Keskustelu

poliittinen tarkkailijaKEPUN HOSKOSEN MAALITUS ALKOI JOULUN ALLA22.12.2020 19.00
"KURVIT SUORIKSI" ANTTI JA KOKO KEPULOISTEN EDUSKUNTARYHMÄ ALOITTI YMPÄRISTÖVALIOKUNNAN PUHEENJOHTAJA HANNU HOSKOSEN HÄPEÄLLISEN MAALITUKSEN OUDOSTI JOULULAHJAKSI.

"KURVIT SUORIKSI" ANTTI ON PITÄNYT PAHANA SITÄ, ETTÄ SUORASELKÄINEN HOSKONEN ON KÄYTTÄNYT PERUSTUSLAILLISIA OIKEUKSIAAN JA ON KÄYTTÄNYT EDUSKUNNASSA JOKAISELLE KANSANEDUSTAJALLE SUOTUA OIKEUTTA ÄÄNESTÄÄ OMANTUNTONSA MUKAISESTI ÄÄNESTYKSEEN TULEVISTA ASIOISTA.

ILTA-SANOMAT RAPORTOIVAT ?KURVIT SUORIKSI? ANTIN HÄPEÄLLISESTÄ JOULULAHJASTA SEURAAVASTI:

"KESKUSTAN eduskuntaryhmän jäsenet ovat Kurvisen mukaan kysyneet, miten Hoskosta rangaistaan esimerkiksi Haavisto-äänestyksestä.

Kurvinen antaa ymmärtää, että eduskuntaryhmässä ei hyvällä katsota Hoskosen toimintaa, vaan häntä pidetään "oman pesän likaajana".

Kurvisen mukaan Hoskosen toiminta syö luottamusta keskustaan.

Asia on keskustan kentällä hankala ? ja puoluejohdolle vielä hankalampi. Osa kuntavaaliehdokkaista on esimerkiksi perunut ehdokkuutensa sen jälkeen, kun keskusta tuki eduskunnassa Haavistoa.

 Olen Hannulle kertonut, että kollegat (muut ryhmän jäsenet) ovat hänelle aika vihaisia.

Mutta eikös perustuslakivaliokunta todennut ulkoministeri Pekka Haaviston rikkoneen lakia, eikä Hoskosen?

 No kyllä sinä tiedät, miten nämä menevät, Kurvinen sanoo ja palaa siihen, että muut keskustan ryhmän jäsenet kokevat Hoskosen toiminnan epäoikeudenmukaisena.

Suomeksi sanottuna kyse on ryhmäkurista, jota Hoskonen ei ole totellut.

Myös Hoskosen painostuksen Kurvinen kieltää, vaikka ryhmä juuri maanantaina käsitteli alustavasti Hoskoseen kohdistettavaa rankaisumenettelyä, mutta siirsi päätöksen ensi vuoden puolelle.

IS:n tietojen mukaan ryhmässä on noussut esille myös ajatuksia, että Hoskonen pitäisi syrjäyttää eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajan paikalta.

 Sellaista ei ole valmisteilla, Kurvinen kuitenkin sanoo.

Hannu Hoskonen (kesk) sanoo toimineensa ympäristövaliokunnassa hallitusohjelman mukaan. Haavisto-äänestyksessä Hoskonen sanoo seuranneensa perustuslakia.

HOSKONEN ITSE sanoo IS:lle noudattaneensa ympäristövaliokunnan puheenjohtajana tiukasti hallitusohjelmaa ja sen linjauksia.

Mitä äänestyskäyttäytymiseensä tapaus Haavistossa tulee, Hoskonen kertoo noudattaneensa perustuslain 29. pykälää, jonka mukaan kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta.

Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

 En ole voinut tukea ministeriä, joka on valehdellut ja joka ei ole noudattanut lakia, Hoskonen tiivistää."



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: