Keskustelu

raikulipoekaSirkushuveja2.5.2014 21.08
MTV 3 uutisoi
Kaavillakin on sirkus,Kaavilla Pohjois-Savossa monivuotisesta koulun kerhorahoituksesta sai alkunsa sirkus. Nyt jo omillaan toimiva Sirkus Muikku on samalla malliesimerkki siitä miten hyvä kerhoidea voi jäädä elämään jopa pysyvästi.

Viikonloppuna sirkuksella on neljä yleisöesitystä ja talven harjoittelu huipentuu. Sirkus Muikun puolitoista tuntinen show pursuaakin tekemisen iloa. Osa kerholaisista on harjoitellut vuoden, konkarit jo kuusi vuotta.

Sirkuskerhoa alusta saakka vetänyt ohjaaja on vakuuttunut, että toiminta on ehkäissyt nuorten syrjäytymistä.

- Ihan varmasti. Näkee ihmisistä missä tämmöisellä on oikeasti merkitystä, yksilötasolla tämä on varmasti auttanut, pohtii sirkustirehtööri.

- Kaikki otetaan aina innolla mukkaan ja kun on iloinen harrastus niin ei voi surullisin mielin täällä ollakkaan. Se tarttuu sitten muihin ja kaikilla on yhdessä kiva olla täällä, kertoo ysiluokkalainen sirkuslainen.
Poikkeaa Juankosken sirkuksesta siten että tulee toimeen omillaan, siellä on kaikilla mukavaa, esiintyjät eivät ole kunnan virkamiehiä ja jäävejä luottamushenkilöitä. Lisäksi Kaavin sirkuksessa on vain yksi pelle.

päättelijäRe: Sirkushuveja2.5.2014 22.00
Taas pääsi pieni ja sinnikäs Kaavi nokittamaan Juankoskea, kun Kaavilla pantiin pystyyn yhdestä ideasta vain kerhoharrastuksesta lähtenyt Sirkus Muikku.

Juankoskella olisi kyllä ainekset huomattavasti suurempaan sirkukseen, mutta Sirkustirehtööri Nero on kaikin keinoin koittanut salata JUankosken sirkuksen toiminnan.

Tässäkin salaamisessa Juankosken kaupungin taloudelliset menetykset ovat merkittävät. Mikäli Juankosken Sirkus pitäsi julkisia näytöksiä Kaavin Muikun tapaan, niin jopa valtakunnallinenkin yleisöömenestys olisi taattu.

että näinRe: Sirkushuveja3.5.2014 7.43
Sirkus Muikussa ei ole kyse mistään Kaavin kunnan ideoimasta projektista, vaan kyseessä on lukuisten vapaaehtoisten toteuttama upea lasten- ja nuortensirkus, jossa on mukana myös runsas joukko juankoskelaisia lapsia ja nuoria.

apaRe: Sirkushuveja3.5.2014 10.08
Juankosken sirkusta pyörittää Val-setä ja narun päässä hyppivät henkilöt ovat jo tehneet itsensä naurunalaisiksi juoksupojiksi.

päättelijäRe: Sirkushuveja3.5.2014 11.47
Olin ymmärtänyt niin, että Kaavin kunta ei ole rahoittamassa Sirkus Muikkua.

Kiitos nim. merkki että näille, että vahvistit asian olevan näin.

Juankoskisten olisi syytä noudattaa kaavilaisten esimerkkiä ja vilpittömien veronmaksajien toimesta pistää pystyyn oma "Sirkus". Siinä ei tosiaan
tarvita kyvyttömien elinkeinoasiamiesten ideointia tai kaupungin takausta.

Vanhemmat juankosken vilpittömät veronmaksajatakin voivat heittäytyä "lapsenmielisiksi" ja aloittaa "Sirkuksen" ideoimisen.

Kansa ei tarvitse mitään muuta kuin "leipää ja sirkushuveja".

Val-sedän pyörittämä "nukketeattari" on syytä kannattamattomana sulkea.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: