Keskustelu

alan kolmas miesUNILUKKARIN ABSTRAKTI PUHE1.1.2021 22.30
Perinteistä tapaa noudattaen UNILUKKARIN UUDEN VUODEN TERVEHDYS lähetettiin YLE:n välittämänä koko kansalle muutama tunti sitten.

Lähes välittömästi YLE:n hankkimat puhetaidon ja viestinnän "erityisasiantuntijat" ja ilmaisutaidon professorit totesivat, että nyt kuultiin erinomainen puhe.

UNILUKKARIN parantunutta suoritusta arvioitiin seuraavasti ILTALEHDESSÄ.

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe oli tänä vuonna hyvä ja selkeä, arvioi Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus. Samoilla linjoilla on tietokirjailija ja viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

 Niinistö on kehittynyt puhujana paljon. Hänellä oli puheessa selkeitä lauseita, joita oli helppo ymmärtää. Tämä on tärkeää kielellisen saavutettavuuden kannalta, Kortesuo sanoo."

Kortesuo puhetta arvioidessaan toteaa myös seuraavasti:

 Hän huomauttaa, että Niinistön puheet ovat yleensä abstraktilla tasolla ? ja niin tämäkin uudenvuodenpuhe. Isotalus tarkoittaa, että välillä on vaikea tietää tarkkaan, mitä presidentti Niinistö tarkoittaa tai ajattelee.

 Tämän vuoden puheessa Niinistö puhui muun muassa uuden kohtaamisesta, taitekohdasta, vanhaan ripustautumisen vaarallisuudesta ja siitä ettei entiseen ole paluuta.

 Missään vaiheessa hän ei mielestäni tarkentanut, mitä tarkoittaa. Se on kuulijan omasta päästä kiinni, miten hän asian täydentää.

Mikä on se uusi, mikä on taitekohta ja mihin ei pidä ripustautua?

Tämä on retorinen keino. Jokainen kuulijoista yleensä täydentää sen itselleen mieleisellä tavalla, Isotalus sanoo."

Kortesuo on tässä arviossaan oikeassa.

UNILUKKARIN puheet ovat todella olleet aina ABSTRAKTILLA tasolla, jolloin sanoma jää kuulijoille epäselväksi. Kysymys on vähän sama kuin savolaisten puheiden kohdalla.

Puhujana UNILUKKARI jää mielestäni kuitenkin kauaksi URKIN taannoisista selkeistä UUDEN VUODEN TERVEHDYKSISTÄ!!!

Allekirjoittanutta ainakin ihmetyttää UNILUKKARIN vihjaukset siitä, että "Vuoden 2020 tavoin taakse on pysyvästi jäänyt myös edeltänyt maailma.

Sittenkään, kun koronasta päästään, ei luvassa ole paluuta entiseen."

Sanatarkasti UNILUKKARI oli puheeseensa kirjoittanut seuraavasti:

"Yhteinen tulevaisuutemme rakennetaan jokaisen yksilön teoilla, tässä ja nyt. Myös vastuu on yhteinen.

Vuoden 2020 tavoin taakse on pysyvästi jäänyt myös sitä edeltänyt maailma.

Sittenkään, kun koronasta päästään, ei luvassa ole paluuta entiseen.

Vielä on vaikea täysin ymmärtää, miten perustavaa laatua olevan myllerryksen keskellä nyt olemme. Jotain silti jo tiedämme. Kohtaamme uuden.
Pandemia on muuttanut meitä.

Oleminen vaihtui hetkessä toiseksi. Oli hämmentävää havaita haavoittuvuus - kuinka kaukana ihmiskunta onkaan kaikkivoipaisuudesta.

Kukin on kohdaltaan päätynyt vakaviin mietteisiin, mittaamaan itseään ja kestävyyttään oudon keskellä. Yksinäisyyskin on monelle tullut valitettavan tutuksi.

Jaettu ankara kokemus toisaalta myös tiivistää. Kuinka riippuvaisia olemmekaan toisistamme ja toistemme huomioimisesta. Tämä toivottavasti pysyy mielissämme pitkään.

Mutta ei muutoksessa yksin pandemiasta kyse ole. Ilmaston lämpeneminen jatkaa etenemistään, pelättyäkin nopeammin.

Kansainvälisen politiikan voimasuhteet ovat voimakkaassa liikkeessä. Rahataloudessa miljoonat ovat arkipäiväistyneet, miljardien ohella yhä useammin esiin vilahtaa 12-nollainen biljoona.

Samalla uudet murrosteknologiat, tekoälystä kvanttilaskentaan, lyövät itseään vauhdilla läpi.
Uuden kohtaaminen tarjoaa uusia tilaisuuksia tehdä asioita paremmin ja viisaammin kuin ennen. Uuden kohtaaminen voi myös tuntua pelottavalta.

Paljon vaarallisempaa on kuitenkin yrittää ripustautua sellaiseen vanhaan, joka ei enää palaa."

Uuden vuoden tervehdyksessään UNILUKKARI näyttää olevan sitä mieltä, että itsenäisen Suomen yli 100 vuotinen historia täytyy nyt unohtaa, kun COVID19 pandemian uhrina on kuollut vuonna 2020 vain 556 suomalaista, kun samaan aikaan Suomessa vuosina 2000-2019 on TILASTOKESKUKSEN tilaston mukaan kuollut 15-64 vuotiaita henkilöitä eri tauteihin ja muiden syiden vuoksi yhteensä seuraavasti:

 Kaikki kuolin syyt yhteensä 193 810
 Tuberkuloosi 103
 Syövät 53 678
 Diabetes 2 609
 Dementia, Alzheimer 815
 Verenkiertoelinten sairaudet 46 062
 Influenssa (ei korona) 164
 Keuhkokuume 1 657
 Tapaturmat ja väkivalta 38 415
 Maantieliikennetapaturmat 3 805
 Hukkumistapaukset 1 478
 Itsemurhat 15 515

Tästäkin alustavasta tilastosta nähdään, että koko Suomen perinteistä 100 vuoden aikana luotua terveydenhuoltojärjestelmää ei pidä mennä romuttamaan sen vuoksi, että Suomessa on kuollut vuoden 2020 aikana COVID19 viruksen uhrina valitettavasti vain 556 suomalaista.

Olisikin rehellisyyden nimissä syytä selvittää tieteellisesti, miksi COVID19 ei ole tarttunut suomalaisiin samalla tavalla kuin muissa maissa näyttää olevan tilanne.

Missään tapauksessa kysymys ei voi olla maskeista, eikä siitä, että Suomessa on innokkaasti ajettu normaalia yhteiskuntaa hysterian vallassa alas.

Kysymys on nähtävästi suomalaisten edullisesta ja ainutlaatuisesta geeniperimästä.

Myöskään suomalainen terveydenhuolto ei ole korkeammalla tasolla kuin muissa sivistysmaissa, vaikka meillä yleensä kaikki asiat ovatkin muita maita paremmalla tolalla.

Koronaa ei siis missään tapauksessa voida pitää koko Suomen kansantaloutta ja terveydenhuolto järjestelmää romuttavana tekijänäkään.

Kiistämätön fakta on myös, että COVID19 pandemiaa vastaan on jo kehitetty lukuisia 95%:sti suojaavia rokotteita ja myös muut tehokkaat terapiahoidot ovat kehittyneet USA:n presidentti TRUMPIN käynnistämän jopa Normandian taannoista maihinnousua isomman ns. WARP-projektin avulla.

Nykyaikana viruksia pystytään siis tehokkaasti torjumaan, kun moderni tiede otetaan täyteen käyttöön, eikä pandemioita lähdetä hoitamaan epäpätevien poliitikkojen toimesta.

UNILUKKARI tapansa mukaan mainitsi taas suomalaisten ja koko maapallon suurimmaksi uhkaksi ILMASTON MUUTOKSEN.

Tältä osin on todettava, että mitään reaalista huolta maapallon ilmaston lämpenemisestä ei ole.

Jopa YK:n Maailman Ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalas kirjoitti vähän aikaa sitten kolumnissaan suomalaisille, ettei ilmastomuutoksen johdosta maailmanloppu ole vielä lähiaikoina horisontissa.

Tietävästi ilmastonmuutos ei ole myöskään Suomessa vielä tappanut ainuttakaan suomalaista.

Itse asiassa ilmaston lämpeneminen on esim. Etelä-Suomessa äärimmäisen hyvä ilmiö, koska tiet ja kävelykadut pysyvät sulina.

Tällä tavalla on onneksi säästetty lukematon määrä ihmisiä, jotka ovat joko ajaneet autoillaan kuolettavia kolareita tai liukastuneet jalkakäytävillä, joita ei ole huolellisesti hiekoitettu.

Itsekin tunnen useita ikäisiäni ja nuorempiakin henkilöitä, joilta on jalat tai muut luut katkenneet tai ovat iskeneet päänsä ikävällä tavalla katuun.

Valitettavasti itsekin olen ollut muutaman kerran tällaisen tapaturman uhrina, mutta onneksi olen ollut sen verran kovapäinen ja kovaluinen, että olen vielä säilynyt hengissä.

Viimeisin tällainen valitettava tapaus oli tietysti Tellervo Koiviston kaatuminen kotona, jonka seurauksena hänen lonkkansa murtui ja hänet jouduttiin leikkaamaan. Täytyy toivoa hänelle pikaista paranemista!!!

UNILUKKARI oli kyllä siinä oikeassa, että Suomessa kyberuhka on ilmeinen ja suomalainen lainsäädäntö on tältä osin nähtävästi lasten kengissä.

UNILUKKARI olisi saanut puheessaan olla myös suoraviivaisempi työpaikkakiusaaja PEKKA HAAVISTON järjestämän ISIS-terroristien palauttamisoperaatiossa.

UNILUKKARI vaikeni myös taas täysin myös Suomen kannalta aivan keskeisen turvallisuuskysymyksen osalta.

UNILUKKARIN olisi tullut huomata, että vuodenvaihteessa toteutui BREXIT, joka merkittävällä tavalla vaikuttaa koko EU-alueen turvallisuuskysymyksiin myös tulevaisuudessa.

Yleisestikin on jo tiedossa, että EU:n turvallisuus perustuu siihen, että nykyään 27 EU-maasta 21 on NATO:n jäseniä.

Ilman NATO:a ei voida puhua siitä, että EU:n sotilaallinen tai muukaan turvallisuus on taattu.

Toisaalta taas NATO on pystyssä vain siten, että USA on vuosikymmeniä maksanut EU:n puolustamisen viulut.

Vuodenvaihteessa BREXITIN kautta Englannin vahvat sotavoimat ovat nyt EU:n ulkopuolella.

Toisaalta on myös muistettava, että EU:n päätöksenteko ja oikeusvaltiouhittelu on aiheuttanut melkoista närää esim. Puolassa ja Unkarissa, eikä Italiakaan ole erikoisemmin tyytyväinen Saksan pankkien ja EU:n määräilyihin.

Tyytymättömyys EU:n kohdalla voi olla melko korkealla tasolla myös Espanjassa, Portugalissa ja Kreikassa.

Ruotsissa näyttää NATO-asioissakin kelkka kääntyneen!!!

Olisikin ollut paikallaan, että UNILUKKARI olisi selventänyt tätäkin globaalia turvallisuuspoliittista tilannetta UUDEN VUODEN TERVEHDYKSESSÄÄN.

Minusta on täysin riittämätöntä, että UNILUKKARI puhuttuaan yksityisesti pitkään PUTININ kanssa vain vähää ennen vuodenvaihdetta jätti valottamatta kansalaisia siitä, onko Venäjän ja Suomen välisissä suhteissa odotettavissa merkittäviä muutoksia, kun EU näyttää olevan monelle tapaa hajoamistilassa.

Minusta UNILUKKARI olisi voinut täsmentää tervehdyksessään myös sitä, mitä hän tarkoitti abstraktilla lausahduksellaan:

"KANSAINVÄLISEN POLITIIKAN VOIMASUHTEET OVAT VOIMAKKAASSA LIIKKEESSÄ".



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: