Keskustelu

alan kolmas miesHARMAA MATTI VÄÄRISSÄ HOMMISSA2.12.2020 19.59
Hesarin toimittaja Teemu Muhonen haastatteli HARMAATA MATTIA 28.11.2020 lehdessä.

HARMAALLA MATILLA oli sormi suussa, kun Unkari ja Puola olivat torpanneet EU:n 750 miljardin "koronatuen".

Koronatukihan on siitä erikoinen tuki, että Suomen veronmaksajat maksavat EU:lle nykyarvion mukaan 6.6 miljardia EUR, eli peräti 2.8% Suomen nykyisestä BKT:sta.

HARMAA MATTI kertoi toimittaja Muhoselle, että jos lopullinen sopu 750 miljardin EUR paketista syntyy, niin uudesta elpymis- ja palautumisvälineestä Suomeen saadaan vuodesta 2021 alkaen 2.3 miljardia EUR avustuksina.

Lisäksi HARMAA MATTI kertoi, että kun muutkin EU:n rahastot lasketaan mukaan, niin Suomen saama "koronatuki" nousee 3.1 miljardiin EUR:on.
Ojalan laskuopin mukaan 3.1 - 6.6 = -3.5 miljardia EUR.

HARMAA MATTI on valtiovarainministeriössään laskenut ym. vähennyslaskua jo lähes puoli vuotta ja yrittänyt todistaa, että em. yksinkertaisen vähennyslaskun lopputulos olisi jotenkin positiivinen.

HARMAA MATTI totesi jo toimittaja Muhosellekin seuraavasti:

"Toivottavasti emme ole tehneet turhaa työtä."

Minä voin kyllä HARMAALLE MATILLE todeta Väinö Linnan sotamies RAHIKAISTA lainaten seuraavasti:

"Sotamies Rahikainen taas harmitteli keittonsa ääressä, kuinka "herne toverii ehtii, mutta turha on työnsä."

Miinus ei tuossa ylemmässä laskelmassa muutu plussaksi, vaikka HARMAA MATTI tekisi mitä.

Jokaisessa kännykässä on nykyään jo tavallinen laskuri, jolla HARMAA MATTIKIN voi laskea, paljonko on 3.1-6.6. Minä olen tämänkin laskelman tehnyt jo monta kertaa.

Vaikka minulla on HUAWEIN kännykkä, niin kyllä sekin kertoo, että erotus on -3.5.

Tietysti, jos HARMAA MATTI heittäytyy paroni Müchhauseniksi ja nostaa itsensä tukasta suosta, niin silloin miinuskin voi olla plus.

HARMAA MATTI totesi Hesarin haastattelussa myös, että kun Suomi on lähdössä mukaan rahoittamaan Etelä-Euroopan huonosti johdettuja maita, niin meidän tulee käyttää EU:sta saatavat rahat järkevästi.

Viime perjantaina VVM:n selonteossa oli todettu, että keskeiseksi painopistealueeksi nostetaan talouden rakennemuutosta tukeva vihreä siirtymä. Siihen on määrä ohjata alustavasti 0.9-1.2 miljardia EUR.

Yhteensä puolet rahasta käytetään Suomessa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Se on enemmän kuin EU:n komission linjaus, jonka mukaan 37% elpymisrahastosta pitäisi käyttää ilmastotoimien rahoittamiseen.

HARMAA MATTI on jo ideoinut, että 30-40 000 öljykattilaa vaihdetaan uusiutuvaan energiaan.

HARMAAN MATIN mukaan satoja miljoonia euroja on määrä ohjata tutkimus-, koulutus- ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

HARMAALLA MATILLA on tietysti mielessään myös kestävän infrastruktuurin ja digitalisaation vahvistaminen.

HARMAA MATTI näyttää tavoittelevan esimerkiksi nopeiden verkkoyhteyksien rakentamista.

Näistä HARMAAN MATIN ja kepuloisten harvoille rakennettujen valokuituverkkojen mielekkyys paljastuu, kun tarkistamme aluksi vaikka Savon Kuituverkko Oy:n ja Rautavaaran OSK VaaranValon viimeaikaisen kehityksen.

Pohjois-Savon ELY-keskushan on ollut innokkaasti tukemassa myös näitä taloudellisesti täysin epäonnistuneita hankkeita.

Savon Kuituverkko Oy merkittiin ennakkoperintärekisteriin 15.11.2010 ja Pohjois-Savon käräjäoikeus hyväksyi yhtiön saneerausohjelman vuonna 2018.

Rautavaaran Tietoverkko OSK (VaaranValo OSK) puolestaan merkittiin kaupparekisteriin 21.10.2010 ja yritykselle hyväksyttiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 25 vuoden mittainen saneerausohjelma.

Näiden kunnallisten kuituverkkojen surkea tulos selviää alta (Savon kuituverkko Oy:n luvut vasemmalla VaaranValo OSK:n luvut oikealla)

Liikevaihto (x 1000 EUR):

2015: SK 1 512, VV ei saatavilla
2016: SK 1 219, VV 322
2017: SK 867, VV 266
2018: SK 883, VV 268
2019: SK ei saatavilla, VV 248

Tilikauden tulos (x 1000 EUR):

2015: SK -2, VV ei saatavilla
2016: SK -483, VV -370
2017: SK -342, VV -171
2018: SK +3 070, VV -152
2019: SK ei saatavilla, VV -119

Savon Kuituverkko Oy:n kohdalla vuonna 2018 toteutetun saneerausohjelman johdosta yhtiön lainoja leikattiin peräti 3 206 047 EUR edestä, joten yhtiön toiminnallinen tulos oli tilikaudelta 2018 -136 175 EUR.

On huomattava, että VaaranValo OSK:n kohdalla velkoja oli saneeraustilanteessa yhteensä 9.3 milj. EUR.

Rautavaaran kunnan menetykset ovat toistaiseksi olleet 3.4 milj. EUR ja Valtimon 1.9 milj. EUR.

SK Oy:llä kohdalla vastuunkantajakuntia on onneksi ollut kaikkiaan 18, joten yksittäisille kunnille ei ole koitunut vastaavia tappiota, kun on käynyt Rautavaaralla ja Valtimolla.

Kuitenkaan minkään mittapuun mukaan SK Oy ei vaikuta elinkelpoiselta yritykseltä, koska yhtiön operatiivinen tulos on aina ollut negatiivinen ja liikevaihto on ollut koko ajan laskeva aivan samalla tavalla kuin Vaaran Valo OSK:n kohdallakin on ollut.

Vuoden 2018 tilinpäätöksessä SK Oy:n taseen loppusumma oli 7.1 milj. EUR ja oma pääoma vain 603 429 EUR, jos velkojen saneeraushyöty jätetään huomiotta. Nämä velat menevät tietysti lähiaikoina asianomaisten kuntien veronmaksajien maksettaviksi.

Näistä Pohjois-Savon korpikylille rakennetuista valokuituverkoista nähdään, että pienet kunnat eivät mitenkään voi kilpailla Elisan, DNA:n, TELIAn tai muiden valtakunnallisten tai globaalien telealan yhtiöiden kanssa, jotka parhaillaan investoivat vahvasti jo mobiileihin 5G verkkoihin.

Jopa Santeri Alkio, jos eläisi, varmastikin huomauttaisi HARMAALLE MATILLE, että älä hyvä mies heitä veronmaksajien rahoja kepuloisten Terrafamen, Harvojen Kuituverkkojen tai VAKEn ilmastorahaston tapaisiin kärkihankkeisiin, koska kyseisillä hankkeilla ei ole takaisinmaksuaikaa.

Historiahan on jo todistanut sen, että poliitikkojen utopistiset satsaukset moderniin tietotekniikkaan ja myös kaivosteollisuuteen ovat kaikki epäonnistuneet raskaasti riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat olleet asialla:

 Valco Sorsa, Imatra demujen kuvaputkihanke, tappio n. 450 milj. EUR

 Soneran kaupat (kokoomus) arvottomat umts luvat, lasku 4 300 milj. EUR

 Terrafame (kepuloiset), kokonaistappiot ovat toistaiseksi olleet suunnilleen 1 500 milj. EUR.

Nähin TERRAFAMEN menetyksiin palaan tarkemmin lähiaikoina.

Kun epäonnistuneen hankkeen ympäristökatastrofin kokonaislasku otetaan huomioon, niin kysymyksessä on jopa Tsernobylin atomivoimalan räjähdyksen aiheuttamasta tuhosta.

Tsernobylin katastrofin arvioitu hinta on ainakin 700-800 miljardia USD eli 590-670 miljardia EUR.

Kun Suomen valtion tilinpäätös vuodelle 2019 päättyi loppusummaan kokonaissummaan 55.3 miljardia EUR, niin Tsernobylin katastrofi vastasi Suomen valtion kaikkia menoja yli 10 vuoden ajalta.

Herää kysymys, onko HARMAALLA MATILLA ja RUUNEPERI ANNIKALLA sellainen varallisuus, että heiltä voidaan ulosmitata TERRAFAMEN aiheuttaman ilmeisen ympäristökatastrofin aiheuttamat kustannukset.

Pahinta tässäkin asiassa on se, että TERRAFAMEN järjestelyissä on mukana TRAFIGURA niminen yhtiö, joka on parhaillaan esim. Basiliassa syytettynä lahjonnasta ja myös laajamittaisen rahanpesun tutkinnan kohteena.
TEMin HIPPOS LINTILÄ, MASKI KÄNKÄNEN ja myös monet muut ministerit olivat innolla hyväksymässä TRAFIGURAN TERRAFAMEN takuumieheksi.

HARMAA MATTI ei tässä yhteydessä viitsinyt ottaa esille TERRA SIPILÄN "valtion taseet tuottamaan VAKE Oy" hankkeeseen, jossa miljardikaupalla on luotu kepuloisille puolueagitaattoreille ja virkamiehille eläkevirkoja.

Viimeisimpien tietojen mukaan VAKE Oy keskittyykin nyt maapallon ilmaston pelastamiseen.

VAKEENHAN TERRA SIPILÄ siirsi valtion varoja yhteensä 2.5 miljardia seuraavasti (Wikipedia):

"Aiemmin valtion omistuksiin liittyvät päätökset oli hyväksytty eduskunnassa, nyt kaupoista päättää hallitus, Vaken johto ja valtioneuvoston kanslian virkamiehet. Uuden omistajapolitiikan otsikko oli "Tase töihin".

Sipilän hallituksen tarkoituksena oli siirtää kehitysyhtiöön aluksi 2,5 miljardin euron arvosta yhdeksän valtionyhtiön (Ekokem, Nordic Morning, Altia, Raskone, Kemijoki, Vapo, Neste, Arctia ja Posti Group) osakkeita."

Syksyllä 2019 valtioneuvoston kanslian ja työ- ja elinkeinoministeriön asettama selvitysmies ehdotti, että Vaken toiminta lopetetaan ja pääomat palautetaan valtiolle.

Syyskuun 2020 budjettiriihessä hallitus linjasi että Vake muutetaan Ilmastorahasto Oy:ksi.

Joulukuussa 2020 Vake muuttuu Ilmastorahasto Oy:ksi ja se tulee toimimaan työ- ja elinkeinoministeriön omistajaohjauksessa.

Ilmastorahasto keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Vaken omistamat Posti Groupin, Altian, Vapon ja Nordic Morningin osakkeet siirretään takaisin valtioneuvoston kanslialle."

VAKEN nykyisen osasalkun arvon em. palautusten jälkeen on noin 1.9 miljardia EUR. Ilmastorahastoksi muutetulle rahastolle ei kuitenkaan ole osoitettavissa lainkaan reaalimaailmaan liittyviä tuottoja.

Tästä syystä voidaan jo nyt todeta, että VAKEEN siirretyt valtion varat muuttuvat arvottomiksi viimeistään viiden vuoden sisään.

SANNA MARININ, RUUNEPERI ANNIKAN JA HARMAAN MATIN PUNAMULTAHALLITUKSEN VAKE Oy:n ilmastohanke on kiireellisyydessä aivan kärkiluokassa, koska KIINA EI SELVÄSTI ITSE PYSTY omaa ilmastoaan puhdistamaan.

Tästä syystä Suomen tulee näyttää esimerkkiä, koska Suomessa on BBC:n uutistenkin mukaan maailman vaikutusvaltaisin pääministeri eli aivan äskettäin Tampereen S-ryhmän asiakaspalvelutehtävissä kouluttautunut nuori ja jämerä demujen SANNA MARIN.

Haastattelun loppupuolella HARMAA MATTI vastaa opposition elpymisrahaston mielekkyyttä koskevaan kritiikkiin seuraavasti:

"Vaihtoehto olisi todennäköisesti se, että Euroopassa ei tehtäisi tällaista koordinoitua elvytystä. Mikä vaikutus sillä olisi Euroopan talouden kehitykseen, viennin kehitykseen ja Suomen kansantalouden kehitykseen? Tämä laskelma tarvittaisiin kritiikin tueksi."

AKM on todennut jo HARMAAN MATIN astuttua valtiovarainministeriksi, että HARMAALLA MATILLA ei valitettavasti ole harmaintakaan käsitystä Suomen kansantalouden kehittymisestä ja kehittymiseen vaikuttavista makro- tai mikrotalouteen liittyvistä tosiasioista.

HARMAAN MATIN höpinät esim. Suomen viennistä ovat täysin harhaanjohtavia.

Jokainen kansantaloustieteilijä tietää sen, että maiden ulkomaan kauppaa tarkasteltaessa on yhtäaikaisesti aina puhuttava viennin ja tuonnin välisestä suhteesta eli kauppataseesta.

Kumulatiivisen kauppataseen osalta vuosina 2006-2019 tilanne oli seuraava:

 Suomi ? muu maailma +73.6 miljardia EUR
 Suomi ? Eurooppa -41.7 miljardia EUR
 Suomi- Euroopan ulkopuoliset maat +115.3 miljardia EUR
 Suomi ? Saksa -34.6 miljardia EUR
 Suomi ? Venäjä -42.3 miljardia EUR
 Suomi ? USA +36.3 miljardia EUR

Kauppatasettakin tärkeämpi on tietysti vaihtotase, jossa perinteisen tavarakaupan lisäksi tarkastellaan myös ns. palvelutasetta.

Kun sitten tarkastellaan Suomen kumulatiivista vaihtotasetta vastaavalla tavalla vuosina 2006-2019 saadaan seuraavia tuloksia:

 Suomi ? muu maailma -1.4 miljardia EUR
 Suomi ? Eurooppa -114.0 miljardia EUR
 Suomi ? Euroopan ulkopuoliset maat +112.6 miljardia EUR
 Suomi ? EU maat -91.0 miljardia EUR
 Suomi ? Saksa -54.2 miljardia EUR
 Suomi ? Venäjä -30.5 miljardia EUR
 Suomi ? USA +25.5 miljardia EUR

HARMAALLE MATILLE näidenkin aivan keskeisten kansantalouden hyvinvointia kuvaavien lukujen valossa voidaan todeta, että EU-maiden kanssa käytävä tavara- ja palvelukauppa on koko ajan vuosina 2006-2019 siirtänyt Suomesta hyvinvointia etenkin Saksaan ja Ruotsiin.

Venäjän kanssa käydyssä kaupassa ja vaihdannassa tilanne on ollut vastaava.

Suomalaisten ei ole pakko kuunnella tällaista FAKE NEWS median pakkosyöttämää potaskaa. On vaihtoehto.

Nykyinen SANNA MARININ epäpätevä punamulta vihervassarihallitus on mahdollisimman nopeasti korvattava sellaisella hallituksella, jossa todelliset faktat asetetaan utopististen taivaanrannan maalareiden höpötysten sijaan päätöksenteon peruspilareiksi.

Positiivisen vaikutuksen Suomen kansantalouteen näyttää tehneen ennen kaikkea USA, UK, Japani, Norja, Australia & Oceania, Intia, Kanada ja Turkki.

Kiinankin kohdalla kumulatiivinen kauppa- ja vaihtotase oli vuosina 2006-2019 negatiivinen seuraavasti:

 kum. kauppatase -13.5 miljardia EUR
 kum. vaihtotase -4.4 miljardia EUR

Näiden lukujen valossa HARMAA MATTI näyttää siis jatkuvasti syöttävän virheellistä tietoa Suomen kansalaisille valtamedian kautta eli siis YLE:n kanavilla ja näköjään myös Hesarin sivuilla.

sain mustaa munaaRe: HARMAA MATTI VÄÄRISSÄ HOMMISSA2.12.2020 21.44
alan kolmas mies minä sulle kohta näytän mikä minulla on harmaa senkin höpönassumies!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: