Keskustelu

Pekka VPB sai aikaa Juhannukseen saakka7.5.2014 16.42
Moro,
Savon sanomat julkisti tänään uutisen:"



Olet lukenut 2/5 maksutonta artikkelia. Katso tilausvaihtoehdot.





A A A


Premium Board sai nyt jatkoaikaa juhannukseen


Jouko Juutilainen

12:36



Juankoskelaisen Premium Board Finland Oy:n saneerausohjelmaehdotus sai keskiviikkona Pohjois-Savon käräjäoikeudelta viiden viikon jatkoajan. Kartonkitehtaan yrityssaneerausohjelman selvittäjällä, asianajaja Lassi Nyyssösellä, on nyt aikaa 18. kesäkuuta eli käytännössä juhannukseen saakka aikaa jättää oikeudelle ehdotus saneerausohjelmasta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus hyväksyi Premium Board Finlandin saneerausmenettelyyn 13. tammikuuta. Yhtiön taloudellisesta tilasta edellytettiin selvitystä maaliskuun 7. päivään mennessä, mutta määräpäivää on lykätty kahteen kertaan. Viimeisin oikeuden asettama aikaraja talousraportin jättämiselle on tänään keskiviikkona.

Liiketoiminnan uudelleen käynnistämistä yhtiö on väläytellyt viimeksi maanantaina, jolloin työntekijöille järjestettiin tiedotustilaisuus päällystyskoneen koekäyttöpäivästä 21. toukokuuta. Premium Boardin oma kartonkikone Juankoskella on seisonut vuoden 2012 marraskuusta. Yhtiön 140 työntekijää ovat olleet siitä lähtien lomautettuna.

Premium Boardilla on yli 20 miljoonan euron velat, joiden kiinnitysten etusijoilla ovat Finnvera ja Handelsbanken. Juankosken kaupunki on maksanut liki neljä miljoonaa euroa tehtaan lainoista takausvastuita pankille.


Lisää aiheesta:
Premium Board hakee lykkäystä saneerausohjelmalleen 05.05.2014 17:59


Arkisto:
Kartonkitehdas aikoo testata päällystyskonetta loppukuusta 05.05.2014 11:18

"

UnskiRe: PB sai aikaa Juhannukseen saakka7.5.2014 19.29
Kuulostaa taas koivuvitsiltä ja nyt sama ralli jatkuu.

V. EpäilysRe: PB sai aikaa Juhannukseen saakka8.5.2014 16.28
Vähän oudolta näyttää tuo "koivuvitsin" ralli.

Käräjäoikeus antoi lisäaikaa saneerausohjelman tekemiselle 18.6.2014 saakka.

Paperiliiton TES:in mukaan juhannusseisokki kuitenkin aloitetaan juuri keskiviikkona 18.6.2014 illalla klo 22:00 ja töihin palataan juhannuksen jälkeisen arkipäivän aamuna klo 06:00. Kunnon paperimies ei seisokin aikana kotoaan lähde ilman muhkeita korvauksia. Onkohan "koivuvitsillä" varaa Mersun käynnistämiseen seisokin aikana?

Vuoden 2012 juhannuksen alla "koivuvitsi" aloitti juhannusseisokin jo hyvissä ajoin ennen TES:in määräaikaa ja Mersulla alkoi juhannuksen jälkeen sitten pitkä "huoltoseisokki".

Syksyllä 2012 työtekijät kutsuttiin sitten hetkeksi töihin YT-neuvotteluja varten. YT-neuvottelujen jälkeen marraskuussa 2012 laitettiin sitten Mersu huilaamaan, eikä ole sen koomin hörähtänyt käyntiin.

Nyt on tarkoitus koettaa talkoovoimin Mersun "mäkilähtöä" vihdoin toukokuun lopulla. Epäilen, että ei hörähdä pysyvästi käyntiin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: