Keskustelu

Hyvin pyyhkii, sanoi mummo lumessaPremium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 20389.5.2014 17.06
Erikoistilintarkastus paljasti saneerausvelat 24,3 miljoonaksi euroksi

Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 2038


Premium Board Finlandin kartonkitehtaan realisaatioarvo on määritelty konkurssitapauksessa noin 3,6 miljoonaksi euroksi.

Juankoskelaisen Premium Board Finland Oy:n saneerausvelat ovat yhteensä 24,3 miljoonaa euroa. Tasearvojen mukaiset varat ovat 8,9 miljoonaa euroa. Yrityksen realisaatioarvo on konkurssitapauksessa noin 3,6 miljoonaa euroa.

Pohjois-Savon käräjäoikeudelle toimitetusta taloudellisesta selvityksestä ilmenee, että saneerausohjelman selvittäjä Lassi Nyyssönen on teettänyt Premium Boardin taloudesta erikoistilintarkastuksen. Käräjäoikeus kuitenkin määräsi tiedot salassa pidettäväksi yhtiön pyynnöstä.

Salaiseksi julistettua materiaalia ovat lisäksi Premium Boardin ylivelkaisuutta ja maksukyvyttömyyttä sekä mahdollisia takaisinsaanteja koskevat tiedot. Myös tytäryhtiö Juantehtaan Ympäristö Oy:n osuus on liikesalaisuuden suojaamaa tietoa vuoteen 2038 saakka.

Talousselvityksen julkisessa osassa kiinnitetään huomiota yhtiön menettämään omaan pääomaan, joka rekisteröitiin kaupparekisteriin vasta viime lokakuussa. Yhtiön taseen mukaan oma pääoma oli negatiivinen jo puolitoista vuotta aiemmin.

Osakeyhtiölain tulkinnan mukaan ilmoitus osakepääoman menetyksestä pitäisi tehdä kahden kuukauden sisällä tilanteen toteamisen jälkeen. Muuten yhtiön hallituksen jäsen voi olla vahingonkorvausvelvollinen veloista, jotka ovat syntyneet viivytyksen aikana.

Kartonkitehtaan saneerausmenettelylle oikeus on asettanut velkojaintoimikunnan, johon kuuluvat Tommi Taskinen Honeywell Oy:stä, Markku Junkkari Varmasta, Markus Kaikkonen Finnvera Oyj:stä ja kaupunginjohtaja Petri Kangasperko.

rahat poisRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 20389.5.2014 17.45
Eihän tässä mitään yllätystä ole, kaikkihan on tienneet että tässä hommassa ei ole puhtaat mukana. Irvokasta touhua kuntalaisten rahoilla, vertaansa hakee. Nerokin on varmasti saanut asiaan kuuluvat palkkiot ja toimikunnassa tekee kaikkensa ettei tietoja valu julkisuuteen.

AKMRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 20389.5.2014 19.14
Olisi ollut outoa, jos Tratta PBF:n taloustiedot ja Neron Juankosken kaupungin tappioksi junailemat Juantehtaan Ympäristö Oy:n kiinteistöjen lahjakaupat olisivat tulleet kaikkine karvoineen julkisuuteen.

Kun tietoja on pyydetty salattaviksi, niin ei ole vaikeata arvata, että laajaa peittelyn tarvetta asiassa näkyy olevan. Ilman eritistilintarkastuksiakin ulkopuolinen havainnoitsija kyllä näkee, että Samovaari-yhtiöiden kesken on tehty erilaisia tulosiirtoja ja kokonaisuutena koko operaatio näyttää täyttävän kaikki rahanpesun normaalit tunnusmerkit.

Ei kukaan järkevä liikemies aja toimivaa kartonkitehdasta tahallaan konkurssitilaan kahdessa vuodessa, kun olisi ollut milloin vain mahdollista suorittaa asianmukainen lomautus tuotannollisista- ja taloudellisista syistä.

Negatiivinen oman pääomankin salaaminen yli puolitoista vuotta heittää ikävän varjon myös Juankosken Neron ylle, joka on ollut joka käänteessä suunnittelemassa ja sopimassa Samovaari-yhtiöiden edustajien kanssa erillaisista rahoitus ja muista tukitoimista. Nämä toimethan ovat olleet kaikki EU:n kilpailusäännösten vastaisia.

Oli odotettua, että "Salausmestari" Juankosken Nero valittiin myös velkojaintoimikuntaan nähtävästi siksi, että hän ainoana tietää, miten Tratta PBF:n rahoitus on hoidettu kaupungin kassasta.

Velkojaintoimikunnassa Nero voi nyt kaikessa rauhassa jatkaa Juankosken veronmaksajien kurittamista hyväksymällä kaikkien kunnan saatavien maksimaaliset leikkaukset saneerausmenettelyssä. Onneksi Neron asemasta velkojaintoimikunnassa on kuitenkin tiettävästi myös valitettu.

Miltähän mahtaa Juankosken Nerosta tuntua, kun katselee aamuisin omaa "Salausmestarin" kuvaansa peilistä?

Voiko tällainen "Salausmestari" tepastella enää Juankosken raitilla, vaan olisiko viisainta ottaa Ritolat ja tehdä Janukovitsit. Ukrainassakaan ei kukaan enää haikaile Janukovitsin perään, vaikka pari kuukautta sitten hän oli vielä koko maan kingi.

Mahtaako Nero peiliin katsoessaan aamulla ajatella, että kyllä minä sitten olen hyvä, kun olen kaikkeni antanut Juankosken vilpittömien veronmaksajien puolesta? Ei kukaan toinen olisi voinut vastaavia uhrauksia tehdä kuin minä tein Juankosken vanhusten ja koululaistenkin hyväksi. Sitä paitsi toimintani on ollut niin, niin pyyteetöntä.

Ainuttakaan matkaa minulle ei Tratta PBF:n toimesta ole maksettu. Keväällä 2011 järjestettyyn takauksen myöntämisen "kriisikokoukseenkin" menin omaan pikkiin polkupyörälläni.

päättelijäRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 20389.5.2014 23.04
On aika omituista, että Pohjois-Savon käräjäoikeus toteaa, että

"Salaiseksi julistettua materiaalia ovat lisäksi Premium Boardin ylivelkaisuutta ja maksukyvyttömyyttä sekä mahdollisia takaisinsaanteja koskevat tiedot. Myös tytäryhtiö Juantehtaan Ympäristö Oy:n osuus on liikesalaisuuden suojaamaa tietoa vuoteen 2038 saakka."

Miksi PB ylivelkaisuutta ja maksukyvyttämyyttä koskevat tiedot on julistettu yrityssaneeraushankkeessa salaisiksi? Eihän mikään yhtiö voi päästä edes yrityssaneeraukseen, ellei se ole ylivelkaantunut ja maksukyvytön.

Miksi mahdollisia takaisinsaanteja koskevat tiedot ovat myös julistettu salaisiksi?

Tuomioistuinhan on jo päätöksessäänkin todennut, että negatiivisen oman pääoman tilanne oli salattu ainakin 1.5 vuotta ja Tratta PBF toimi siis hallituksen jäsenten vastuulla.

Samalla oli kaupungin taholla salattu päättäjiltä, että kaupungin takauksen osalta kovenantit olivat lauenneet ja Juankosken Nero oli tahallisesti harhauttanut mm. oikeuslaitoksia ja myös kaupungin hallitusta ja valtuustoa kertomalla, että vakuusasiat ovat täysin kunnossa.

Tiettävästi Nero jopa tilasi Vision Huntersilta vakuutta koskevan kalliin raportin, jossa VH käytti 31.5.2011 Faroconin tilinpäätösten tietoja hyväkseen ja todisti, että vakuus on kunnossa, vaikka tilanne oli täysin toinen ja samaan aikaan Tratta PBF:n oma pääomakin oli jo negatiivinen.

Tavalliselle ihmiselle Juantehtaan Ympäristö Oy:n kiinteistökaupoissa ei pitäisi olla mitään salattavaa, koska jo Koillis-Pravda on Neron myötävaikutuksella kertonut näistä noin 900 000 euron kiinteistöjen lahjakaupoista, joten mitä salattavaa 28 vuoden ajaksi näissäkään kaupoissa voi olla?

Tietysti kauppakirjoihin voi liittyä salainen sopimus kiinteistöjen tulevasta käytöstä, jonka myyjä, ostaja ja Juankosken Nero ovat halunneet yhdessä salata.

Ainoat salattavat asiat Tratta PBF:n kohdalla ovat tietysti, omaisuuden siirto konkurssitilassa olevasta Tratta PBF:stä suojaan Nemea Bankin johtajan käsiin ja tietysti myös kaupungin kiinteistöihin koskevan panttioikeuden mahdolliset loukkaukset (käsittely ilman valtuuston päätöksiä)/mahdollinen vakuusaseman heikentyminen.

Sinänsä Tratta PBF:n asiakirjojen salaaminen kuuluu oleellisena osana Suomen rakententeellisesta korruptiosta "täysin vapaaseen oikeuskäytäntöön".

Kaikilla suomalaislla on vielä hyvässä muistissa 22.10.1992 allekirjoitettu salainen Suomen Säästöpankki Oy:tä koskeva pilkkomissopimus silloisen hallituksen sisäpiirin ja liikepankkien kesken, jolla toteutettiin Suomen historian suurin omaisuuden ryöstö. Politikoilla ja Keralla oli silloin sormensa pelissä joka käänteessä. Kepuloisten sormet ovat nytkin syvällä Tratta PBF:n rahoitusjärjestelyissä.

Suomen oikeuslaitos on saanut jatkuvasti huutia EIT:sta, joka joutuu tavan takaa huomauttamaan Suomea mm. oikeusprosessien hitaudesta ja myös ihmisoikeuksien vastaisista päätöksistä.

Tarpeettomat oikeusasiakirjojen salaamiset ovat osa Suomen kehittymätöntä oikeuskäytäntöä. Naurettavaksi Suomi on saanut jo itsensä ikiajoiksi mm kassakaappiin varastoidusta Tiitisen listasta. Oikeusasiakirjojen salausajat ovat myös meillä varsin pitkiä 25, 60 ja 80 vuotta tapauksesta riippuen.

Tratta PBF:n tapauksessa 28 vuoden liikesalausaika kiinteistökaupoissa vaikuttaa hätävarjelun liioittelulta, koska suunnitteluhorisontti liikeasioissa ei normaalisti ulotu lähes 30 vuoden päähän.

Tietysti salauksen pitää olla pitkä ja tehokas, jos asiaan liittyy vaikka veronkierto tai muu kriminalisoitu toiminta.

Huvittavaa tässä Tratta PBF:n ja Juankosken Neron salausvimmassa on mm. se, että Nero julisti keväällä 2011 laitonta takausta annetaessa ELY-keskuksen laatimat koko Pohjois-Savon työllisyystilannetta koskevat kohentvat selvitykset salasiksi.

Tietysti oli paikallaan julistaa nuo selvitykset salaisiksi, jos niissä lopputulema vastasi vähänkään todellista tilannetta eli että veronmaksajien varoin kaupungin ja Finnveran myötävaikutuksella luodaan noin 15 milj. eurolla 160 kappaletta pitkäaikaistyötöntä Pohjois-Savoon. Yhden luodun työttömän hinta oli siis 93 750 euroa + työttömyyskorvaukset päälle.

Tratta PBF:n asioissa näyttää olevan edessä vielä pitkä juridinen prosessi.

MeeriRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203810.5.2014 1.34
Mielenkiintoista, kun yritätte nähdä TOUHUSSA jotain järkevää, vaikka siinä ei ole mitään ja yhtään. Hullut on hulluja ja niiden pitää antaa olla. Mutta yhtäältä hullut aina löytää toisensa. Tämä palsta on ihan mahtava!

Pena T.Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203812.5.2014 8.29
Kaikki kirjat aukeavat Keskusrikospoliisille. Veijo ja Heimo! Onko teissä miestä homman antamiseen ainoalle pätevälle tutkijaorganisaatiolle?
Keskusrikospoliisin tehtäväkenttään kuuluvat mm. veronmaksajien rahojen puhaltaminen ja rahanpesu. Myös Interpol on näistä kiinnostunut.

Väkkärä, se ainoa oikea.Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203812.5.2014 10.33
Onko tuossa mitään lakipykälää, etteivät saisi olla salaisia, koska kuitenkin on kaupunki rahoittajana ja takaajana?

reviisoriRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203812.5.2014 13.41
Suomessa hallinto on lain mukaan julkista. Salaamiseen on tarkat säännöt ja edellytykset. Juankoskella sovelletaan taas puolestaan "maan tapaa". Se on mahdollista poliittisen ja virkamiesjohdon korruptoituneisuuden takia. On niin paljon salattavaa ja tehtyjä virheitä. Korvausvastuut saattavat myös pelottaa nekin.

ken salaisuudet avaa ?Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203812.5.2014 13.54
Todella paljon top Secret asioita on virkamiehillä,outoa sanoisinko ja tyrmistyttävää

kysyyRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203812.5.2014 15.11
Te jotka tunnette nämä lakiasiat ja miten tämän käärmeenpesän selvitys pitää hoitaa, niin kertokaa miten.

Kai laki löytyy näillekin salaiset-kansiot-ansiot ryhmälle.

tosi pettynytRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203812.5.2014 16.38
Olisi syytä katsoa tällaisen salaamispäätöksen laillisuus. Kyseessä on toista kymmentä miljoonaa veronmaksajien rahoja. Mielestäni yhteiskunnalla ei ole ainoastaan oikeus, vaan suorastaan velvollisuus seurata rahojensa käyttöä. Tosi merkillistä on, että Juankosken luottamusmiehet eivät Pekka Vartiaista lukuunottamatta ole millään tavalla reagoineet salaamispäätökseen. Ettei vain salaaminen ole heidän etunsa mukaista?

Lammaspaimen Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203813.5.2014 7.00
Ei se Vartiainen muuta saa tehdyksi kuin solvata toisia kuntapäättäjiä palstallaan.vai oletteko nähneet tutkintapyyntöjä, rikosilmoituksia ja erityistilintarkastuksia? Paljon porua vähän villoja.

Pena T.Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203813.5.2014 8.04
Odota rauhassa, "lammaspaimen". Kaikki tulee julki aikanaan. Keskeneräisiä tutkimisia ei huudella kylillä. Voit tietysti aina solvata Pekkaa, jota kepumafiakin pelkää. Olisin pettynyt, jos Vapaa Juankoski laillisuus- ja julkisuusvaatimuksineen ei järisyttäisi kivikauteen juuttunutta kepumafiaa.

LammasviulistiRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203813.5.2014 8.21
Katsopas vaan, ääniharava Penakin älähti.

lain mukaan tutkintaRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203813.5.2014 9.07
Kyllähän tämä tehtaan ja muiden asianosaisten toiminta pitää selvityttää viranomasilla lain suomien edellytysten mukaan.

Salauspäätös vuoteen 2038 antaa jo aiheen täydelle tutkimukselle, mutta kuka ja miten se hoidetaan vaatii sitä korkeinta ja parasta mahdollista lakitietoutta ihan aikuisen oikeasti.

Kyllä jotakin hymyilyttääRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203813.5.2014 9.25
Kyllä viidenmiljoonan euron tupelointi kuntalaisten rahoja kaipaa hieman tutkimista. Keiden taskuun ne on missäkin määrin päätyneet. Kun kiistatta voidaan osoittaa, että johonkin ne vaan häipyivät. Varsinkin kun koko kuntatakaus ja niiden maksatuksella ei ole lain voimaa. Pelkkä Neron käsky kamreerille, että käy nosta velkaa ja maksa vaan pois.

Pena T.Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203813.5.2014 11.59
Ymmärrys ja osaaminen ei tule äänillä, vaan opiskelulla, kokemuksella ja tinkimättömällä lain kunnioittamisella. Rahalla saa ääniä, ja aktiivisella väärän informaation levittämisellä. Miten on kepumafian suuri työllistämisprojekti sujunut? Paljonko on jo maksanut? Onko äänestäjille kerrottu missään vaiheessa totuutta?
Lammaspaimenet ei sellaista ymmärrä, ja he pelkäävät osaajia ja julkisuutta. Miten onkaan Juankosken enemmistöporukkaa höynäytetty mennen tullen... ja monta kertaa?
Kirjoittakaa Koillis-Pravdaan kerrankin totta eikä vain harhautusta.

Lammas itseRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203814.5.2014 15.41
Pena T selvästi vihjaa, että Juankoskella on ostettu ääniä. Mielenkiintoinen väite, onko todisteita? Muuten kuuluu osastoon julkinen herjaus ja väärä todistus.

Pena T.Re: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203814.5.2014 16.44
Tarkoitan vaaleihin suurten rahojen laittamista mainostamiseen ja paikallislehden kampanjointiin. Älä aina ole niin negatiivinen, lammaspaimen, ja ymmärrä tahallaan väärin. Kerro vaikka keinosi kuntamme talouden korjaamiseen. Aloita uusi otsikko.
Kertokaa myös todelliset vaalirahoitukset, esim. Ari Antikaisen kaikki mainoskulut. Kuka maksoi? Paljonko Premium Boardin puuhamiehet maksoivat mainoksia tai lähipiiriin kuuluvat?

vaalitarkkailijaRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203814.5.2014 16.50
Perunakellarin ovelta "Lammas itse" näkyy jo hyökkäävän Pena T:n kimppuun julkisella herjausväitteellä.

Kun nuo Ukrainan vaalit tuossa sunnuntaina suoritettiin, niin havaittiin, että vaalien järjestäjien autojen peräkonteissa oli noin 100 000 kpl annettuja "ennakkoääniä" pahvilaatioihin pakattuna ja kaikissa näytti olevan valmiina jo rasti samassa ruudussa: Kyllä me liitytään Venäjään.

Kun äänestyksessä Pena T:n äänimäärä jäi valitettavan pieneksi ja Koillis-Pravda käynnisti Penaa vastaan samanlaisen parjauskampanjan, joka nyt on nähty Venäjän toimesta Ukrainan itäosissa ja Krimillä, niin herää aiheellisesti kysymys, oliko Juankoskella viime kuntavaaleissa kysymys lainkaan vapaista vaaleista syksyllä 2012?

PRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203814.5.2014 19.12
Moro ja on selvää, että kun salaillaan tietoja takaisinperittävistä ja yrityskumppanista ja heidän välisestä kytkennästä, ei PB hyvää saa aikaan, ei uskottaviuutta eikä muutakaan. Kun se salaa tietojaan ei se tule saamaan rahoitustakaan. Mutta se ei taida olla ydin tässä asiassa. Ja toinen seikka on lammaspaimeneksi pukeutunut pikkupaskan kirjoittelija, jonka uskottavuus on samaa luokkaa kuin paimentamansa pässilauman.
Lykkyä pyttyyn vain eetelä-Suomeen, tai sanoisinko Espooseen.

päättelijäRe: Premium Boardin taloustiedot salaisia vuoteen 203815.5.2014 15.47
Moro Pekka on tainnut osua kuitenkin asian ytimeen, kun ajatellaan PB:n meneillään olevaa yrityssaneeraushanketta ja siihen liittyvää rahoitusta.

Selvitysmieshän on jo todennut, että yksinomaan yrityssaneerauksen kustannuksiin ja tehtaan laitteiden ylläpitoon menee muutamia satoja tuhansia euroja. Tuotantotoiminnan käynnistämiseen käyttöpääomaan tarvitaankin sitten rahoitusta jo 5-10 milj. euroa ainakin.

Se on täysin varmaa, että mikään kunniallinen pankki ei voi myöntää PB:lle lisää lyhyt- eikä pitäaikaista luottoa, koska sillä ei ole mitään muita vakuusmahdollisuuksia kuin arvoton yrityskiinnitys. Pankit varmasti PB:n tapauksessa edellyttävät jopa suurempaa omavaraisuusastetta kuin 50%.

Talvivaara oli onnistunut saamaan kaivostoiminnan aloittaessaan rahoitusta ennakkoon myymästään nikkelistä. PB:lle tällainen ei ole nyt mahdollista, koska PB:llä ei ole mitään myytävää ennen, kun Tecta-päällystettyä tuotetta on onnistuneesti valmistettu, tuote on asiakkaan testaama ja kauppa maksettu. Minimissään myydyn tuotannon maksuaika lienee jo kolmatta kertaa yrittävälle PB:lle ainakin 90 päivää.

Epäluotettava PB ei voi saada pysyvää tuotteidensa pitkäaikaista myyntisopimusta eikä myöskään vastaavasti pitkäaikaista ostopohjan toimitussopimusta, koska ei ole olemassa mitään varmuutta siitä, että PB edes yritysaneerattuna voi esim. vuoden päästä myydä Tectaa tai ostaa sen valmistukseen tarvittavaa ostopohjaa.

On siis ilmeistä, että kukaan ei PB:lle enää myy muuta kuin käteisellä esim. ostopohjaa ja kemikaaleja. Pelkkä yhden päivän ostopohja testiin voi helposti maksaa 100 000 euroa, joka siis on maksettava käteisellä.

Laadun viilaaminen kohdalleen voi ottaa pari päivää, joten pikkurahalla testeihin ei kannata lähteä leikkimään, vaikka Juankosken Nero sitä kovasti toivookin ja on varmaan valmis taas rahoittamaan käynnistystä myös kaupungin puolesta. Samorizhan ilmoitti muuttavansa pysyvästi Juankoskelle uudeksi tehtaan patruunaksi, joten keskinäinen luottamus Neron ja ukrainalaisen liikemiehen välillä kyllä on.

Kotimaisista ja kansainvälisistä luottorekistereistä kyllä löytyy kaikki riittävä PB:tä ja sen puuhamiehiä koskeva tieto. Niissä rekistereissä ei ole mitään salaista, vaikka Pohjois-Savon käräjäoikeudessa PB:n maksamattomat tratat on tietysti jouduttu salaamaan vuoteen 2038 saakka. Salaamiseen on pakosta jouduttu, koska eihän kukaan Suomessa oikein usko sitä, että pikkuinen pahvitehdas voi tehdä tappiota yhteen putkeen yli kaksi vuotta ja yhteensä peräti lähes 25 milj. euroa menemättä konkurssiin vaikka oma pääoma on yli puolitoista vuotta ollut yli 12 milj. euroa negatiivinen.

On vaikea kuvitella, että esim. Handelsbanken tai Finnverakaa antaisivat kolmannen kerran vetää itseään nenästä saman tehtaan ja rahoitusjohtajan toimesta. Kun luottamus on mennyt, niin se on mennyt.

PB:n rahoituksen järjestämisessä ainoa keino on siis oman pääoman ehtoisen rahan laittaminen pajatsoon, jossa vakuutena ei ole enää mitään kuranttia kiinteätä- eikä irtainta omaisuutta. Selvitysmieskin on jo todennut, että konkurssitapauksessa pesän realisointiarvo on suunnilleen 3.6 milj. euroa.

Ulkopuolista tarkkailijaa tällainenkin arvio ihmetyttää, koska PB osti pesän vain vähän yli 3 milj. eurolla ja nyt pesästä on jo myyty pois ilmeisesti arvokkain omaisuus eli kiinteistöt noin 900 000 eurolla. Mahdollisen konkurssipesän arvo ei siis ole voinut mitenkään nousta, koska mitään merkittäviä investointejakaan tehtaalla ei ole tehty.

Omalla pääomalla PB:n tapauksessa on varmasti myös ainakin 50%:n tuottovaatimus ja todennäköisyys siihen, että tällainen tuotto vanhasta tehtaasta syntyy esim. 8 milj. euron oman pääoman sijoitukselle on pyöreä nolla, koska ostopohjasta Tectan kassavirta näyttää olevan negatiivinen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: