Keskustelu

alan kolmas miesPolitikan teon lyhyt oppitunti26.12.2020 4.55
RUUNEPERI ANNIKA oli joulun alla maksanut joko omasta tai kepuloisten puoluetuesta nähtävästi kaikkinensa varmaan lähes 160 000 EUR:n (pelkkä mainostaksa ilmeisesti n. 5 x 31 620 = 158 100 EUR IS:n B - osassa) suuruisen summan, kun IS:n toimittaja Hanna Vesala oli laatinut RUUNEPERI ANNIKASTA Ilta-Sanomien Plus osaan koko kansan äidillisen PROFIILIN RUUNEPERISTA!!!

KATRI KULMUNIN TEKIR koulutus, joka meni KATRIN omaan piikkiin näyttää siis olevan vain murto-osa RUUNEPERI ANNIKAN mainos- ja viestintärahoista.

Toimittaja Vesala oli laittanut RUUNEPERIN PROFIILIN otsikoksi:

"Politiikkaa ei voi tehdä jos pelkää"

Toimittaja Vesala oli ottanut haastatteluun mukaan myös kuvaaja Seppo Kärjen.

Kauniilla jouluaihesilla kuvilla taustoitettu RUUNEPERIN PROFIILI ei voi olla jäämättä vaille huomiota, jos sattui ostamaan IS:n joulunumeron.

Minua jäi kiusaamaan PROFIILIN suorastaan päälle hyökkäävä tekopyhyys.

PROFIILIN koko pituus on peräti 5 kokonaista sivua eli 10% koko B-osa liitteen sivujen lukumäärästä.

Asiasisältönä liitteessä oli yhteensä ehkä vain noin 20 sivua. ANNIKAN pullantuoksuinen profiili kattoi siis noin 25% liitteen asiasisällöstä ja kannettiin jouluksi lähes jokaiseen kotiin tavalla tai toisella kuin YHTEISHYVÄ LEHTI.

Levikkiseurannan mukaan IS uutiset tavoittavat keskimäärin yli 2.6 milj. lukijaa, joten joulun aikaan tavoitetaan varmasti ainakin 3 milj. lukijaa.

PROFIILIN ensimmäisellä sivulla RUUNEPERI seisoo koristellun aidon kuusen vieressä pää kallellaan ja näpelöi punaista kuusen oksalla roikkuvaa pientä tonttu-ukkoa.

RUUNEPERI vasen käsi on nostettu lähelle tonttu-ukkoa näpelöivää oikeata kättä, jolloin RUUNEPERIN vasemman käden nimettömästä näkyy selvästi leveä kultainen kihlasormus ja sen vieressä timantilla varustettu ilmeisesti myös kohtalaisen arvokas kultainen vihkisormus.

RUUNEPERI ANNIKA tai toimittaja Vesala ja kuvaaja pyrkivät nähtävästi korostamaan, että RUUNEPERI ANNIKA on varmasti naimisissa.

PROFIILIN etusivulle toimittaja on kirjannut nähtävästi seuraavan RUUNEPERIN lauseen:

"Keskusta ei ole ollut liian kiltti hallituksessa (sanoo Annika Saarikko). Välejä vihreiden kanssa selvitetään pyhien jälkeen."

Minua jäi askarruttamaan termi "politiikkaa ei voi tehdä".

Minulle on jäänyt uskontotunneilla, joskus mieleen, että joko Raamatussa tai Katekismuksessa kielletään tekemästä syntiä.

Kysymys on ilmeisesti ihan Jeesuksen ohjeesta.

Jeesus ei suoraan sanonut, että älä tee politiikkaa, koska politiikkaan kuuluu myös se, että poliitikot havittelevat joko itselleen tai edustamalleen puolueelle ainakin valtaa ja jopa toisten omaisuuksia.

Toisten omaisuuden havitteleminehan on jo suorastaan kielletty esim. käskyssä nro 9, kuten alta selviää:

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Väärän todistuksen lausuminen esim. perustuslakivaliokunnassa ja eduskunnassa näyttää myös olevan kristillisen ajattelun vastaista (käsky nro 8)

RUUNEPERIN PROFIILIN toiselle sivulla toimittaja Vesala on kirjannut RUUNEPERIN lausumaksi seuraavan toteamuksen:

 Hallituksessa joko ollaan tai ei olla, ja me olemme hallituksessa. Olen yhteistyön ja maltin toimija (vrt. KATRI KULMUNIN NÖYRYYTTÄMINEN KAIKEN KANSAN NÄHDEN), mutta myös arvoihin nojaava poliitikko. Niiden varassa toimitaan kaikissa tilanteissa.

RUUNEPERI ANNIKA on siis selvästikin tehnyt hallitustyöskentelyn osalta ns. raskaustestin, jonka tärkeyttä AKM on aina korostanut.

 Mielikuva hallituksen punavihreydestä on syöpynyt syvälle keskustalaistenkin silmissä. En ole riittävästi onnistunut viestimään punamultavetoisesta hallituksesta tai sen keskustahenkisistä onnistumisista.

RUUNEPERI ANNIKAN PROFIILIN keskiaukeamalla ANNIKA on laitettu istumaan mahdollisesti Kansallisteatterin ministeriaition viininpunaiselle sohvalle.

Taas RUUNEPERI ANNIKA katsoo kainosti hymyille suoraan kuvaajan kameran linssiin pää taktisesti hieman oikeaa olkapäätä kohden kallistaen.

Kehon kielestä näkee, että ANNIKA käyttää tätä hieman anelevaa tyyliä pehmentääkseen itsestään antamaa mielikuvaa.

PROFIILIN keskiaukeaman oikeassa yläkulmassa on RUUNEPERI ANNIKAN lyhyt CV-tieto.

En hienovaraisuussyistä puutu ANNIKAN ikään enkä ANNIKAN perheasioihin.

Kuitenkin toimittaja Vesala on CV-tietoihin laittanut plussana, että RUUNEPERI on lahjoittanut äitiyslomalle jääneelle Li Anderssonille Kaarlo-vauvan vaatteita kierrätyshengessä.

CV-tiedoista ei jää mitään epäselvyyttä, että RUUNEPERI ANNIKA on siis varsinainen kierrätysministeri.

RUUNEPERI ANNIKAN viimeisellä sivulla sivun yläosaan on nyt asemoitu viisi kirkkaan punavihreätä naisministeriä ilmeisesti valtiosalin portaissa, joiden ylätasanteella on joulukuusi.

Sanna Marin on koronaetäisyyksin erotetusta ministereitä kootun kuvion keskellä ja RUUNEPERI ANNIKA on asemoitu asetelmassa Sanna Marinin oikealle puolelle.

Vain RUUNEPERI ANNIKALLA JA SANNA MARINILLA on hameet päällään, muilla on housut.

Kaikkien asut ovat tummat kuin viestittäen, että koronasta on tullut paljon murhetta maahan.

Tällä asetelmalla halutaan nähtävästi viestittää myös, että RUUNEPERI ANNIKA on itse asiassa SANNA MARININ huojuvan hallituksen keskeinen tukipilari.

Normaalistihan valtiovarainministeriä pidetään hallituksen varapääministerinä ja hallituksen toiseksi tärkeimpänä ministerinä.

HARMAATA MATTIA ei kuvassa kuitenkaan näy, vaikka kello käy.

Omaishoidosta puhuttaessa RUUNEPERI ANNIKAN sanallinen ilmaisu menee ainakin toimittaja Vesalan kohdalla puuroksi, joka kirjaa RUUNEPERIN pohdinnoista sanatarkasti seuraavasti:

"Saarikko alleviivaa elämänkaaren päiden ovat ratkaisevassa yhteydessä toisiinsa hyvinvointiyhteiskunnan kestävyyden kannalta"???

Kirkkoministerinä RUUNEPERI ANNIKA ilmoitti toimittaja Vesalalle, että hän on huolissaan koronavuoden tuomista sosiaalisista ongelmista.

 Kirkon työntekijät näkevät ehkä ensimmäisenä, ihmisten sydänäänet, miten he jaksavat tätä kriisiä.

PROFIILIN lopuksi RUUNEPERI ANNIKA huomaa ajattelevansa vuoden ja kolmen kuukauden ikäistä Kaarlo poikaansa ja toteaa, että elämään mahtuu kaksi todellisuutta.

Ikään kuin loppukevennyksenä RUUNEPERI ANNIKA kertoo toimittajalle Oripään talon kotiaskareista.

"Kuusi on tuotu Oripään taloon sisälle hyvissä ajoin. Leipominen on Saarikon rentoutumiskeino ja piparitaikinan hän tekee aina itse.

Se on leivottu yhdessä lasten kanssa.

Joulua vietetään lähimmän perheen kesken koronaturvallisesti. Oripään kotiin tulevat Saarikon vanhemmat ja veli."

Herää kysymys, miksi ERKIN sukua ei ole kutsuttu paikalle????



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: