Keskustelu

eeroYLEn urheiluviikonloput9.1.2021 16.33
Jospa välillä keskusteltaisiin muustakin kuin AKM ja virallisen äänen politiikasta.

On merkillepantavaa, kuinka YLEn urheilulähetystarjonta on lisääntynyt merkittävästi männävuosista.

Näin penkkiurheilijana on mukavaa todeta tapahtunut, mutta.

Kyllä on surulla tunnustettava, et tämän runsaan urheilulähetysten seuraamiseen on menny mielenkiinto suomalaisurheilijoitten menestyksettömyys, muutamia välähdyksiä lukuunottamatta.

Tour De Ski.

Suomen naisjoukkue oli mukana ykköstykkien voimin. Ei ne saavutukset ole ollut niinku " hyvään ennenvanhaan " Pois on monen monet suomelle kunniaa tuoneet uransa päättäneet naishiihtäjämme.
Mutta Matintalo varsinkin sävähdytti suorituksellaan ja Pärmäkoski, vielä puolikuntoutjana alkaa olla mukana eturintamassa.

Miesten joukkueessa oli mukana vain ns. kakkosjoukkue, Poissa Iivo, Rise, Perttu. ykköstykkimme.

Ampumahiihto

Suomalaisten ampumahiihtomenestystä seurattiin sankoin joukoin Kaisan ansiosta.
Miesten joukkueessa ei oo ollut mainittavampaa menestystä Paavo Puurusen jälkeen.

Harmi Kaisan lopettamisen.
Ei kontioahden Marikaan oo osoittautunut muutamia tähdenlentoja lukuunottamatta Kaisan manttelinperijäksi. Marinkin ura valitettavasti alkaa olla loppusuoralla.

Mut onhansiellä nuorissa muutamia ns. lupauksia. Toivotaan.

Mäkihyppy
Voi tätä surkeutta, missä rämmitään.

Yhdistetty
Ei mennyt hyvä aika koskaan pallaa.
Jari Mantila, Hannu Manninen, Samppa Lajunen, ym.

YM ns. olevinaan urheilua, lökäpöksyporukoiden lumilautatemppuilun MM kilpailujen osallistujien lausunnot.
" Me lautailijat ollaan niin hyviä kamuja keskenämme, et eihänme sinne oikeesti lähetä kilpailemaan keskenämme, vaan me lähetään vaan pitämään hauskaa"

Ja eikun osittain veronmaksajien potista kerätyillä varoilla nämä veijarit viedään ympäri maailmaa pitämään hauskaa.
Voi pyhä yksinkertaisuus.

Missä on se kunnioitus siitä, kun minut on valittu edustamaan Suomea arvokisoihin.
Muistetaan mr. Seefeldin, Eero Mäntyrannan lausuma.
"Aina kun minut valitaan mukaan arvokilpailuihin, en lähde sinne edustamaan itseäni, vaan kotimaatani Suomea."

Kyllä meille penkkiurheilijoille ei nykypäivänä oo tarjolla maastohiihtoa lukuunottamatta todeta suomalaisurheilijoitten talvilajien sijoituksena kuin ja vain ainoastaan ynnämuut.

Onhantästä valmennuksen tasosta keskusteltu jo jokusen aikaa, mut vanhan koulukunnan miehenä sanon sanaseni.

Nykypäivä nuoret, ei urheilevat, mut myös varsin lahjakkaat ja menestyksekkäät urheilijat ovat unohtaneet ne hyvät edellisvuosikymmenten karpaasien harjoittelumenetelmät.
Muistetaan edesmenneen Mika Myllylän suojuoksut, ylämäkeen ison autonrenkaan perässävedot, Mietaan mittaamattomat halonhakku-urakat ym.

Nykypäivän urheilijat treenaa pelaamalla pleikkaria.

Kehittyhän siinä sorminäppäryys, mut niillä ei voiteta olympiamitaleita.

alan kolmas miesRe: YLEn urheiluviikonloput10.1.2021 0.35
Eero haluaa lopettaa keskustelun politiikasta ja siirtää keskustelun urheiluun.

Se on syytä todeta, että kohta se varsinainen keskustelu politiikasta vasta alkaa.

Sinänsä voidaan kyllä alkaa keskustella myös urheilusta.

Minusta Suomen urheilusta on nykyään kuitenkin lähes mahdotonta keskustella mitään, koska Suomessa ei ole nykyään muita urheilulajeja kuin jääkiekko, F1 kisat (ikuisesti lupaava Bottas) ja Ralli (Kalle Rovanperä).

Jonkun verran on innostuttu, kun jalkapallossa MARKKU KANERVAN johdolla Suomen jalkapallo näyttää saaneen mukavasti jo nostetta HUUHKAJIEN hienojen pelien ansiosta. HUUHKAJILLA on oikea asenne. Jokaiseen peliin lähdetään voittamaan.

Nuorten jääkiekon MM-kisojen osalta panin heti merkille, että TV5 paneelissa TUOMAS GRÖNMAN esiintyi NICKLAS HAGMANIN kanssa heti alussa ainakin minusta poikkeuksellisen kypsästi, vaikka Viitasaarella syntynyt TUOMAS onkin entinen NHL pelaaja.

En malttanut olla tutkimatta, sitä mistä lähtökohdista TUOMAKSEN järkevät kommentit kumpuavat. Olin suorastaan yllättynyt, kun tässä tarkistuksessa kävi ilmi, että TUOMAS onkin Turun yliopistossa psykologiaa opiskellut URHEILUPSYKOLOGI, joka on perustanut urheilijoille psykologisia palveluja tarjoavan TUOMAS GRÖNMAN OY:n.

Henkilökohtaisesti uskon, että ihmisen psyyke ratkaisee myös menestyksen urheilussa ja pitkälle myös muussakin elämässä. Ne ihmiset pärjää, joiden pää on terve ja itseluottamus omiin taitoihin on oikeassa suhteessa menestymisen mahdollisuuksiin.

Jääkiekossakin meillä valitettavasti mediassa puhutaan lähinnä muutaman menestyneen NHL-pelurin miljoonista ja naisystävistä kuin jääkiekosta.

Rallistakin puuttuu tulisieluinen Markku Alen.

Sitten on vielä oltava Eeron kanssa sammoo mieltä, että nettipelaaminen ja muut nettiaddiktit ovat lopullisesti pilanneet Suomen urheilun.

Pääkaupunkiseudulla elää nykyään suurin osa Suomen potentiaalisista urheilijoista, eikä pääkaupunkiseudun lapset selviydy nykyään edes yksin kouluun ilman sosiaaliviranomaista tai muuta valvojaa.

Murtomaasuksia pääkaupunkiseudulla tuskin kukaan muu kuin äskettäin lopettanut Anssi Pentsinen edes omistaa.

Lähde siinä sitten Bolshunovin kanssa hiihtämään kilpaa.

Senhän tietää jo heti, että Bolshunov voittaa kaikki Suomen parhaat hiihtovaliot, vaikka olisi allaan Mietaan Jussilta perityt vanhat puu Järviset ilman voiteita.

Siinä suhteessa täytyy antaa YLE:lle tunnustusta, että talossa on muutamia erittäin hyviä selostajia, joista annan isot pisteet Kalle Lassilalle, Jari Mantilalle, Janne Ahoselle ja MUSTILLE.

Kyseiset herrat selostaa kyllä urheilutapahtumat lähes kirurgin tarkkuudella, mutta valitettavasti hurmos puuttuu.

Minusta selostuksessakin pitäisi olla enemmän kansallista tunnetta pelissä.

Tämän alan mestari oli tietysti legendaarinen Anssi Kukkonen mm. Münchenin Olympialaisissa 1972 ja stadin kundi Pentti Salmen lyömätön selostus Mietaan niukasta häviöstä vuonna 1980 Lake Placidissa.

 neljä, kolme, kaksi, yksi, ja noin! Aijaijai! Sadasosalla Juha hävisi tämän!

Se pistää kyllä nyt tässä mielet matalaksi. Yhdellä sadasosalla - viisitoista kilometriä hiihdetään - ja toinen on parempi.

90 vuotta täyttävä selostajalegenda Pentti "Pena" Salmi nostaa Juha Miedon sadasosasekunnin tappion 15 kilometrillä Thomas Wassbergille urheiludraaman huipuksi.

Vuonna 1980 Lake Placidin olympiakisojen selostuskopissa Pena ja kollega Juha Jokinen vain pyörittelivät päätään.

 Siitä draama ei parane. Kisan jälkeen kansainvälinen hiihtoliitto tosin muutti sääntöjä, että tuollainen ei enää ole mahdollista.

Juha otti hienosti tappion, se oli esimerkillistä. Olemme puineet asiaa muun muassa mökkikuntamme Asikkalan kesätorilla, missä Juha oli kerran markkinamiehenä.

Urheilu on siis draamaa ja jos Suomen urheilijat eivät pysty järjestämään draamaa, niin asia ei kiinnosta ketään.

Nykyään urheiludraaman järjestämisestä on vastuussa KEPUN oma urheilu- ja kulttuuriministeri RUUNEPERI, joka ei tietääkseni ole kovinkaan suuri urheilun ystävä.

Ei siis ole mikään ihme, että VEIKKAUKSEN varatkin jaetaan mielellään erilaisille kansantaiteilijoille, jotka omien luomustensa avulla eivät valitettavasti pysty elättämään edes itseään saati sitten hankkimaan maalauksessa tarvittavat maalit ja muut vermeet.

Sen verran täytyy myös kritiikkiä täsmentää, että VEIKKAUSVAROJEN jaosta on vastuussa tietääkseni demujen omistajaohjauksesta vastaava TYTTI TUPPURAINEN, joka korvattuaan puoluetoverinsa SIRPA PAATERON joutui YLE:n MOT ohjelman johdosta pyytämään selvityksen VEIKKAUKSEN hallituksen puheenjohtaja OLLI-PEKKA KALLASVUOLTA ja toimitusjohtaja OLLI SAREKOSKELTA.

Tilatussa VEIKKAUKSEN hankintoja koskevassa selvityksessä on todettu, että selvitysten asiakirjat ovat liikesalaisuuksia, joten selvityksen neljästä liiteasiakirjasta kolme oli salattu.

On huomattava, että NOKIASSA raskaasti epäonnistunut ja tullissakin kultakellojen salakuljetuksesta kiinni jäänyt KALLASVUO on ollut myös HIPPOKSEN hallituksen puheenjohtajana, kun monenlaista filunkia harjoittaneen HIPPOKSEN TOTO bisnes siirrettiin vuonna 2017 VEIKKAUKSELLE.

Saatuaan selvityksen VEIKKAUKSEN epämääräisistä hankinnoista ja nähtävästi muista asioista. TUPPURAINEN antoi seuraavan lyhyen lausunnon 20.2.2020:

"Viimeisen puolen vuoden aikana yhtiössä on käynnistetty useita vastuullisuuden vahvistamiseen liittyviä toimenpiteitä.

Lisäksi Veikkauksen hallituksessa on lisätty yritysvastuun asiantuntemusta.

Tulen seuraamaan näiden toimenpiteiden vaikuttavuutta ja Veikkauksen toimintaa hyvin tarkasti ja säännöllisesti.

Vuoropuhelua Veikkauksen hallituksen puheenjohtajan ja sidosryhmien kanssa jatketaan myös omalta osaltani tiiviisti."

Lausunto herättää tietysti monia kysymyksiä, koska TUPPURAINEN selvästi toteaa, että KALLASVUOLLA ei näköjään ole ollut riittävää "yritysvastuun" asiantuntemusta.

TUPPURAINEN ei tarkemmin määrittele, mitä ns. "YRITYSVASTUU" on.

Yleensähän osakeyhtiölaissa todetaan lähes ensimmäisenä, että yrityksen täytyy tuottaa voittoa.

TUPPURAINEN ei myöskään näköjään ollut ottanut kantaa siihen, noudattaako VEIKKAUS Sanna Marinin ja muidenkin demu-ministerien perään kuuluuttamaa "YHTEISKUNTAVASTUUTA".

Minusta, jos valtio-omisteinen VEIKKAUS todellakin kantaa siltä odotettavaa "YHTEISKUNTAVASTUUTA", niin tähän yhtälöön ei sovi se, että erilaisten netti- ja muiden pelien avulla valtion monopoliyhtiö kerää miljardeittain euroja useimmiten vähävaraisilta, eläkeläisiltä ja peliriippuvilta onnettomilta ihmisiltä viimeisetkin sentit pois ja sitten jakaa rahat kaiken maailman lahjattomille maakuntataiteilijoille ja jättää terveiden urheiluharrastusten seurat ja urheilijat vain nuolemaan näppejään.

alan kolmas miesRe: YLEn urheiluviikonloput11.1.2021 12.41
Päättyipä Eero urheilukeskustelu lyhyeen???

Nyt olisi hyvä kuulla tilitys esim. Tour de Skistä ja BOLSUN ylivoimasta.

Onko kysymys jostakin seuraavista seikoista tai ominaisuuksista:

 Luontaisista lahjoista
 Hyvästä psyykestä
 Hyvistä suksista
 Hyvistä voiteista
 Hyvistä valmentajista
 Rahasta
 Hemohesista
 Englannin kielitaidon puutteesta

Tässäpä olisi taas FAKE NEWS reporttereille jutun tynkää, jotta saavat kirjoittaa taas omia teorioitaan iltapäivälehtiin ja sitten spekuloida niitä keskenään kaikilla YLE:n kanavilla.

EeroRe: YLEn urheiluviikonloput12.1.2021 18.07
Eipä AKM huomannut, et kirjoitin ainoastaan tänhetken YLEn urheiluviikonlopusta.

Ja tämähän tarkoittaa vain ja ainoastaan suksien päällä suoritettua kilpailua.
En kirjoittanut jonninjoutavasta potkupallosta, jossa suomi ei ole menestynyt koskaan.
Selviytyminen euroopan tilastoihin kuudentoista parhaan joukkoon, elikkä sijoille ynnämuut, ei anna aihettaa riemunkiljahduksiin eikä niihin yliampuviin, kirrkuviin otsikoihin, jotkasilloin mediat kohisivat.

Ja tästä johtuva vuoden urheilijavalinnatkin tuli aivan suoraan hanurista.

Silloin aikoinaan, kun suomi alkoi nousta jääkiekossa B sarjasta A sarjaan, elikkä kymmenen parhaimman joukkoon maailmassa, valittiinko silloin joku pelaaja vuoden urheilijaksi, taikka valmentaja vuoden valmentajaksi ??
EI
Ja milloinka on joku urheilija valittu parhaimmaksi, kun ei vielä ole edes missään lajissa edes kärkikymmenikössä. EI
En myöskään maininnut formuloista, rallista, enkä muistakaan lajeista, koska niitä ei suoriteta suksilla.

En myöskään maininnut minulle rakkaasta lajista lentopallosta, jossa suomi on euroopan rankingissa {2019}
sijalla 11.ja maailmanlistalla 19.
Suomi on pelannut MM kisoissa 2 kertaa, -52 ja -82
EM kisoissa 18 kertaa, joista 6 kertaa lopputurnauksessa.

Vuosi taapäin tällä palstalla kritisoin silloisia valintoja.
Esim. potkupallovalmentaja Kanervan valinta vuoden valmentajaksi oli niillä saavutuksilla [suomi 16 joukkoon] enemmän kuin kyseenalaista.

Vrt. lentopallovalmentaja Pudasjärven kasvatti Tuomas Sammelvuo.
2019 suomen maajoukkuevalmentaja
-tammikuussa suomi EM
lopputurnaukseen [siirtyi venäjän
maajoukkueen valmentajaksi]
2019 seuravalmentajana
-Kuzbas Kemerovo venäjän
liigamestaruus,
-venäjän cuphopea
2019 venäjän maajoukkuevalmentaja
-maailman kovimman sarjan,
kansainvälisen Volleyball Nations
Leaguen mestaruus
-venäjä Tokio 2020
olympialopputurnaukseen.

Joten kyllä Kanervan saavutukset 2019 ovat puulaakisarjasta.

Enkä ota kantaa Bolsusta AKM luettelosta viiteen ensimmäiseen kohtaan, koska ne ovat arvostelukysymyksiä, kauneus on katsojan silmässä.
Raha, hemohes ja kielitaito on mitattavissa olevia suureita.
-raha... kukapasitä raataisi ladullakaan
itsensä näännyksiin, jos siitä ei jäis
käteen mitään.
-hemohes, jotkut sortuu elon tiellä,
tiettävästi Bolsunov ei ole sortunut.
-kielitaito, kaikki eivät vaan viitsi
opiskella.

eeroRe: YLEn urheiluviikonloput16.1.2021 13.21
Tulkitsin alan kolmannen kommentin edelt'olevaan ikäänkuin minulle esitetyiksi kysymyksiksi. ?!?!.
Sorvasin jonkunmoisen vastauksen.
No komments.

urheiluhulluRe: YLEn urheiluviikonloput16.1.2021 21.40
Minä tosiaan yritin innostaa Eeroa jatkamaan urheilukeskustelua.

Tahallani viittasin potkupalloon, kun minulla on tiedossa Eeron rakkaus lentopalloon.

Minua ei todellakaan kiinnostanut lainkaan vuoden urheilijan valinta.

Lehdestä kuitenkin luin, että valituksi tuli joku HÄRBÄTI niminen maalivahti.

Anteeksi vain tällainen leikillinen ilmaus.

Tietääkseni HÄRBÄTI pelaa ihan Saksan huippuliigassa, joten täytyy hänen olla hyvä torjumaan.

Tahallani otin esille myös BOLSHUN, kun Suomessa on villiinnytty IIVOON.

Minusta hiihdossa pitäisi puhua enemmän ÄITEESTÄ ja HELLUSTA ja tietysti VEIKOSTA, EEROSTA ja ARTOSTA.

ÄITEEKIN menetti jalkansa, eikä aio antaa periksi, vaikka ikää on jo 96 vuotta.

Eipä taida muista tähän ÄITEEN sarjaan yltää kukaan.

Nyt oli kuitenkin jo pientä elämää yhdistetyssä. Herola ja Hirvonen nousi podiumille pitkästä, pitkästä aikaa.

Kummallakaan ei ollut hypätessä vaippoja housuissa, vaikka on korona aika. Ehkä juuri siksi Eero saikin lopussa aikaan huippukirin.

Ilkka Herolasta ja Eero Hirvosesta näkee, että pojilla on ns. "päät kunnossa", silloin pärjää melkein lajissa kuin lajissa.

Minä muuten luulen, että BOLSHULLAKIN on nimenomaan "pää kunnossa". Siksi hän pärjää joka kisassa.

Aikoinaan myös PAAVO NURMELLA oli pää kunnossa ja siksi PAAVOKIN pärjäsi.

Sama koskee myös LASSE VIRENIÄ!!!!

eeroRe: YLEn urheiluviikonloput17.1.2021 5.11
Jatketaan urheilusta.
Eilispäivänä, johon akmkin viittasi, tuli yhdistetystä todella piiiiitkästäaikaa ilouutisia Herolan ja Hirvosen menestyksestä.
Toissapäiväisen YLEn urheilugaalan valinnat osuivat taas lajiin, jota en ymmärrä.
Siihen lienee syynsä.
Yksilölajeissa menestys on alamaissa, mut eihänsenyt maailmantasolla potkupallokaan suomalaisittain oo lähelläkään tasoa, et siitä pitäis kirjooottaa isoilla kirjaimilla. Ei vielä minun elinaikana.
Mut palataan yhdistettyyn.
Aika vuosituhannen alussa, jolloin Lajunen/Manninen olivat ns. hallitsijoita omassa lajissan.
2002 Salt Lake City olympiaadit.
Voi sitä riemun juhlaa
Samppa 3 olympiakultaa
Hannu, Sampan kanssa viestikultaa, josta alkoi Hannu Mannisen voittokulku maailmacupissa. Neljä perättäistä maailmancupvoittoa ovat saavutuksia, joihin on vielä pitkä ja kivinen latu hiihdettävänä Herolalla ja Hirvosella.

Me suomalaiset penkkiurheilijat olemme saaneet kotisohviltamme seurata suomalaisten urheilijoitten huippumenestystä aiemmin, mut tänpäivänä ne ajat ovat olutta ja menyttä.
Eilispäivänä sattumoisin osuin samaan kahvipöytään Siilinjärvellä Maaninkalaisen
ystäväni hiihtäjäkarpaasin Jari Räsäsen kanssa.

Ei liene kahta sanaa, mistä keskusteltiin.
Suomessa yksilöurheilun taso niin talvi- kuin kesälajeissakin on vailla ns, maailmantähtiä Iivoa lukuunottamatta Musti, Aikku, Virpi, ym hiihtotähdet ja sitämyötä urheilun arvostus on siirtynyt joukkuelajeihin.
Mut olimme järkyttävän yksimielisiä Jarin kanssa siitä, et potkupallon arvostus suomessa on täysin yliarvostetussa asemassa.

Meidän miitingin jälkeenhän tehtiin taas uudet valinnat vuoden urheilijoiksi.

Olenkohan minä jo tullu niin putkiaivoksi, etten ennää huomaa asioita, joten kertokkaa minulle suomenkielellä, miksi ja mistä ansioista johtuen taas urheilugaalan merkittävimmät valinnat osu potkupalloon ????

Ei riitä selitykseksi et ollaan euroopan 16 parhaan joukossa.
Maailmantasolla se on tasan joukossa ynnämuut.

eeroRe: YLEn urheiluviikonloput17.1.2021 6.05
Kaisa Mäkäräinen

Eihänmeillä penkkiurheilijoilla oo vuoskausiin ollu muita fanitettavia maailmantähtiä kuin jokisuun Kaisa.

Onhanse täysin ymmärrettävää et Kaisankin ura päättyy jossain vaiheessa.
37 v. on ikä jolloin on aika jättää maailmanladut taakseen.

Lämmin kiitos sinulle Kaisa näistä vuosista

Kuinkahan kauan tästä menetyksestä toipuaksemme meidän penkkiurheilijoiden täytyy elpyä saadaksemme uuden fanitusurheilijan



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: