Keskustelu

alan kolmas miesSUOMEN OLISI SYYTÄ LIITTYÄ NATOON9.1.2021 15.58
Minua on muutaman kerran ristikoita täyttäessä askarruttanut, kuka on Meriläinen, jonka etunimessä on neljä kirjainta ja se päättyy a:han.

Ensimmäisenä olen ajatellut, että kysymyksessä täytyy olla joku kirjailija tai muu julkimo.

Kyllähän sieltä on sitten lopulta selvinnyt, että sehän on tietysti ROSA MERILÄINEN entinen Alivaltiosihteerin puoliso.

Niin se vaan oli ROSAkin päässyt hetkeksi unohtumaan AKM:ltä, vaikka ROSA taivasteli minihameessaan hävyttömästi Eduskunnassa ja vielä törkeämpi pinssi rintamuksissaan.

Vihreitä edustanut ROSA herätti siis tekopyhät kansanedustajat Prinsessa Ruususen unestaan vain astelemalla Eduskunnan käytävillä minihameessaan.

Minihameen avulla myös MERIKUKKA hurmasi HJALLIKSEN ja VELTTO Timo Soinin. RKP:ssä ei jääty Pekkaa pahemmaksi, kun Klaus Bremer asteli suureen saliin riehakkaasti shortseissa.

STUPUKALLE sattui myös paha virhe, kun paparazzit saivat kuvattua STUPUKAN vapaa-ajallaan JOPON selästä Tapiolassa kesäisissä shortseissa.

Tästäkin valtamedia nosti ison kohun, kun SUOMEN VALTAMEDIAN mielestä pääministerin ei sovi vapaa-aikanaan ajella JOPOLLA ja vielä shortseissa.

Totta kai PÄÄMINISTERIN tulee kunnioittaa etikettiä ja ajaa JOPOLLAKIN helteellä musta puku päällä ja mennä kalaankin kravatti kaulassa.

Muistaakseni kuitenkin vuonna 2017 Eduskunnan puhemies määräsi, että vapaamuotoinen pukeutuminen ei sovi arvokkaalle lainsäädäntötyölle.

Sinänsä on ihan hyvä, ettei vakavasti otettavaa lainsäädäntöä laaditakaan ihan missä tahansa kuteissa.

Toinen kysymys on sitten se, muuttuuko lainsäädäntötyö johonkin suuntaan, kun asioista keskustellaan ja sovitaan frakit päällä tai uimakuteissa?

Suomessahan on tapana ja suorastaan kansanperinteenä, että tärkeistä asioista sovitaan yleensä saunassa ja mielellään lauteilla alasti.

Urho Kekkosen saunaillat Tamminiemen saunassa nousivatkin aikoinaan tärkeämmiksi kuin mitkään muut Valtioneuvoston tai Eduskunnan istunnot.

Tämä ns. maan tapa oli meillä kirjaimellisesti ollut voimassa minun ikäisteni ihmisten kohdalla peräti 72%:sti koko meidän silloisen elämän ajan ilman mitään poikkeusta aikavälillä 1.3.1956-27.1.1982 (erosi kuitenkin virasta 27.10.1981 oltuaan pitkään kuitenkin täysin työkyvytön).

HESARIN toimituksessa oli näköjään nyt tapahtunut vahinko tai jokin työtapaturma, kun aamulla 5.1.2021 avasin HESARIN ja ensimmäiseltä aukeamalta tavasin tietysti päätoimittajan perinteisen TRUMP-vuodatuksen ja päätoimittajan tarinat Kummisetä elokuvasta.

Toisella sivulla oli sitten yllättävä otsikko:

"SUOMEN OLISI SYYTÄ LIITTYÄ NATOON"

Sitten tarkistin, että kuka Suomessa on uskaltanut noin rohkeasti kertoa mielipiteensä, eikä ole siitä laatinut abstraktia UUDEN VUODEN PUHETTA.

Olin todella yllättynyt, että kolumnin kirjoittaja oli ROSA MERILÄINEN.

Näin selkeää puolustuspoliittista ajattelua Suomessa ei ole kuultu sitten edesmenneen Mannerheimin tai Risto Rytin ajoista.

Nyt näyttääkin siltä, että perustuslakivaliokunnassa ankarat syytteet saanut Pekka Haavisto on hyvinkin saattanut olla yhteydessä ROSAAN ja pyytänyt, että ROSA laatii positiivisen NATO-lausunnon lehteen, jolloin HAAVISTON maine voidaan puhdistaa siten, että NATOSTA aletaan oikeasti puhumaan konkreettisena asiana ja Suomen itsenäisyyden turvaavana peruspilarina.

UNILUKKARIHAN taannoin mitätöi STUPUKAN, kun STUPUKKA totesi ennen vaaleja, ettei Suomessa ole soveliasta puhua vaaleissa NATOSTA.

ROSA on siinäkin oikeassa, että ns. Pohjoismainen yhteistyö kuulostaa kivalta, mutta isossa kuvassa EUROOPAN ainoa todellinen puolustuksellinen tukipilari on kuitenkin NATO, kuten ROSA hyvässä kolumnissaan toteaa.

Tämän ROSA on havainnut mm. saksalaisten lasittuneista katseista, kun kukkahatut ovat puhuneet EU:n omista puolustusvoimista.

ROSAN kolumnin loppuhuipennus on huomattavasti selvempi kuin UNILUKKARIN taannoinen abstrakti UUDEN VUODEN PUHE:

"Olen tehnyt paljon eurooppalaista yhteistyötä oman puolueeni vihreiden puitteissa ja voi pojat: kun olen yrittänyt saksalaisille tovereille selittää kielteistä NATO-kantaa ja myönteistä kantaa EU:n yhteisen puolustuksen kehittämiseen, olen saanut vastaani lähinnä tyhjän katseen.

Eihän tämä sisäisesti ristiriitainen, tukevasti fantasiamaailmaan sitoutunut mielipidesolmu voi avautua sekä NATOON että EU:hun kuuluvan maan valveutuneelle poliitikolle?!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: