onneksi lopulta kyllästynyt AB:n itsekehuiluun ja sivuston taso laski heti, kun hän pääsi kirjoittelemaan ja lähettämään linkkejään sivustolle.
Kysyin PV:lta miksi hän lopulta päätti pistää pisteen AB:klle, oli syy kuulemma se, että hän jatkaa linkityksiään, jotka voivat olla saastuneita linkkejä ja tuhota jonkun tietokoneen. Yleensä ei saa linkityksiä tehdä juuri siitä syystä.

Toiseksi oli AB:n tietokoneen IP-osoite tuttu häirikköosoite, josta oli lähetetty paljon perusteettomia valheita yyksityisiä henkilöitä kohtaan.
Mutta kun käy suomi24 sivustolla, jossa AB on aloittanut saastekampajoinnin koko Juankoskea, Juankosken luottamushenkilöitä kohtaan ja samalla hän ja hänen kanssahenkilöt kuluttavat loppuun Juankosken ja Koillis-savon imagoa.

AB oli minustakin tuttu kirjoittaja Juankoskelrta, ja siksi minäkin monta kertaa varoitin PV:tä tästä itsensäkehuja häiriköstä.

päättelijäRe: Pulinat pois28.4.2014 14.00
Pulisemista ei pidä missään tapauksessa kieltää. Päin vastoin kaikkia pitää yllyttää pulisemaan rakentavasti.

Ne, jotka ovat avioliittoon tai muuhun parisuhteeseen päässeet, tietävät, että silloin ollaan "kasvamassa erilleen", kun eukon pulina loppuu.

Amerikkalset tiedemiehet on kaikki asiat tutkineet ja tutkimuksessa selvisi, että vaimojen nopea leppyminen, rakentavan viestinnän käyttö (= pulina) ja sovittelu (= pulina) kielteisissä tilanteissa ennusti suurempaa tyytyväisyyttä avioliitossa sekä miehelle että vaimolle.

Tästäkin voidaan vetää se johtopäätös, että jatkukoon rakentava pulina Juankoskella kiihtyvään tahtiin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: