Keskustelu

NasserKuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta28.4.2014 20.06
Juankosken ja Kuopion liitossopimukseen on kirjattu : Juankoski hyötyy liitoksesta, mutta Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät siitä, sillä Juankosken heikko talous ja lainat ja maksamattomat alijäämät heikentävät Kuopion taloutta."

Sanatarkkaan ei se mennyt, mutta jokainen voi löytää asian sopimuksesta.
Kuopio ei kuitenkaan vielä tiedä kaikkia talouslukuja, jotka realisoituvat kuopiolaisten maksettavaksi: Noin miljoona euroa kahdesta varastorakennuksesta, jotka ovat kirjatut aivan liian suurilla summilla Juankosken tilinpäätöksiin- varastorakennus, josta piti saada PB:lta n. 500000 euroa, ja lisäksi Nivala-timberin aikana rakennettu varasto, jonka arvo on Juankoskella merkitty n. 450000 euroksi, mutta todellinen arvo on. n. 20000 euroa.
Lisäksi alaskirjaukseen tulee kaikki PB:lta ja Biolämpö Oy:lta jäävät velat ja Juankosken tilinpäätöksiin suuret alaskirjaukset.
Lisäksi tulee vesilaitoksen ja vesipuhdistamon, Koillissavon ympäristö Oy:n alaskirjaukset ja korjauskustannukset.
Toisessa osiossa oli myös verrattu Juankosken ja Rääkkylän kunnan henkilöstöjen eroa. Kuopio joutuu maksamaan aivan jättisummilla ylisuuresta keskushallinnosta ja teknisen toimen insinööristöstä. Myös koulutoimen opettajisto on erittäin suuri, ja selvästi ylisuuri Juankosken hoidettavaksi, joten seuraavan viiden vuoden liitossopimuksen mukaiset palkat karsivat palveluja Kuopiosta, ja silti pitää veroprosenttia nostaa jopa radikaalisti.

Juankosken tämän vuoden alijäämä on lähes 5,4 miljoonaa euroa ja kattamattomia alijäämiä on n. 2,5 miljoonaa euroa. Lisäksi nyt jo näkyy ensi vuoden alijäämä, joka tulee olemaan n. 2 miljoonaa euroa.

Juankosken kaupungin konsernivelka, siis kaikki velat viime vuoden loppuun saakka, on jo n. 31 miljoonaa euroa ja lisäksi Juankoski on ottanut ja ottamassa selvästi lisää lainaa tälle vuodelle, koska käyttöpääoma ei riitä. Lisää lainaa on suunniteltu n. 5 miljoonaa euroa. Lisäksi on vielä poistettava Juankosken kuuluisa keskustankeittiö, joka imi aivan turhat 3 miljoonaa euroa ja nyt maksaa käsittämättömän paljon subventioineen ja suuren hallintonsa takia.

Nämä luvut ovat aivan hirveät ja ihmettelen, miksi Kuopio ja kuopiolaiset suostuvat leikkamaan ja karsimaan oman kuntansa palveluja ja kuntalaisten etuja siitä hyvästä, että saavat kreikkalaista "antaa mennä" talousoppia harjoittaneen Juankoskelaisporukan kuiville törkeistä huolimattomuuksista kuntansa velkaantumiskierteen takia.

RenttuRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta28.4.2014 21.36
Ote Kuopion ja Juankosken sopimuksesta:"
Juankosken ja Kuopion kaupunginvaltuustot katsovat, että kuntajakoselvitys osoittaa Kuntarakennelain 4 §:n mukaisten kriteereiden kohdalta sen, että Juankosken näkökulmasta kuntien yhdistyminen parantaisi sen palveluiden järjestämistä, mutta Kuopion näkökulmasta yhdistyminen heikentäisi sen edellytyksiä vastata palveluidensa järjestämisestä ja toimintakyvyn edistämisestä Juankosken heikon taloustilanteen vuoksi."

Aika selvää tekstiä ja saa nährä, hyväksyykö Kuopion valtuusto yhdistymisen. Tai mitä mieltä ovat kuopiolaiset veronmaksajat, sillä he tämän lystin maksavat.

päättelijäRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta28.4.2014 22.01
Nasser lähestyy Juankosken taloudellista totuutta, mutta kun pieni on oikeasti kaunista, niin meidän ei kannata nyt puhua paljon suurista veloista, jota Nero on Juankosken taseisiin järjestänyt.

Nerohan oli kauan sitten tehnyt sellaisen kreikkalaisen havainnoin, että kuntahan pystyy ottamaan velkaa vaikka kuinka paljon. Suomessa kunta ei voi mennä konkurssiin kuten Amerikoissa. Kunnallahan on verotusoikeus ja päälle vielä muhkeat valtionavut.

Siis kun tuota velkaa Nero on surutta kehottanut ottamaan, niin velat on nyt kunnan taseissa. Nero teki kuitenkin huolettomassa velanotossaan pahan ajatusvirheen, koska unohti, että velat pitääkin maksaa joskus takaisin. Tunnetustihan Nero ei ole taloumiehenä parhaimmillaan.

Eihän velassa sinänsä mitään pelkäämistä ole, jos velalla olisi hankittu vaikka jotain tuottavaa omaisuutta. Nero ajatteli kuitenkin niin, että voihan sitä ottaa velkaa syömiseenkin ja jopa ruuanlaittoon, kuten Nero teki yhdessä Erikan kanssa Sillikkuukin kohdalla.

Juankosken onnettomassa tapauksessa kunnan talouden tervehdyttämisen täytyy lähteä samoista lähtökohdista kuin muissakin saneeraustapauksissa.

Ensiksi tuottamattomasta omaisuudesta kuten Sillikkuukista on päästävä välittömästi eroon. Sama koskee kaikkia Juankosken kunnan kiinteistö yms. kunnan perustehtäviin kuulumattomia toimintoja. Myös koulurakennusten omistamista voidaan tarkastella kriittisesti.

Kaupunkihan omistaa enää vain puolet kaupungintalosta, joten aivan hyvin kaupunki voi myydä omistamansa 50% talosta Senaatti Kiinteistöt Oy:lle. Kyllä Senaatti Kiinteistöt mielellään talon vuokraa kunnalle takaisin. Täytyyhän talosta olla jotain tulojakin.

Vakuuksien takia kunta ei tarvitse mitään ylimääräistä kiinteätä omaisuutta, koska kunnalla on verotusoikeus. Se on paljon parempi vakuus kuin joku rähjäinen kiinteistö tai huonosti hoidettu metsä- tai rantapalsta.

Toseksi on syytä keskittyä siihen, että kohtuullisella verotustasolla, joka lienee lähempänä 18%:a kuin 22%:a, kunnan toimintakatteen pitää olla vahvasti positiivinen.

Toisessä osiossa otin pienen Rääkkylän kunnan yhdeksi esimerkiksi siitä, miten asoita voidaan hoitaa hyvin ja samalla täysin eri tavalla kuin Juankoskella on Neron aikana opittu tekemään.

Vuonna 2012 Juankosken kaupungin kaikki henkilöstökulut olivat pyoreästi 13.5 milj. euroa vuodessa 335 henkilön organisaatiossa.

Rääkkylässä vuonna 2012 kunnan kaikki henkilöstökulut olivat pyöreästi vain 4.3 milj. euroa 95 henkilön organisaatiossa.

Erotus Juankoskeen verrattuna on peräti 9.2 milj. euroa vuodessa.
Viidessä vuodessa henkilökustannusten erotus on jo lähes 50 milj. euroa:

Miksi vilpittömien juankoskisten veromaksajan pitäisi repiä tämän luokan ylimääräisiä veroja selkänahastaan siksi, että Junakosken Nero ja hänen klaaninsa saisivat 5 vuoden suojatyöpaikan Kuopiossa?

Tästäkin pintapuolisesta kuntavertailusta voidaan päätellä, että Juankoskella säästöpotentiaali pelkästään henkilöstökustannuksissa on nykyisin ainakin 5-7 milj. euroa vuositasolla.

Kun tällaiset säästötoimet toteutetaan ja tase puhdistetaan tuottamattomasta omaisuudesta, niin Juankoski voi olla noin kolmen vuoden päästä lähes velaton kunta. Sellaisen itsenäisen kunnan on mukava köllötellä kasvavan Kuopion kyljessä ja tarjota Kuopiolle sen tulevaisuudessa tarvitsemia palveluja.

Itsenäinen päätöksenteko on tosi tärkeä asia.

Eino K.Re: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta28.4.2014 22.28
Emme halua enää itsenäistä päättämistä. Päättäkööt kuka tahansa muu, se on parempi meille.
Nyt meillä on liitossopimus. Jos Kuopio meidät hyväksyy, voin jatkaa asumista kodissani ja olen tyytyväinen.

UntamoRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta28.4.2014 23.14
Paljon riippuu Tuusniemen kannasta ja halusta liittyä Kuopioon.
Myös Juankoskella alkaa heräämään vastarinta Kuopiota kohtaan, siis liitossopimusta kohtaan.
On selvää, että Juankoskesta tullee hyvä kaupungin laitakunta, jonne kannattaa siivota keskustan esim. laitapuolen kulkijat, maahanmuuttajat ja mahdollisesti myös kriminaalihuolto.
Juankosken kaupungintalo sopisi erittäin kriminaalihuollon sijoituspaikaksi ja entinen työkkäri maahanmuuttokeskukseksi, kuten entiset koulujen tilat. Lukiokin jää ilman oppilaita, ja terveyskeskus sopii alkoholiparantolaksi ja hullujenhuoneeksi.
Helsingissä Kontula, Mellunmäki ja Jakomäki ovat hyviä esimerkkejä kaupungin laitaosista.

päättelijäRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 0.26
Hyvä Eino K. Onko sinulla todella tietoa, millainen liitosopimus Kuopion kanssa on tehty? Minusta tuntuu, että sellaista sopimusta ei vielä ole olemassa.

Minun tietääkseni esim. sote-ratkaisustakin on olemassa vain hatara "raamisopimus", eikä kukaan vielä tiedä, miten ja kuka "sovitun" sote-ratkaisun tulee rahoittamaan.

Tiettävästi sote-sopimuksen käytännön ratkaisut sovitaan vasta 1.5 vuoden päästä pidettävien vaalien jälkeen. Koska Kuopio on jo todennut, että siellä koko kaupunki uppoaa korkeisiin sote-kuluihin, niin Juankoskella kannattaa laittaa jäitä hattuun ja varautua vaan kiltisti "oman pesän" putsaukseen.

Hyvä Eino K. eihän sinulta kukaan kotiasi ole viemässä, jos Juankoski ei Kuopioon liitykään.

Tällä hetkella Juankosken veroprosentti on 21.5% ja Kuopiossa 20.5%.

Kun muutama lisäkunta Suonejokea myöten Kuopioon vielä liitetään, niin Kuopion veroprosentti onkin jo 22% tai yli ja itsenäisen Juankosken 18%. On siinä aika suuri ero.

Tietenkään entinen meno Juankoskella ei voi jatkua, eikä se jatkuisi Kuopiossakaan. Ojasta ei kannata allikkoon hypätä.

Eino K.Re: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 2.09
Juankosken veroprosentin pitäisi olla 25, jos tahtoisimme jatkaa itsenäisenä kuntana. Ei meiltä löydy sellaista viisautta itseltämme, että selviäisimme, valitettavasti.
Valtion tukiohjaus ei tule suosimaan elinkelvottomien kuntien jatkamista.

PepponeRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 8.53
Hoitopalvelusektori tulee olemaan.meille hyvä mahdollisuus. Näin tämä on nähtävä.

Sopimusehdotuksen raamit ovat tiukat. Ainut liikkumavara on mahdollinen 5 miljoonan takaussumman takaisin saaminen. Ehdotuksen mukaan voisimme käyttää sen Juankosken hyväksi. Ponnistelut pitää nyt suunnata tämän rahan pelastamiseksi tavalla tai toisella.
Neuvotteluissa takaussumma on menossa Kuopion maksettavaksi ja se kompensoidaan porkkanarahojen menetyksellä.

päättelijäRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 14.53
Hyvä Eino K. kyllä Juakoskellekin löytyy sellainen viisaus, että ihan hyvin pärjätään itsenäisinä. Kun oikein toimitaan, niin Juankosken tuleva veroprosentti on välillä 18-20%, kun taas Kuopion veroprosentti näyttää nousevan ainakin 22%:iin lähivuosina.

Laskutaidoton Nero klaaneineen ei kuitenkaan pysty tätä muutosta tekemään. Tarvitaan tuoreempi ja taitavampi johto. Kunnanjohtajan tehtävät voidaan hyvin yhdistää naapurikuntien kanssa vuonna 2013 ylijäämäisiä tuloksia tekevät tiettävästi ainakin Kaavi, Tuusniemi ja Rautavaara. Muissa naapurikunnissa näyttää siis jo olevan laskutaitoisia kunnajohtajia.

EU:ssakin vaihtuu unionin puheenjohtajuus vähän väliä ja jopa pieni Suomi on saanut nauttia tästä. EU:ssa on asukkaita sentään yli 500 miljoonaa. Miksi Juankosken asioiden hoitaminen olisi vielä tätäkin suurempi ja vaikeampi asia.

Laskutaidoton Nero ja monet muut eivät osaa edes tulkita kunnallisen tilinpäätöksen lukuja oikein. Nero on vain höpissyt suurista veloista, joihin on itse syypää ja suurista alijäämistä.

Huomio pitäisi kuitenkin tilinpäätöksissä kohdistaa alijäämien sijasta vuosikatteeseen. Pohjois-Savon Liiton vuoden 2012 tilinpäätöstietojen perusteella havaitaan, että liiton kaikkien kuntien yhteenlaskettu vuosikate oli 28.9 milj. euroa plussalla, mutta laskennallinen tappio oli -10.7 milj. euroa.

Vuonna 2011 Pohjois-Savon kuntien vuosikate oli taas vielä plussalla 78.3 milj. euroa ja tuloskin plussalla 867 000 euroa.

Tästä huomataan mm. se, että vuosittainen tulosvaihtelu on erittäin suuri.

Kun sitten pitää mielessään, että tulos on marginaalierä - yrityksissäkin normaalisti parhaimmillaan vain noin 10% tuloista, niin tästä syystä vain muutaman prosentin tulojen ja kustannusten muutokset voivat vuosittain lisätä tai laskea yrityksen tai kunnan marginaalista tulosta vaikka 100%:lla suuntaan tai toiseen.

Koska Juankosken tuloslaskelmassa on noin 5-7 milj. euron "parannusvara", niin juankoskisten ei pitäisi lainkaan keskustella mistään liitoksista taloudellisesti selvästi "persaukisen" Kuopon kanssa.

Kuntien tuloslaskelmassa vuosikatteesta vähennetään tulosta laskettaessa poistot ja arvonalennukset sekä muut tuotot ja menot. Vuonna 2012 nämä toimintakatteesta vähennettävät erät olivat Juankoksella peräti 1.3 milj. euroa ja tästä syystä marginaalinen tulos oli kunnan osalta kuitenkin vain lievästi miinuksella eil -135 000 euroa.

Juankosken kunnan konsernituloslaskelmasta taas nähdään, että vuonna 2012 tulos oli pakkasella noin 532 000 euroa ja edellisenä vuonna tappiota tuli peräti lähes 789 000 euroa. Tästäkin näkee, että Juankosken ongelmat eivät ole Juankosken kunnassa itsessään vaan Juankosken konsernioperaatioissa, jotka ovat raskaasti epäonnistuneet.

Yleisesti voidaan sanoa, että kaikkien Pohjois-Savon kuntien heikko taloudellinen suoritus esim. vuonna 2012 johtuu siitä, että kunnat keskimäärin ovat investoineet liikaa ja väärin, koska poistot ja arvonalennukset olivat vuonna 2012 yhteensä jo 79.3 milj. euroa, kun toimintakate oli vain 28.9 milj. euroa. Tällaisella tyylillä mikään yksityinen yritys ei olisi pystyssä kuin pari vuotta.

Kun Juankoskella saneeraustoimet kohdistetaan konserniin ja tuottamattoman omaisuuden realisointiin ja muuttamiseen tuottavaksi, niin Eino K. ja kaikki muutkin juankoskiset voivat ihan rauhassa asustella omissa kodeissaan itsenäisessä Juankosken kunnassa.

Minusta Peppone tuossa yllä avaa keskustelua huoltopalvelusektorista. Kun terveyskeskukseenkin on uhrattu miljoonia eroja toistaiseksi tuloksetta, niin ainakin ne investoinnit kannattaa hyödyntää tuottavasti. Jos kunta ei siihen itse pysty, niin kannattaa keskustella vaikka jonkun yksityisen yrityksen kanssa, mitä kaikkea hyvää siitä suunnastakin on löydettävissä.

Ikkunapöydän raatiRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 16.40
Miten Juankosken poliittinen ja virkamiesjohto voi keskustella yksityisten yritysten kanssa mistään, kun johtomme lähes täydellinen asiantuntemattomuus ja osaamattomuus paljastuu ensimmäisen tunnin aikana? Yrityksissä nimittäin on yleensä osaavaa porukkaa. Taitavat yhteistyöhalut kutistua jo siis tunnin sisällä. Kuopiolaiset eivät ole kehdanneet kertoa tietävänsä ja näkevänsä Kangasperkon läpi.
Toisin sanoen samalla tavalla kuopiolaiset huomaavat nopeasti, että Juankoskelta heille on kerrottu selvää pötyä ja salattu isoja asioita.
Eivätkö Heimo ja Veijo todellakaan pysty karsimaan henkilöstöä ainakin 30 hengellä, jotta saavutettaisiin edes tasapaino, eli ei tehtäisi enää alijäämää? Vastatkaa pojat. Kuntalaisten katseet ovat kohdistuneet teihin. Osaatteko pyytää apua, jos ette itse pysty?

kyselijäRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 18.24
Täytyykö Juankoskella ottaa käyttöön Itä-Ukrainan keinot, kun kyvytön kaupungin johto ei tajua vetää oikeita johtopäätöksiä, että talous on saatava kuntoon ja äkkiä?

Ukrainassakin kansa katseli aikansa Janukovitsin touhuja, mutta lopulta mitta tuli täyteen. Leivästä ja korruptiosta se on kyse Ukrainassakin. Suomessahan ei tietenkään korruptiota ole kunnissa missään muodossa.

Juankoski on poikkeuksellisen korruptiosta vapaa pieni suomalainen idyllinen kunta. Sellaisessa ei voi olla korruptiota, koska kaikki tuntevat toisensa ja kaikki ovat rehellisiä. Lähes puolet kunnan työpaikoistakin on kunnan työpaikkoja. Eihän meillä mitään hätää voi olla. Kansantulo ja hyvinvointi kunnassa kasvaa, kun leikataan toistemme tukkia kerran kuukaudessa.

Jos joku puhuu talouden saattamisesta kuntoon, niin se valhtelee, koska meillä asiat on hoidettu aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Jokohan elinkeinoasiamies on muuten puhaltanut vappupallot. Odotamme Nerolta, Vexiltä ja Hempalta terävää talouden tervehdyttämiseen painottuvaa vappupuhetta Juicen torilla Vappupäivänä.

On parempi pitää puhe torilla, niin mahdollisimman moni sen kuulee. Kuitukaapelia ei ole valitettavasti rahanpuutteen vuoksi saatu kaivettua maanpoveen ja monella ei ole vielä tietokonettakaan. Siksi "sosiaalinen media" ei vielä Juankoskella toimi. Hyvin ymmärtää, miksi Vexi ja Hemppa ovat olleet niin hiljaa "sosiaalisessa mediassa".

Kullanhimossaan virallinen äänikin meni purkamaan oman tietokoneensa, emmekä siten voi saada hänenkään vappuarviotaan "sosiaalisessa mediassa" kunnan talouden tilasta ja Neron ajamasta täysin tarpeettomasta kuntaliitoksesta.

Jokkehan, kylän kiltein mies, piti keväällä 2011 mahtavan puheen Juankoski Nousuun seminaarissa, kun 5 milj. euron laiton takaus oli myönnetty.

Jokke erehtyi puheessan vain siinä, että mahtavan nousun jälkeen Juankosken Neron ohjaamaan koneeseen tuli ongelmia pituusohjauksessa ja Juankosken kone lähtikin syöksykierteeseen ikävin seurauksin.

Odotamme jäännityksellä, saako Vexi ja Hemppa Neron ohjaaman koneen syöksykierteen oikaistua ennen kuin tulee maa vastaan?

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta29.4.2014 20.31
AB puhuu toisessa osiossa ylevästi moniarvoisuudesta, mutta nyt AB on taas yllyttämässä juankoskisia allekirjoittamaan "pulinoitta" täysin laskutaidottomiksi osoittautuneiden Neron, Vexin ja Hempan neuvotteleman yhdistymisselvityksen ja alustavan yhdistymissopimuksenkin.

Tällaisia sopimuksia ei hallituksen ja valtuuston pidä missään tapauksessa hyväksyä. Koko raami-sotenkin sisältö on vielä auki ja siihenkin tultiin vasta sen jälkeen, kun selvitysmiehet olivat veivannut noita liitospapereitaan aivan muussa, jo hylätyssä liitoshengessä.

Liitosneuvottelujen aikaanhan kaikki pienet kunnat piti tappaa, mutta sitten yht'äkkiä tuli perustuslaillisia ongelmia ja koko höpötyksesta luovuttiin yhdessä yössä.

Täysin muuttuneissa olosuhteissa ei ole mitään edellytyksiä lähteä talousvaikeuksissa painivan Kuopion kanssa täysin tuntemattomiin kuntaliitoksiin.

Kuntaliitokset ovat ymmärrettäviä siinä tapauksessa, että muuta vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ole.

Nero ja hänen klaaninsa ovat jo keväällä 2011 kertoneet, että Römssynkään tapauksessa ei muka ollut muuta vaihtoehtoa kuin ukrainalaisen huijarin kelkkaan hyppääminen. Nyt senkin seikkailun tulokset tiedetään, mutta ison laskun suuruus vilpittömille veronmaksajille on vielä avoin.

Ennen kuin liitossopimuksia voidaan tehdä, on ensinnäkin Kuopion syytä kertoa numeraalisesti, ei siis verbaalisesti, miten Kuopio aikoo konkreettisesti järjestää oman sote-sutkunsa tulevaisuudessa ja toiseksi, miten Kuopio aikoo järjestää mahdollisesti yhdistyvien kuntien koko kouluverkoston.

Sellainen höpinä, että mahdollisesti liittyvien kuntien kouluverkostosta aletaan keskustella, kun liitos on tehty, edustaa samaa ajattelua, jota PB-yritysryhmä on syöttänyt selvitysmies Nyyssöselle jo yli puoli vuotta esittäessään, että Tratta PBF.lle löytyy rahoitusratkaisu heti, jos selvitysmies hyväksyy Tratta PBF-ryhmän yrityssaneeraukseen esittämät mielettömät utopiat.

Juankosken on syytä myös laatia oma kuntastrateginen ohjelmansa, johon luontevasti liittyy läheinen yhteistyö naapurikuntien kanssa. Kun tämän ohjelman tulokset on tiedossa, niin vasta sitten on olemassa kaksi vaihtoehtoa, joiden väliltä voidaan valita vaikka sitten kansanäänestyksellä. Voi olla että löytyy vielä kolmaskin vaihtoehto - esim. täysin itsenäinen Juankoski.

Ihmettelen suuresti AB:n yksioikoista kuntaliitosintoa!

AB:ltä odottaisin tähän kysymykseen esim. taloudellisia perusteita (numeraalisesti), ei pelkkiä poleemisia väitteitä.

Kannatan pulisemista asiassa, kunnes eri vaihtoehdot on asiantuntevasti selvitetty. Nerolla, Vexilla ja Hemppalla on kansanäänestyksesä vain kolme ääntä. Juankoskella tulevissa EU-vaaleissakin on äänioikeutettuja seuraavastI:
- miehet 2 135
- naiset 2 116
- yhteensä 4 251

Tästä voidaan päätellä, että Nero, Vexi ja Hemppa edustavat vain pientä vähemmistöä Juankosken veronmaksajista, eikä herrojen toiminta taloudellisissa asioissa ole ollut kovin vakuuttavaa tähänkään saakka, kuten voidaan lukea mm. kunnan tuoreista tilinpäätöksistä.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Kuopio ja kuopiolaiset kärsivät liitoksesta30.4.2014 0.14
Minulta meni nyt yöunet, jos Nero on remmissä vielä 68-vuotiaaksi!

Sitten minä en ainakaan muuta pysyvästi Juankoskella, vaikka sitä välillä jo ajattelin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: