Keskustelu

ABVarkauteen kartonkikone25.4.2014 16.23
Tämä on hieno investointi. Melkein kokonaan ensimmäisen neljänneksen tuloksesta tuli pakkausliiketoiminnoista. Tämä keikauttaa SE:n entistä enemmän pakkausfirmaksi. Onkin ollut myös liikaa aaltopahvia. Nyt on lainerin aika. Tämä on tosi hyvä idea ja syö pitkäkuitua. Hyvä Karvinen.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/04/25/stora-enso-investoi-110-miljoonaa-varkauteen/20145861/170?rss=13

AKMRe: Varkauteen kartonkikone25.4.2014 17.25
Loistava juttu kerta kaikkiaan nyt Karviselta!

Minä ihmettelen vaan, miksi Karvinen keksi tämän vasta nyt, kun asia oli ilmeinen jo silloin, kun Karvinen hätäillen alaskirjasi ja uhkasi sulkea koko Varkauden integraatin vuoden globaalin 2008 talouskriisin jälkeen. Onneksi ei ehtinyt vielä sulkemaan.

Varkaus ei ole ensimmäinen tehdas, jossa kannattamaton sanomalehtipaperikone on muutettu aaltopahvikartongeille, lainerille.

Minusta Karvisen ja myös Jordanin investointi-ilmoitukset on loisto juttu ja ehkä Suomen politiikotkin alkaa pikkuhiljaa ymmärtää, että maailmassa on muutakin liiketoimintaa kuin kannattamaton kaivosteollisuus ja muutaman pikkufirman pelibisnes.

Onneksi puuta meillä Suomessa riittää, kun ei vain lähdetä sille tielle, jossa 1950-luvulla jo oltiin, kun puun polttaminen oli suurta huutoa. Nykyään puun energiakäyttöä kutsutaan hienosti bioenergialiiketoiminnaksi.

Bioenergialiiketoiminta on siinä mielessä mielenkiintoista toimintaa, että sitä ei taida oikein voida harjoittaa muuten kuin suurten energiatukien tai verotuksen suomin keinoin. Tyynellä säällä tuulivoimaloidenkin bisnes on vähän niin ja näin, mutta kyllähän sekin menettelee, kun veronmaksajien maksamat syöttötariffit ovat kohdallaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: