Keskustelu

PVUrpilainen lähtee9.5.2014 15.31
Moro,
ja pitihän tämä arvata:"
Urpilainen lähtee hallituksesta. Demarien posketon politiikka maksaa nyt "takaisin". Demareista puhdas liittopuolue, koska Rinne johtoon.

poliittinen tarkkailijaRe: Urpilainen lähtee9.5.2014 23.31
Vähäisellä kokemuksella varustettu Jutta innostui luulemaan vähän liikaa itsestään, kun halusi tulla valtiovarainministeriksi parin vuoden peruskoulunopettajan papereilla.

Tyhmät takausjankutukset olisivat saaneet jäädä tekemättä, eikä pisteet nousseet verkkosukistakaan. Jutan olisi pitänyt ottaa mallia "rautarouva" Margaret Tacherista, niin istuisi vieläkin puheenjohtajana.

Saamme nähdä, miten Antti Rinne tulee puoluetta johtamaan. Täytyy toivoa, että Antti käy vaikka talouspoliittisen keskustelun Nallen ja Erkki Tuomiojan kanssa. Nallekin jo hermostui Erkille TV-väittelyssä, kun euro-depatissa hän oli Erkin kanssa jokaisesta asiasta samaa mieltä.

Toivotaan, että Antti osaa siirtyä "liiton miehestä" oikeaksi politiikoksi.

Putinin hyökättyä Ukrainaan Erkki "the Red" on selvästi piristynyt, kun NATOkaan ei tunnu enää niin pahalta ja talouspakotteisiinkin on ryhdyttävä, kun mikään muu ei tunnu enää auttavan.

Yksityisesti keskustellen Antti Rinne vaikuttaa ihan järkimieheltä. Hänelle täytyy toivottaa menestystä työssään, joka ei ole helppo. Vastustamalla kaikkia muutoksia suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on kohta muisto vain.

Verottamalla suomalaisia vielä lisää Suomi ei ainakaan suosta nouse.
Verot siis valtion maksettavaksi!

Rehellinen demariRe: Urpilainen lähtee14.5.2014 15.45
Rinne aiemmilla AKT: n kuluepäselvyyksillä valtiovarainministeriksi? Ei kiitos!

poliittinen tarkkailijaRe: Urpilainen lähtee14.5.2014 16.35
Rehelliseltä demarilta huomionarvoinen havainto. Siinä mielessä Rinne on osoittautunut suoraselkäiseksi - tosin jälkijättöisesti, että Levin-jupakassa tuli tehtyä harkitsematon päätös. Tosin harkitsematon päätös oli kuulema "porukan päätös" ja tehtiin selvin päin.

Valtiovarainministerin posti on kaikkien suomalaisten kannalta erittäin tärkeä. Siitä syystä ainakin minun mielestäni tehtävään ei sovellu henkilö, jolla ei ole talousasioiden laajaa tuntemusta myös kansainvälisellä tasolla.

Pelkkä SDP:n tai muunkaan puolueen jäsenkirja ei sitä osaamista takaa. Valitettavasti lyhyen peruskouluopettajan kokemuksella valtiovarainministeri Jutta Urpilaiseltakin meni yli kaksi vuotta, kunnes havaitsi, että koko Suomen talous on menossa kontalleen. Tällaisiin kokeiluihin meillä Suomessa ei enää yksinkertaisesti ole varaa.

Demareiden kannalta tilanne on huolestuttava, kun ainakaan nykyisillä demariministereillä ei näyttäisi olevan sopivaa osaamista. Erkki "the Redillä" myös kauppatieteitä ja kansantalouttaa opiskelleena voisi ollakin, mutta ulkoministerin tehtävät saattavat olla kuitenkin lähempänä sydäntä. Eikä valtiovarainministerin tehtävä näytä helpponevan, kun Saksankin talousindikaattorit näyttää sojottavan kaakkoon ja EU:n inflaatio mataa lähellä 1%:ia.

Japanin merkit on ilmassa: kylmää kyytiä edessä voi olla 20 vuotta. Rinnehän on todennut, että Suomen viennistä 55% suuntautuu EU:n alueelle ja nyt näyttää alueella edessä olevan hyvin lähellä nolla kasvua. Noin 10 vuotta sitten Suomestakin käytettiin ylpeinä ilmausta "Pohjolan Japani" ja nyt se havainto on valitettavasti täyttä totta.

Demareiden osaamattomuus taloustieteissä ja kansantaloudessa ei ole yksinomaan heidän ongelmansa, vaan tauti näyttää levinneen laajasti muidenkin puolueiden kansanedustajien joukkoon. Tästä syystä Suomessa suksi tökkii ja kestävyysvajeet kasvaa.

Kun näin näyttää olevan, niin kaikille tulevaan eduskuntaan pyrkiville olisikin asetettava kansantaloustieteen peruskurssit pakolliseksi. Asia on vähintään yhtä tärkeä kuin "pakkoruotsi", josta Kuopion suuri poika Paavo Lipponen on ollut erittäin kiitollinen Kuopion hyvän koulusivistyksen vuoksi tässä suhteessa.

valuvika?Re: Urpilainen lähtee14.5.2014 16.48
Kepulaisen tulkinnan mukaan äänestäjät ovat ratkaisseet sekä Urpilaisen että Rinteen riittävän pätevyyden. Juankoskella on sama valuvika.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: